fagano3 έγραψε: ↑05 Μάιος 2018, 21:38
Oi ασιατες νομιζω οτι ζουν για να μαγειρευουν.Στην Αγγλια στις εστιες που ειχαμε αρκετους συμφοιτητες απο αυτες τις χωρες σου διναν την εντυπωση οτι το φαγητο ηταν η μοναδικη κοινωνικη τους εκδηλωση.Ποτε δεν τους ειχα δει εξω.Πηγαιναν απλως ο ενας στην κουζινα του αλλου.
Απλα θελει ψαξιμο και καποιον να σου δειχνει γιατι μερικες γευσεις παρα ειναι εντονες για μας τους Ελληνες που δεν εχουμε συνηθισει τοσο σε πολυ καυτερα ή πικρα.Μια φορα μου ειχε κανει το τραπεζι μια Κινεζα και νομιζα οτι ηθελε να με φαρμακωσει .Η καψερη εν τω μεταξυ ειχε διαλεξε φαγητο που θεωρησε οτι θα μου αρεσει γιατι δεν ηταν πικρο για τα δικα της στανταρ.
Δεν ξέρω, όταν έφευγα για την ΛΔ Κίνας, σκεφόμουν το στομάχι και τον κώλο μου. Κυρίως τον δεύτερο, λόγω της πληθώρας μπαχαρικών που χρησιμοποιούν. Όταν πήγα, ερωτεύτηκα το φαγητό, οι άνθρωποι δεν τρώνε, φιλοσοφούν. Όσο και αν φαίνεται πως τρώνε βάρβαρα, φτύνουν, καπνίζουν, τρώνε γρήγορα, λερώνουν παντού, φωνάζουν, μεθούν, βγάζουν τις μπλούζες στο εστιατόριο και μένουν ημίγυμνοι, κι όμως, η παρασκευή του φαγητού είναι σοφία. Εγώ, εκεί έχασα κιλά χωρίς να το καταλάβω, χωρίς να υποφέρω, τρώγοντας και πίνοντας κανονικά.
Ordem e Progresso.