hellegennes έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 00:36Κυκλοφορούν στο εμπόριο βότκες με λεμόνι; Ρωτάω. Δεν ξέρω.vagabondo έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 00:34Ή όπως λέμε βότκα με λεμόνι, που δεν είναι πια βότκα;hellegennes έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 00:31
Δεν ξέρω, είναι κάτι άλλο. Είναι σαν να λες μπύρα με μαστίχα χίου ή κρασί με γλυκάνισο.
Τσίπουρο
Re: Τσίπουρο
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Re: Τσίπουρο
Ορεινά Πρέβεζας.
Παιδική ανάμνηση, έχω καιρό να το βρώ ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Re: Τσίπουρο
Ουιιιιιιιι , δηλαδή εμείς στη ΛΑΡΣΑ που το πίνουμε "με" ,δεν πίνουμε τσίπουρο
Θα πίνετε τσίπουρο και θα είναι σαν να μην το πίνετε.
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 40706
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Τσίπουρο
Ενδιαφέρον. Παράγεται και στην ορεινή Χαλκιδική, έχε υπόψη. Αλλά είναι πολύ δυνατό. Βαράει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 40706
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Τσίπουρο
Πάω πάσο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Re: Τσίπουρο
Βοτκα λεμόνι είναι ο βασικότερος συνδυασμός . Και πορτοκάλι το κλασσικότερο κοκτέιλ βότκας ( https://en.wikipedia.org/wiki/Screwdriver_(cocktail)) Αντιθέσει με το τσίπουρο γλυκάνισο που ειναι σα γαμωτο στανιο τ .
Re: Τσίπουρο
29 Δεκ 2019
Κούμαρα Ολύμπου: Ένας χειμωνιάτικος καρπός και ένα μοναδικό Tσίπουρο.
Αν αυτή την περίοδο κάνετε μία βόλτα στα δάση γύρω από τους οικισμούς του ανατολικού Ολύμπου στην Πιερία, (Άγιο Παντελεήμονα, Παλαιούς Πόρους, Πλαταμώνα, Σκοτίνα) αμέσως θα εντυπωσιαστείτε από τις όμορφες κουμαριές που θα συναντήσετε. Ξεχωρίζουν από την εντυπωσιακή όψη, που παίρνουν πάνω της οι ώριμοι καρποί της.
Είναι η εποχή όπου οι καρποί της ωριμάζουν και τα εύγευστα κόκκινα κούμαρα στολίζουν την κουμαριά και νομίζει κανείς πως...
το φυτό μπαίνει και αυτό στο κλίμα των Χριστουγέννων χαρίζοντας τα χρώματα της φύσης στη μεγαλύτερη γιορτή του χειμώνα. Η κουμαριά φοράει τα γιορτινά της. Τα ώριμα κούμαρα να κρέμονται μικρές μπαλίτσες σαν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα χρώματα, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο και όλα αυτά σε βαθύ πράσινο φόντο που δημιουργεί το χρώμα των φύλλων.
Όμως και το ίδιο το φυτό χρησιμοποιείται τα Χριστούγεννα. Τα κλαριά της κουμαριάς χρησιμοποιούνται σε χριστουγεννιάτικες φυτοσυνθέσεις, ή πωλούνται ως στολίδια για το σπίτι φέροντας στις άκρες τους μικρά μήλα φιρίκια βαμμένα κόκκινα με λαδομπογιά νομίζοντας αρκετοί ότι έτσι είναι το φυτό.
Οι καρποί της μεταμορφώνονται σταδιακά τα τέλη του φθινοπώρου, από άγουρους πρασινοκίτρινους σε ώριμους πορτοκαλοκόκκινους, που μοιάζουν με φράουλες (strawberry tree berry, το δέντρο φράουλας η αγγλική λαϊκή ονομασία για την κουμαριά που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το φυτό της κοινής φράουλας Fragaria × ananassa).
Οι ντόπιοι ξέρουν να μαζεύουν τους γλυκούς καρπούς και όχι τους λιωμένους, γιατί τότε έχουν δυσάρεστη γεύση και έχει αρχίσει η σήψη τους, για να κάνουν το δικό τους αρωματικό παραδοσιακό Kουμαρίσιο Tσίπουρο. Επίσης με τα κούμαρα κάνουν λικέρ, γλυκό του κουταλιού και εκπληκτική μαρμελάδα. Η συγκομιδή του άγριου φρούτου γίνεται με μεγάλη επιδεξιότητα, ωστόσο έχει πολλή δυσκολία και κούραση.
Η απόσταξη για να πάρουμε το Kουμαρίσιο Tσίπουρο αργεί και γίνεται το Μάιο. Για σχεδόν πέντε μήνες τα κούμαρα ζυμώνονται μέσα στα βαρέλια. Όλο αυτό το διάστημα οι νοικοκυραίοι φρόντιζαν με ιδιαίτερο μεράκι να έχουν μια πετυχημένη αλκοολική ζύμωση.
Δύσκολο πράγμα η αναμονή, μια αναμονή όμως που την ξέρουν καλά εδώ στα ριζά του Ολύμπου μιας και το απόσταγμα από κούμαρα είναι ένα από τα παραδοσιακά ποτά της περιοχής.
Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχνολόγος Γεωπόνος, Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας.
https://wwwaristofanis.blogspot.com/201 ... st_29.html
Κούμαρα Ολύμπου: Ένας χειμωνιάτικος καρπός και ένα μοναδικό Tσίπουρο.
Αν αυτή την περίοδο κάνετε μία βόλτα στα δάση γύρω από τους οικισμούς του ανατολικού Ολύμπου στην Πιερία, (Άγιο Παντελεήμονα, Παλαιούς Πόρους, Πλαταμώνα, Σκοτίνα) αμέσως θα εντυπωσιαστείτε από τις όμορφες κουμαριές που θα συναντήσετε. Ξεχωρίζουν από την εντυπωσιακή όψη, που παίρνουν πάνω της οι ώριμοι καρποί της.
Είναι η εποχή όπου οι καρποί της ωριμάζουν και τα εύγευστα κόκκινα κούμαρα στολίζουν την κουμαριά και νομίζει κανείς πως...
το φυτό μπαίνει και αυτό στο κλίμα των Χριστουγέννων χαρίζοντας τα χρώματα της φύσης στη μεγαλύτερη γιορτή του χειμώνα. Η κουμαριά φοράει τα γιορτινά της. Τα ώριμα κούμαρα να κρέμονται μικρές μπαλίτσες σαν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα χρώματα, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο και όλα αυτά σε βαθύ πράσινο φόντο που δημιουργεί το χρώμα των φύλλων.
Όμως και το ίδιο το φυτό χρησιμοποιείται τα Χριστούγεννα. Τα κλαριά της κουμαριάς χρησιμοποιούνται σε χριστουγεννιάτικες φυτοσυνθέσεις, ή πωλούνται ως στολίδια για το σπίτι φέροντας στις άκρες τους μικρά μήλα φιρίκια βαμμένα κόκκινα με λαδομπογιά νομίζοντας αρκετοί ότι έτσι είναι το φυτό.
Οι καρποί της μεταμορφώνονται σταδιακά τα τέλη του φθινοπώρου, από άγουρους πρασινοκίτρινους σε ώριμους πορτοκαλοκόκκινους, που μοιάζουν με φράουλες (strawberry tree berry, το δέντρο φράουλας η αγγλική λαϊκή ονομασία για την κουμαριά που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το φυτό της κοινής φράουλας Fragaria × ananassa).
Οι ντόπιοι ξέρουν να μαζεύουν τους γλυκούς καρπούς και όχι τους λιωμένους, γιατί τότε έχουν δυσάρεστη γεύση και έχει αρχίσει η σήψη τους, για να κάνουν το δικό τους αρωματικό παραδοσιακό Kουμαρίσιο Tσίπουρο. Επίσης με τα κούμαρα κάνουν λικέρ, γλυκό του κουταλιού και εκπληκτική μαρμελάδα. Η συγκομιδή του άγριου φρούτου γίνεται με μεγάλη επιδεξιότητα, ωστόσο έχει πολλή δυσκολία και κούραση.
Η απόσταξη για να πάρουμε το Kουμαρίσιο Tσίπουρο αργεί και γίνεται το Μάιο. Για σχεδόν πέντε μήνες τα κούμαρα ζυμώνονται μέσα στα βαρέλια. Όλο αυτό το διάστημα οι νοικοκυραίοι φρόντιζαν με ιδιαίτερο μεράκι να έχουν μια πετυχημένη αλκοολική ζύμωση.
Δύσκολο πράγμα η αναμονή, μια αναμονή όμως που την ξέρουν καλά εδώ στα ριζά του Ολύμπου μιας και το απόσταγμα από κούμαρα είναι ένα από τα παραδοσιακά ποτά της περιοχής.
Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχνολόγος Γεωπόνος, Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας.
https://wwwaristofanis.blogspot.com/201 ... st_29.html
Re: Τσίπουρο
The Rebel έγραψε: ↑29 Δεκ 2019, 20:1329 Δεκ 2019
Κούμαρα Ολύμπου: Ένας χειμωνιάτικος καρπός και ένα μοναδικό Tσίπουρο.
Αν αυτή την περίοδο κάνετε μία βόλτα στα δάση γύρω από τους οικισμούς του ανατολικού Ολύμπου στην Πιερία, (Άγιο Παντελεήμονα, Παλαιούς Πόρους, Πλαταμώνα, Σκοτίνα) αμέσως θα εντυπωσιαστείτε από τις όμορφες κουμαριές που θα συναντήσετε. Ξεχωρίζουν από την εντυπωσιακή όψη, που παίρνουν πάνω της οι ώριμοι καρποί της.
Είναι η εποχή όπου οι καρποί της ωριμάζουν και τα εύγευστα κόκκινα κούμαρα στολίζουν την κουμαριά και νομίζει κανείς πως...
το φυτό μπαίνει και αυτό στο κλίμα των Χριστουγέννων χαρίζοντας τα χρώματα της φύσης στη μεγαλύτερη γιορτή του χειμώνα. Η κουμαριά φοράει τα γιορτινά της. Τα ώριμα κούμαρα να κρέμονται μικρές μπαλίτσες σαν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα χρώματα, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο και όλα αυτά σε βαθύ πράσινο φόντο που δημιουργεί το χρώμα των φύλλων.
Όμως και το ίδιο το φυτό χρησιμοποιείται τα Χριστούγεννα. Τα κλαριά της κουμαριάς χρησιμοποιούνται σε χριστουγεννιάτικες φυτοσυνθέσεις, ή πωλούνται ως στολίδια για το σπίτι φέροντας στις άκρες τους μικρά μήλα φιρίκια βαμμένα κόκκινα με λαδομπογιά νομίζοντας αρκετοί ότι έτσι είναι το φυτό.
Οι καρποί της μεταμορφώνονται σταδιακά τα τέλη του φθινοπώρου, από άγουρους πρασινοκίτρινους σε ώριμους πορτοκαλοκόκκινους, που μοιάζουν με φράουλες (strawberry tree berry, το δέντρο φράουλας η αγγλική λαϊκή ονομασία για την κουμαριά που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το φυτό της κοινής φράουλας Fragaria × ananassa).
Οι ντόπιοι ξέρουν να μαζεύουν τους γλυκούς καρπούς και όχι τους λιωμένους, γιατί τότε έχουν δυσάρεστη γεύση και έχει αρχίσει η σήψη τους, για να κάνουν το δικό τους αρωματικό παραδοσιακό Kουμαρίσιο Tσίπουρο. Επίσης με τα κούμαρα κάνουν λικέρ, γλυκό του κουταλιού και εκπληκτική μαρμελάδα. Η συγκομιδή του άγριου φρούτου γίνεται με μεγάλη επιδεξιότητα, ωστόσο έχει πολλή δυσκολία και κούραση.
Η απόσταξη για να πάρουμε το Kουμαρίσιο Tσίπουρο αργεί και γίνεται το Μάιο. Για σχεδόν πέντε μήνες τα κούμαρα ζυμώνονται μέσα στα βαρέλια. Όλο αυτό το διάστημα οι νοικοκυραίοι φρόντιζαν με ιδιαίτερο μεράκι να έχουν μια πετυχημένη αλκοολική ζύμωση.
Δύσκολο πράγμα η αναμονή, μια αναμονή όμως που την ξέρουν καλά εδώ στα ριζά του Ολύμπου μιας και το απόσταγμα από κούμαρα είναι ένα από τα παραδοσιακά ποτά της περιοχής.
Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχνολόγος Γεωπόνος, Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας.
https://wwwaristofanis.blogspot.com/201 ... st_29.html
Δεν μου άρεσε που δοκίμασα
Πέσιμο ή χεσιμο;
Re: Τσίπουρο
Ιαν 15, 2020
Φτιάχνουν τσίπουρο με χάπια και νερό.
Οργιάζει το λαθρεμπόριο τσίπουρου στη Μαγνησία. Εκατοντάδες τόνοι διακινούνται παράνομα, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Δήμητρα» και μέλος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Αποσταγματοποιών κ. Γιάννη Κίτσιο να δηλώνει στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» που κυκλοφορεί πως «η κατάσταση στον Νομό είναι ανεξέλεγκτη, χωρίς να εξαιρούνται και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας».
«Με το λαθρεμπόριο γίνεται χαμός και κινδυνεύει η υγεία του κόσμου», δήλωσε σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση να μπει τέρμα στο χύμα τσίπουρο και την τσικουδιά, με τα σημεία πώλησής του να έχουν ενταχθεί στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς, από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
«Φτιάχνουν τσίπουρο με νερό και χάπια, αυτή είναι η κατάσταση δήλωσε» και τόνισε πως εξακολουθούν να «δραστηριοποιούνται» στην αγορά οι άνθρωποι που πιάστηκαν στο Στεφανοβίκειο δύο φορές μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, για λαθρεμπόριο.
«Αυτά που συμβαίνουν είναι ανεξήγητα σε αυτή τη χώρα. Η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά». Πιάστηκαν για λαθρεμπόριο και συνεχίζουν ανενόχλητοι, δεν ξέρω πλέον τι να πω» δήλωσε ο κ. Κίτσιος, επισημαίνοντας πως οργιάζει και η νοθεία στο κρασί.
«Το χύμα τσίπουρο πρέπει να απαγορευθεί σε τσιπουράδικα και χώρους εστίασης. Άλλοι το αγοράζουν πληρώνοντας μεγάλο φόρο και άλλοι αγοράζουν το κιλό 2,5 ευρώ. Εάν αυτό το τσίπουρο των 2,5 ευρώ δεν είναι χημικό προϊόν, τότε τι είναι. Να απαγορευθεί στα μαγαζιά, να μπουν τεράστια πρόστιμα και όποιος θέλει να πουλά, να εμφιαλώνει», συμπλήρωσε.
Η νοθεία, το λαθρεμπόριο και η πώληση χύμα τσίπουρου αποτελούν «αγκάθι» για του νόμιμους επαγγελματίες αποσταγματοποιούς. Βάλλεται ένας κλάδος που αγωνίζεται να επιβιώσει εν μέσω αντίξοων συνθηκών.
Οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί «πεθαίνουν» επαγγελματικά από το λαθρεμπόριο, με αποτέλεσμα τα λουκέτα στον κλάδο να μην αποτελούν πλέον είδηση, αλλά φυσική εξέλιξη του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Οι στρεβλώσεις που προκαλούνται από την υπερφορολόγηση του κλάδου των αλκοολούχων ποτών, διογκώνονται από τη συνεχώς διευρυνόμενη δράση των έκνομων μη φορολογούμενων αποσταγματοποιών και των λαθρεμπόρων, συρρικνώνοντας τον κλάδο και οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία, στερώντας από το Δημόσιο, έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.
Δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση του νόμου, όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).
https://trikalaview.gr/ftiachnoun-tsipo ... -magnisia/
Φτιάχνουν τσίπουρο με χάπια και νερό.
Οργιάζει το λαθρεμπόριο τσίπουρου στη Μαγνησία. Εκατοντάδες τόνοι διακινούνται παράνομα, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Δήμητρα» και μέλος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Αποσταγματοποιών κ. Γιάννη Κίτσιο να δηλώνει στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» που κυκλοφορεί πως «η κατάσταση στον Νομό είναι ανεξέλεγκτη, χωρίς να εξαιρούνται και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας».
«Με το λαθρεμπόριο γίνεται χαμός και κινδυνεύει η υγεία του κόσμου», δήλωσε σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση να μπει τέρμα στο χύμα τσίπουρο και την τσικουδιά, με τα σημεία πώλησής του να έχουν ενταχθεί στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς, από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
«Φτιάχνουν τσίπουρο με νερό και χάπια, αυτή είναι η κατάσταση δήλωσε» και τόνισε πως εξακολουθούν να «δραστηριοποιούνται» στην αγορά οι άνθρωποι που πιάστηκαν στο Στεφανοβίκειο δύο φορές μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, για λαθρεμπόριο.
«Αυτά που συμβαίνουν είναι ανεξήγητα σε αυτή τη χώρα. Η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά». Πιάστηκαν για λαθρεμπόριο και συνεχίζουν ανενόχλητοι, δεν ξέρω πλέον τι να πω» δήλωσε ο κ. Κίτσιος, επισημαίνοντας πως οργιάζει και η νοθεία στο κρασί.
«Το χύμα τσίπουρο πρέπει να απαγορευθεί σε τσιπουράδικα και χώρους εστίασης. Άλλοι το αγοράζουν πληρώνοντας μεγάλο φόρο και άλλοι αγοράζουν το κιλό 2,5 ευρώ. Εάν αυτό το τσίπουρο των 2,5 ευρώ δεν είναι χημικό προϊόν, τότε τι είναι. Να απαγορευθεί στα μαγαζιά, να μπουν τεράστια πρόστιμα και όποιος θέλει να πουλά, να εμφιαλώνει», συμπλήρωσε.
Η νοθεία, το λαθρεμπόριο και η πώληση χύμα τσίπουρου αποτελούν «αγκάθι» για του νόμιμους επαγγελματίες αποσταγματοποιούς. Βάλλεται ένας κλάδος που αγωνίζεται να επιβιώσει εν μέσω αντίξοων συνθηκών.
Οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί «πεθαίνουν» επαγγελματικά από το λαθρεμπόριο, με αποτέλεσμα τα λουκέτα στον κλάδο να μην αποτελούν πλέον είδηση, αλλά φυσική εξέλιξη του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Οι στρεβλώσεις που προκαλούνται από την υπερφορολόγηση του κλάδου των αλκοολούχων ποτών, διογκώνονται από τη συνεχώς διευρυνόμενη δράση των έκνομων μη φορολογούμενων αποσταγματοποιών και των λαθρεμπόρων, συρρικνώνοντας τον κλάδο και οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία, στερώντας από το Δημόσιο, έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.
Δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση του νόμου, όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).
https://trikalaview.gr/ftiachnoun-tsipo ... -magnisia/
Re: Τσίπουρο
Το ρωτας;Διοτι δεν περνανε απο ελεγχους ,και παρα πολλα ειναι ακαταλληλα.Και ειδικα το τσιπουρο θελει μεγαλη προσοχη,καθως αν δεν εχει φτιαχτει σωστα ακομα και τυφλωση μπορει να προκαλεσει,μεχρι και θανατο.Αλλα η τυφλωση ειναι στο τσεπακι.Γνωστα πραγματα λεω.Ασχετα αν καποιοι στρουθοκαμηλιζουν επειδη θελουν να το πληρωνουν πιο φτηνα.Αλλα ειναι στρουθοκαμιλισμος.
-
- Δημοσιεύσεις: 22781
- Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47
Re: Τσίπουρο
Καλά, αν είναι έτσι, μην πίνεις και χύμα κρασί, και όταν πηγαίνεις στην ταβέρνα, παρήγγειλε κανένα γουργουνδιας.