Κακάο - Σοκολάτα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:08

Brownies με 2 σοκολάτες και αμύγδαλα.
Από OliveMagazine 10.04.2017

Εικόνα

Yλικά.
250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
1 φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
200γρ. βούτυρο σε κυβάκια
4 αυγά
125γρ. ζάχαρη
100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα


Διαδικασία.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το βούτυρο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε.

Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ανακατεύετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τα αμύγδαλα.

Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Αφήνετε το μπράουνις να κρυώσει. Κόβετε το μπράουνις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
olivemagazine.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:09

Valentine’s chocolate cake.

Εικόνα

Μια σοκολατένια απόλαυση που θα φτιάξετε στο “Βαλεντίνο” ή τη “Βαλεντίνα” σας και θα λιώσει…

Υλικά
Για το σοκολατένιο κέικ

185γρ. αγελαδινό βούτυρο
255γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
95ml νερό
95ml γάλα εβαπορέ
3 αυγά
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
10γρ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
30γρ. κακάο κοσκινισμένο
150ml μαύρο ρούμι για το ράντισμα
Για τη γκανάζ σοκολάτα- κανέλα
520γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
340ml κρέμα γάλακτος 35%
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60γρ. βούτυρο αγελαδινό
λίγη κανέλα σε σκόνη
8 φράουλες, σε μικρά κυβάκια για τη γέμιση
12 φράουλες, κομμένες στη μέση, για γαρνιτούρα

Διαδικασία
Για το κέικ σοκολάτας: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνετε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη στο mixer και χτυπάτε με το φτερό μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.

Ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά και προσθέτετε το γάλα και το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα.

Αποσύρετε το μίγμα από το mixer και προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι σε σχήμα καρδιάς, διαμέτρου 22εκ. και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στον αέρα.

Ετοιμάζετε τη γκανάζ: Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρετε από, τη φωτιά και προσθέτετε σε δύο δόσεις το μίγμα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνετε και το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Για το μοντάρισμα: Αφού κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρετε και το κόβετε οριζόντια σε τρία ίσα μέρη.
Έπειτα, ραντίζετε με μαύρο ρούμι και τα τρία κομμάτια.

Στρώνετε τη μισή γκανάζ στα δυο κομμάτια κέικ και απλώνετε σε αυτά τις φράουλες που έχετε κόψει σε κυβάκια.

Τοποθετείτε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σκεπάζετε με αυτό που δεν έχει γκανάζ.

Τέλος, με μία σπάτουλα επικαλύπτετε όλο το κέικ με την υπόλοιπη γκανάζ και γαρνίρετε με τις φράουλες που έχετε κόψει στη μέση.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Δημήτρης Χρονόπουλος
olivemagazine.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:10

Muffins σοκολατένια και ζουμερά.

Εικόνα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από muffins ρευστά στο εσωτερικό τους, να ξεχειλίζουν σοκολάτα! Τα απολαμβάνετε κρύα ή χλιαρά και συνοδεύονται ιδανικά με παγωτό, σαντιγί ή κρέμα anglaise.

Υλικά

70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
150γρ. ζάχαρη
4 αβγά
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια
50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.

Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.

Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη
olivemagazine.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:12

Να γιατί δεν πρέπει να τρώτε λευκή σοκολάτα!

Εικόνα

Μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά και από τις καλύτερες συντροφιές για τις κρύες νύχτες του χειμώνα...
αλλά η λευκή σοκολάτα δεν είναι η πιο υγιεινή τροφή για τον οργανισμό σας. Μόλις 85 γραμμάρια λευκής σοκολάτας περιέχει 12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη!

Αυτή λοιπόν η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, εκτός από την φθορά των δοντιών, την παχυσαρκία και η φθορά των δοντιών. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε σοκολάτα αντί να επιλέξετε μια λευκή προτιμήστε μια μαύρη καθώς έχει αποδειχτεί ότι έχει οφέλη για την υγεία μας.
healthpro.gr

Τυρί με σοκολάτα, σκέτη απόλαυση!
Μάρω Σενετάκη | 29.11.2016

Εικόνα

Για όλους εμάς, που λατρεύουμε εξίσου τα τυριά και τη σοκολάτα, η είδηση ότι υπάρχει τυρί που “παντρεύει” αυτά τα δύο, έφερε μόνο χαμόγελα ευτυχίας και άγχος για το πώς θα καταφέρουμε να το δοκιμάσουμε.

Το Choco 21, όπως ονομάζεται το νέο τυρί, δεν είναι άλλο από ιταλικό blue cheese, που έχει ωριμάσει σε λικέρ σοκολάτας, έχει αλειφθεί με κακάο και διακοσμηθεί με κομματάκια σοκολάτας. Τυρένια σο-κόλαση δηλαδή!

Εικόνα

Σύμφωνα με όσους τυχερούς το έχουν δοκιμάσει ήδη, το Choco 21 έχει ήπια γεύση, με το λικέρ να προσθέτει στο τυρί σοκολατένια γεύση χωρίς όμως να το κάνει γλυκό.
olivemagazine.gr
http://aniata.com/choco-21/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:14

Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη!

Εικόνα

Αποφεύγετε τη ζάχαρη αλλά δεν χρειάζεται να αποφεύγετε και όλα τα γλυκά. Ειδικά αυτό το σοκολατένιο κέικ με την υγρή καρδιά θα το λατρέψετε. Γευστική έκπληξη τα ρεβίθια που αντικαθιστούν το αλεύρι!
Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20'
Ανδρέας Λαγός - chef

Υλικά
Για το κέικ

250γρ. ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
2 αβγά
2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
2 κουτ. γλυκού στέβια
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ. σοκολάτα άγλυκη, λιωμένη
150γρ. καρύδια (προαιρετικά)
2 κουτ. γλυκού ρούμι
αλάτι
Για την κρέμα
500ml κρέμα γάλακτος άγλυκη
50γρ. μέλι
λίγη στέβια ή ξύσμα από άγλυκη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αβγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσετε), το ρούμι και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί. Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα, πασπαλίζετε με λίγη στέβια ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

Tips
H στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, οπότε τη βάζετε πάντα σε πολύ μικρή ποσότητα.
olivemagazine.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:15

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες.

Εικόνα

Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι.
Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.
Μερίδες:για 1 μεγάλο κορμό
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου chef

Υλικά
350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. σούπας μέλι
120γρ. ταχίνι
2 κουτ. σούπας κακάο
400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)


Διαδικασία
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε
με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
olivemagazine.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:17

05/09/2017
Ελβετοί ανακάλυψαν το νέο 4ο είδος σοκολάτας και είναι κόκκινη (αν και μοιάζει ροζ)

Εικόνα

Γάλακτος, μαύρη, λευκή. Αυτά είναι εδώ και 80 χρόνια τα τρία βασικά είδη σοκολάτας που απολαμβάνουμε, άσχετα από τις διάφορες προσμίξεις και παραλλαγές που μας έχουν «κερδίσει» ή έχουμε απορρίψει στο πέρασμα των χρόνων.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; Και τι θα λέγατε εάν αυτή η νέα σοκολάτα ήταν...σε μια απόχρωση του κόκκινου (όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της ή κάπως ροζ όπως φαίνεται σε εμάς);

Εικόνα

Ελβετοί επιστήμονες για λογαριασμό της εταιρεία Barry Callebaut που αποτελεί κολοσσό στη βιομηχανία της σοκολάτας, χρησιμοποίησαν κόκκινους κόκκους κακάο και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια γλυκιά πανδαισία- όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται. Ακριβώς δε εξαιτίας αυτών των κόκκινων κόκκων βέβαια, η σοκολάτα θα φέρει την ονομασία «Ruby»- ενώ είναι και ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες σοκολάτες που με προσθήκες φρούτων και χημικών ουσιών έχουν επίσης ροζ χρώμα.

Η εταιρεία, που προχώρησε σε επίσημη παρουσιάζει, υποστηρίζει πως η σοκολάτα της έχει ελαφριά, κρεμώδη υφή και αποτελεί μια νέα αισθητική απόλαυση, μια νέα γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τα όσα έχουν να προσφέρουν τα τρία βασικά είδη σοκολάτα αφού δεν είναι ούτε πικρή, ούτε, γλυκιά, ούτε και γαλακτώδης αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ενθουσιασμένος μάλιστα φάνηκε και ο εμπειρογνώμονας σοκολάτας Agnus Kennedy ο οποίος μιλώντας στη Sun εκτίμησε μάλιστα, πως ακριβώς επειδή είναι τόσο ελαφριά και φρουτώδης, κάποιος μπορεί να παρασυρθεί πολύ εύκολα και να φάει μεγαλύτερή ποσότητα απ΄ότι από τα άλλα τρια είδη σοκολάτας.

