Μαγειρική και οικονομία.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Ξεχωρίζουμε τις ντομάτες από τα κρεμμύδια.
Υπολογίζουμε πόσες ντομάτες πρέπει να προσθέσουμε με το μάτι.
Το ίδιο με τα κρεμμύδια.
ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όλα.
Τα αγγουράκια έγιναν τουρσί τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πολτοποιούμε όλες τις ντομάτες τις φρέσκες και αυτές που είναι από την σαλάτα μας.
Επιλέγουμε από τα σκόρδα μας αυτό που βλάστησε για να μην μας χαλάσει.
Κόβουμε το σκόρδο.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Εγώ μια φορά αν η σαλάτα ήταν δική μου, το ζουμάκι που έμεινε θα το έπινα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Βάζουμε τα αγγουράκια μαζί με το νερόξυδο που έβρασαν μέσα σε ένα δοχείο (εγώ για λόγους ανακύκλωσης χρησιμοποιώ τα δοχεία γιαουρτιού τα μεγάλα μπορεί να τα βάζετε και σε βαζάκια για να φαίνονται εγώ προσωπικά είδα ότι αν τα βλέπει το φως χάνουν από την γεύση τους.Έτσι βολεύτηκα με τα πλαστικά δοχεία γιαουρτιού που είναι πιο άνετα και χωράνε ποσότητα και δεν τα βλέπει και το φώς.
Στο ένα λίτρο υγρών βάζουμε περίπου τόσο ξινό.
Έτσι θα έχετε ακριβώς τα ίδια αγγουράκια που αγοράζετε σε βαζάκια.
Ανακατεύουμε λίγο ψιλά και κλείνουμε.
Τα αγγουράκια τουρσί τα χρησιμοποιούμε σε πολλά φαγητά, σάντουιτς , ρώσικη σαλάτα είναι πολύ χρήσιμα.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε μέσα τον σκόρδο αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ τον τρίβουμε να βγάλει άρωμα.
Ρίχνω τα κρεμμύδια αν βάλεις πρώτα τα κρεμμύδια όπως λένε όλες οι συνταγές οι σάλτσες είναι βαριές αν τα βάλεις μετά τον πελτέ είναι πολύ πιο ελαφριές.
Ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε όλο το λαδόξυδο της σαλάτας και ανακατεύουμε.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Την βάζουμε στο δοχείο που γουστάρουμε εγώ για τους ίδιους λόγους που έγραψα πρίν χρησιμοποιώ δοχεία γιαουρτιού τα μεγάλα και από πάνω βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο να την καλύπτει.
Έτσι με το περίσσεμα της σαλάτας έχουμε πιπεριές για τις πίτσες , αγγουράκια τουρσί και σάλτσα όπως ή έτοιμη που αγοράζετε από το σούπερμαρκετ με 6 ευρώ και 7 ευρώ το βαζάκι , η σάλτσα σας μόνο ζέσταμα θέλει βασιλικό ή ότι άλλο ανάλογα με την χρήση και ότι για την γεύση πιθανόν ζάχαρη ή αλάτι ή πιπέρι.
Σε χωρητικότητα μας βγήκε ενάμισι βαζάκι σάλτσας όπως αυτά που αγοράζουμε.
Η ουσία είναι ότι από την σαλάτα μας δεν πετάξαμε τίποτα και ανακυκλώσαμε και δύο δοχεία γιαουρτιού.
Την καλήμερα μου.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Niki πελτέ; είχαν οι πρόγονοι μας πελτε και χρησιμοποιείς πελτε; ανεπιτρεπτο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Σάλτσες έτοιμες για μακαρόνια αγοράζεις;
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Όχι. Αλλά δεν μου απάντησες είχαν πελτέ οι πρόγονοι μας και μαγειρευαν; γιατί χαλάς την εθνική παράδοση;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Πω πω πάρα πολλά λάθη μαζεμένα. Απαράδεκτο. Δεν το περίμενα απο εσένα αυτο. Ο πεθερός σου έκαμε ζημιά.Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 09:58Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Εσύ γιατί δεν χρησιμοποιείς πελτέ;Naida έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 10:06Πω πω πάρα πολλά λάθη μαζεμένα. Απαράδεκτο. Δεν το περίμενα απο εσένα αυτο. Ο πεθερός σου έκαμε ζημιά.Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 09:58Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Γιατί δεν μ αρέσει.Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 10:09Εσύ γιατί δεν χρησιμοποιείς πελτέ;Naida έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 10:06Πω πω πάρα πολλά λάθη μαζεμένα. Απαράδεκτο. Δεν το περίμενα απο εσένα αυτο. Ο πεθερός σου έκαμε ζημιά.Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 09:58
Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Ναι αλλά δημιουργείς πρόβλημα στον πλανήτη θέλοντας συνεχώς μόνο φρέσκες ντομάτες.
Αυτό είναι πολύ εγωιστικό από μέρους σου.
Αυτόν τον τρόπο έχουμε να συντηρούμε μεγάλες ποσότητες ντομάτας και κόπου αγροτών πρέπει να τον σέβεσαι.
Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι ο πελτές μπορεί να τους κόψει μία μέρα από την ζωή τους (γιατί πιστεύουν ότι είναι λιγάκι ανθυγιεινός ) και αυτοί είναι εγωιστές.
Ζούμε σε ένα πλανήτη ας πεθάνουμε μια μέρα νωρίτερα να ζήσουν και άλλοι.
Όχι όμως να πετάμε χιλιάδες τόνους ντομάτας και να θέλουμε μόνο φρέσκες.
Δεν ξέρω βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ εγωιστικό.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για μένα.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 10:15Ναι αλλά δημιουργείς πρόβλημα στον πλανήτη θέλοντας συνεχώς μόνο φρέσκες ντομάτες.
Αυτό είναι πολύ εγωιστικό από μέρους σου.
Αυτόν τον τρόπο έχουμε να συντηρούμε μεγάλες ποσότητες ντομάτας και κόπου αγροτών πρέπει να τον σέβεσαι.
Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι ο πελτές μπορεί να τους κόψει μία μέρα από την ζωή τους (γιατί πιστεύουν ότι είναι λιγάκι ανθυγιεινός ) και αυτοί είναι εγωιστές.
Ζούμε σε ένα πλανήτη ας πεθάνουμε μια μέρα νωρίτερα να ζήσουν και άλλοι.
Όχι όμως να πετάμε χιλιάδες τόνους ντομάτας και να θέλουμε μόνο φρέσκες.
Δεν ξέρω βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ εγωιστικό.
Μα δεν είπα θέλω φρέσκιες ντομάτες όλον τον καιρό μου. Μια χαρά διατηρείς σάλτσα στην κατάψυξη. Επίσης γιατί χαλάς την παράδοση Niki?
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δεν χαλάω καθόλου την παράδοση εγώ μικρή θυμάμαι την μητέρα μου να φτιάχνει πελτέ με την γιαγιά μου.Naida έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 10:19Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 10:15Ναι αλλά δημιουργείς πρόβλημα στον πλανήτη θέλοντας συνεχώς μόνο φρέσκες ντομάτες.
Αυτό είναι πολύ εγωιστικό από μέρους σου.
Αυτόν τον τρόπο έχουμε να συντηρούμε μεγάλες ποσότητες ντομάτας και κόπου αγροτών πρέπει να τον σέβεσαι.
Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι ο πελτές μπορεί να τους κόψει μία μέρα από την ζωή τους (γιατί πιστεύουν ότι είναι λιγάκι ανθυγιεινός ) και αυτοί είναι εγωιστές.
Ζούμε σε ένα πλανήτη ας πεθάνουμε μια μέρα νωρίτερα να ζήσουν και άλλοι.
Όχι όμως να πετάμε χιλιάδες τόνους ντομάτας και να θέλουμε μόνο φρέσκες.
Δεν ξέρω βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ εγωιστικό.
Μα δεν είπα θέλω φρέσκιες ντομάτες όλον τον καιρό μου. Μια χαρά διατηρείς σάλτσα στην κατάψυξη. Επίσης γιατί χαλάς την παράδοση Niki?
Να σε βάλω εγώ να φυτέψεις μισό στρέμμα ντομάτες να τις μεγαλώσεις να τις περιποιήθείς για κανένα τρίμηνο να τις μαζέψεις και μετά να τις κάνεις πελτέ και να έχεις ένα βάζο πελτέ μετά από τόσο κόπο.
Μετά να σε δώ πόσο θα σέβεσαι μια κουταλιά πελτέ.
Μάθε να φτιάχνεις σωστά τον πελτέ και θα τον εκτιμήσεις.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 12 Απαντήσεις
- 622 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ST48410
16 Ιούλ 2022, 15:05
-
-
Νέα δημοσίευση Μαγειρική, πολιτική, σεξ και λοιπές κοινωνικοπολιτικές εκφράσεις
από ΓΑΛΗ » 10 Νοέμ 2023, 20:43 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 6 Απαντήσεις
- 230 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πλέριος
18 Νοέμ 2023, 13:51
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
05 Αύγ 2023, 23:58
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ελληνικη οικονομια το 2030...
από Στρακαστρουκας » 22 Αύγ 2022, 12:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 19 Απαντήσεις
- 676 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
22 Αύγ 2022, 15:54
-