Σελίδα 365 από 1361

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 18:19
από Σουβλίτσα
Λεμονάτο μοσχάρι κατσαρόλας, μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές και πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυριά στον φούρνο.
Έκανα και λίγο μοσχάρι τύπου κινέζικο καυτερό με μπασμάτι και διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά αλλά σήμερα δεν μπορώ να πω οτι πέτυχε ιδιαίτερα


waldorf, εσύ το σπανάκι πώς το μαγειρεύεις?
Όλο λέω να φτιάξω σπανάκι με φέτα και όλο το ξεχνώ, έχω να το φάω πάρα πολλά χρόνια, βασικά δεν ξέρω αν το έφαγα αι ποτέ, όταν το έφτιαχνε η μητέρα μου προ αμνημονεύτων ως πιάτο διαίτης εγώ δεν το άγγιζα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 18:24
από Cavaliere
To σπανάκι το μαραίνεις, δεν το βράζεις.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 18:26
από Σουβλίτσα
Cavaliere έγραψε:
14 Φεβ 2020, 18:24
To σπανάκι το μαραίνεις, δεν το βράζεις.
για πες λίγο την συνταγή πώς ακριβώς το μαραίνεις με φέτα, εγώ θυμάμαι την μαμά να το φτιάχνει στον φούρνο αλλά δεν θυμάμαι πώς και τώρα δεν θυμάται κι εκείνη..
εγώ σπανακόρυζο το έχω φτιάξει μόνο αλλά εκεί το βράζω, όχι όμως τόσο όσο να γίνει γλύτσα (εκτός και αν είναι να φάνε οι γονείς)

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 19:54
από waldorf
Μην κάνετε χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο,δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ψηθούν σωστά.
Η παραπάνω εικόνα μου θυμίζει γυψοσανίδα με το fugenfuller δίπλα που το έφτιαξε νωρίς ο βοηθός και έχει αρχίσει ήδη να τραβάει.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 20:03
από Custom_F
Εικόνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 20:04
από waldorf
Σουβλίτσα έγραψε:
14 Φεβ 2020, 18:19
...

waldorf, εσύ το σπανάκι πώς το μαγειρεύεις?
...
Γενικά δεν μαγειρεύω πράγματα που δεν ήταν ζωντανά πρίν,οπότε λίγες οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα.
Ωστόσο όσες φορές έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω λαχανικά που περιέχουν χλωροφύλλη,τα σοκάρω σε βραστό νερό ελάχιστα (1-2 λεπτά) και αναλόγως είτε τα παγώνω αμέσως είτε τα σοτάρω σε καυτό λάδι αφού τα αφήσω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 20:12
από Σουβλίτσα
να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου εννοείς μετά το βράσιμο φαντάζομαι
εαν είναι παγωμένα τα σωτάρεις κατευθείαν?

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 20:19
από waldorf
Όχι,το πάγωμα το κάνεις αν θες να τα χρησιμοποιήσεις ως έχουν δεν τα σωτάρεις μετά.Ως γαρνιτούρα πχ ή σαν σαλάτα.Με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας απλά διατηρείς ζωντανό το χρώμα τους και την "φρεσκάδα" τους.Αν τα βάλεις σε μιά πίτα πχ ό,τι και να κάνεις,μαυρογκαρνιασμένο θα είναι το αποτέλεσμα.
Ίσως βέβαια να μπορείς να δουλέψεις παραπάνω και τα "παγωμένα" λαχανικά,πχ να προσθέσεις σπαράγγια σε ομελέτα κλπ,αλλά δεν έχω ιδέα για την διαδικασία.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 20:21
από Σουβλίτσα
Wald, ξαναγράψε το μία γιατί δεν κατάλαβα πράμα! :)

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 20:40
από waldorf
Διάλε τσ’ απολειμμάρες σου με φουρκίζεις βραδυάτικο!
Τι θες να το κάνεις το σπανάκι;
Αν θες να το φας μονάχο του δίπλα σ`ένα κρέας τότε βράστο για 2 λεπτά σε καυτό νερό και μόλις το βγάλεις βάλτο σε παγωμένο νερό.
Αν θες να το φας μονάχο δίπλα σ`ένα κρέας αλλά να το νοστιμήσεις και λίγο,τότε μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (μετά τα πάγωμα) πέρνα το 1 λεπτό στο τηγάνι με βούτυρο.
Αν θες να το βάλεις σε πίτα τότε κάνε τα παραπάνω,αλλά μην το βάλεις σε παγωμένο νερό.
Αν θες να κάνεις σπανακόρυζο βάλτα όλα σ`ένα τσουκάλι και βράστα μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν εμετός.
Αν θες να κάνεις gourmet φύλλα σπανακιού με ρίζες αβοκάντο και εγκεφάλους γαρίδας σοτέ σε σάλτσα από άγουρο ανανά,ρώτα άλλον.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2020, 21:08
από Σουβλίτσα
:smt005::smt058 μερσί

δηλαδή όμως, το σπανακόρυζο μόνο λιώμα γίνεται? :p2:

αυτό με τους εγκεφάλους γαρίδας, το προσπερνώ κι εγώ...

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2020, 05:07
από σαν αμαρτία
waldorf έγραψε:
14 Φεβ 2020, 19:54
Μην κάνετε χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο,δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ψηθούν σωστά.
Η παραπάνω εικόνα μου θυμίζει γυψοσανίδα με το fugenfuller δίπλα που το έφτιαξε νωρίς ο βοηθός και έχει αρχίσει ήδη να τραβάει.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2020, 05:08
από σαν αμαρτία
Custom_F έγραψε:
14 Φεβ 2020, 20:03
Εικόνα
Εντάξει αφού δεν ρωτάει κανένας αλλος θα ρωτήσω εγω


ΤΙΝΑΥΤΟ;

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2020, 09:31
από Custom_F
σαν αμαρτία έγραψε:
15 Φεβ 2020, 05:08
Custom_F έγραψε:
14 Φεβ 2020, 20:03
Εικόνα
Εντάξει αφού δεν ρωτάει κανένας αλλος θα ρωτήσω εγω


ΤΙΝΑΥΤΟ;
Ρολακια με ζύμη πίτσας κ κιμά. Κ παρμεζάνα από πάνω. Πολύ νόστιμα! Είπα μήπως τα έκανα σχήμα καρδιάς αλλά μου πέρασε.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2020, 09:37
από σαν αμαρτία
Custom_F έγραψε:
15 Φεβ 2020, 09:31
σαν αμαρτία έγραψε:
15 Φεβ 2020, 05:08
Custom_F έγραψε:
14 Φεβ 2020, 20:03
Εικόνα
Εντάξει αφού δεν ρωτάει κανένας αλλος θα ρωτήσω εγω


ΤΙΝΑΥΤΟ;
Ρολακια με ζύμη πίτσας κ κιμά. Κ παρμεζάνα από πάνω. Πολύ νόστιμα! Είπα μήπως τα έκανα σχήμα καρδιάς αλλά μου πέρασε.

Οπα οπα
Ειναι ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ;