Κακάο - Σοκολάτα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
MightyMouse
Δημοσιεύσεις: 191
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 07:03
Phorum.gr user: MightyMouse

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MightyMouse » 19 Αύγ 2018, 23:07

Μπράβο Rebel, πολύ ωραίο νήμα. :smt023


Επίσης, με το παρακάτω γέλασα.
SpoilerShow
Εικόνα
Κρίμα αν κάποιοι βλέπουν κάτι άλλο πέρα από τον αστείο συνειρμό που δημιουργείται μεταξύ χρώματος σοκολάτας και χρώματος δέρματος ανθρώπων.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Αύγ 2018, 20:41

29 Ιουλίου 2017
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»
Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος M.Sc., Ph.D.cand

Εικόνα

Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας, ενός θάμνου που φθάνει τα 80 cm ύψος.

Αρκετό καιρό μετά, στην επιστημονική έκδοση που επιμελείται, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα κομματάκι φύλλου Στέβιας λίγων τετραγωνικών χιλιοστών είναι ικανό να παράγει μια γλυκιά αίσθηση στο στόμα που διαρκεί για μια ώρα, ενώ μερικά μικρά φύλλα είναι επαρκή για να γλυκάνουν ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα δυνατό τσάι».

Το 1931, Γάλλοι χημικοί προσδιορίζουν τους βασικούς γλυκοζίτες που δίνουν στη Στέβια τη γλυκιά γεύση. Από αυτούς τους γλυκοζίτες ιδιαίτερο επιστημονικό αλλά και τεχνολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν, η στεβιοσίδη με γλυκαντική ισχύ 250-300 φορές μεγαλύτερη της κοινής ζάχαρης και η Ρεμπαουδιοσίδη Α με γλυκαντική ισχύ 200-300 φορές μεγαλύτερη της κοινής ζάχαρης. Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως η γλυκαντική ισχύς μια ουσίας ποικίλει ανάλογα με τη καθαρότητα της, τη θερμοκρασία, το pH, τη παρουσία άλλων συστατικών της τροφής, κλπ.

Η Ρεμπαουδιοσίδη Α και η Στεβιοσίδη έχουν μεγάλο μοριακό βάρος (967,01 και 804,9 αντίστοιχα) και συνεπώς δεν απορροφώνται από τον εντερικό σωλήνα. Παράλληλα ο άνθρωπος δεν έχει ένζυμα αποδόμησης των ουσιών αυτών. Είναι λοιπόν εύλογο, πως αν η ανθρώπινη βιοχημεία μπορεί να επηρεαστεί από τις ουσίες αυτές, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο από τον μεταβολισμό τους στον εντερικό σωλήνα και όχι από την απευθείας απορρόφηση τους.

Πράγματι η Ρεμπαουδιοσίδη Α και η Στεβιοσίδη μεταβολίζονται από την ανθρώπινη εντερική χλωρίδα (κυρίως από τα βακτηριοειδή) σε Στεβιόλη.
Η Στεβιόλη παραμένει ανεπηρέαστη από τη δράση των μικροοργανισμών της εντερικής χλωρίδας και ακολουθεί τους δρόμους της απορρόφησης και της απέκκρισης.
Στις 12.11.2011 δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η τελική έγκριση των γλυκοζιτών Στεβιόλης για χρήση ως γλυκαντική ουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ασφάλεια της Στέβιας, η μηδενική θερμιδική της απόδοση αλλά κυρίως η φυσική της προέλευση, προσδίδουν γρήγορα σε αυτό το γλυκαντικό μια τεράστια δημοφιλία. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, κυκλοφορούν στην αγορά δεκάδες τρόφιμα με Στέβια, τα οποία υπερπροβάλλονται ως πολύ καλύτερα των αντίστοιχων που εμπεριέχουν ως γλυκαντική ουσία την κοινή ζάχαρη ή γνωστά υποκατάστατα της… και κάτι τέτοιο ενδέχεται να ήταν αληθές… με μια βασική προϋπόθεση όμως… η Στέβια να έχει αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου την κοινή ζάχαρη ή τα άλλα τεχνητά γλυκαντικά… Αυτό όμως σπανίως συμβαίνει στα επεξεργασμένα τρόφιμα διότι η Στέβια αλλοιώνει έντονα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους (κυρίως την υφή και την γεύση) αν χρησιμοποιηθεί έστω και σε μέτριες ποσότητες.

