Κακάο - Σοκολάτα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Iron Dushh
Δημοσιεύσεις: 122
Εγγραφή: 05 Δεκ 2020, 18:19

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iron Dushh » 07 Δεκ 2020, 20:59

Ξέρεις η καλή σοκολάτα κόστιζει. Ρίξε τον πήχυ
down into the vortex

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 08 Δεκ 2020, 22:12

04/12/2020
Σοκολάτα: Μία παρεξηγημένη τροφή- Δείτε τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Εικόνα

Η σοκολάτα έχει ευεργετικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κακάο το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά της σε κακάο, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά περιέχει.


Τα αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας είναι χρήσιμα για την καταπολέμηση της αρτηριακής πίεσης, για την καλή λειτουργία της καρδιάς, την προστασία από εγκεφαλικά επεισόδια και την απαλλαγή από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και LDL στο αίμα.

Επίσης βοηθάει στην υπεροξείδωση των λιπιδίων με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακές νόσους.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η σοκολάτα είναι φυτικής προέλευσης, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και συνίσταται για μια υγιή καρδιά.

Μην ξεχνάτε πως η κατανάλωση της σοκολάτας μειώνει το συναίσθημα της σωματική κούρασης και της ατονίας, δίνει ένα ευχάριστο συναίσθημα ευφορίας, χαλαρώνει τον οργανισμό από το άγχος.

Εικόνα

Η σεροτονίνη, η τρυπτοφάνη και η φαινυλεθυλαμίνη, καθώς και το μαγνήσιο είναι συστατικά που συμμετέχουν στην παραγωγή ορμονών που είναι υπεύθυνες για την έκκριση ορμονών που έχουν αντικαταθλιπτική δράση.

Η ινουλίνη που συναντάμε στα συστατικά της μαύρης σοκολάτας είναι ένα φυσικός πολυσακχαρίτης.

Έχει γλυκιά γεύση αλλά και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη καθιστώντας της κατάλληλη για διαβητικούς, ενώ δεν αυξάνει και τα τριγλυκερίδια του αίματος. Αυτός ο πολυσακχαρίτης μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση ασβεστίου αλλά και να χρησιμοποιηθεί σαν προβιοτική ουσία.

Τα προβιοτικά είναι ουσίες που τροφοδοτούν με καλά βακτήρια το εντερικό σύστημα και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Στον κατάλογο με τις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας προστίθεται και η αντικαρκινική δράση που παρουσιάζει.

Εικόνα

Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό Nature αποδεικνύει πως η μαύρη σοκολάτα προστατεύει από τον καρκίνο του παχέως εντέρου, του μαστού και του προστάτη, λόγω των φλαβονοειδών που περιλαμβάνει.

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα (στεατικό και ελαϊκό) και στη α-τοκοφερόλη, την πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Ε, τα οποία δρουν προστατευτικά στον οργανισμό.

Ωστόσο, το υψηλό περιεχόμενο της μαύρης σοκολάτας σε ζάχαρη αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον «απαγορευμένο καρπό» για τις περιπτώσεις σακχαρώδους διαβήτη και παχυσαρκίας.

Εικόνα

Εντούτοις, το τελευταίο διάστημα η αντικατάσταση της κοινής ζάχαρης με γλυκαντικά, κατάρριψε τον παραπάνω περιορισμό, μιας και η χρήση των «μη θερμιδογόνων» γλυκαντικών αποδίδει ένα προϊόν χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που είναι κατάλληλο για άτομα που στερούνται τη σοκολάτα είτε για λόγους βάρους είτε για λόγους υγείας.

Έτσι, είναι προτιμότερη η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με γλυκαντικά έναντι της κλασικής με ζάχαρη, εφόσον η κατανάλωση τροφίμων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη συμβάλλει στην αργή απελευθέρωση γλυκόζης, με αποτέλεσμα να προκαλεί ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και να μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Το ίδιο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει και η σοκολάτα γάλακτος με γλυκαντικά χωρίς λακτόζη, αφού η υψηλή περιεκτικότητά της σε γάλα μειώνει ακόμη περισσότερο το γλυκαιμικό της δείκτη.

