Σελίδα 334 από 1361

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 14:37
από Άλεξλαμπ
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 13:57
Εικόνα
:smt038

Παίζει ρόλο κι η παρουσίαση.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 14:38
από Άλεξλαμπ
Άλεξλαμπ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 13:57
Εικόνα
:smt038
Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 18:39
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg
Τι ωραίο!

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 15:17
από Χόρχε ντελ Σάλτο
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 14:28

Αναφορικά με τις συστάσεις σου, η πατάτα μ' αρέσει μόνον σε ολόκληρα κομμάτια στις σούπες. Μικρά ή μεγάλα, αδιάφορο. Η πολτοποιημένη δίνει μια τραχιά υφή στο χύλωμα που δεν γουστάρω.

Αν έχει κρεατικό η σούπα ή το κοκκινιστό, τα αφήνω να σιγοβράζουν ΠΑΝΤΑ, τουλάχιστον 2,5 ώρες. Για μοσχάρι και χοιρινό, η κότα παίζει και με λιγότερο χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται συνεχής προσθήκη νερού, που αποδυναμώνει τη γεύση. Η δυνατή φωτιά είναι που ξεχωρίζει το λάδι από την σάλτσα. Επ' ευκαιρία, στη σούπα αυτή, το έπαιξα φλώρικα και σωτάρισα τα κομμάτια του κρέατος με αλεύρι. Δεν το κάνω πάντα. :lol:
-δεν εννοώ ντε και καλά πολτοποιημένη. αν βράσει πολύ αρχίζει να βγάζει το άμυλο, οπότε κάνει την δουλειά της πήξης.

-Δυνατή φωτιά εννοούσα μόλις για την πρώτη βράση στιγμιαία. Μετά συμφωνώ, θέλει χαμηλή για ώρα.

-Σωτάρισμα με αλεύρι πώς το εννοείς?? αλεύρωμα ωσάν σαρδέλες? Κάνει κρούστα? κρατάει τα υγρά εντός? :smt017

-Το κοτοπουλάκι, λιτό, δωρικό, χομπίστικο...λιμπιστερό.
Ερώτησις...το λαδάκι του ψητού πού το πήγες?! θέλομε βούτες με ζεστό πσωμάκι. (και αν είναι ολόκληρο το πτηνό, κομμάτι φέτα να μισολιώσει εντός του)

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 15:51
από ΓΑΛΗ
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 15:17

-Σωτάρισμα με αλεύρι πώς το εννοείς?? αλεύρωμα ωσάν σαρδέλες? Κάνει κρούστα? κρατάει τα υγρά εντός? :smt017

-Το κοτοπουλάκι, λιτό, δωρικό, χομπίστικο...λιμπιστερό.
Ερώτησις...το λαδάκι του ψητού πού το πήγες?! θέλομε βούτες με ζεστό πσωμάκι. (και αν είναι ολόκληρο το πτηνό, κομμάτι φέτα να μισολιώσει εντός του)

Το σωτάρισμα με αλεύρι, γίνεται όπως όλα τα σωταρίσματα με αλεύρι. Αλευρώνω τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζω σε καυτό λάδι. Συνήθως προσθέτω και χοντροκομμένα κρεμμύδια γιατί βγάζουν υγρασία και μπορεί να διαρκέσει το σωτάρισμα περισσότερο χωρίς να αρπάξουν τα κομμάτια. Παίρνει άλλη γεύση και το κρεμμύδι. Μετά αρχίζω να προσθέτω υγρά κατά βούληση.

Όσο για ο συγκεκριμένο ψητό δεν έχει λαδάκι. Το ήθελα κριτσανιστό. Γενικώς, δεν τρελλαίνομαι για τη λαδίλα στα φαγητά φούρνου. Κι επειδή κι εγώ είμαι φαν της βουτιάς, αν το φαγητό είναι δωρικό, τις βούτες τις κάνω στο λαδάκι μιας χωριάτικης, χόρτων ή κάνω κάτι σαν ελαφρύ τζατζίκι. Ταβέρνα στάιλ.

Αν θες πιο υγρή εκδοχή, κάτι είχα ανεβάσει αλλά δεν θυμάμαι πότε, αν το βρω θα σου πω λεπτομέρειες.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 04:22
από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:00
Ερμής έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:50
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 15:20


:fp:
Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης
Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.


Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 04:26
από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:05
ναι μωρέ γίνεται και το κότσι στο φούρνο. αν έχεις γάστρα, με λίγη υπομονή.

να τεστάρω τον ντεμέκ ήθελα.
Οοοξω

Οντως προτιμώ χεράκι που αν θυμαμαι καλα εχει πιο πολυ λίπος απο μπουτακι, αλλα η απορια μου ειναι γιατι συνηθως ειναι πιο ακριβό το μπούτι, αφού στο ψητό αρνάκι αυτη ειναι η ομορφιά, το λιπακι του

Για αυτό είπα να ρωτησω και σενα αλλα εισαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 11:52
από Ασέβαστος
Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 18:39
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg
εχει περασει η εποχη τους, παιζει να μην ηταν φρεσκα.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 11:58
από Αγις
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 04:22
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:00
Ερμής έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:50


Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης
Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.


Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
:smt018

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 12:03
από Μπίστης
Ροβύθια.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 12:23
από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Αγις έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 11:58
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 04:22
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:00


Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.


Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
:smt018
δεξι ή αριστερο; :xena:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 12:26
από Αγις
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 12:23
Αγις έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 11:58
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 04:22




Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
:smt018
δεξι ή αριστερο; :xena:
perseus ενημερωσε τον Κυριο πως να διαλεγει κρεας .

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμ 2019, 10:53
από Άλεξλαμπ
Σαλατούλα με φρούτα του δάσους

Εικόνα

Και ριζότο

Εικόνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμ 2019, 20:39
από Αγις
Σουβλάκια.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμ 2019, 20:56
από Ερμής
Τι Ριζότο είναι τούτο ρε Αλεκο;

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2019, 12:04
από Άλεξλαμπ
Ερμής έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 20:56
Τι Ριζότο είναι τούτο ρε Αλεκο;
Αλεξάνδρα :D .

Σοταρισμένα μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο, ρύζι Αρμπόριο. Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό, λίγο κρύο βούτυρο να χυλώσει, ζωμό λαχανικών, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας, μια κούπα παρμεζάνα και σερβίρουμε με φέτες παρμεζάνα και δεντρολίβανο.