Εικόνα

Κάπου εδώ ξεκινά και η ιστορία με τις σοκολάτες «με Στέβια»…
Οι καταναλωτές λαμβάνουν το μήνυμα μέσω των διαφημίσεων αυτών των προϊόντων, ότι θα αγοράσουν μια σοκολάτα η οποία εμπεριέχει Στέβια και όχι ζάχαρη… Πουθενά όμως και ποτέ δεν ακούστηκε στις τηλεοπτικές και όχι μόνο διαφημίσεις, η λέξη πολυόλες…

Οι σοκολάτες «με Στέβια» λοιπόν είναι ουσιαστικά σοκολάτες με μεγάλη ποσότητα πολυολών, ποσότητα που μπορεί να φθάσει και τα 48 γρ./100 γρ. σοκολάτας (ανάλογα το είδος της σοκολάτας – γάλακτος ή μαύρη – αλλά και το είδος της πολυόλης που χρησιμοποιείται – μαλτιτόλη ή ερυθριτόλη).
Ενδέχεται λοιπόν η μισή σοκολάτα να είναι πολυόλες… Και η Στέβια; θα αναρωτηθεί κάποιος… η ελκυστική για τον καταναλωτή πλην ακριβή για την βιομηχανία Στέβια ή πιο σωστά οι γλυκοζίτες στεβιόλης, δεν ξεπερνούν τη ποσότητα των 0,005 γρ. ανα 100 γρ. προϊόντος!!! Ναι καλά διαβάσατε… λιγότερο από 0,005 γρ./ 100 γρ!


Οι πολυόλες (ή σακχαροαλκοόλες) είναι μια ομάδα υδατανθράκων χαμηλής απορρόφησης από τον ανθρώπινο οργανισμό, με συνέπεια αφενός να μην επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου όπως η κοινή ζάχαρη και αφετέρου να κατέχουν χαμηλότερη θερμιδική απόδοση από αυτή (2,4 θερμίδες έναντι 4 θερμίδων ανά γραμμάριο, αντίστοιχα). Οι ουσίες αυτές κατάφεραν να αντικαταστήσουν στις σοκολάτες την ζάχαρη με επιτυχία, κυρίως λόγω του όγκου που προσδίδουν (γιαυτό και ονομάζονται και γλυκαντικά όγκου).
Όσοι λοιπόν το παράκαναν με την ποσότητα κατανάλωσης τέτοιων σοκολατών και βίωσαν διαφόρων ειδών γαστρεντερικές διαταραχές, σίγουρα δεν πρέπει να κατηγορούν την Στέβια, η οποία σχεδόν δεν υπάρχει στις σοκολάτες αυτές (ούτε και εμφανίζει ανάλογες παρενέργειες), αλλά τις πολυόλες!

Οι παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από τη συχνή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πολυολών, αφορούν γαστρεντερικές διαταραχές και επίταση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, γιαυτόν ακριβώς το λόγο και πρέπει να αποκλειστούν όταν επιβάλλεται να εφαρμοστεί το σχετικά νέο «θεραπευτικό» διατροφικό πρωτόκολλο για διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα που ακούει στο όνομα FODMAPs.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε πως όταν σας διαφημίζουν μια σοκολάτα «με Στέβια» στη πραγματικότητα αναφέρονται σε μια σοκολάτα με πολυόλες και ίχνη Στέβιας, της οποίας μάλιστα η μικρή σχετικά διαφορά στην θερμιδική απόδοση από μια κλασική σοκολάτα με ζάχαρη, δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί τη μεγάλη και συχνή κατανάλωση της…
http://oladeka.com/2017/07/%CE%B7-%CE%B ... %B9%CE%B1/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Αύγ 2018, 20:11

Διαβήτης και Σοκολάτα: Ένας γλυκός συνδυασμός.

