Ελάφι
Re: Ελάφι
Aπο όσα εχω δοκιμάσει μου αρεσε πολυ αυτό
https://www.ciaoitalia.com/seasons/13/1 ... n-red-wine
Βιντεο της συνταγης
η συνταγη απο Gennaro - μπορεις να την βρεις εδω
https://books.google.gr/books?id=xXHACA ... 2C&f=false
https://www.ciaoitalia.com/seasons/13/1 ... n-red-wine
Βιντεο της συνταγης
η συνταγη απο Gennaro - μπορεις να την βρεις εδω
https://books.google.gr/books?id=xXHACA ... 2C&f=false
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Ελάφι
Κοψτε τις μαλακίες με τα μαριναρίσματα "ότι νάναι". Εϊναι κρίμα για ελάφια-ζαρκάδια κτλπ
τι κομμάτι έχεις να μαγειρέψεις;
Re: Ελάφι
Μπούτι ήταν .
Δεν έβαλα γιαούρτι ( οι φτωχές μου γνώσεις δεν το επέτρεπαν) αλλά ρωτάω γτ δεν κατάλαβα γιατί να βάλω γιαούρτι
~~¥~~
-
- Δημοσιεύσεις: 16969
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Ελάφι
Για να γλιστράει!
Με τόσες μπούρδες που πρέπει να βάλεις θα το καταστρέψεις το κρέας.
Το είπαμε χίλιες φορές.
Το καλό κρέας ΔΕΝ θέλει πολλά πολλά.Το καταστρέφεις.
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 11915
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Ελάφι
Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσεις τόσο καλύτερα θα μαλακώσει. Αν είναι από κυνήγι.
Αν όχι γύρω στο 8ωρο θα σαι οκ.
Το γιαούρτι όπως και τα υπόλοιπα όξινα (ξύδια,λεμόνια κλπ) είναι αυτό που το μαλακώνουν.
Με τη διαφορά πως το γιαούρτι μειώνει τις μυρωδιές σε αυτά τα κρέατα (του κυνηγιού).
Re: Ελάφι
η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, την τελευταία φορά που μαγείρεψε χριστούγεννα, το κάμε κρασάτο με ελιές καλαμών και δεντρολίβανο.
όχι ντοματες κτλ. αρχαία συνταγή, την οποία πήρε μαζί της.
όχι ντοματες κτλ. αρχαία συνταγή, την οποία πήρε μαζί της.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Re: Ελάφι
Α μάλιστα.taliban έγραψε: ↑11 Νοέμ 2019, 08:30Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσεις τόσο καλύτερα θα μαλακώσει. Αν είναι από κυνήγι.
Αν όχι γύρω στο 8ωρο θα σαι οκ.
Το γιαούρτι όπως και τα υπόλοιπα όξινα (ξύδια,λεμόνια κλπ) είναι αυτό που το μαλακώνουν.
Με τη διαφορά πως το γιαούρτι μειώνει τις μυρωδιές σε αυτά τα κρέατα (του κυνηγιού).
Κοιτά , κυνήγι είναι αλλά γιαούρτι δεν έβαλα. Το όξινο ρόλο το παίζει ένα red wine vinegar γτ δεν είχα κανονικό κόκκινο κρασί .
Δεν έχω καν ξανά φάει ελάφι . Δεν το θυμάμαι βασικά αν και μάλλον ποντάρω ότι θα είχα αρνηθεί να φάω σε παιδική ηλικία.
Θα μυρίζει πολύ έντονα;
Ν για ψήσιμο, αυτό το αργό και σιγανό θα μπει σε ένα γυάλινη μπογανοειδες .
Να το βλέπω πως φαίνεται κ γτ αυτό διαθέτει εδώ ο χώρος.
~~¥~~
Re: Ελάφι
Ε πες μαρι...
μαριναδες, μαγειρέματα, μην είσαι τεμπέλα, γράψε.
μαριναδες, μαγειρέματα, μην είσαι τεμπέλα, γράψε.
- Υδράργυρος
- Δημοσιεύσεις: 25529
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47
Re: Ελάφι
Το μαγείρεμα έχει διαφορά στο αν είναι κυνήγι ή εκτροφής.
Αν είναι εκτροφής μαγειρεύεται όπως οποιοδήποτε άλλο κρέας. Αν είναι κυνήγι θέλει ειδική κατεργασία για να μαλακώσει και να ξεμυρίσει. Εκεί έρχονται τα μαριναρίσματα.
Αν είναι εκτροφής μαγειρεύεται όπως οποιοδήποτε άλλο κρέας. Αν είναι κυνήγι θέλει ειδική κατεργασία για να μαλακώσει και να ξεμυρίσει. Εκεί έρχονται τα μαριναρίσματα.