Ορέστης 35 έγραψε: ↑06 Μάιος 2018, 03:33Τι διαφορες εχουν αυτες οι κουζινες;Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑06 Μάιος 2018, 03:26
Να ηξερες πόσες φορές εχω φάει Μπάμι Γκορένγκ, Μι Γκορένγκ και σούπα Φω....
("Μι" εαν θυμάμαι καλά σημαίνει «χυλοπίτες ή πάστα» και "Νασί' ειναι το ρύζι)
[size](θυμάσαι στο παλιό φόρουμ που δεν πίστευες οτι έμενα με κινέζα απο την Μαλαισία ; Μάντεψε τι μαγείρευε,,,, )
[/size]
Δεν ειναι ακριβως "διαφορετικές", ειναι συμπλρωματικές κατα κάποιο τρόπο.
Η ινδονησιακή ειναι συνδιασμός απο ινδική και κινεζική. Χρησιμοποιούν μπαχαρικά αλλά οχι τόσο όσο στην ινδική κουζίνα, αλλά έχουν έντονη βαριά γεύση μπαχαρικών και τα πιάτα συνοδεύονται απο ρύζι ή πάστα (σαν το μακαρονι)
Η Ταυλανδέζικη ειναι το ίδιο αλλά εκει χρησιμοποιούν λιγότερα μπαχαρικά, αλλά ειναι αρωματικά μπαχαρικά αντι για καυτερά μπαχαρικά. Οχι οτι δεν έχουν καυτερά πιάτα (με κάτι μικρές πολύ καυτερές πιπεριές που μοίαζουν με πράσινο φασολάκι) έχουν πιο διακριτές γεύσεις και μαγειρεύουν πολύ με γάλα καρύδας.
Η Βιετναμική έχει πολλές επιρροές απο την γαλλική κουζίνα. Ειναι μόνη που σερβίζουν σάντουϊτς σε ψωμί όπως το ξέρουμε . Πολλά πιάτα ειναι σαν παραλλαγές απο αυτα που σερβίρουμε εμεις. Ειναι πιο αρωματική και αν και έχουν πολλά τηγανητά πιάτα με φυστικέλαιο (σε βαθυ τηγάνι ¨γώκ") , εν τουτοις πιο συχνά σερβίρουν τα παντα σε σούπα Φω.
Ειναι πολύ πρακτική και εύγεστη σούπα. Σε καυτό νερό σε λίγα λεπτά ψήνεται το κρέας, τα μακαρόνια (συνήθως πο ρύζι) και τα λαχανικά και είναι γρήγορο γευστικότατο γεύμα.