Εικόνα

Σημειώνεται πως η νέα «κόκκινη σοκολάτα» οφείλει το χρώμα της αποκλειστικά στους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται και στην ειδική επεξεργασία που γίνεται και όχι σε χρωστικές ενώ φυσική είναι και η γεύση της αφόυ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες μούρων ή άλλων φρούτων.

Σύμφωνα δε με την εταιρεία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε διάφορες αγορές φαίνεται πως η «κόκκινη σοκολάτα» ικανοποίησε την ανάγκη των καταναλωτών- κυρίως της γενιάς των Millenials- για κάτι νέο και διαφορετικό αλλά διαπιστώθηκε πως υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νέου προϊόντος μεταξύ καταναλωτών με διαφορετική οικονομική δυνατότητα.

Εικόνα
http://www.huffingtonpost.gr/2017/09/05 ... ref=greece
https://www.thesun.co.uk/news/4394109/r ... ngredient/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:19

24|09|2017
«Σοκολάτα»: Ο ναός της ζεστής σοκολάτας στο κέντρο της Αθήνας.

Εικόνα

Σε αυτό το μαγαζί στην καρδιά της Αθήνας, η ζωή γίνεται πιο γλυκιά μόλις πιάσεις στα χέρια σου το φλυτζάνι που θα σου προσφέρει.

Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα δώρο για τον ουρανίσκο σου. Αχνίζει και έχει γεύση σοκολάτας.

Το «Σοκολάτα» στην οδό Βουλής 35 και Απόλλωνος 7 είναι ένας «ναός» που προσκυνούν όσοι φανατικά ορκίζονται στις σοκολατένιες γεύσεις.

Το μαγαζί πήρε το όνομά του από το αγαθό που υπηρετεί με μεράκι και με αυτό δημιουργεί γευστικά έργα τέχνης. Οσοι αγαπούν την σοκολάτα έχουν πολλούς λόγους να το επισκεφθούν και να αφεθούν στα αρώματα που αναδύονται από την εκλεκτή ποιότητα σοκολάτας (Valhrona) που χρησιμοποιεί.
http://www.iefimerida.gr/news/364690/so ... as-eikones

Εικόνα

16/10/2017
Cheesecake σοκολάτα με τυρί κρέμα.
Πρωτότυπη και νόστιμη παραλλαγή της κλασικής συνταγής.

Εικόνα

Υλικά για 4 άτομα
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
¼ φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
450 γραμμάρια τυρί κρέμα μαλακό
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
σοκολάτα κουβερτούρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1 Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη σκόνη κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πιέζετε στον πάτο ενός ταψιού το μείγμα μπισκότων για να κάνετε την βάση.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
3 Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μίγμα από το τυρί κρέμα ενώ ανακατεύετε αργά.
4 Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ανακατέψτε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα. Βάζετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και στη συνέχεια στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Σερβίρετε με τριμμένη από πάνω την κουβερτούρα.
http://www.newsbeast.gr/geuseis/arthro/ ... tiri-krema

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:20

11/11/2017
Παράξενα δεδομένα και αλήθειες για τη σοκολάτα.
Ο λόγος που λιώνει στο στόμα μας και αρκετές ακόμη πληροφορίες.

Εικόνα

Η σοκολάτα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μεγάλη γευστική ευχαρίστηση. Υπάρχουν κάποια πράγματα ωστόσο που οι άνθρωποι δε γνωρίζουν.

