Σελίδα 1 από 4

Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:26
από Βλήμα
Μετά από τέσσερα χρόνια άκαρπων προσπαθειών, φέτος οι Carolina Reaper μου πάνε καλά. 7 φυτά μου βγήκανε, τα τρία τα έδωσα σε παρομοίως διεστραμμένα με εμένα φιλαράκια γιατί δεν χρειάζομαι παραπάνω από 4.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Εδώ θα βάζω (κι ελπίζω να βάζετε κι εσείς) τις μαλακίες που θα φτιάχνω με αυτές όταν δω καρπό.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:32
από τεν τεν

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:33
από waldorf
Πιάσανε και έδωσαν και καρπό οι Carolina Reaper τόσο "βόρεια";
Εντύπωση μου κάνει.
Βγάλε καμιά φωτογραφία να χαρούμε κι εμείς που δεν θα τις δοκιμάσουμε.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:34
από Βλήμα
Θα βάλω όταν πάρω φωτογραφική.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:35
από τεν τεν
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν τα πικάντικα αλλά δεν τα αντέχει πλεον το στομάχι μου

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:38
από John Brown Gun Club
Βλήμα έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:26
σε παρομοίως διεστραμμένα με εμένα φιλαράκια γιατί δεν χρειάζομαι παραπάνω από 4.

googlααρε sauce kani. Προκειται περι αφρικανικου (σενεγαλεζικου) γαστρονομικου σαδισμου. Σα να τρως φλεγομενο ναπαλμ δηλαδη. Προειδοποιηθηκες παντως και αποποιουμαι οποιας ευθυνης.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:39
από ΓΑΛΗ
Εγώ έχω μία γλάστρα με τις μικρές κόκκινες/μωβ και μου φτάνει.

Κάτι τέτοιο.

Εικόνα

Δεν ξέρω πως λέγονται αλλά σε γλάστρα είναι πανεύκολη η συντήρηση τους.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:46
από Βλήμα
waldorf έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:33
Πιάσανε και έδωσαν και καρπό οι Carolina Reaper τόσο "βόρεια";
Εντύπωση μου κάνει.
Βγάλε καμιά φωτογραφία να χαρούμε κι εμείς που δεν θα τις δοκιμάσουμε.
Αύριο θα δανειστώ την φωτογραφική του πατέρα μου και θα σας τις δείξω όλες τις πιπεριές μου. Έχω φυτέψει και κόλιανδρο που είναι το Α και το Ω στις καυτερές σάλτσες. Είναι ακόμα φυτά, δεν έχουν κάνει καρπό. Θα βγάλω τώρα, όταν βγάλουν άνθη κι όταν βγάλουν καρπό/

Δεν ήταν πολύ δύσκολο, η μαλακία που έκανα και δεν μου πετύχαιναν είναι ότι έφτιαχνα μια λακουβίτσα στο γλαστράκι πριν τις φυτέψω και τις σκέπαζα κι έτσι τις έπνιγα κι ότι έβαζα κοπριά στο πρώτο χώμα. Τώρα έβαλα το χώμα και τους σπόρους τους έριξα από πάνω.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:48
από waldorf
Αυτός ο σατανάς που αναφέρει το Βλήμα είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου.
Όχι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας,αλλά σύμφωνα με την κλίμακα Scoville
(Το link είναι μπούσουλας και όχι εμπεριστατωμένη γνώμη)

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:50
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.

Για σπρέυ πιπεριού πρέπει νάναι καλές αυτές.....


.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:51
από stella
Πριν το εμβόλιο κουμπώνεις μια τέτοια και στάνιαρες. Ωραίος!!!

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:52
από Βλήμα
waldorf έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:48
Αυτός ο σατανάς που αναφέρει το Βλήμα είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου.
Όχι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας,αλλά σύμφωνα με την κλίμακα Scoville
(Το link είναι μπούσουλας και όχι εμπεριστατωμένη γνώμη)
Η πιο καυτερή μέχρι πριν πέντε χρόνια. Μετά βγήκε η dragon's breath κι η pepper x. Η τελευταία έχει γύρω στους 3.000.000 βαθμούς Scoville.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:55
από the comet the course the tail
Βλήμα έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:46
waldorf έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:33
Πιάσανε και έδωσαν και καρπό οι Carolina Reaper τόσο "βόρεια";
Εντύπωση μου κάνει.
Βγάλε καμιά φωτογραφία να χαρούμε κι εμείς που δεν θα τις δοκιμάσουμε.
Αύριο θα δανειστώ την φωτογραφική του πατέρα μου και θα σας τις δείξω όλες τις πιπεριές μου. Έχω φυτέψει και κόλιανδρο που είναι το Α και το Ω στις καυτερές σάλτσες. Είναι ακόμα φυτά, δεν έχουν κάνει καρπό. Θα βγάλω τώρα, όταν βγάλουν άνθη κι όταν βγάλουν καρπό/

Δεν ήταν πολύ δύσκολο, η μαλακία που έκανα και δεν μου πετύχαιναν είναι ότι έφτιαχνα μια λακουβίτσα στο γλαστράκι πριν τις φυτέψω κι ότι έβαζα κοπριά στο πρώτο χώμα. Τώρα έβαλα το χώμα κι αυτές τις έριξα από πάνω.
η κοπριά σε τόσο πρώιμο στάδιο τα καίει όλα... φυτόχωμα θα βάνεις στο γλαστράκι σποράς... δλδ τύρφη ξανθιά ψιλή ή ακόμα καλύτερα φυτόχωμα τύρφης με ένα μικρό ποσοστό κομποστ (κατά προτίμηση κομποστ γαιοσκώληκα). προσοχή στο πότισμα... με μέτρο... αν το φυτό αναπτυχθεί κάπως και είναι σε φάση μεταφύτευσης θα ρίξεις λίγο κομπόστ γαιοσκώληκα για το μεταφυτευτικό σοκ και αργότερα ελάχιστο λίπασμα προαιρετικά (κάποιο σύνθετο NPK, π.χ. 20-20-20 ή κάποιο βιολογικό, π.χ. 6-6-6, 5-5-5 κλπ)

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 17:57
από Βλήμα
John Brown Gun Club έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:38
Βλήμα έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:26
σε παρομοίως διεστραμμένα με εμένα φιλαράκια γιατί δεν χρειάζομαι παραπάνω από 4.

googlααρε sauce kani. Προκειται περι αφρικανικου (σενεγαλεζικου) γαστρονομικου σαδισμου. Σα να τρως φλεγομενο ναπαλμ δηλαδη. Προειδοποιηθηκες παντως και αποποιουμαι οποιας ευθυνης.
Η πιπεριά στην πιο καυτερή της μορφή είναι όταν είναι ωμή.
Κόβεις σε κομματάκια, αλατάτι, ξυδάκι, λίγο κόλιανδρο από πάνω, παίρνεις κι ένα ούζο από δίπλα κι έγινες.

Αντί για ξυδάκι είχα γράψει "πιπεράκι" :oops: και το έκανα έντιτ.

Re: Καυτερά

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2021, 18:01
από waldorf
Βλήμα έγραψε:
29 Μάιος 2021, 17:52
...
Η πιο καυτερή μέχρι πριν πέντε χρόνια. Μετά βγήκε η dragon's breath κι η pepper x. Η τελευταία έχει γύρω στους 3.000.000 βαθμούς Scoville.
Οκ,εγώ είχα μείνει στην Carolina Reaper.
Σαν μέτρο σύγκρισης θα βάλω την πιπεριά tabasco (όχι την σάλτσα που είναι πιό light,την ίδια την πιπεριά) για να καταλάβουμε για τι σατανά μιλάμε.
H πιπεριά tabasco λοιπόν έχει 25-50000 SHU ενώ οι παραπάνω σατανάδες έχουν 1.5-3000000 SHU!!!!!!!!!!!!
Η καθαρή καψαϊκίνη έχει 16000000 SHU.