Σελίδα 1 από 3

Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:29
από Awesomatic
Αιώνια απορία

Τα υλικά τους είναι πάμφθηνα και κατά βάρος είναι κυριολεκτικά 80% σιρόπι που είναι ουσιαστικά νερό και ζάχαρη.

Έχουν όμως κάπου 13€ το κιλο...

Διαφωτίστε

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:34
από νύχτα
μήπως επειδή έχουν διαδικασίες στο τύλιγμα κτλ;

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:35
από don't speak
Αν εξαιρέσεις ραβανί και σάμαλι, πολλά έχουν φύλλο και θέλουν λάδωμα τα φύλλα, τύλιγμα, αν είναι δε και μικρά πιο πολλή δουλειά. Μπακλαβαδοειδή έχουν ξηρούς καρπούς.

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:39
από Χόρχε ντελ Σάλτο
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:35
Αν εξαιρέσεις ραβανί και σάμαλι, πολλά έχουν φύλλο και θέλουν λάδωμα τα φύλλα, τύλιγμα, αν είναι δε και μικρά πιο πολλή δουλειά. Μπακλαβαδοειδή έχουν ξηρούς καρπούς.
κάμετε σοροπιαστά; :smt017

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:42
από Awesomatic
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:35
Αν εξαιρέσεις ραβανί και σάμαλι, πολλά έχουν φύλλο και θέλουν λάδωμα τα φύλλα, τύλιγμα, αν είναι δε και μικρά πιο πολλή δουλειά. Μπακλαβαδοειδή έχουν ξηρούς καρπούς.
Τα τουλουμπάκια και τα κουρκουμπίνια όμως;

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:44
από don't speak
Awesomatic έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:42
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:35
Αν εξαιρέσεις ραβανί και σάμαλι, πολλά έχουν φύλλο και θέλουν λάδωμα τα φύλλα, τύλιγμα, αν είναι δε και μικρά πιο πολλή δουλειά. Μπακλαβαδοειδή έχουν ξηρούς καρπούς.
Τα τουλουμπάκια και τα κουρκουμπίνια όμως;
Τηγανίζονται.
Τα κουρκουμπίνια τυλιχτά είναι :003:

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:45
από don't speak
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:39
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:35
Αν εξαιρέσεις ραβανί και σάμαλι, πολλά έχουν φύλλο και θέλουν λάδωμα τα φύλλα, τύλιγμα, αν είναι δε και μικρά πιο πολλή δουλειά. Μπακλαβαδοειδή έχουν ξηρούς καρπούς.
κάμετε σοροπιαστά; :smt017
Μπα, πολύ γλυκά τα βρίσκω.
Αλλά γνωρίζω την τεχνική.

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:53
από Awesomatic
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:44
Awesomatic έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:42
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:35
Αν εξαιρέσεις ραβανί και σάμαλι, πολλά έχουν φύλλο και θέλουν λάδωμα τα φύλλα, τύλιγμα, αν είναι δε και μικρά πιο πολλή δουλειά. Μπακλαβαδοειδή έχουν ξηρούς καρπούς.
Τα τουλουμπάκια και τα κουρκουμπίνια όμως;
Τηγανίζονται.
Τα κουρκουμπίνια τυλιχτά είναι :003:
Ναι το ξέρω ότι τηγανίζονται. Αλλά γιατί έχουν τόσο και αυτά; Τα κουρκουμπίνια ειδικά τα φτιάχνω και στο σπίτι ακριβώς επειδή είναι εύκολα (εγώ βέβαια τα κάνω στο φούρνο για να μην είναι τόσο βαριά)

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:56
από Kauldron
Awesomatic έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:29
Αιώνια απορία

Τα υλικά τους είναι πάμφθηνα και κατά βάρος είναι κυριολεκτικά 80% σιρόπι που είναι ουσιαστικά νερό και ζάχαρη.

Έχουν όμως κάπου 13€ το κιλο...

Διαφωτίστε
Κοίτα, κατ' αρχάς πρέπει να βρείς κάποιο ζευγαράκι που χαμουρεύεται. Αυτό είναι σχετικά δύσκολο, γιατί επιλέγουν σκοτεινά και απόμερα μέρη, και προσεγγίζοντάς τα μπορεί να πέσεις να χτυπήσεις. Μετά πρέπει μέσα στο σκοτάδι να πάς με το κυπελλάκι και το κουτάλι να μαζεύεις τα σορόπια, πράγμα εξίσου δύσκολο.
:003:

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 21:59
από don't speak
Θες να πεις μερικές τιμές άλλων γλυκών;
Δεν θυμάμαι τώρα, παρά μόνο για μελομακάρονα :003:

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 22:03
από Feindflug
Είναι ακριβά, τύπε, γιατί είναι μονοπώλιο. Όλα φτιάχνονται σε ένα εργαστήριο, αυτό του Λούμπα και τα πουλάει όσο θέλει.

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2019, 22:06
από Γενιά της Αμαρτίας
Εγώ τα μπακλαβαδάκια τα τρώω τζάμπα. Πμ

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 19:07
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Feindflug έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 22:03
Είναι ακριβά, τύπε, γιατί είναι μονοπώλιο. Όλα φτιάχνονται σε ένα εργαστήριο, αυτό του Λούμπα και τα πουλάει όσο θέλει.

.

Σούλαχε καυτή Τουλούμπα.....κι έτσι έπεσες σΤου Λούμπα.... . :c020:


Από τό ρεμπέτικο αζμα....μιά βραδιά στήν Αμφιάλη.... . :a108:

.

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 19:38
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:59
Θες να πεις μερικές τιμές άλλων γλυκών;
Δεν θυμάμαι τώρα, παρά μόνο για μελομακάρονα :003:

.

Τσίχλες....πρίν έρθει το Ευρώ είχαν 1 δραχμή έκαστη....

Τήν άλλη μέρα τά αρπακτικά λαμόγια τίς πήγαν 10 λεπτά = 34 δραχμές....34 φορές επάνω....

Ενα η δύο γραμμάριο η Τσίχλα ... τό κιλό 50 μέ 100 Ευρώ .... :fp: .:c020:

Τό Παγωτό....Τζέλα....τό Παγωτάκι.... . :romance-hearteyes:

Αρχισαν πρίν χρόνια οι πουστιές....ενώ σάν μονάδα βάρους είχαμε τό κιλό....

τσούπ....σού πουλάνε Παγωτό μέ τό λίτρο....μά τό λίτρο είναι μονάδα Μάζας.... . :fp: . :c020:

Ενα λίτρο Παγωτό όμως δέν είναι 1 κιλό.....είναι 1/2 μισό κιλό....

Καί τί είναι τό Τζέλα τι....1 λίτρο γάλα κόστους 1 € λίγες σταγόνες άρωμα καί ολίγη ζάχαρη....

Καί ο Χαλβάς . :romance-hearteyes: .καί ο Κουραμπιές....καί η Σαντιγύ....καί τά Καλτσούνια . :romance-hearteyes:

οι καραμέλλες....καί όλα θά έλεγα είναι υπερτιμημένα....

Εδώ τό Κουλούρι τών 50 γραμμαρίων τό πουλάνε όσο τή Φρατζόλα τών 500 γραμμαρίων....

Η ένα Κινητό τηλ τών 150 γραμμαρίων κοστίζει τά διπλά από ένα μεταχειρισμένο Αυτοκίνητο 1000 κιλών...

Κλέφτες....Κλέφτες παντού....


.

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;

Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 22:08
από Ερμής
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 19:38
don't speak έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:59
Θες να πεις μερικές τιμές άλλων γλυκών;
Δεν θυμάμαι τώρα, παρά μόνο για μελομακάρονα :003:

.

Τσίχλες....πρίν έρθει το Ευρώ είχαν 1 δραχμή έκαστη....

Τήν άλλη μέρα τά αρπακτικά λαμόγια τίς πήγαν 10 λεπτά = 34 δραχμές....34 φορές επάνω....

Ενα η δύο γραμμάριο η Τσίχλα ... τό κιλό 50 μέ 100 Ευρώ .... :fp: .:c020:

Τό Παγωτό....Τζέλα....τό Παγωτάκι.... . :romance-hearteyes:

Αρχισαν πρίν χρόνια οι πουστιές....ενώ σάν μονάδα βάρους είχαμε τό κιλό....

τσούπ....σού πουλάνε Παγωτό μέ τό λίτρο....μά τό λίτρο είναι μονάδα Μάζας.... . :fp: . :c020:

Ενα λίτρο Παγωτό όμως δέν είναι 1 κιλό.....είναι 1/2 μισό κιλό....

Καί τί είναι τό Τζελ-άτι....1 λίτρο γάλα κόστους 1 € λίγες σταγόνες άρωμα καί ολίγη ζάχαρη....

Καί ο Χαλβάς . :romance-hearteyes: .καί ο Κουραμπιές....καί η Σαντιγύ....καί τά Καλτσούνια . :romance-hearteyes:

οι καραμέλλες....καί όλα θά έλεγα είναι υπερτιμημένα....

Εδώ τό Κουλούρι τών 50 γραμμαρίων τό πουλάνε όσο τή Φρατζόλα τών 500 γραμμαρίων....

Η ένα Κινητό τηλ τών 150 γραμμαρίων κοστίζει τά διπλά από ένα μεταχειρισμένο Αυτοκίνητο 1000 κιλών...

Κλέφτες....Κλέφτες παντού....


.
:romance-hearteyes:
Τι ωραίο άρθρο!!!!