Εικόνα

1. Η μυρωδιά της σοκολάτας επηρεάζει με τέτοιο τρόπο τον εγκέφαλο ώστε προκαλεί χαλάρωση.
2. Χρειάζονται περίπου 400 κόκκοι κακάο για να δημιουργηθούν 450 γραμμάρια σοκολάτας.
3. Κάθε δευτερόλεπτο, οι Αμερικανοί τρώνε συνολικά 100 κιλά σοκολάτας.
4. Η μεγαλύτερη μπάρα σοκολάτας που έχει φτιαχτεί στον κόσμο ζύγιζε 5.792 κιλά.
5 . Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά το ένα τρίτο.
6. Η σοκολάτα έχει αντιβακτηριακή δράση στο στόμα.
7. Το 2013 κυκλοφόρησε στο Βέλγιο περιορισμένη έκδοση σοκολατένιων σφραγίδων.
8. Το Βέλγιο παράγει 220.000 τόνους σοκολάτας ετησίως.
9. Η σοκολάτα είναι η μόνη εδώδιμη ουσία που μπορεί να λιώσει γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου, ακριβώς κάτω από τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Γι' αυτό η σοκολάτα λιώνει στο στόμα σας.
10. Η σοκολάτα μπορεί να είναι θανατηφόρα για τις γάτες.
http://www.newsbeast.gr/weird/paraxena/ ... i-sokolata

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:21

23 Νοέμβριος 2017
Cupuaçu: Ο άγνωστος “ξάδελφος” του κακάο!

Εικόνα

Το όνομα του φυτικού γένους Theobroma προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει «τρόφιμο των θεών». Τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που αγαπούν το κακάο Theobroma, το κύριο συστατικό της σοκολάτας, τώρα πρέπει να μάθουν και τον άγνωστο “ξάδελφο” του κακάο Theobroma grandiflorum («μεγάλο λουλούδι») που ανθίζει στο προσκήνιο και ευδοκιμεί στα τροπικά δάση του Αμαζονίου.

Εικόνα

Οι Βραζιλιάνοι αποκαλούν αυτό τον καρπό cupuaçu (προφέρεται coo-poo-asoo) και είτε το τρώνε ωμό είτε το ενσωματώνουν σε γλυκά. Με τη μυρωδάτη γεύση και το άρωμα κακάο, δεν είναι παράξενο που οι Βραζιλιάνοι έχουν βρει πολλές χρήσεις για το φυτό αυτό.

Εικόνα

Πρόσφατα, εταιρείες έχουν μετατρέψει το cupuaçu σε γεύση παγωτού, ενώ οι ζυθοποιοί έχουν αρχίσει να φτιάχνουν μπύρες με αυτό. Η σάρκα του είναι μαλακή και ξινή, με χυμό που φέρει νότες αχλαδιού και μπανάνας.

Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:21


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:23

21 Δεκέμβριος 2010
Φάτε μέχρι και το… κουτί!

Εικόνα

Αισθάνεστε ότι τα σοκολατάκια δεν ήταν αρκετά ή ήταν τόσο νόστιμα που τελείωσαν γρήγορα; Τώρα μπορείτε να φάτε μέχρι και το κουτί!!
Τα κουτιά είναι φτιαγμένα κι αυτά από σοκολάτα και είναι επίσης… πεντανόστιμα!

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα
http://perierga.gr/2010/12/fate-mechri-ke-to-kouti/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:24

This chocolate bar costs $260
To’ak: Η πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου!
5 Ιανουάριος 2015

Εικόνα

Η σοκολατοβιομηχανία To’ak παρασκευάζει την ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο αποκλειστικά από κακάο και ζάχαρη! Πόσο κοστίζει; Μόλις 212 ευρώ για 50 γραμμάρια γευστικής μαγείας! Ο λόγος βέβαια της τσουχτερής τιμής της δεν είναι άλλος από την πρώτη ύλη, αφού η σοκολάτα To’ak παράγεται από τα σπάνια κακαόδεντρα του Ισημερινού.

Εικόνα

Κάθε μπάρα αποτελείται κατά 81% μαύρη σοκολάτα, ενώ χρειάζονται δύο χρόνια για τη δημιουργία 574 τεμαχίων. Η καθεμία, μάλιστα, πωλείται σε ξύλινο κουτάκι αριθμημένο με τη συγκομιδή το οποίο είναι διακοσμημένο με τους φλοιούς των πολύτιμων σπόρων κακάο, ενώ στο κέντρο της φέρει έναν σπόρο κακάο.

