ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 4396
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
- Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα
ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Κάνε δίαιτα, χοντρέ, επιβαρύνεις το ΕΣΥ
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- George_V
- Δημοσιεύσεις: 27079
- Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: George_V
- Τοποθεσία: Kαλαμαι
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Φώναξε τον Cavaliere είναι ειδικός στις μακαρονάδες και τα τυριά.
Original προταση:
ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.
Google translate Hebrew to Greek
ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.
Google translate Hebrew to Greek
ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.kongrosian έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 10:54δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;
Ordem e Progresso.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εν τω μεταξύ τα παγιδευμένα νήματα είναι τα πιο ωραία.
Ordem e Progresso.
- kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 4396
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
- Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα
- kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 4396
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
- Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
που θα βρω καλή μοτσαρέλα; τι συμπεριφορά έχει στους 250°C;;Cavaliere έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 11:03Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.kongrosian έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 10:54δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.
That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
- George_V
- Δημοσιεύσεις: 27079
- Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: George_V
- Τοποθεσία: Kαλαμαι
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Μόνο μυτζηθρα στα μακαρόνια?Cavaliere έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 11:03Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.kongrosian έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 10:54δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;
Υ. Γ. Έπρεπε να βλέπεις τη μακαρονάδα που έφτιαξα προχτές. Είχα βάλει όλο το σακουλάκι τυρί πάνω της γιατί ήταν ωραίο. Οκ είχε ένα βουνό τυριού πάνω σε ένα πιάτο μακαρόνια αλλά ήταν καλό.
Original προταση:
ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.
Google translate Hebrew to Greek
ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.
Google translate Hebrew to Greek
ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
- kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 4396
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
- Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;;
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 8853
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Z
- kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 4396
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
- Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ενδιαφέρον! και ελληνικότατο!
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Γι' αυτό σου είπα ΝΟΥΝΟΥ γκούντα, πραγματικά δεν κάνει αυτή την πέτσα από πάνω. Μοτσαρέλα δεν έχω ιδέα, εγώ παίρνω μία από Σκλαβενίτη δική του (?) σε φέτες ή τριμμένη και είναι σούπερ. Κασέρι δεν μου αρέσειkongrosian έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 11:14τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;;
Βάζεις κρέμα γάλακτος μέσα, μπεσαμέλ ή σάλτσα τυριού στο πήλινο (ή τίποτα);
ΥΓ: Το ταλαγάνι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακή ιδέα!!!
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Καραμελίτσα έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 11:19Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Δημοσιεύσεις: 11531
- Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
- Τοποθεσία: Δημοκρατία του Καμπαρτίνο Μπαλκάρια
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Η νιότη σου σου λείπει - Όχι τα τυρια της μακαροναδας.kongrosian έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 10:54δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 47 Απαντήσεις
- 705 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
30 Μαρ 2024, 09:36
-
- 3 Απαντήσεις
- 533 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 1451
31 Ιαν 2023, 18:57
-
-
Νέα δημοσίευση Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 30 Ιούλ 2023, 00:48 » σε Μαγειρική - 455 Απαντήσεις
- 14251 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
06 Αύγ 2023, 20:59
-
-
- 128 Απαντήσεις
- 6237 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
25 Απρ 2023, 03:23