Φίλε, το χειμώνα με βρήκαν με 16 πίεση, και πρόσεξα. Την έφτασα σε τέλεια νούμερα λόγω διατροφής και με περπάτημα μιάμιση ώρα κάθε βράδυ. Δεν έχω λόγο να ρισκάρω στα 49 μου με μικρό παιδί και γυναίκα με ιστορικό καρκίνου. Το τυρί στα μακαρόνια δεν μου άρεσε ποτέ πολύ, θέμα γούστου. Ούτε πολλή σάλτσα βάζω. Βάζω τόση όσο να δώσει χρώμα και γεύση, όχι να κολυμπήσουν τα μακαρόνια. Προτιμώ να αγοράζω καλή πάστα, είτε φρέσκα ζυμαρικά, είτε μια μάρκα πολύ καλή. Σχεδόν όλες οι ελληνικές μάρκες ζυμαρικών κοιτάν στα ίσια τις ιταλικές. Αλλά όταν έχεις φρέσκο μακαρόνι, δεν θες πολλά. Η σωστή κουζίνα βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη. Αν είχα την πολυτέλεια να κάνω σάλτσα με φρέσκιες κρητικές ντομάτες, θα σου έλεγα μετά. Αλλά πρέπει να ψάξω να βρω καλό υλικό.Χαοτικός έγραψε: ↑22 Αύγ 2021, 17:41Σε αυτό έχεις δίκιο. Θυμάμαι στη Ροζαλία στα εξάρχεια, δώσαμε πίσω τις πατάτες γιατί ο φίλος έκανε ομοιοπαθητική και του είχαν αποκλείσει τα τυποκομικά (παπαριές ρε πστμ! ). Εγώ δεν είχα πρόβλημα, αλλά το σωστό είναι να το λέει πρώτα ο σερβιτόρος, να ρωτάει.
Δεύτερο. Για τη σάλτσα ροκφόρ τι λες; (Εγώ με μαγιονέζα και ροκφόρ και κοπάνημα, άλλοι με κρέμα γάλακτος και ροκφόρ). Δίνει κάτι αλμυρόγλυκο στις πατάτες.
Τρίτο. όταν με σάλτσα ρε τα μακαρόνια, μόνο τόσο λίγο τυρί; Δεν πήζεις με τη σαλτσίλα; Και εντάξει ρεγκάτα και κεφαλοτύρια το καταλαβαίνω κάπου ότι δεν θες πολύ. άμα είναι μυτζήθρα που το αλμυρίζει; Δεν θες να είναι κολλημένη πάνω στο μακαρόνι; Να μην είναι τόσο ζουμερό αλλά να νιώθεις κάτι στερεό;
Εν τω μεταξύ η μικρή μου το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπορεί κανένα μα κανένα τυρί.
Για μένα σίγουρα παίζει εντολή από τον οργανισμό αλλά δεν έχω βρει το πως δρα κάποιος μηχανισμός. Να, δεν μπορώ με τίποτα τα ψάρια ας πούμε.
Αντίθετα σκίζω ρέγγες και αντζούγες αλλά είναι άλλη κατάσταση αυτό μετά το πάστωμα. Όπως και η τονοσαλάτα με τα μαρούλια τη σως κλπ.
κανονικό ψάρι ή ψαρόσουπα με τίποτα όμως. Παιδάκι με βρίζανε γι αυτό.
ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Ordem e Progresso.
- kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 4445
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
- Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Ευχαριστώ Καραμελίτσα για την απάντηση. Να 'σαι καλά.Καραμελίτσα έγραψε: ↑22 Αύγ 2021, 14:56Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή. Ότι λαχανικό έχεις το κόβεις σε λεπτές φέτες και το ρίχνεις σε ταψί. Πατάτες, καρότα, μπρόκολα και τέτοια τα βράζεις λίγο να μαλακώσουν πριν. Βάζεις μυρωδικά κατά βούληση. Μετά τα ψεκάζεις με λάδι και μετά ρίχνει το ελάχιστο δυνατό τυρί να σκεπαστούν όλα.kongrosian έγραψε: ↑22 Αύγ 2021, 14:22οκ ζουμερ. γράψε καμιά συνταγή όποτε ευκαιρείς. έχει ωραία λαχανικά αυτή την εποχή.Καραμελίτσα έγραψε: ↑22 Αύγ 2021, 14:06
Το ίδιο είναι και με τα ογκρατέν, αλλά για ένα μεγάλο ταψί με δυο κιλά λαχανικά αρκούν 250-300 γρ. τυριού για να τα σκεπάσουν όλα.
(υ.γ. με 400γρ τυρί έβγαλα 5 μακαρονάδες ατομικές )
Από και και πέρα μπορείς να κάνεις ότι καφρίλες θες. Δέκα είδη τυριών, να καραμελλώσεις κρεμμύδια, να βάλεις μπέικον, πρωτεϊνη από έντομα, ότι θες.
Αλλά η συνταγή είναι πρωταρχικά για να μχρησιμοποιήσεις λαχανικά που σου έχουν ξεμείνει, οπότε ενδείκνυται ο μινιμαλισμός.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Τι εννοείς φρέσκο μακαρόνι ρε συ; Να τα φτιάξεις εσύ ξέρω γω;Cavaliere έγραψε: ↑22 Αύγ 2021, 20:59Φίλε, το χειμώνα με βρήκαν με 16 πίεση, και πρόσεξα. Την έφτασα σε τέλεια νούμερα λόγω διατροφής και με περπάτημα μιάμιση ώρα κάθε βράδυ. Δεν έχω λόγο να ρισκάρω στα 49 μου με μικρό παιδί και γυναίκα με ιστορικό καρκίνου. Το τυρί στα μακαρόνια δεν μου άρεσε ποτέ πολύ, θέμα γούστου. Ούτε πολλή σάλτσα βάζω. Βάζω τόση όσο να δώσει χρώμα και γεύση, όχι να κολυμπήσουν τα μακαρόνια. Προτιμώ να αγοράζω καλή πάστα, είτε φρέσκα ζυμαρικά, είτε μια μάρκα πολύ καλή. Σχεδόν όλες οι ελληνικές μάρκες ζυμαρικών κοιτάν στα ίσια τις ιταλικές. Αλλά όταν έχεις φρέσκο μακαρόνι, δεν θες πολλά. Η σωστή κουζίνα βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη. Αν είχα την πολυτέλεια να κάνω σάλτσα με φρέσκιες κρητικές ντομάτες, θα σου έλεγα μετά. Αλλά πρέπει να ψάξω να βρω καλό υλικό.Χαοτικός έγραψε: ↑22 Αύγ 2021, 17:41Σε αυτό έχεις δίκιο. Θυμάμαι στη Ροζαλία στα εξάρχεια, δώσαμε πίσω τις πατάτες γιατί ο φίλος έκανε ομοιοπαθητική και του είχαν αποκλείσει τα τυποκομικά (παπαριές ρε πστμ! ). Εγώ δεν είχα πρόβλημα, αλλά το σωστό είναι να το λέει πρώτα ο σερβιτόρος, να ρωτάει.
Δεύτερο. Για τη σάλτσα ροκφόρ τι λες; (Εγώ με μαγιονέζα και ροκφόρ και κοπάνημα, άλλοι με κρέμα γάλακτος και ροκφόρ). Δίνει κάτι αλμυρόγλυκο στις πατάτες.
Τρίτο. όταν με σάλτσα ρε τα μακαρόνια, μόνο τόσο λίγο τυρί; Δεν πήζεις με τη σαλτσίλα; Και εντάξει ρεγκάτα και κεφαλοτύρια το καταλαβαίνω κάπου ότι δεν θες πολύ. άμα είναι μυτζήθρα που το αλμυρίζει; Δεν θες να είναι κολλημένη πάνω στο μακαρόνι; Να μην είναι τόσο ζουμερό αλλά να νιώθεις κάτι στερεό;
Εν τω μεταξύ η μικρή μου το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπορεί κανένα μα κανένα τυρί.
Για μένα σίγουρα παίζει εντολή από τον οργανισμό αλλά δεν έχω βρει το πως δρα κάποιος μηχανισμός. Να, δεν μπορώ με τίποτα τα ψάρια ας πούμε.
Αντίθετα σκίζω ρέγγες και αντζούγες αλλά είναι άλλη κατάσταση αυτό μετά το πάστωμα. Όπως και η τονοσαλάτα με τα μαρούλια τη σως κλπ.
κανονικό ψάρι ή ψαρόσουπα με τίποτα όμως. Παιδάκι με βρίζανε γι αυτό.
Ωπ φλασιά! Που ήτανε ρε που πήγαινες το σιμιγδάλι μόνος σου και σου φτιάχνανε μακαρόνια; Νομίζω πριν καμιά 20ετία είχα ακούσει τη φάση.
(Μπράβο σου που προσέχεις και μπράβο που σε βλέπει το παιδί. Εμένα με είχε προβληματίσει το θέμα της μιμητικότητας του παιδιού και ζορίστηκα στην ιδέα ότι βλέπουν να καπνίζω ασυστόλως και να τρώω σαν ζώο. Αλλά είναι μάλλον τόσο αποκρουστικό που το παράδειγμα γίνεται αρνητικό με τη μία. Δεν ανησυχώ πλέον)
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Που ρε φίλε; Δεν έχω δει ποτέ.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
επειδη
κοιταζεις αλλα δεν βλεπεις
υπαρχουν οικογενειακα εργαστηρια που φτιαχνουν
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δεν υπάρχουν. Παπαριές μου λες.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
αν σε πω αριστερο μετα απο αυτο που εγραψες θα παρεξηγηθεις ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Θα καμαρώνω. Αφού το ξέρεις ότι δεν υπάρχουν.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
αν καμαρωνεις με την χειροτερη βρισια ....
θα σου εγραφα που θα βρεις αλλα παρε τα μγλ τρχτ ρχδ μ
αριστερε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δεν γράφεις επειδή δεν ξέρεις. Και δεν ξέρεις επειδή δεν υπάρχει αυτή η μαλακία που λες.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Chilloutbuddy
- Δημοσιεύσεις: 9906
- Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 16:09
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Αν είναι έτσι γιατί να μην κάνεις κι ένα τοστ με γκούντα, ντομάτα, ζαμπόν; στην τελική όλα αυτά στη βάση τους το ίδιο πράμα είναι, υδατάνθρακας/τυρί, συν κάτι με γεύση ντομάτα και κάτι με γεύση κρέας.Cavaliere έγραψε: ↑20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 21:47Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Η απάντηση είναι στις μικρές διαφορές. Όπως του κάνει κούκου του καθενός
Gamiosante sto vosporo gia mia xoufta iliosporo
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 27164
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
χάουνταstella έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 11:25Γι' αυτό σου είπα ΝΟΥΝΟΥ γκούντα, πραγματικά δεν κάνει αυτή την πέτσα από πάνω. Μοτσαρέλα δεν έχω ιδέα, εγώ παίρνω μία από Σκλαβενίτη δική του (?) σε φέτες ή τριμμένη και είναι σούπερ. Κασέρι δεν μου αρέσειkongrosian έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 11:14τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;;
Βάζεις κρέμα γάλακτος μέσα, μπεσαμέλ ή σάλτσα τυριού στο πήλινο (ή τίποτα);
ΥΓ: Το ταλαγάνι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακή ιδέα!!!
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 27164
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Χάουντα ρε ξυλοκόποι εκδοροσφαγείςChilloutbuddy έγραψε: ↑23 Αύγ 2021, 06:51Αν είναι έτσι γιατί να μην κάνεις κι ένα τοστ με γκούντα, ντομάτα, ζαμπόν; στην τελική όλα αυτά στη βάση τους το ίδιο πράμα είναι, υδατάνθρακας/τυρί, συν κάτι με γεύση ντομάτα και κάτι με γεύση κρέας.Cavaliere έγραψε: ↑20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 21:47Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Η απάντηση είναι στις μικρές διαφορές. Όπως του κάνει κούκου του καθενός
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 47 Απαντήσεις
- 714 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
30 Μαρ 2024, 09:36
-
- 3 Απαντήσεις
- 534 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 1451
31 Ιαν 2023, 18:57
-
-
Νέα δημοσίευση Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 30 Ιούλ 2023, 00:48 » σε Μαγειρική - 455 Απαντήσεις
- 14263 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
06 Αύγ 2023, 20:59
-
-
- 128 Απαντήσεις
- 6250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
25 Απρ 2023, 03:23