Εικόνα

Εικόνα
http://perierga.gr/2015/01/toak-i-pio-a ... ou-kosmou/
http://fortune.com/2014/11/07/toak-chocolate/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:25

10/02/2018
Η Ελληνική βιομηχανία που έκανε γνωστή την σοκολάτα.

Εικόνα
Η δημιουργία της ΙΟΝ από μια παρέα φίλων και η κατάκτηση της αγοράς με τα προϊόντα που πέρασαν στη συνείδηση των Ελλήνων.

«ΙΟΝ αμυγδάλου η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή»… με αυτό το σύνθημα που έγινε και τηλεοπτικό σποτ ξεκίνησαν όλα. Αυτή η αγάπη ήταν και το κίνητρο το οποίο οδήγησε στην δημιουργία μιας πετυχημένης επιχειρηματικής κίνησης που έκανε την σοκολάτα γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν το 1930 όταν μια παρέα φίλων που έγιναν οι μέτοχοι της πήραν απόφαση να κάνουν πράξη μια πρωτότυπη για την εποχή ιδέα. Αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη παραγωγή γλυκίσματος και συγκεκριμένα της σοκολάτας. Ήταν η εποχή που η ευρωπαϊκή μόδα με την κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή στην καλή κοινωνία της τότε Αθήνας.

Εικόνα

Με φιλοδοξία των μετόχων να γίνουν σοκολατοποιοί, ιδρύθηκε η ΙΟΝ η οποία πήρε το όνομα της από το όνομα του μενεξέ ή αλλιώς το «ίον το εύοσμον». Το εργοστάσιο της εταιρείας άνοιξε στο Νέο Φάληρο εκεί όπου βρίσκεται ακόμη και σήμερα. Το πρώτο καταστατικό της δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου το 1930.

Η ένωση με την εταιρεία NASKO
Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Φαλήρου ξεκινά και παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματική προσπάθεια έγινε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα οι δουλειές πηγαίνουν καλά. Πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της ΙΟΝ, το 1935, ιδρύεται η NASKO η οποία ασχολείται με την παραγωγή καραμέλας και ζαχαρωτών όπως οι Baloo και οι O-MAMY. Ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι ο Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος και ο Γιάννης Νασιόπουλος. Γιαυτό και ονόμασαν την εταιρεία NASKO από τα επίθετα τους σε αγγλικούς χαρακτήρες(NAS=Νασιόπουλος και KO=Κωτσιόπουλος).

Εικόνα

Η ΙΟΝ με την Nasko ενώνονται και οι δύο άντρες γίνονται η ψυχή της όλης προσπάθειας. Ο Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος κατάφερε έπειτα από μερικά χρόνια να εξαγοράσει το μεγαλύτερο μέρος από τις μετοχές των συνεργατών του και να γίνει ο κύριος μέτοχος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 μπαίνει στην επιχείρηση ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, ανιψιός του τότε ιδιοκτήτη, παρέα με τον στενό του φίλο Γιώργο Καρκαζή.

Εικόνα

Η εξαγορά του 24% από την Kraft Jacobs Suchard
Το 1988 μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές η Kraft Jacobs Suchard καταφέρνει να αποκτήσει το 24,5% των μετοχών της ΙΟΝ οι οποίες δεν ανήκαν στους δύο ιδιοκτήτες. Σκοπός της ήταν να προχωρήσει και στην απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών που αποτελούσαν τα μερίδια των Γιάννη Κωτσιόπουλου και Γιώργου Καρκαζή. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ εφικτό καθώς οι ιδιοκτήτες της εταιρείας κατάφεραν να αγοράσουν εκείνοι το ποσοστό της Kraft Jacobs Suchard και έτσι να αποκτήσουν το 100% της εταιρείας τους.

Εικόνα

Η «γέννηση» της ΙΟΝ αμυγδάλου
Η εταιρεία θα παράγει μια σειρά από προϊόντα με ένα όμως θα ταυτιστεί περισσότερο από όλα σε όλη την διαδρομή της. Και δεν είναι άλλο από την σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου, μια σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα που δημιουργήθηκε το 1947. Στο περιτύλιγμα της απεικονίζονται άνθη αμυγδαλιάς. Η εικόνα αυτή, με την ανθισμένη αμυγδαλιά, που έμεινε στην συνείδηση των καταναλωτών την συνοδεύει μέχρι και σήμερα. Το προϊόν κυκλοφορεί στην ίδια συσκευασία όλα αυτά τα χρόνια ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι διαφημίσεις που έχουν γυρισθεί για την συγκεκριμένη σοκολάτα.

Πετυχημένο προϊόν της εταιρείας θεωρείται και η σοκοφρέτα η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου του 1976. Το 1993 η εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει και τη σοκοφρέτα με φουντούκια.


ΙΟΝ Σοκοφρέτα (2017) (short version)


Η εταιρεία προχώρησε και σε μια ακόμη καινοτομία στην ελληνική αγορά. Δημιούργησε την σειρά σοκολατών Break που ήταν η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα ελληνικής παραγωγής σε συσκευασία με εύκολο άνοιγμα.

Το 1976, η ΙΟΝ δημιουργεί και λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σοκολατάκι με ένα ολόκληρο φουντούκι. Και έτσι «γεννήθηκε» η NOISETTA.

Η επέκταση στα Βαλκάνια
Η ΙΟΝ αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και το 2001 ιδρύει την INTERIA A.E με έδρα το Konstinbrod, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η θυγατρική της εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή της σοκοπάστας Nucrema.

Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής (Νέο Φάληρο, Άρτα και Μαρκόπουλο Αττικής), με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων.

Εξάγει προϊόντα σε όλη την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία αλλά και στις χώρες του Αραβικού κόλπου.

Το σύνολο των εργαζομένων της ξεπερνάει τους 970 ενώ ο τζίρος της αγγίζει τα 105 εκατομμύρια ευρώ κατατάσσοντας την μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα που είναι εξ ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.

Η ΙΟΝ παραμένει στο σύνολό της στα χέρια των οικογενειών Κωτσιόπουλου και Καρκαζή ενώ δεν εισήλθε ποτέ στο Χρηματιστήριο.
https://www.news.gr/oikonomia/business- ... olata.html

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Αύγ 2018, 19:42

06/08/2018
Σοκολάτα: Ποιο είδος και σε ποια ποσότητα επιτρέπεται στη δίαιτα.

Εικόνα

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την καρδιακή λειτουργία και τη γενική υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Μπορεί όμως να την κατανλώνει κάποιος που ακολουθεί ένα διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους;

Οι ειδικοί απαντούν καταφατικά, αρκεί να ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε.

Οι κόκκοι του κακαόδεντρου έχουν φλαβονοειδή τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ωφελούν την υγεία, ενώ το κακάο χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 12 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού.

Εικόνα

Μπορεί λοιπόν κανείς να φτιάξει ρόφημα σοκολάτας με λίγες θερμίδες αν χρησιμοποιήσει ως βάση γάλα χωρίς λιπαρά στο οποίο θα προσθέσει άγλυκο κακάο ή να προσθέσει άγλυκο κακάο σε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά για να φτιάξει ένα επιδόρπιο με πολύ λίγες θερμίδες.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι πρέπει πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε, προκειμένου να ελέγχετε τα πρόσθετα σάκχαρα που περιέχουν.

Στη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους, επιλέγετε προϊόντα σοκολάτας που έχουν τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε άγλυκο κακάο.

Να θυμάστε ότι επειδή η σοκολάτα έχει και φυσικά λιπαρά, ένα κομμάτι 28 γραμμαρίων δίνει περίπου 150 θερμίδες.

Εικόνα

Δεν θα πρέπει λοιπόν να υπερβαίνετε αυτή την ποσότητα αν δεν θέλετε να σαμποτάρετε την προσπάθεια απώλειας βάρους.
https://www.onmed.gr/diatrofi/story/369 ... sti-diaita

Διαβάστε επίσης:
Μαύρη σοκολάτα: Τα οφέλη της για την όραση
https://www.onmed.gr/ygeia/story/366290 ... -tin-orasi
Σοκολάτα: Ποιο είδος μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης
https://www.onmed.gr/ygeia/story/358906 ... osklirosis
Μαύρη σοκολάτα: Οι αντιγηραντικές της ιδιότητες για τον εγκέφαλο
https://www.onmed.gr/antigiransi/story/ ... n-egkefalo

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών