Απορίες μαγειρικής

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3579
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 03 Σεπ 2020, 17:59

Βλήμα έγραψε:
03 Σεπ 2020, 14:06
Θέλω να κόψω ένα κόκαλο για να χρησιμοποιήσω το μεδούλι του. Έχω ένα μπαλταδάκι, αλλά δεν είναι αρκετά βαρύ για να σπάσει το κόκαλο (ή εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός). Το μαγειρικό πριονάκι μου προκαλεί ανασφάλεια, φοβάμαι ότι θα φύγουν ρινίσματα σιδήρου, θα τα φάει κανένας άνθρωπος και θα πεθάνει.Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να είναι φθηνότερο από τον επαγγελματικό μπαλτά που χρησιμοποιούν οι χασάπηδες να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό που θέλω; Ιδανικά θα ήθελα το κόκαλο να μην σπάει, να κόβεται σα να λέμε.
Βράσε καλά την κοκκάλα.
Κράτα το ζουμί γιά σούπα ή ζωμό και "ψάρεψε" από`μέσα το μεδούλι.Σαν σκουληκαντέρα θα βγεί.
Και ο ζωμός θα βγει εξαιρετικά γευστικός,και το μεδούλι θα έχει ακόμη ουσία να δώσει (εννοείται ότι μιλάμε για κοκκάλα τεράστια απο βόδι και όχι για κοκκαλάκι μπριζολίτσας).
wooded glade έγραψε:
29 Μάιος 2021, 14:40
...
Εσύ τώρα τι θες ; Μας γράφεις ακατάληπτα.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5555
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 03 Σεπ 2020, 18:47

waldorf έγραψε:
03 Σεπ 2020, 17:59
Βλήμα έγραψε:
03 Σεπ 2020, 14:06
Θέλω να κόψω ένα κόκαλο για να χρησιμοποιήσω το μεδούλι του. Έχω ένα μπαλταδάκι, αλλά δεν είναι αρκετά βαρύ για να σπάσει το κόκαλο (ή εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός). Το μαγειρικό πριονάκι μου προκαλεί ανασφάλεια, φοβάμαι ότι θα φύγουν ρινίσματα σιδήρου, θα τα φάει κανένας άνθρωπος και θα πεθάνει.Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να είναι φθηνότερο από τον επαγγελματικό μπαλτά που χρησιμοποιούν οι χασάπηδες να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό που θέλω; Ιδανικά θα ήθελα το κόκαλο να μην σπάει, να κόβεται σα να λέμε.
Βράσε καλά την κοκκάλα.
Κράτα το ζουμί γιά σούπα ή ζωμό και "ψάρεψε" από`μέσα το μεδούλι.Σαν σκουληκαντέρα θα βγεί.
Και ο ζωμός θα βγει εξαιρετικά γευστικός,και το μεδούλι θα έχει ακόμη ουσία να δώσει (εννοείται ότι μιλάμε για κοκκάλα τεράστια απο βόδι και όχι για κοκκαλάκι μπριζολίτσας).
Πώς να το ψαρέψω; Καταλαβαίνω ότι μιλάς μεταφορικά, δεν φαντάζομαι καλάμια και δολώματα, αλλά και πάλι...
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29637
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 04 Σεπ 2020, 01:34

Πολλές απορίες έχεις εσύ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5555
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 04 Σεπ 2020, 03:25

Gherschaagk έγραψε:
04 Σεπ 2020, 01:34
Πολλές απορίες έχεις εσύ.
:102:
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 04 Σεπ 2020, 08:59

Βλήμα έγραψε:
04 Σεπ 2020, 03:25
Gherschaagk έγραψε:
04 Σεπ 2020, 01:34
Πολλές απορίες έχεις εσύ.
:102:
Παρε ενα σιδηροπριονο για την κοκαλα

Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3579
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 04 Σεπ 2020, 18:02

Βλήμα έγραψε:
03 Σεπ 2020, 18:47


Πώς να το ψαρέψω; Καταλαβαίνω ότι μιλάς μεταφορικά, δεν φαντάζομαι καλάμια και δολώματα, αλλά και πάλι...
Βρε`συ μ`ένα σουβλάκι,μιά οδοντογλυφίδα,ένα πηρούνι,κάτι.
Κάνε μιά δοκιμή,μην το βράσεις τρείς νύχτες και τέσσερις μέρες.Λίγο λιγότερο.
Θα δεις στην άκρη ότι το εσωτερικό του κόκκαλου (που μας ενδιαφέρει) έχει ξεχωρίσει κι έχει "σφίξει".
Αυτό αν το τσιμπίσεις με κάτι λεπτό και μακρύ,θα βγεί όξω σαν σκουληκαντέρα.(Μάλλον θα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει ένα δράμι για να μην διαλυθεί,αλλά όχι να παγώσει.Πάει και καιρός που τό`κανα τελευταία φορά και δεν το`χω πάνω-πάνω).
Διαφορετικά αν όντως μιλάμε για κοκκάλα αξιοπρεπή,που έχει και την ουσία,θα βρεις ένα εργαλείο να περνάει από μέσα (μα λίμα θα`ναι;μα χέρι από σπασμένο μυστρί,μα μπετόβεργα που έμεινε απ`το περσινό μερεμέτι;) οπότε θα το ξεβιτζώσεις με μηχανικά μέσα.
wooded glade έγραψε:
29 Μάιος 2021, 14:40
...
Εσύ τώρα τι θες ; Μας γράφεις ακατάληπτα.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5555
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 12 Σεπ 2020, 02:35

Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;

Άβαταρ μέλους
Μη μου γαμάτε τα vybez
Δημοσιεύσεις: 234
Εγγραφή: 05 Σεπ 2020, 01:19

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μη μου γαμάτε τα vybez » 12 Σεπ 2020, 02:38

Βλήμα έγραψε:
12 Σεπ 2020, 02:35
Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;
τα χτυπημένα αβγά :102:
the comet the course the tail έγραψε:
16 Δεκ 2019, 22:20
τι να κάνεις; μείναμε έρμοι.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5555
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 12 Σεπ 2020, 02:40

Μη μου γαμάτε τα vybez έγραψε:
12 Σεπ 2020, 02:38
Βλήμα έγραψε:
12 Σεπ 2020, 02:35
Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;
τα χτυπημένα αβγά :102:
Δηλαδή πάνω από το στρώμα μακαρονιών αλείφεις χτυπημένα αυγά;
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;

Άβαταρ μέλους
Μη μου γαμάτε τα vybez
Δημοσιεύσεις: 234
Εγγραφή: 05 Σεπ 2020, 01:19

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μη μου γαμάτε τα vybez » 12 Σεπ 2020, 02:45

Βλήμα έγραψε:
12 Σεπ 2020, 02:40
Μη μου γαμάτε τα vybez έγραψε:
12 Σεπ 2020, 02:38
Βλήμα έγραψε:
12 Σεπ 2020, 02:35
Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;
τα χτυπημένα αβγά :102:
Δηλαδή πάνω από το στρώμα μακαρονιών αλείφεις χτυπημένα αυγά;
https://caruso.gr/pastitsio-mosxovolisto/
Μυστικό #2: Βάζετε 1-2 περίπου κουτάλες μπεσαμέλ πάνω στα μακαρόνια απλώνοντάς τες παντού ώστε στο ψήσιμο να λιώσουν, να περάσουν ανάμεσα στα μακαρόνια και όταν το παστίτσιο είναι έτοιμο και κρυώσει, η μπεσαμέλ να έχει συνδέσει τα μακαρόνια σε μια μάζα, ώστε να μπορεί να κοπεί το παστίτσιο σε μπουκιές. Αν δεν δέσετε τα μακαρόνια με μπεσαμέλ τότε στο πιάτο με το που κόβετε μια μπουκιά, η βάση των μακαρονιών θα χωρίζει σε μεμονωμένα μακαρόνια και ο κιμάς από πάνω θα διαλύεται στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην είναι ένα σωστά δεμένο φαγητό. Νόστιμο μεν, λάθος σε υφή δε.
αν μπει ο άγις, θα σου βάλει τις πηγές των πηγών, χιχιχιχι
the comet the course the tail έγραψε:
16 Δεκ 2019, 22:20
τι να κάνεις; μείναμε έρμοι.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5555
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 28 Δεκ 2020, 16:49

Άμα μαγειρεύω μπάμιες, πάει τρεις και μία σε όλους όσους τις τρώνε. Το ίδιο κι αν τις μαγειρεύει η μάνα μου. Ξέρω ότι είναι φαΐ που προκαλεί "κινήσεις του εντέρου" -για να το πω κομψά- αλλά εδώ μιλάμε για χημικό πόλεμο.

Υπάρχει τρόπος μαγειρέματος της μπάμιας ώστε να περιοριστούν οι εκκενώσεις;
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;

Γενιά της Αγαμίας
Δημοσιεύσεις: 2482
Εγγραφή: 26 Δεκ 2020, 21:39

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αγαμίας » 29 Δεκ 2020, 13:45

Βλήμα έγραψε:
28 Δεκ 2020, 16:49
Άμα μαγειρεύω μπάμιες, πάει τρεις και μία σε όλους όσους τις τρώνε. Το ίδιο κι αν τις μαγειρεύει η μάνα μου. Ξέρω ότι είναι φαΐ που προκαλεί "κινήσεις του εντέρου" -για να το πω κομψά- αλλά εδώ μιλάμε για χημικό πόλεμο.

Υπάρχει τρόπος μαγειρέματος της μπάμιας ώστε να περιοριστούν οι εκκενώσεις;
Να μην κατεβάζεις ενα μπουκάλι πριν

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Μάιος 2021, 09:40

Έχω πάρει μια γαστρα. Υλικό νομίζω εμαγιέ. Θέλω να την χρησιμοποιήσω σήμερα αλλά δεν ξέρω πως. Χρειάζεται πρώτα να την κάψω; πρέπει κι αυτή να τη κάψω με γάλα;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Μάιος 2021, 09:59

Κανένας;

ΒΈΒΑΙΑ άμα μαγειρεύω τίποτα είστε όλοι λαλιστατοι, τώρα που θέλω συμβουλή κανένας :evil:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Στύγιος
Δημοσιεύσεις: 22168
Εγγραφή: 09 Μαρ 2019, 22:58
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Απορίες μαγειρικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 03 Μάιος 2021, 10:04

Naida έγραψε:
03 Μάιος 2021, 09:40
Έχω πάρει μια γαστρα. Υλικό νομίζω εμαγιέ. Θέλω να την χρησιμοποιήσω σήμερα αλλά δεν ξέρω πως. Χρειάζεται πρώτα να την κάψω; πρέπει κι αυτή να τη κάψω με γάλα;
Πλύνε την καλά πρώτα με άφθονο σαπούνι και νερό, ξέβγαλε τη 2 φορές.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών