Απορίες μαγειρικής

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
- Casper -

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 26 Ιούλ 2020, 02:12

Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )


- Casper -

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 26 Ιούλ 2020, 02:24

πήζον bot έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;

- Casper -

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 26 Ιούλ 2020, 02:27

Αηδιάζω που την βλέπω.

Χριστέ μου.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot
Δημοσιεύσεις: 18187
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 20:31

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 26 Ιούλ 2020, 02:31

- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων

Άβαταρ μέλους
vagabondo
Δημοσιεύσεις: 10022
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 26 Ιούλ 2020, 02:39

- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
Οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν, είναι άγρια θηρία.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot
Δημοσιεύσεις: 18187
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 20:31

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 26 Ιούλ 2020, 02:47

vagabondo έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:39
- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
Οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν, είναι άγρια θηρία.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8174
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 28 Ιούλ 2020, 19:21

πήζον bot έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:31
- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων


.

Μεγάλε όπως είπε καί ο Γκράν Σέφ ο μεσιέ Ρομπουσόν......

Δέν μαγειρεύω γιά αρρώστους..... :blm:

Τό κριτήριο στόν Πλανήτη πάνω στό φαγητό μέχρι τόν τελευταίο πόλεμο.....

Ηταν η ΓΕΥΣΗ......ΟΧΙ ΤΟ ΥΓΕΙΙΝΟΤΕΡΟ.....αλλωστε δέν ήξεραν περί στοιχείων.....

Η Θερμότητα πολλαπλασιάζει τήν Γευστικότητα στό 99% τών τροφίμων..... :102:

Αντε τώρα νά φάς Χταπόδι η Βατράχι ή Τζιτζίκι ωμό....οι Αρχαίοι τά εψηναν τά τζιτζί....

Καί η Πέπσι ήταν άλλος ένας λόγος νά προτιμήσουμε τό ψημένο από το ωμό.....

Η ανάγκη διατήρησης τών τροφίμων τώρα.....ελείψει Ψυγείου.....

Τά Παστά σε άλας ή λάδι.....τά Λιαστά.....τά Τουρσιά.....τα Αέρος.....τά αποξηραμένα.....

Τά Τυριά..... :romance-hearteyes:

Ω τί Εκπληξις.....!!!!!!!! ..... :romance-hearteyes: .....Γινόντουσαν γευστικότερα τών ΦρέσκΩμών.....

Βολβοί καί αγγουράκι τουρσί η μελιτζανάκι γεμιστό ας πούμε...... :romance-hearteyes:

Καί επίσης στά Ζώα άρέσει περισσότερο τό Μπέικον καί τό ψημένο από τό ωμό....

Όπως βλέπεις πρέπει νά τη πάρεις ανοιχτά τη στροφή γιατί πάς σέ τοίχο.....τοίχο....

:wave:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
πήζον bot
Δημοσιεύσεις: 18187
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 20:31

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 28 Ιούλ 2020, 19:43

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
28 Ιούλ 2020, 19:21
πήζον bot έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:31
- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:24


Κινδυνεύει από κάτι;
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων


.

Μεγάλε όπως είπε καί ο Γκράν Σέφ ο μεσιέ Ρομπουσόν......

Δέν μαγειρεύω γιά αρρώστους..... :blm:

Τό κριτήριο στόν Πλανήτη πάνω στό φαγητό μέχρι τόν τελευταίο πόλεμο.....

Ηταν η ΓΕΥΣΗ......ΟΧΙ ΤΟ ΥΓΕΙΙΝΟΤΕΡΟ.....αλλωστε δέν ήξεραν περί στοιχείων.....

Η Θερμότητα πολλαπλασιάζει τήν Γευστικότητα στό 99% τών τροφίμων..... :102:

Αντε τώρα νά φάς Χταπόδι η Βατράχι ή Τζιτζίκι ωμό....οι Αρχαίοι τά εψηναν τά τζιτζί....

Καί η Πέπσι ήταν άλλος ένας λόγος νά προτιμήσουμε τό ψημένο από το ωμό.....

Η ανάγκη διατήρησης τών τροφίμων τώρα.....ελείψει Ψυγείου.....

Τά Παστά σε άλας ή λάδι.....τά Λιαστά.....τά Τουρσιά.....τα Αέρος.....τά αποξηραμένα.....

Τά Τυριά..... :romance-hearteyes:

Ω τί Εκπληξις.....!!!!!!!! ..... :romance-hearteyes: .....Γινόντουσαν γευστικότερα τών ΦρέσκΩμών.....

Βολβοί καί αγγουράκι τουρσί η μελιτζανάκι γεμιστό ας πούμε...... :romance-hearteyes:

Καί επίσης στά Ζώα άρέσει περισσότερο τό Μπέικον καί τό ψημένο από τό ωμό....

Όπως βλέπεις πρέπει νά τη πάρεις ανοιχτά τη στροφή γιατί πάς σέ τοίχο.....τοίχο....

:wave:

.
σκεψου τον καλυτερο σου οργασμο και φαντασου τον επι εκατο ελεγε στο τρεινσποτινγκ.
φιλε μου και η πρεζα γαμάτη ειναι λενε, λες ν αρχισουμε? :smt005:

Για το τι ειναι καλο και τι κακο δεν θα ακουσω κανεναν σεφ και δε θα βασιστω σε καμμια διατροφικη συνηθεια, Μονο το μυαλο μου και το σωμα μου ακουω.
Την ακολουθω αυτη την διαιτα που προτεινω (κατα καποιο τροπο)? προφανως και οχι.
Όποτε ομως την εχω ακολουθησει, μονο ωμα, μονο φρεσκα, οχι γαλα οχι επεξεργασμενα κλπ (ουτε καν ψωμι), ηταν η καλυτερη μου φαση απο πλευρα υγειας και διαυγειας.

το κακο με το αλατι και λοιπα βελτιωτικα (ζαχαρη αρωματα μεσα οξινισης κλπ), ειναι οτι μετατρεπουν παντελως αχρηστες τροφες σε ανεκτες και δυστυχως καταληγεις να τις τρως καθημερινα και να εισαι και ευχαριστημενος γιατι ικανοποιηθηκε η γλωσσιτσα ( οχι ομως και ο οργανισμουλης, που χορτασε μεν αλλα στην φυλαει δε).
Για μενα ο απολυτος νομος (και δεν τον ακολουθω) ειναι να τρως οτι σου αρεσει εκτος απο αυτα που εχει βαλει το χερι του ο ανθρωπος. Μονο οτι προσφερει το χερι του θεου και τα αισθητηρια οργανα σου λενε φατο.
Ψωμι και λαδι ειναι εκτος διαιτας και αυτα εννοειται. Λιγο, αλλα ειναι βιομηχανικα προιοντα κι αυτα ετσι κι αλλιως..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος πήζον bot την 28 Ιούλ 2020, 20:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club
Δημοσιεύσεις: 9178
Εγγραφή: 28 Ιουν 2020, 15:15

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 28 Ιούλ 2020, 20:03

- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot
Δημοσιεύσεις: 18187
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 20:31

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 28 Ιούλ 2020, 20:14

John Brown Gun Club έγραψε:
28 Ιούλ 2020, 20:03
- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:
ωμο κρεας rear :xena:

the comet the course the tail

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 28 Ιούλ 2020, 20:16

πήζον bot έγραψε:
28 Ιούλ 2020, 20:14
John Brown Gun Club έγραψε:
28 Ιούλ 2020, 20:03
- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:
ωμο κρεας rear :xena:
γλώσσα λανθάνουσα... :102:

the comet the course the tail

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 28 Ιούλ 2020, 20:19

- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:12
Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
:a040:

- Casper -

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 28 Ιούλ 2020, 22:04

John Brown Gun Club έγραψε:
28 Ιούλ 2020, 20:03
- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:
Έχεις δίκαιο, το έγραψα όπως το προφέρουμε.
the comet the course the tail έγραψε:
28 Ιούλ 2020, 20:19
- Casper - έγραψε:
26 Ιούλ 2020, 02:12
Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
:a040:
:-?


Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών