Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://www.phorum.com.gr/
Ολα για το λατρεμενο Χοιρινο κρεας .
Συνταγες - Τεχνικες - αρωματικα ξυλα που του ταιριαζουν - κρασια και μπυρες για να το συνοδευσουμε γιατι μην ξεχνάμε
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."
Napoleon, Leader of the Pigs, from Animal Farm by George Orwell, 1945
α ναι ; Μην μας αφηνεις στο σκότος - ενημερωσε μας.
Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις. Το χείριστο των κρεάτων. Αναφέρομαι κυρίως στη γεύση-αν πιάσουμε και τις συνθήκες εκτροφής του, τότε μιλάμε για εμετό.
Ανέκαθεν η χώρα είχε μικρή παραγωγή και κατανάλωση αυτού του σκατοκρέατος και όπου καταναλώνονταν (δεν καταναλώνονταν παντού), εκτρέφονταν σε οικιακό επίπεδο για την ευκολία του να το κάνεις σε περιορισμένο χώρο αλλά και γιατί είχες φθηνό κρέας (του έδινες τα αποφάγια) αλλά και λαρδί. Η έκρηξη παραγωγής και κατανάλωσης αυτού του κρέατος στη χώρα έγινε στα πλαίσια της "εκδυτικοποίησης" και φυσικά πραγματοποιήθηκε στην αρχή με δανεικά και (εν πολλοίς) αγύριστα της χούντας.
Το είχα κομμένο για καιρό.
Μετά έμαθα οτι έχει παραπάνω πρωτεϊνη απο το μοσχάρι.
Re: PORKNOGRAPHY
Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 13:45
από Kiki mat
Εμείς είχαμε γουρούνια,σας πληροφορώ ότι στην εκτροφή τα ταιζαμε φαγητό που θα το ζήλευε άνθρωπος. Ανθογαλο από το τυροκομείο μας ,γιαρμα , σκατουρια τρώνε οι κότες οσο και να τις προσεχείς,εμεις τις είχαμε με σιτάρι καλαμπόκι . Και κουνέλια είχαμε τα ταιζαμε τρυφιλι,και γίδια είχαμε που τα βοσκουσαμε το καλοκαίρι στο δάσος κάνοντας παράλληλα αναδάσωση ( υποχρέωση των κτηνοτρόφων αιγοπροβάτων)
Re: PORKNOGRAPHY
Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2019, 13:47
από vantono
Αν ειναι καθαρό κρέας χοιρινού, αμιγές, γουρνοπούλα* πχ, ή χοιρινη μπριζόλα, ψαρονέφρι, ρολό κτλ, βαράτε κανονικά χωρίς ενοχές, αρκεί να αφαιρείτε το περιττό λίπος (πχ αυτη η περιμετρική γλίτσα στη μπριζόλα, και σαφώς μακριά απο την πέτσα του, αν μιλαμε για γουρνοπούλες κτλ). Μακριά όμως, απο τα οποιαδήποτε παράγωγά του, λουκάνικα και λοιπά αλλαντικά. Αυτά ειναι που κανουν τη σοβαρή ζημιά, το υπολοιπο κρεατάκι (αφαιρώντας το περιττό λιπος φυσικα) ειναι καθαρή δυνατη πρωτείνη.
*ελπίζω οτι εδω μέσα τη λέμε ολοι "γουΡΝοπούλα". Οποιος τη λέει "γουρουνοπούλα-γουρουνόπουλο", να του απαγορευτεί η είσοδος στο νημα παρακαλω.