Συνεπώς, η κατανάλωση σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (μαύρης ή γάλακτος) μας επιτρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας (50-70γρ εβδομαδιαία) το αγαπημένο μας γλυκό χωρίς τύψεις.

Τέλος, μία τέτοια επιλογή είναι ασφαλής και για άτομα που πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους όπως είναι στην περίπτωση του σακχαρώδους διαβήτη, καθώς επίσης και στην περίπτωση εφαρμογής διατροφικού προγράμματος απώλειας σωματικού βάρους.
https://www.ygeianews.gr/diatrofi/36478 ... idiotites/

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 09 Δεκ 2020, 21:42

07/12/2020
Ματωμένες χριστουγεννιάτικες σοκολάτες.

Εικόνα

Η παραγωγή κακάο στην Ακτή του Ελεφαντοστού γίνεται με τραγικές συνθήκες εργασίας.

Επιπλέον πολλοί από τους εργάτες είναι ανήλικοι που θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο και όχι να εργάζονται σκληρά στις φυτείες κακάο.
Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα η ζήτηση για σοκολάτα εκτοξεύεται.

Εικόνα

Όμως οι τελευταίοι που καρπώνονται τα κέρδη της ζήτησης είναι οι παραγωγοί κακάο στην Αφρική. Μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής κακάο είναι η Ακτή του Ελεφαντοστού. Στις φυτείες της εργάζεται μεγάλος αριθμός παιδιών, συχνά νύχτα, χρησιμοποιώντας αιχμηρά εργαλεία και επικίνδυνα χημικά.

Εικόνα

Έκθεση καταπέλτης του αμερικανικού ερευνητικού ινστιτούτου NORC στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο δείχνει ότι σήμερα τόσο στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όσο και στη γειτονική Γκάνα εργάζονται σχεδόν 1,6 εκατομμύρια παιδιά από τα οποία το 40% υπό τις χειρότερες συνθήκες.

Εκτός αυτού η έκθεση αναφέρει ότι την τελευταία δεκαετία η παιδική εργασία αυξήθηκε στις εν λόγω χώρες. Σύμφωνα με το ίδρυμα Fairetrade μόλις το 6% των κερδών της βιομηχανίας σοκολάτας διοχετεύεται στους παραγωγούς.

Επιπλέον προβλήματα στους παραγωγούς κακάο προκαλεί η καθοδική πορεία των τιμών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην Ακτή του Ελεφαντοστού επέβαλε διατίμηση 1,50 ευρώ για κάθε κιλό κακάο.

Εικόνα

Στο 10%-20% της παραγωγής καλύτερες συνθήκες.
Ο παραγωγός κακάο Κόφι Ζαν Μπατίστ δηλώνει: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Τα χρήματα δεν φθάνουν ό, τι και αν κάνουμε. Τα παιδιά μας πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και οι εργάτες να πληρωθούν. Φέτος διασφαλίσαμε κάποια χρήματα λόγω της διατίμησης. Διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να επιζήσουμε. Δυστυχώς η παραγωγή μειώνεται γιατί το έδαφος δεν είναι πια τόσο εύφορο όσο παλαιά».

Εικόνα

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας έχουν ωστόσο διαφορετική άποψη. Ο Μπρου Αλάτιν από την οργάνωση World Cocoa Foundation στην οποία ανήκουν οι 100 κορυφαίες επιχειρήσεις κακάο τονίζει: «Η βιομηχανία κακάο υποσχέθηκε να περιορίσει την παιδική εργασία στις καλλιέργειες Υπάρχει πρόοδος. Δυστυχώς όμως σήμερα μόλις στο 10% με 20% της παραγωγής διασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Για να στηρίξουν τους παραγωγούς Ακτή του Ελεφαντοστού και Γκάνα επέβαλαν στις πωλήσεις τέλος 334 ευρώ ανά τόνο. Ήδη όμως η διεθνής βιομηχανία κακάο προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παρακάμψει το νέο τέλος.
https://www.nostimonimar.gr/matomenes-c ... sokolates/
https://www.dw.com/el/%CE%BC%CE%B1%CF%8 ... a-55825101

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Ιαν 2021, 21:09

06/01/2021
Αυτό το υγρό έχουν τελικά μέσα τα αγαπημένα σου σοκολατάκια.

Εικόνα

Είναι από αυτά τα σοκολατάκια με το υγρό μέσα που δεν χορταίνεις να το τρως και θέλεις αμέσως κι άλλο.

Είτε τα αγαπάτε είτε τα μισείτε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι έχετε δοκιμάσει μια φορά στη ζωή σας αυτά τα σοκολατάκια που περιέχουν μέσα ένα κεράσι.

Ξέρετε αυτά που σπάνε στο στόμα και χύνεται μια λάβα από ένα ακαθόριστο υγρό, σαν καραμέλα, στο οποίο κολυμπάει με υπερηφάνεια το κεράσι.

Εικόνα

Αυτά που για χάρη τους έχετε κάνει τη διαδρομή σαλόνι-υπνοδωμάτιο πάνω από 10 φορές κάποια δύσκολα βράδια (τι σας θύμισα τώρα!). Ναι ακριβώς αυτά που κάποιοι δοκίμασαν μόνο μία φορά και μετά ποτέ ξανά.

Αυτά λοιπόν τα σοκολατάκια με το κρυμμένο κεράσι, έχουν κάτι πολύ κοινό με τις μέλισσες, τη μπύρα και το αλεύρι. Ένα πολύ ενδιαφέρον συστατικό.

Ενα ένζυμο που ονομάζεται ιμβερτάση και παράγεται από επιλεγμένα στελέχη του μύκητα Saccharomyces cerevisae. Αν και ακούγεται σαν μια τρομακτική χημική ουσία, είναι απλώς ένα ένζυμο που διασπάει τη ζάχαρη (σακχαρόζη) σε δύο ίσα μέρη φρουκτόζης & γλυκόζης.

Ο όρος ιμβερτοποιημένο προέρχεται από την αναστροφή (inversion) της γωνίας διάθλασης του πολωμένου φωτός κατά τη διάσπαση της ζάχαρης.

Εικόνα

Η ιμβερτάση υπάρχει φυσιολογικά στο σάλιο μας, βοηθώντας στη διάσπαση των σύνθετων υδατανθράκων σε μικρότερα κομμάτια (εάν δεν το γνωρίζατε, η πέψη αρχίζει από το στόμα μας.) Οι μέλισσες παράγουν μεγάλες ποσότητες ιμβερτάσης ώστε να μπορέσουν να διασπάσουν το ακατέργαστο νέκταρ και να το κάνουν μέλι.

Η ιμβερτάση μπορεί επίσης να προέλθει από τη μαγιά, χρησιμοποιείται στη παρασκευή μπύρας και μπορεί να βρεθεί στο ψωμί, όταν χρησιμοποιείται ζυμομύκητας αρτοποιίας. Με την ιμβερτάση επιτυγχάνεται: η αποφυγή της κρυστάλλωσης, η καλύτερη υφή & η αύξηση της γλυκαντικής δύναμης.
https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/9 ... okolatakia

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Ιαν 2021, 21:14

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 07 Ιαν 2021, 21:16

The Rebel έγραψε:
07 Ιαν 2021, 21:09
Εικόνα
Πολύ τα γουστάρω αυτά τα σοκολατάκια με το κεράσι μέσα. Αλλά δεν είναι να φας πολλά 1-2 το πολύ.
the end

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Ιαν 2021, 21:54

09/01/2021
Μαύρη σοκολάτα: Προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.

Εικόνα

Η μαύρη σοκολάτα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, παρεμποδίζοντας παράλληλα την προσκόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση περιοδικό «The FASEB Journal».

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ερευνητική ομάδα εξέτασε 44 υπέρβαρους μεσήλικες άνδρες, που έπρεπε να καταναλώνουν 70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ημερησίως για δύο περιόδους των τεσσάρων εβδομάδων η καθεμία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, οι εθελοντές έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες, ενώ κατά τη δεύτερη περίοδο κατανάλωναν κανονική μαύρη σοκολάτα.

Και οι δύο σοκολάτες είχαν παρόμοια περιεκτικότητα σε κακάο.

Πριν και μετά από κάθε περίοδο, οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν μια σειρά από μετρήσεις για να διαπιστώσουν την υγεία των αγγείων.

Εικόνα

«Πλέον, έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιδράσεις που έχει η κατανάλωση της σοκολάτας στην αγγειακή υγεία. Ακόμη, διαπιστώσαμε ότι η αύξηση της περιεκτικότητας σε φλαβανόλη δεν προσθέτει επιπλέον ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων», δήλωσε ο Diederik Esser, Ph.D., ερευνητής από το Ινστιτούτο Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία και συμπλήρωσε:

«Διαπιστώσαμε, ωστόσο, ότι η φλαβανόλη επηρεάζει τη γεύση και επομένως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να τρώμε μαύρη σοκολάτα».
https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/9 ... osklirynsi


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Ιαν 2021, 20:28

21 Ιανουαρίου, 2021
Oι Rolling Stones θα κυκλοφορήσουν τις δικές τους μπάρες σοκολάτας.

Εικόνα

Oι Rolling Stones θα κυκλοφορήσουν τις δικές τους μπάρες σοκολάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα.

Η απόπειρα της θρυλικής ροκ μπάντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των γλυκών σνακ φαίνεται να είναι η πιο πρόσφατη κίνηση στη συνολική στρατηγική προώθησης προϊόντων Rolling Stones, με πρώτη το άνοιγμα εμπορικού καταστήματος στο κεντρικό Λονδίνο πέρυσι.

Εικόνα

Σύμφωνα με τη Daily Star, μπάρα σοκολάτας γάλακτος (που ονομάζεται «Brown Sugar» από τον τίτλο του τραγουδιού της δεκαετίας του ‘70 της μπάντας) και μπάρα με μαύρη σοκολάτα («Cherry Red» εμπνευσμένη από τον στίχο «my favourite flavour, cherry red» από την επιτυχία του συγκροτήματος «You Can’t Always Get What You Want» θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο εμπορικών προϊόντων των Stones από τις 29 Ιανουαρίου.

Εικόνα

Τον περασμένο Νοέμβριο οι Stones ανακοίνωσαν τη λειτουργία του e-store, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το πρώτο τους κατάστημα στο Σόχο του Λονδίνου, «RS No. 9 Carnaby» που παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα πωλούνται, μεταξύ άλλων, t-shirts και αντίτυπα του άλμπουμ που επανακυκλοφόρησε μετά από 47 χρόνια.

Η μπάντα συνεργάστηκε επίσης με μια σειρά από άλλα brand, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής μάρκας πολυτελών κρυστάλλων Baccarat για μια συλλογή από κρυστάλλινα ποτήρια κρασιού, σαμπάνιας, κανάτες κρασιού και ένα ποτήρι μπύρας με χαραγμένο το λογότυπο με τη γλώσσα και τα χείλη των Rolling Stones.

Εικόνα
Εικόνα
https://www.el.gr/life/oi-rolling-stone ... es-toys-m/
https://www.nova.ie/rolling-stones-to-r ... rs-193533/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 06 Φεβ 2021, 21:59

1 Φεβρουαρίου 2021
Φτιάχνοντας απίθανες βόμβες σοκολάτας.