Εικόνα

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 ζουν με την πεποίθηση ότι «οι άνθρωποι με διαβήτη δεν μπορούν να τρώνε σοκολάτα». Είναι, άραγε, αλήθεια κάτι τέτοιο ή πρόκειται για έναν μύθο;

Ο καλός έλεγχος του σακχάρου είναι σημαντικός για όσους νοσούν με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Η προσεκτική επιλογή των τροφών που καταναλώνει κανείς έχει γίνει ρουτίνα. Τα γλυκά όπως η σοκολάτα μπορούν να αυξήσουν το σάκχαρο, έτσι η σκέψη που υπάρχει είναι πως πρέπει κανείς να τα αποφεύγει. Ωστόσο, τι γίνεται στην περίπτωση έχετε διαβήτη, αλλά θέλετε πολύ να φάτε σοκολάτα;

Υπάρχουν διαθέσιμοι τρεις τύποι σοκολάτας στο εμπόριο: γάλακτος, λευκή και μαύρη. Ο τύπος που θα επιλέξετε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη από τη σοκολάτα γάλακτος. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να φάτε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό σε κακάο, τόσο καλύτερη είναι για την υγεία σας. Ψάξτε μαύρες σοκολάτες που έχουν τουλάχιστον 70% κακάο.

Εικόνα
https://www.chocolate.lindt.com/shop/ex ... e-cocoa-90

Αφού επιλέξετε τη σοκολάτα που θέλετε, το επόμενο σημείο κλειδί είναι το μέγεθος της μερίδας.
Μια μικρή ποσότητα σοκολάτας που και που δεν είναι απαγορευμένη για όσους έχουν διαβήτη. Επίσης, μπορείτε να κάνετε την επιλογή να τρώτε σοκολάτα σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, γιορτές ή γενέθλια. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να γυμνάζεστε και να κάνετε υγιεινές επιλογές των βασικών γευμάτων μέσα στη μέρα.

Εικόνα
https://www.facebook.com/Ghirardelli-Ch ... 341290249/

Παρόλο που η σοκολάτα ανεβάζει το σάκχαρο, δεν είναι καλή επιλογή για να αντιμετπίσετε μια υπογλυκαιμία. Αυτό συμβαίνει γιατί η σοκολάτα περιέχει και λίπος και γι αυτό η άνοδος των επιπέδων του σακχάρου αργεί. Καλύτερες επιλογές είναι ο χυμός και οι ταμπλέτες γλυκόζης.

Εικόνα

Όταν λοιπόν επιθυμήσετε ως διαβητικοί να καταναλώσετε λίγη σοκολάτα, να θυμάστε ότι μπορείτε να το προσφέρετε στον εαυτό σας σε μικρές μερίδες και με μέτρο, αλλά όχι να το στερήσετε. Να έχετε επίσης κατά νου πως έχει αρκετές θερμίδες και συμβάλει στην προσθήκη βάρους. Προτιμήστε την μαύρη σοκολάτα αν θέλετε να επωφεληθείτε από τα θετικά που προσφέρει στην υγεία.
http://glykouli.gr/10299/diavitis-ke-so ... indiasmos/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 24 Αύγ 2018, 20:16

21/07/2018
H σοκολάτα Toblerone επιστρέφει στο κλασικό της σχήμα.

Εικόνα

Όταν η σοκολάτα κυκλοφόρησε με την νέα της μορφή, η παρασκευάστρια εταιρεία το απέδωσε στην αύξηση του κόστους των συστατικών της.

Εικόνα

Οι παρασκευαστές της Eλβετικής σοκολάτας Toblerone θα καταργήσουν την τελευταία εκδοχή της, με τα μεγάλα κενά ανάμεσα στα διάσημα τρίγωνα κομμάτια της, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Η εκδοχή αυτή κυκλοφόρησε το 2016 με στόχο να μειώσει το βάρος της σοκολάτας αλλά συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια με κάποιους να την παρομοιάζουν με σχάρα ποδηλάτου. Η παρασκευάστρια εταιρεία Mondelez International, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι το νέο σχήμα δεν αποτελούσε την «τέλεια μακροπρόθεσμη απάντηση» για τους πελάτες της.

Εικόνα

Τώρα σχεδιάζει να αυξήσει το σημερινό της μέγεθος- από συσκευασία των 150 γραμμαρίων σε συσκευασία των 200- και να επαναφέρει το κλασικό της σχήμα.

Όταν η σοκολάτα κυκλοφόρησε με την νέα της μορφή, η παρασκευάστρια εταιρεία το απέδωσε στην αύξηση του κόστους των συστατικών της και επισήμανε ότι θα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στο να αλλάξει την εμφάνισή της ή να αυξήσει την τιμή πώλησής της.

Πηγή: BBC
http://www.fortunegreece.com/article/h- ... is-schima/
http://www.philenews.com/koinonia/syzit ... tis-schima

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Αύγ 2018, 20:18

MightyMouse έγραψε:
19 Αύγ 2018, 23:07
Μπράβο Rebel, πολύ ωραίο νήμα. :smt023


Επίσης, με το παρακάτω γέλασα.
SpoilerShow
Εικόνα
Κρίμα αν κάποιοι βλέπουν κάτι άλλο πέρα από τον αστείο συνειρμό που δημιουργείται μεταξύ χρώματος σοκολάτας και χρώματος δέρματος ανθρώπων.

Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3579
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 25 Αύγ 2018, 20:36

Μωρέ καλό αστειάκι θα μπορούσε να είναι αν είσαι κάτω από δέκα χρονών,(και αν δεν ήξερα πόσο σκατόψυχος είναι ο The Rebel).
wooded glade έγραψε:
29 Μάιος 2021, 14:40
...
Εσύ τώρα τι θες ; Μας γράφεις ακατάληπτα.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11590
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 26 Αύγ 2018, 00:29

Εικόνα
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Νοέμ 2018, 21:10

30 Οκτωβρίου 2018
Οι άνθρωποι και η σοκολάτα: Μια ιστορία αγάπης 5.000 ετών.

Εικόνα

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, Ecology and Evolution επισημαίνει ότι η κατανάλωση του κακάο χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια. Η ιστορία αγάπης μεταξύ του ανθρώπου και της σοκολάτας δεν είναι πρόσφατη. Ήδη πιστευόταν ότι η καλλιέργεια και η προετοιμασία κόκκων κακάο έχει τις ρίζες της πριν από 3.900 χρόνια, στην κεντρική Αμερική, αλλά νέα μελέτη επανακαθορίζει την αρχή του ανθρώπινου πάθους για τη σοκολάτα.

Εικόνα

Σε αρχαιολογικό χώρο νοτίως του Ισημερινού, διεθνής ομάδα ερευνητών -μεταξύ τους Γάλλο- ανακάλυψε ίχνη κακάο σε παλιά κεραμικά ηλικίας σχεδόν 5.300 χρόνων.

Μετά την ανάλυση περίπου 220 δειγμάτων κεραμικών, αποδείχτηκε ότι περίπου το ένα τρίτο αυτών περιείχε κακάο: "σημαντική ποσότητα που αντανακλά μια τρέχουσα χρήση", εξηγεί η Κλερ Λανό, γενετίστρια του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας και Αγρονομικής Έρευνας για την Ανάπτυξη (Cirad) και μια από τους συντάκτες της μελέτης. "Τα ευρήματα αυτά δεν μπορούν να είναι ο καρπός μιας ασήμαντης συγκομιδής μέσα στο δάσος!", δηλώνει η επιστήμονας, σύμφωνα με την οποία οι Ινδιάνοι του Αμαζονίου πρέπει να καλλιεργούσαν το κακαόδεντρο.

Η ανακάλυψη έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Σάντα 'Ανα Φλορίντα όπου ήκμασε ο πολιτισμός των Mayo Chinchipe. Η περιοχή αυτή καλύπτεται από τροπικό δάσος.


Όταν η σοκολάτα γίνεται ενοχή – όχι λόγω θερμίδων

Ο αρχαιολόγος Μάικλ Μπλέικ εργαζόταν στον χώρο αυτό με τους συνεργάτες του όταν το σχήμα των κεραμικών τού θύμισε κάτι: "παρατήρησα ότι είχαν βρεθεί πήλινα είδη των οποίων το σχήμα μού θύμιζε αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Μάγιας για να πίνουν κακάο", πρόσθεσε στην επιθεώρηση Science.

