Σελίδα 1 από 3

καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 19:26
από the Bachelor
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Το όνομά του είναι παραφθορά του γκρυγιέρ ή γκρουγιέρ (gruyère), του ελβετικού τυριού που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη, Γκρυγιέρ. Είναι και τα δύο τυριά με παρόμοια διαδικασία ωρίμανσης, ωστόσο έχουν διαφορετική γεύση και σύσταση καθώς η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα ενώ το γκρυγιέρ παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.


ποια παίρνεις εσύ?

μόνο γραβιερα Ναξου για μένα
η καλύτερη με διαφορά

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 21:33
από Καραμελίτσα
Δεν τον ξέρω τον Νάξο, εγώ παίρνω γραβιέρα Σκλαβενίτη. Καλή είναι.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 21:34
από the comet the course the tail
έχω κόψει τα τυριά.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 21:35
από the comet the course the tail
εκτός κι αν έχω μακαρόνια, βάζω λίγο πολύ τριμμένο. κεφαλοτύρι, μυζήθρα. ό,τι έχει.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 21:37
από the comet the course the tail
άλλη ερώτηση. :bored:

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 21:43
από Cavaliere
Κρητική γραβιέρα μου αρέσει περισσότερο από όλες.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 21:51
από the Bachelor
Cavaliere έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 21:43
Κρητική γραβιέρα μου αρέσει περισσότερο από όλες.
ποια?
η Μαδαρες?

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 21:55
από Cavaliere
the Bachelor έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 21:51
Cavaliere έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 21:43
Κρητική γραβιέρα μου αρέσει περισσότερο από όλες.
ποια?
η Μαδαρες?
Θα σου πω όταν ξαναπάρω. Δεν θυμάμαι, μια κρητική, θα σε πω την επόμενη.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:01
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Φαν φακτ: η γκριγιέρ είναι η γενέτειρα του h. r. Geiger. Έχει το μουσείο του εκεί

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:14
από unholydiver
Αθάνατη αιγοπρόβεια γραβιέρα. Επειδή δεν αγοράζω συχνά, ξεχνάω ποια μου άρεσε και τη δεύτερη φορά παίρνω μαλακία.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:15
από Gherschaagk
Γραβιέρα Νάξου κανείς;

Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:32
από Adidas
the Bachelor έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 19:26
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Το όνομά του είναι παραφθορά του γκρυγιέρ ή γκρουγιέρ (gruyère), του ελβετικού τυριού που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη, Γκρυγιέρ. Είναι και τα δύο τυριά με παρόμοια διαδικασία ωρίμανσης, ωστόσο έχουν διαφορετική γεύση και σύσταση καθώς η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα ενώ το γκρυγιέρ παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.


ποια παίρνεις εσύ?

μόνο γραβιερα Ναξου για μένα
η καλύτερη με διαφορά
και γω Νάξου παίρνω, Ορέστη

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:34
από Papa John
:lol:

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:39
από Υδράργυρος
Καραμελίτσα έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 21:33
Δεν τον ξέρω τον Νάξο, εγώ παίρνω γραβιέρα Σκλαβενίτη. Καλή είναι.
Εισαι μικρη ακομα :c020:

Re: καλυτερη γραβιέρα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:42
από Υδράργυρος
Γραβιερα ναξου σταθερη αξια (φτιαχνεται απο αγελαδινο γαλα)
Απο κει και περα, γραβιερα σφακιων αν σου αρεσει η γλυκεια, μυλοποταμου ή αμφιλοχιας αν σου αρεσει η πικαντικη