Εικόνα

Όταν η δημιουργικότητα συναντά τη ζαχαροπλαστική, γίνονται απίθανα πράγματα όπως αυτές οι πρωτότυπες βόμβες σοκολάτας!

Εικόνα

Δείτε τον τρόπο δημιουργίας τους μέσα από το viral βίντεο που ακολουθεί.


https://www.otherside.gr/2021/02/ftiaxn ... sokolatas/
https://sugargeekshow.com/recipe/shiny- ... shmallows/


Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Φεβ 2021, 20:56

09/01/2020
Στην Κατερίνη έφτιαξαν το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου.

Εικόνα

Χρειάστηκαν 120 κιλά σοκολάτας για το πιο… γλυκό ελάφι του κόσμου.

Εικόνα

Εν αναμονή της απόφασης της επιτροπής των ρεκόρ Γκίνες είναι οι κάτοικοι της Κατερίνης για το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι ύψους 4 μέτρων και 10 εκατοστών.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία ProkArts παρουσίασαν ανάμεσα στον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου.

Το ελάφι σχεδίασε και κατασκεύασε ο γνωστός δημιουργός πολύμορφων κατασκευών Βασίλης Μιχαηλίδης που τιμήθηκε πολλές φορές για τις πραγματικά εντυπωσιακές του δημιουργίες τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Μεταξύ των άλλων, δικά του έργα είναι το Πάρκο των Δεινοσαύρων του Ωραιοκάστρου, το Μουσείο ανθρωπίνου σώματος, το Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα της Οδύσσειας στην Κεφαλλονιά, το Natura Dino Park της Ρουμανίας, ενώ επίσης έργα του διακοσμούν το Magic Park, την Waterland, αλλά και κατά την περίοδο των εορτών το Χριστουγεννιάτικο χωριό των Τρικάλων, της Δράμας, του δήμου Παύλου Μελά κ.α.

Εικόνα

Εικόνα
https://www.thestival.gr/eidiseis/koino ... smoy-foto/
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... n-katerini

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 09 Φεβ 2021, 21:34

Γιατί η μαύρη σοκολάτα εντάσσεται σε δίαιτες.
Ποια είναι η συστηνόμενη συχνότητα κατανάλωσης.

Εικόνα
Εικόνα

Η μαύρη σοκολάτα ή αλλιώς σοκολάτα υγείας αποτελεί συχνή επιλογή γλυκού σε δίαιτες απώλειας βάρους, καθώς θεωρείται θρεπτικά «ανώτερη», σε σύγκριση με άλλα γλυκίσματα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε «ανθυγιεινά» συστατικά.

Ειδικότερα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, στα οποία έχουν αποδοθεί ισχυρές αντιοξειδωτικές και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες που έχει φανεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της συγκέντρωση και τη βελτίωση της διάθεσης, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση κακάου σχετίζεται με την υγεία του δέρματος αλλά και τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η θερμιδική αξία της μαύρης σοκολάτας είναι εξίσου υψηλή με αυτή της σοκολάτας γάλακτος. Συνεπώς, η επιλογή σοκολάτας υγείας είναι σαφώς προτιμότερη και μπορεί να ενταχθεί σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής ή μια δίαιτα απώλειας βάρους, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Εικόνα

Η συστηνόμενη συχνότητα κατανάλωσης μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε ατόμου, αλλά και το σύνολο των συνηθειών διατροφής και άσκησης. Σε γενικές γραμμές, μια μικρή ποσότητα, για παράδειγμα της τάξης των 30 γραμμαρίων, 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας χωρίς να «επιβαρύνει» το ενεργειακό ισοζύγιο.
https://www.newsbeast.gr/health/arthro/ ... se-diaites

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Φεβ 2021, 21:01

20/02/2019
Αυτό είναι το μυστικό της πιο ακριβής σοκολάτας στον κόσμο.
Κοστίζει εκατοντάδες δολάρια και για την απόκτησή της υπάρχει λίστα αναμονής.


Εικόνα

Αφέθηκε στα ευεργετικά χέρια του χρόνου. Τοποθετήθηκε σε ειδικό περιβάλλον, εκλεκτό, που συνέβαλε στην τελική διαμόρφωση της γεύσης της. Και κάπως έτσι, η πιο ακριβή πλάκα σοκολάτας στον κόσμο κοστίζει 650 δολάρια, καθώς είναι φτιαγμένη από μία ποικιλία του Ισημερινού που έχει ωριμάσει για τέσσερα χρόνια σε κιβώτια κατασκευασμένα από εκλεκτή ξυλεία.

Συνήθως ο χρόνος μετρά σε προϊόντα όπως το κρασί, ή το ουίσκι, όπου η ωρίμανση παίζει τον δικό της καθοριστικό ρόλο και η αναμονή είναι μέρος της όλης διαδικασίας. Το ίδιο φαίνεται εν προκειμένω να ισχύει και στη σοκολάτα.

Εικόνα

Η συγκεκριμένη πανάκριβη πλάκα κυκλοφόρησε στην αγορά από την εταιρεία To’ak, που από πέρυσι κατέχει το ρεκόρ τιμής έχοντας διαθέσει στην αγορά μία σοκολάτα 18μηνης ωρίμανσης αντί 385 δολαρίων.

Εικόνα

Όλα ξεκινούν από τον σπόρο του κακάο, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμεταδίδοντας πληροφορίες από την εφημερίδα La Repubblica. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει την πρωτοτυπία να παράγει περιορισμένη ποσότητα μίας ποικιλίας που σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Η ποικιλία Nacional του Ισημερινού υφίσταται ακόμη μόνον χάρη στην προσπάθεια της To’ak, που φρόντισε να φυτέψει ορισμένα κακαόδενδρα στις ιδιόκτητες φυτείες της. Η μικρή σοδειά από τον περιορισμένο αυτό αριθμό των δένδρων είναι ένας από τους λόγους της «αλμυρής» τιμής της γλυκιάς απόλαυσης, της οποίας ετησίως παράγονται μόλις 200 συσκευασίες.



Αλλά εκτός από την ποιότητα των υλικών και την ιστορία τους, μέγα ρόλο παίζει και το μάρκετινγκ. Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας στο Fox Business, «τον περασμένο χρόνο η ‘vintage’ έκδοση της ποικιλίας, όπως και οι άλλες ανάλογες ποικιλίες vintage που κυκλοφορούν, έγινε ανάρπαστη. Η ζήτηση, όπως στις δημοπρασίες αντίστοιχων προϊόντων, εκτίναξε την τιμή της» που από τα 385 δολάρια έφθασε σχεδόν στο διπλάσιο ποσό. Μία προοπτική που δημιουργεί τις συνθήκες για ακόμη μεγαλύτερες τιμές στο μέλλον, όταν στη λίστα αναμονής για την απόκτηση μίας τέτοιας σοκολάτας ο μέσος χρόνος είναι περίπου δύο μήνες. Είναι λογικό κάποιος να αναμένει πως η κυκλοφορία της σοδειάς 2016, που ακόμη ωριμάζει, θα φθάσει και τα χίλια δολάρια.