Τα κεραμικά αναλύθηκαν με τρεις διαφορετικούς τρόπους για να διαπιστωθεί αν μπορούσαν να περιέχουν ή όχι κακάο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν έτσι την παρουσία κόκκων αμύλου, χαρακτηριστικά του φυτού, καθώς και ίχνη θεοβρωμύνης.

"Αυτό είναι το παλαιότερο ίχνος κακάου που έχει βρεθεί έως σήμερα και επίσης είναι το μόνο αρχαιολογικό ίχνος της χρήσης κακάου που έχει ανακαλυφθεί στη Λατινική Αμερική", δήλωσε η Λανό.

Σε αντίθεση με τη ζάχαρη και τα πρόσθετα λιπαρά της σοκολάτας σήμερα, το αφέψημα του κακάο εθεωρείτο σπουδαίο για την φαρμακευτική του αξία και συχνά προσφερόταν κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών.

Το κακάο ήταν επίσης βασικό εμπορικό αγαθό και οι σπόροι του χρησιμοποιούνταν ως πληρωμή και ως νόμισμα σε ορισμένα μέρη της κεντρικής Αμερικής.
https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/15 ... 5-000-eton


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 09 Νοέμ 2018, 21:30

20/09/2018
Το απίθανο σοκολατένιο σπίτι όπου μπορείς να μείνεις!
Το πιο γλυκό κατάλυμα του κόσμου βρίσκεται στη Γαλλία.

Εικόνα

Όποιος αγαπά τη σοκολάτα, και ποιος όχι δηλαδή, μπορεί να κάνει πλέον τις διακοπές του μέσα στο σπίτι των ονείρων του.

Αυτό το υπέροχο σπιτάκι είναι εξολοκλήρου καμωμένο από σοκολάτα, από 1,5 τόνο σοκολάτας, αλίμονο, και κάποια πράγματα στο εσωτερικό του είναι μάλιστα βρώσιμα.

Το καλυβάκι των 18 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει σοκολατένιο τζάκι, πολυέλαιο, ρολόι, βιβλία, ενώ ακόμα και οι τοίχοι και το ταβάνι του είναι καμωμένα από σοκολάτα.

Εικόνα

Όσο για τα σοκολατένια λουλούδια του εξωτερικού, τα γεύεσαι αν σε πιάσουν σοκολατο-λιγούρες.

Εικόνα

Το σπίτι υπάρχει στην πλατφόρμα του Booking.com και κοιμίζει τέσσερις επισκέπτες σε τιμές που ξεκινούν από τα 50 ευρώ τη βραδιά. Είναι έργο του ζαχαροπλάστη Jean-Luc Decluzeau και βρίσκεται στην πόλη των Σεβρών (Σεβρ).

Εικόνα

«Δεν πίστευα ποτέ πως θα είχα τη δυνατότητα να φτιάξω ένα πραγματικό σοκολατόσπιτο για να μένει ο κόσμος. Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάστηκα με την booking.com και μοιράστηκα το πάθος μου για τη σοκολάτα».
https://www.newsbeast.gr/travel/arthro/ ... na-meineis


25 Οκτωβρίου 2018
Νέα Πτι- Μπερ Παπαδοπούλου με βρώμη, πορτοκάλι και μαύρη σοκολάτα.

Εικόνα

Ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις για πιο υγιεινά σνακ τα αγαπημένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μεγαλώνουν την οικογένεια των προϊόντων τους και λανσάρουν τα νέα ΠΤΙ ΜΠΕΡ με βρώμη, πορτοκάλι και μαύρη σοκολάτα.

Η βρώμη είναι γνωστή για τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα οποία είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας διατροφή.

Το νέο προϊόν συνδυάζει:
Όλα τα οφέλη της βρώμης,
την απολαυστική γεύση της μαύρης σοκολάτας
τη δροσιστική αίσθηση του πορτοκαλιού
και την ακαταμάχητη γεύση του μπισκότου Πτι Μπερ Παπαδοπούλου για να προσφέρει μια νέα γευστική εμπειρία.

Τα νέα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ με βρώμη πορτοκάλι και μαύρη σοκολάτα είναι ένα υγιεινό, γευστικό και θρεπτικό snack για όλες τις ώρες, είναι πηγή φυτικών ινών ενώ έχει μόνο 54 θερμίδες το ένα μπισκότο.

Και για εσάς που αγαπάτε τις σοκολατένιες γεύσεις, οι επιλογές δεν σταματούν εδώ. Μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας Πτι Μπερ με σοκολάτα γάλακτος και Πτι Μπερ ολικής με μαύρη σοκολάτα που κυκλοφορούν με νέα εμφάνιση.
https://www.businessnews.gr/article/123 ... i-sokolata

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Νοέμ 2018, 21:42

ΡΩΣΟΙ Επιστήμονες Δημιούργησαν ΣΟΚΟΛΑΤΑ που Επιβραδύνει τη ΓΗΡΑΝΣΗ.

Εικόνα

Ο Forrest Gump είπε κάποτε ότι η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια και, όπως αποδεικνύεται, θα μπορούσε να είναι ακριβώς έτσι. Ερευνητές στη ρωσική Άπω Ανατολή δημιούργησαν πρόσφατα τη σοκολάτα 'Sea Masterpiece' , η οποία μπορεί να επιβραδύνει το προσδόκιμο ζωής.

Συγκεκριμένα, Επιστήμονες στην επικράτεια του Primorsky δημιούργησαν μια σοκολάτα από θαλάσσιους αχινούς και εκχυλίσματα αστεριών, η οποία διευκολύνει τη μακροζωία, όπως αναφέρθηκε επίσημα από το G.B. Elyakov Pacific Institute of Bioorganic Chemistry (PIBOC), Υποκατάστημα της της Άπω Ανατολής Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Εικόνα

«Πρόσφατα το PBOC και οι επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Άπω Ανατολής δημιούργησαν νέο λειτουργικό τρόφιμο που ονομάζεται 'Sea Masterpiece' chocolate Αυτό το «συγκρότημα» θαλάσσιων βιταμινών »επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και καθιστά μια διορθωτική επίδραση στις μεταβολικές διαδικασίες, που αυξάνει την ποιότητα της ζωής και συμβάλλει στη μακροζωία», ανέφερε το ινστιτούτο.

Οι λεγόμενες θαλάσσιες βιταμίνες περιλαμβάνουν ουσίες που λαμβάνονται από αστερίες, αχινούς και κρασί μανόλιας, εξήγησε. Το PIBOC έχει μελετήσει τη δομή και τις βιοϊατρικές ιδιότητες των θαλάσσιων φυσικών ενώσεων για πάνω από 40 χρόνια.
https://tovimatisgynaikas.blogspot.com/ ... t_539.html
https://www.triklopodia.gr/apisteuto-ro ... i-giransi/


October 30, 2018
Έρχεται η Break της ΙΟΝ με ολόκληρο φιστίκι ‘pistachio’

Εικόνα

Πρέπει να τη δοκιμάσεις!
Ολόκληρα, φρεσκοκαβουρντισμένα κελυφωτά φιστίκια (pistachios) μέσα στην γνωστή σε όλους και πολύ ιδιαίτερη σοκολάτα γάλακτος Break!

Αυτή είναι η νέα γεύση Break για τους λάτρεις των ξηρών καρπών και όχι μόνο!

Η Break Pistachio έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη οικογένεια σοκολατών Break που περιλαμβάνει την Break γάλακτος, την Break με Φουντούκια, την Break με Αμύγδαλα, την Break με ξηρούς καρπούς και σταφίδες, την λευκή Break με σταφίδες και ξηρούς καρπούς, την Break με Λεμόνι και Πορτοκάλι και την Break Gold.

Η ΙΟΝ, είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας και κακάο, από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν.

Το σύνολο των εισαγωγών καρπών κακάο στην Ελλάδα πραγματοποιείται αποκλειστικά από την ΙΟΝ Α.Ε.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία είναι σε θέση να ελέγχει πλήρως την ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση των προϊόντων της.

Η ΙΟΝ είναι μια 100% Ελληνική εταιρεία και όλη η παραγωγή των προϊόντων της γίνεται στην Ελλάδα.
http://mad.tv/erchetai-i-break-tis-ion- ... pistachio/

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 11 Νοέμ 2018, 12:39

the rebel εσύ ποια προτιμάς;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Νοέμ 2018, 21:10

Βινόσαυρος έγραψε:
11 Νοέμ 2018, 12:39
the rebel εσύ ποια προτιμάς;
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Νοέμ 2018, 21:16

03 Ιουνίου 2018
Σοκολάτες… 103 ετών βρέθηκαν σε κουτί στρατιώτη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εικόνα

Εννέα σοκολάτες, που βρέθηκαν σε ένα κουτί που ανήκε σε έναν ήρωα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, βγαίνουν στο σφυρί.

Ο… ηλικίας 103 ετών «θησαυρός», βρέθηκε τυχαία μεταξύ των αντικειμένων του στρατιώτη Ρίτσαρντ Μπούλιμορ. Δέκα σοκολάτες είχαν δοθεί ως χριστουγεννιάτικο δώρο στους στρατιώτες που υπηρετούσαν στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και ο Μπούλιμορ είχε φυλάξει τις εννέα από αυτές σε ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία την Τρίτη από τον οίκο Eddisons CJM.



«Ακόμη και το ίδιο το μεταλλικό κουτί είναι ένα σπάνιο κομμάτι, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει και περιεχόμενο», αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.

Όμως ο στρατιώτης Μπούλιμορ δεν είχε λάβει μόνο τις σοκολάτες, καθώς ανάμεσα στα αντικείμενά του βρέθηκε και ένα άλλο κουτί που περιείχε τσιγάρα, καπνό και σπίρτα, δώρο από την πριγκίπισσα Mary. Κι αυτό το κουτί, όπως εκείνο με τις σοκολάτες, βρέθηκε σχεδόν άθικτο, καθώς λείπουν μόνον τρία τσιγάρα.

Ολόκληρη η συλλογή, που εκτός από τα τσιγάρα και τις σοκολάτες περιέχει μετάλλια και επιστολές, εκτιμάται ότι θα πωληθεί πάνω από 2.000 λίρες.
https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/13 ... oy-polemoy

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Νοέμ 2018, 19:06

05 Σεπτεμβρίου 2018
Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα:
Γιατί τα cookies με σοκολάτα είναι τόσο «εθιστικά»;


Εικόνα

Τα απολαμβάνουν και τα... λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Τα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, είναι μια λιχουδιά, για κάποιους συνδεδεμένη με χαρούμενες αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, για άλλους ένα γευστικό "δώρο" στον εαυτό τους με την παραμικρή αφορμή. Για όποιον λόγο όμως κι αν τα απολαμβάνει κανείς, το δεδομένο είναι ότι δύσκολα μπορεί να αντισταθεί και να φάει μόνο ένα.



Η κατανάλωση μπισκότων σοκολάτας είναι συνδεδεμένη με μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων. Άλλοι τα απολαμβάνουν όταν είναι χαρούμενοι, άλλοι όταν είναι λυπημένοι, πάντως όλοι περιγράφουν τη στιγμή που τα καταναλώνουν σαν μια στιγμή ευτυχίας.

Όμως, τι είναι αυτό που χαλαρώνει τις αντιστάσεις μας απέναντι στα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και τα κάνει τόσο… εθιστικά;



Τα συστατικά
Εκτός από τα... ευχάριστα συναισθήματα που μπορεί να προσφέρει η κατανάλωση μπισκότων, υπάρχουν και επιστημονικές εξηγήσεις όσον αφορά στο τι είναι αυτό που "χαλαρώνει" τις αντιστάσεις μας απέναντί τους. Σύμφωνα με επιστήμονες, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους, έχουν εθιστικές ιδιότητες.

Για παράδειγμα η ζάχαρη: αποδεδειγμένα η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους συναισθήματα ευχαρίστησης με τους ειδικούς να τα παρομοιάζουν με εκείνα που δημιουργούν εθιστικές ουσίες.

