Σελίδα 1 από 18

ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 10:54
από kongrosian
δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 10:59
από elchav
Κάνε δίαιτα, χοντρέ, επιβαρύνεις το ΕΣΥ

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:01
από George_V
Φώναξε τον Cavaliere είναι ειδικός στις μακαρονάδες και τα τυριά.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:03
από Cavaliere
kongrosian έγραψε:
19 Αύγ 2021, 10:54
δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:05
από Cavaliere
Εν τω μεταξύ τα παγιδευμένα νήματα είναι τα πιο ωραία.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:05
από kongrosian
elchav έγραψε:
19 Αύγ 2021, 10:59
Κάνε δίαιτα, χοντρέ, επιβαρύνεις το ΕΣΥ
τράβα πέρα ρε κοντέ σαχλαμάρα.
οι φόροι που έχω πληρώσει εγώ με τόσα τσιγάρα και ποτά που έχω πιει δεν λέγονται.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:07
από kongrosian
Cavaliere έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:03
kongrosian έγραψε:
19 Αύγ 2021, 10:54
δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.
που θα βρω καλή μοτσαρέλα; τι συμπεριφορά έχει στους 250°C;;

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:08
από stella
Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.

That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:11
από George_V
Cavaliere έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:03
kongrosian έγραψε:
19 Αύγ 2021, 10:54
δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.
Μόνο μυτζηθρα στα μακαρόνια?

Υ. Γ. Έπρεπε να βλέπεις τη μακαρονάδα που έφτιαξα προχτές. Είχα βάλει όλο το σακουλάκι τυρί πάνω της γιατί ήταν ωραίο. Οκ είχε ένα βουνό τυριού πάνω σε ένα πιάτο μακαρόνια αλλά ήταν καλό.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:14
από kongrosian
stella έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:08
Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.

That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;; :102:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:19
από Καραμελίτσα
Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.

Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:23
από kongrosian
Καραμελίτσα έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:19
Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.
ενδιαφέρον! και ελληνικότατο!

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:25
από stella
kongrosian έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:14
stella έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:08
Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.

That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;; :102:
Γι' αυτό σου είπα ΝΟΥΝΟΥ γκούντα, πραγματικά δεν κάνει αυτή την πέτσα από πάνω. Μοτσαρέλα δεν έχω ιδέα, εγώ παίρνω μία από Σκλαβενίτη δική του (?) σε φέτες ή τριμμένη και είναι σούπερ. Κασέρι δεν μου αρέσει :(

Βάζεις κρέμα γάλακτος μέσα, μπεσαμέλ ή σάλτσα τυριού στο πήλινο (ή τίποτα);

ΥΓ: Το ταλαγάνι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακή ιδέα!!!

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:31
από Αρχέλαος
Καραμελίτσα έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:19
Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.

Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
:+1::goodpost:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:33
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
kongrosian έγραψε:
19 Αύγ 2021, 10:54
δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Η νιότη σου σου λείπει - Όχι τα τυρια της μακαροναδας.