Η To’ak αύξησε ακόμη και την αισθητική αξία της κάθε πλάκας, εμπιστευόμενη τον καλλιτέχνη Οσβάλδο Γκουαγιασαμίν να φιλοτεχνήσει τα περιτυλίγματα της πρώτης της «Art Edition». Είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής, που «πάντα μιλά και ζωγραφίζει για τις αντιφάσεις του βίου, τη ζωή και τον θάνατο, την απελπισία και την ελπίδα, τον έρωτα και τον πόνο». Έναν δυϊσμό «που και στην ίδια την ποικιλία Nacional, όπως θα διαπιστώσουμε στην σοδιά του 2015, που σήμερα κυκλοφορεί στην αγορά, υπάρχει μία ψυχή ελαφριά, πιο μαλακή, αλλά μία καρδιά δυνατή, ωμή, κοφτερή. Ο συνδυασμός και των δύο είναι για εμάς μία πορεία ανάλογη με αυτή της καλλιτεχνικής δημιουργίας», τονίζει η εταιρεία για το προϊόν της και τον τύπο κακάο, το duality blend (διπλό μείγμα) που χρησιμοποιεί.
https://toakchocolate.com/collections/all

Εικόνα

Και είναι πραγματικά καλλιτεχνικό το σχέδιο του Γκουαγιασαμίν που θα κοσμεί το περιτύλιγμα των 200 πολύτιμων κουτιών της Art Vintage Edition: ένας αυτόχθων καταπιεσμένος από την σκληρότητα, που όμως πεισματικά φυτεύει ένα δέντρο «Παρ’ ότι δεινοπαθεί, και πρέπει να το υπομείνει, εκείνο που προσφέρει είναι μία έκφραση της ελπίδας». Εκτός από την πολυτέλεια, το χρώμα, την πλησμονή, στο περιτύλιγμα υπάρχει κι ένα μήνυμα υπόρρητο, βαθύ, δοσμένο με ύφος που μόνο η νοτιοαμερικάνικη ψυχή μπορεί να εκφράσει.

Εικόνα
Εικόνα
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/4 ... ston-kosmo

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 14 Φεβ 2021, 21:31

13/02/2021
Η απίθανη στιγμή όπου μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά σοκολάτα.

Εικόνα

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που απεικονίζει μια μπέμπα η οποία δοκιμάζει για πρώτη φορά στη ζωή της σοκολάτα.

Μια 36χρονη μητέρα, η Βικτόρια Τζάγκερ από το Κεντ της Βρετανίας δεν είχε δώσει ποτέ γλυκό στην μικρή κόρη της, Σόμερ. Αλλά πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε να της δώσει για πρώτη φορά στη ζωή της μους σοκολάτα μετά το φαγητό της.

Η χαριτωμένη μπέμπα Σόμερ με το που δοκίμασε την πρώτη κουταλιά γούρλωσε τα μάτια της και πετάχτηκε από το καρεκλάκι της. Η γεύση της μους σοκολάτας την ξετρέλανε!

​Η μητέρα της συνέχισε να την ταΐζει και κάθε φορά που της έδινε λίγο από το γλυκό, η Σόμερ κουνούσε τα χέρια της από την χαρά της.

Η μητέρα άρχισε να γελάει από την αντίδραση της κόρης της και σίγουρα η μπέμπα από εδώ και πέρα θα δυσκολευτεί πολύ να φάει οτιδήποτε άλλο πέρα από γλυκό.

H Σόμερ έγινε μια μεγάλη οπαδός της σοκολάτας και μάς έκανε να χαμογελάσουμε με την αντίδρασή της.


https://www.pronews.gr/pronews-tv/kosmo ... a-sokolata
https://www.dailymail.co.uk/video/news/ ... -time.html

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 16 Φεβ 2021, 21:51

15.02.21
Nestle: Ετοιμάζει βίγκαν σοκολάτα.
Τους επόμενους μήνες η εταιρεία θα λανσάρει τη νέα KitKat V, που θα ξεχωρίζει για την «τέλεια ισορροπημένη γεύση της ανάμεσα στην τραγανή γκοφρέτα και την απαλή σοκολάτα που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν»


Εικόνα

Στη μάχη της παραγωγής βίγκαν σοκολάτας μπαίνει η Nestle, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.Η εταιρεία δεν ανέφερε στην ανακοίνωσή της από τι συστατικά θα αποτελείται η νέα σοκολάτα, όπως μεταδίδει το Associated Press, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα ονομάζεται KitKat V και ότι θα είναι «μια λαχταριστή εκδοχή, βασισμένη σε φυτικά συστατικά, που θα ξεχωρίζει για την τέλεια ισορροπημένη γεύση της ανάμεσα στην τραγανή γκοφρέτα και την απαλή σοκολάτα που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν».

Η Nestle ανέφερε ότι ήδη έχει εισαγάγει φυτικές εναλλακτικές λύσεις από ρύζι, βρώμη, σόγια, καρύδα και αμύγδαλα σε κάποια προϊόντα της, όπως παγωτό, σαντιγί κ.λπ.

Εικόνα

Η σοκολάτα KitKat V, που θα λανσαριστεί μέσα στους επόμενους μήνες σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι πιστοποιημένη βίγκαν και χρησιμοποιεί 100% βιώσιμο κακάο, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Θα διατίθεται στα ειδικά καταστήματα της Nestle ή online, αλλά και σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ. Αρχικά θα είναι σίγουρα διαθέσιμη στη Βρετανία, απ' όπου η KitKat ουσιαστικά ξεκίνησε (στην Υόρκη), αλλά όχι στις ΗΠΑ. Όσον αφορά τη διάθεσή της σε άλλες χώρες, η Nestle δεν έδωσε κάποια πληροφορία.

Εικόνα

«Η ζήτηση για βίγκαν τροφές αυξάνεται παντού. Η KitKat V είναι μια λογική επιλογή, καθώς αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο brand. Είναι ένα παγκόσμιο brand», είπε ο Αλεξάντερ φον Μάιλοτ, επικεφαλής του τομέα γλυκισμάτων της Nestle.
https://www.imerisia.gr/kosmos/6668_nes ... n-sokolata

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 11 Μαρ 2021, 22:05

10/03/2021
Ούγγρος ζαχαροπλάστης στέλνει μήνυμα ελπίδας για το Πάσχα με σοκολατένια «εμβολιασμένα» λαγουδάκια.
Τα έχει βάλει να κρατούν σύριγγες.


Εικόνα

Με σοκολατένια λαγουδάκια που κρατούν σύριγγες στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας για το Πάσχα ένας Ούγγρος ζαχαροπλάστης.

Ο Λάζλο Ριμότσι εξηγεί ότι τα εμβόλια, που έχουν παρασκευαστεί από καλής ποιότητας ιταλική σοκολάτα και είναι πασπαλισμένα με ασημί χρώμα ζαχαροπλαστικής, δείχνουν ότι υπάρχει διέξοδος από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε αντίθεση με τους χριστουγεννιάτικους σοκολατένιους Αγιοβασίληδες, τα λαγουδάκια του Ριμότσι δεν φορούν πλέον προστατευτικές μάσκες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

«Τα εμβόλια δεν έχουν κάποια γέμιση, είναι απλά 100% καλής ποιότητας ιταλική σοκολάτα γάλακτος ή υγείας», δήλωσε ο Ριμότσι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνοντας σχήμα στα σοκολατένια εμβόλια στο μικρό του εργαστήριό στο Λαγιοζμίζε, 70 χιλιόμετρα νότια της Βουδαπέστης.



Η επιχείρηση του Ριμότσι -όπου παρασκευάζει σοκολατένιες λιχουδιές και τις πουλά σε ένα μικρό κατάστημα στο σπίτι του- υπέστη ζημίες λόγω της πανδημίας πέρυσι. Η μεγαλύτερή του επιτυχία έως τώρα ήταν οι Αγιοβασίληδες που φορούσαν μάσκα.

Ο ίδιος έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα ανοσοποίησης της κυβέρνησης και ανυπομονεί να έρθει η σειρά του για ένα πραγματικό, αυτή τη φορά, εμβόλιο κατά της Covid-19.
https://www.metro.us/hungarian-chocolat ... e-bunnies/
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/7 ... lagoudakia

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών