PORKNOGRAPHY

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Maspoli
Δημοσιεύσεις: 5419
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 23:10

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 08 Νοέμ 2019, 15:01

:smt005:
Μιλάμε για θράσος, όχι αστεία...

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 12742
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 08 Νοέμ 2019, 15:16

Greek Drunken Pork Stew in Red Wine Recipe

Εικόνα

Why this recipe works:

Pork shoulder is a flavor-packed and inexpensive cut that becomes fork-tender with slow, moist-heat cooking.
Coating the meat in mustard before browning it layers on the flavor in one simple step.
There is very little active work in this recipe—sear the meat, add the aromatics, and add liquids. Time does the rest. A full-flavored meal that tastes like it took hours, but comes together in just about 15 minutes of actual kitchen work.
Read more: Sunday Supper: Greek Drunken Pork Stew in Red Wine

YIELD:
Serves 4
ACTIVE TIME:
15 minutes
TOTAL TIME:
3 hours



Ingredients
1 1/2 pounds boneless pork shoulder, cut into 1-inch chunks
Kosher salt
Black pepper
2 tablespoons Dijon mustard
2 tablespoons olive oil, divided
1 medium onion, diced (about 1 1/2 cups)
3 cloves garlic, minced (about 1 tablespoon)
1 cup red wine
1 cup tomato juice
1/2 teaspoon ground cayenne pepper
1/2 teaspoon dried oregano
1/4 teaspoon ground nutmeg
2 bay leaves
2 cups cooked rice or orzo

Directions
1.
Adjust oven rack to lower-middle position and preheat oven to 275°F. Season meat generously with salt and pepper and toss with mustard to coat. Heat oil in Dutch oven over high heat until shimmering, add the meat and sear it on all sides until well browned, about 8 minutes total. When meat is nearly finished browning, reduce heat to medium, and push meat off to the sides of the pan. Add onion and garlic to the center of the pan. Sauté until onions and garlic start soften and become translucent, about 4 minutes.

2.
Add red wine, raise heat to medium-high and scrape browned bits from the bottom of the pan using a wooden spoon. Bring to a boil and simmer for 1 minute before adding tomato juice, cayenne, oregano, nutmeg and bay leaves. Stir to combine and season with salt and pepper, as needed.

3.
Return to a boil. Then, cover and transfer to the oven to cook until fork-tender, about 4 hours. When meat is tender, remove from the oven, discard bay leaves and serve immediately with rice or orzo.

https://www.seriouseats.com/recipes/201 ... ecipe.html
Μεγαλεια η Βέφα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 12742
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 08 Νοέμ 2019, 23:18

ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: Juno και-ένα-ακόμα-αρχαίο

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 08 Νοέμ 2019, 23:20

Άστο, Άγι, αν θέλουμε να φαίνεται αυθόρμητο, λίγοι εκδρομείς τρώνε στην ύπαιθρο, πρέπει να είναι fast-food σουβλάκια.
Οτιδήποτε πιο εκλεπτυσμένο είναι επικίνδυνο.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 1576
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 08 Νοέμ 2019, 23:26

vantono έγραψε:
06 Νοέμ 2019, 13:47
Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.

*ελπίζω οτι εδω μέσα τη λέμε ολοι "γουΡΝοπούλα". Οποιος τη λέει "γουρουνοπούλα-γουρουνόπουλο", να του απαγορευτεί η είσοδος στο νημα παρακαλω.
:roll:
Δεν υπάρχει πιο υγιεινό από το λίπος.
Ζαποτέκος έγραψε:
17 Σεπ 2019, 20:28
Οι Έλληνες ... είμαστε λαθρό.

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 1576
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 08 Νοέμ 2019, 23:38

perseus έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 10:16
Antigeist έγραψε:
06 Νοέμ 2019, 20:24
Με ρέγουλα το κόκκινο και αποφύγετε το επεξεργασμένο γιατί είναι επισήμως καρκινογόνο.

https://cancer-code-europe.iarc.fr/inde ... iet/5462-8
Πριν δυο βδομαδες βγηκε ερευνα που ελεγε τρώτε όσο θελετε κόκκινα επεξεργασμενα καμμια διαφορα
Από που να το τρώνε διευκρινίστηκε;
Ζαποτέκος έγραψε:
17 Σεπ 2019, 20:28
Οι Έλληνες ... είμαστε λαθρό.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 12742
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 08 Νοέμ 2019, 23:41

Fluffy έγραψε:
08 Νοέμ 2019, 23:26
vantono έγραψε:
06 Νοέμ 2019, 13:47
Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.

*ελπίζω οτι εδω μέσα τη λέμε ολοι "γουΡΝοπούλα". Οποιος τη λέει "γουρουνοπούλα-γουρουνόπουλο", να του απαγορευτεί η είσοδος στο νημα παρακαλω.
:roll:
Δεν υπάρχει πιο υγιεινό από το λίπος.
Eγραψες και κατι σωστο ( σχετικα )

Λαρδι - ελαιολαδο - καθαρο βουτυρο η αγια τριαδα.

εδω καποια βασικα για το λαρδι.

https://illaboratoriodimmskg.blogspot.c ... rutto.html
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 1576
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 08 Νοέμ 2019, 23:52

Ας μην υποτιμάμε τις μαγικές δυνάμεις του λαδιού καρύδας.
Ζαποτέκος έγραψε:
17 Σεπ 2019, 20:28
Οι Έλληνες ... είμαστε λαθρό.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 12742
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Νοέμ 2019, 00:04

Fluffy έγραψε:
08 Νοέμ 2019, 23:52
Ας μην υποτιμάμε τις μαγικές δυνάμεις του λαδιού καρύδας.
Για τα μαλλιά ειναι αριστο .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 1576
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 09 Νοέμ 2019, 00:07

Αυτές τις γυναικιες ζήλιες να μην έβγαζες.
Ζαποτέκος έγραψε:
17 Σεπ 2019, 20:28
Οι Έλληνες ... είμαστε λαθρό.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 12742
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Νοέμ 2019, 00:16

Αυτες τις σεξιστικες διακρισεις να ξεπερνουσες ...
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 8636
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 09 Νοέμ 2019, 11:19

Fluffy έγραψε:
08 Νοέμ 2019, 23:38
perseus έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 10:16
Antigeist έγραψε:
06 Νοέμ 2019, 20:24
Με ρέγουλα το κόκκινο και αποφύγετε το επεξεργασμένο γιατί είναι επισήμως καρκινογόνο.

https://cancer-code-europe.iarc.fr/inde ... iet/5462-8
Πριν δυο βδομαδες βγηκε ερευνα που ελεγε τρώτε όσο θελετε κόκκινα επεξεργασμενα καμμια διαφορα
Από που να το τρώνε διευκρινίστηκε;
Απο το στομα γκεισα

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 12742
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Νοέμ 2019, 22:02

Καποια βασικα για τις μαριναδες για να γνωριζετε κ τι θελει το χοιρινο για αναδειχθει το μεγαλειο του + να ξεστραβωθει η ασχετη Γκεργγκρρκατι


https://amazingribs.com/tested-recipes/ ... nd-veggies
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 7965
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 10 Νοέμ 2019, 22:08

Πανάθεμά με κι αν έχω αφήσει κρέας να μαριναριστεί έβερ.

Αλλά για μια ακόμη φορά ο Άγις πρέπει να στάξει τη χολή του, δεν μπορεί αλλιώς.
Στα κύματα της θάλασσας
Πατώ και δεν βουλιούνε
Σαν θέλω εγώ να σ' αγαπώ
Τίποτα δεν φοβούμαι

You know nothing Jon Snow

En passant

Άβαταρ μέλους
νύχτα
Δημοσιεύσεις: 3045
Εγγραφή: 03 Μαρ 2019, 12:18

Re: PORKNOGRAPHY

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 10 Νοέμ 2019, 22:14

ναι, θα πάμε φροντιστήριο αγγλικών στα γεράματα για να μάθουμε για τις μαρινάδες :102:
night°ing

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών