Σελίδα 333 από 1361

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 13:50
από the comet the course the tail
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:27
the comet the course the tail έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:52
σήμερα το μενού είχε αρνί στο φούρνο με πατάτες. μαρούλι-ρόκα σαλάτα.
Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;


Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 13:59
από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
:a040:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 15:20
από Αγις
the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:50
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:27
the comet the course the tail έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:52
σήμερα το μενού είχε αρνί στο φούρνο με πατάτες. μαρούλι-ρόκα σαλάτα.
Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;


Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:
:fp:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 15:21
από Αγις
Προβατινα .

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 18:39
από Μηχανικός
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 20:50
από Ερμής
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 15:20
the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:50
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:27


Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;


Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:
:fp:
Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 20:54
από Χόρχε ντελ Σάλτο
Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 18:39
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg
ρε σεις..κάντε κάτι με την εμφάνιση του πιάτου σας.

δεν ξέρω..μπορεί να βγήκε μια χαρά από γεύση...


αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι. :-?

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 20:57
από Ερμής
Σα να έχει ανοίξει κονσέρβα φλοκος μοιάζουν

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:00
από Αγις
Ερμής έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:50
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 15:20
the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:50


μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:
:fp:
Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης
Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:05
από the comet the course the tail
ναι μωρέ γίνεται και το κότσι στο φούρνο. αν έχεις γάστρα, με λίγη υπομονή.

να τεστάρω τον ντεμέκ ήθελα.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:07
από Μηχανικός
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:54
αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι. :-?
Απλά και λιτά, όχι σαν εκείνες τις γελοιότητες που στολίζουν τα πιάτα σαν επιτάφιο.

Ο Άγις που μικρός τον τάιζαν Μέλανα ζωμό, τι να πεί; :D


Την ίδια εικόνα είχε και χθές το κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί που ξέχασα να βάλω.
.
Κουνουπίδι.jpg

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 13:57
από ΓΑΛΗ
Εικόνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 14:00
από Χόρχε ντελ Σάλτο
Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:07
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:54
αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι. :-?
Απλά και λιτά, όχι σαν εκείνες τις γελοιότητες που στολίζουν τα πιάτα σαν επιτάφιο.

Ο Άγις που μικρός τον τάιζαν Μέλανα ζωμό, τι να πεί; :D


Την ίδια εικόνα είχε και χθές το κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί που ξέχασα να βάλω.
.
Κουνουπίδι.jpg
1o στάδιο της πέψης.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 14:09
από Χόρχε ντελ Σάλτο
νύχτα έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:24
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:19
Εικόνα
Γαλή, πες μας σε παρακαλώ πώς δένει έτσι όμορφα
το ζουμάκι κ δεν φαίνεται το λάδι
η αρκετά βρασμένη πατάτα μπορεί να κάμει τέτοια δουλειά λόγω του αμύλου.
το κλασικό βεβαίως το οποίο απορρίπτομε ,γιατί δεν είμαστε φλώροι, είναι με λίγο αλεύρι.

Γενικώς δίνεις μία δυνατή φωτιά να σκάσουν οι μεγάλες φουσκάλες και μετά κατεβάζεις αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει.

Η απάντησις της έμπειρης γαλής (καρότο-κρεμμύδι χυλός και προσθήκη μέσα), έχει μεν καλό αποτέλεσμα,αλλά
1.μανούρα το έξτρα βράσιμο και κοπάνημα και προσθήκη
2.αν κάτσει κάποια ώρα θα ξεχωρίσουν τα υγρά/λάδι από τον χυλό.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 14:28
από ΓΑΛΗ
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 14:09
νύχτα έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:24
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:19
Εικόνα
Γαλή, πες μας σε παρακαλώ πώς δένει έτσι όμορφα
το ζουμάκι κ δεν φαίνεται το λάδι
η αρκετά βρασμένη πατάτα μπορεί να κάμει τέτοια δουλειά λόγω του αμύλου.
το κλασικό βεβαίως το οποίο απορρίπτομε ,γιατί δεν είμαστε φλώροι, είναι με λίγο αλεύρι.

Γενικώς δίνεις μία δυνατή φωτιά να σκάσουν οι μεγάλες φουσκάλες και μετά κατεβάζεις αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει.

Η απάντησις της έμπειρης γαλής (καρότο-κρεμμύδι χυλός και προσθήκη μέσα), έχει μεν καλό αποτέλεσμα,αλλά
1.μανούρα το έξτρα βράσιμο και κοπάνημα και προσθήκη
2.αν κάτσει κάποια ώρα μπορεί να ξεχωρίσουν τα υγρά/λάδι από τον χυλό.
Η γαλή δεν είναι έμπειρη, πειραματίζεται συνέχεια με τις προτάσεις επαγγελματιών ή ερασιτεχνών μάγειρων.
Κάποιες τις κρατάει, κάποιες όχι και πότε πότε προσθέτει και τα δικά της. Είμαι καλή μαθήτρια. :P

Αναφορικά με τις συστάσεις σου, η πατάτα μ' αρέσει μόνον σε ολόκληρα κομμάτια στις σούπες. Μικρά ή μεγάλα, αδιάφορο. Η πολτοποιημένη δίνει μια τραχιά υφή στο χύλωμα που δεν γουστάρω.

Αν έχει κρεατικό η σούπα ή το κοκκινιστό, τα αφήνω να σιγοβράζουν ΠΑΝΤΑ, τουλάχιστον 2,5 ώρες. Για μοσχάρι και χοιρινό, η κότα παίζει και με λιγότερο χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται συνεχής προσθήκη νερού, που αποδυναμώνει τη γεύση. Η δυνατή φωτιά είναι που ξεχωρίζει το λάδι από την σάλτσα. Επ' ευκαιρία, στη σούπα αυτή, το έπαιξα φλώρικα και σωτάρισα τα κομμάτια του κρέατος με αλεύρι. Δεν το κάνω πάντα. :lol: