Δεν έχω θέμα με ουρικό, ούτε έχω οικογενειακό ιστορικό. Έχεις όμως εμπιστοσύνη στον γιατρό, γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά που ιατρός λέει μαλακίες.vantono έγραψε: ↑23 Αύγ 2021, 09:36Αμύγδαλα και καρύδια έτρωγα εναν καιρό σχεδον καθε μερα ή μερα παρα μέρα,ποσότητα γύρω στα 10-15, και οταν πηγα για γενικές μου εβγαλε λιγο πιο αυξημενο ουρικο οξυ απ'οτι μου εβγαζε συνηθως. Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι καθολου ανησυχητική η τιμη, αλλα μου επεσήμανε οτι ειναι απο τα συγκεκριμένα ξηροκάρπια που γενικά ειναι βόμβες διατροφικής αξίας και δεν πρέπει να λειπουν απο τη διατροφή κανενός, αλλά εχουν αυτό το μόνο αρνητικό.
Μινγουάιλ, τώρα ειδα οτι ο χαοτικός δεν εγραψε για αμύγδαλο αλλά για αμυγδαλέλαιο (μπχχφφ, αηδία!) και εγώ διάβασα αμύγδαλο.
Το Webmed λέει να αποφεύγεις:
1) μπίρα, βότκα, ουίσκι
2) κόκκινο κρέας, αρνί, χοιρινό
3) εντόσθια
4) θαλασσινά, γαύρος, σαρδέλα
5) προϊόντα υψηλά σε φρουκτόζη
Εσύ τα απέφυγες όλα αυτά και έβγαλες το συμπέρασμα ότι στο ανέβασαν τα ξηροκάρπια; Όταν τρώω δημητριακά με γάλα βάζω 3 Καρύδια Βραζιλίας, 5 αμύγδαλα, 2 καρύδια, μαζί με διαφόρους σπόρους και σταφίδες. Αν το ουρικό το επηρεάζει η υπερπρόσληψη θερμίδων κάτι που δεν το ξέρω, τότε μπορεί κανείς να περιορίσει τις θερμίδες από άλλες τροφές.