Ακριβώς αυτά έχω δει και εγώ σε δύο τέτοιες επιχειρήσεις.paul25 έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 23:03Τωρα σχετικα με την αποθηκευση χυμα ξηρων καρπων εχω να πω οτι καποτε στην παλια μου γειτονια τις δεκαετιες 80 και 90 λειτουργουσε βιοτεχνης ξηρων καρπων. Θυμαμαι τους ξηρους καρπους αποθηκευμενους σε λιναροτσουβαλα μισοφαγωμενα μερικα η μισοσκισμενα με πολλους καρπους να ειναι διασπαρτοι στο πατωμα (εχω την υποψια πως τους σκουπιζαν και τους βαζαν παλι στα τσουβαλια αλλα δεν θυμαμαι μετα απο τοσα χρονια για να μην χαθει προιον απο τα σκισμενα). Βεβαια τις συνθηκες του χωρου τις θυμαμαι καλα ακομα, μπιχλα! Πατωματα μαυρα και τοιχοι σαν να ηταν γρασαρισμενοι συνεργειου προφανως απο τα τσουβαλια που ακουμπαγαν. Εργατες κατι φρεσκοι Αλβανοι, που δεν νομιζω να ειχαν και πολλες ευαισθησιες.
ΥΓ: Τωρα θυμηθηκα πως ειχαν και φουρνακι και εψηναν μεσα.
Η μία ήταν μεγάλη και συσκεύαζε κιόλας με την επωνυμία της. Έδινε παντού, και στα σούπερ μάρκετ. Αυτή ήταν εκτός πόλης και κυκλοφορούσαν μέσα στις εγκαταστάσεις κάτι τεράστιοι ποντικοί που έρχονταν από τα διπλανά χτήματα.
Για αυτό αγοράζω ξηρούς καρπούς με την φλούδα και τους καθαρίζω εγώ.