Μετά έρχεται η σοκολάτα, η οποία εκτός από ζάχαρη, περιλαμβάνει μικρές ποσότητες της χημικής ένωσης «ανανδαμίνη», μια ουσία που συμβάλει στο συναίσθημα της ευδαιμονίας. Επιπλέον «στοχεύει» τα ίδια κύτταρα με την τετραϋδροκανναβινόλη, το ενεργό συστατικό της μαριχουάνας που ευθύνεται για την αλλαγή της διάθεσης.



Συνδυασμός γεύσεων και υφών
Η απλούστερη εξήγηση όμως έχει να κάνει με την εναλλαγή γεύσεων και υφών που προσφέρει η συγκεκριμένη λιχουδιά.

«Ένα μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων και υφών» αναφέρει η Gail Vance Civille, ιδρυτής και πρόεδρος συμβουλευτικής εταιρείας και περιγράφει τα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας σαν ένα αμάλγαμα καραμελωμένου βούτυρου και ζάχαρης, που σε συνδυασμό με το ψημένο αλεύρι και τα άλλα συστατικά τους, όπως για παράδειγμα η βανίλια, προσφέρουν μια μοναδική απόλαυση για τον ουρανίσκο.

Εικόνα

Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο, δεδομένου ότι μιλάμε για γλυκά, ακόμη και το αλάτι συμβάλει καθοριστικά στο να συνδυαστούν αρμονικά όλες οι γεύσεις.

Τον δικό τους ρόλο παίζουν και οι διαφορετικές υφές, που εναλλάσσονται σε κάθε μπουκιά, αφού τα μπισκότα είναι και μαλακά και τραγανά, ενώ άλλη ένταση δίνει και το κάθε κομματάκι σοκολάτας.
https://edition.cnn.com/2018/08/30/heal ... index.html
https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/14 ... -ethistika

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 28 Νοέμ 2018, 21:02

08/03/2013
Ό,τι δεν ξέρετε για τη σοκολάτα.
Ο μαγικός κόσμος του ζαχαρούχου κακάο που όλοι λατρεύουμε!


Εικόνα

Λευκή σοκολάτα, πικρή, γάλακτος, αμυγδάλου, φουντουκιού, λιωμένη σοκολάτα, τούρτα σοκολάτα, παγωτό σοκολάτα, σοκολατάκια, όπως κι αν τη φτιάξουμε, πάντα θα την αγαπάμε!

Γιατί η σοκολάτα είναι πράγματι από τα δημοφιλέστερα προϊόντα ζαχαροπλαστικής του κόσμου, με πολλούς να διατείνονται ότι δεν μπορούν να φανταστούν μια ζωή χωρίς αυτή.

Κι ενώ νιώθουμε ότι ξέρουμε τα πάντα για το εκλεκτό αυτό έδεσμα, καθότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ζωής μας, υπάρχουν ωστόσο πράγματα που συνεχίζουμε να αγνοούμε για τον μαγικό κόσμο της σοκολάτας.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με το πολυαγαπημένο μας γλυκό, με κάποια από αυτά να είναι περίεργα, άλλα αποκαρδιωτικά και λυπηρά και άλλα απλώς αφελή...

Η δουλεία της σοκολάτας.

Εικόνα

Γεγονός:
Οι καλλιεργητές σοκολάτας είναι στην πλειονότητα δούλοι.
Αγαπάτε τη σοκολάτα; Ώρα να νιώσετε κομματάκι ένοχοι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προέρχεται η σοκολάτα σας; Το συντριπτικό ποσοστό πηγάζει δυστυχώς από παιδική εργασία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο μόνο για την Αφρική για 56-72 εκατομμύρια παιδιά που εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σε φυτείες σοκολάτας. Τα περισσότερα έχουν μάλιστα πουληθεί ως σκλάβοι και θα περάσουν όλη τους τη ζωή στις φάρμες, δουλεύοντας για το κέρδος άλλων. Οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών είναι αχαρακτήριστες, ενώ δεν λείπουν ούτε οι βιαιοπραγίες, με τη συνηθέστερη ποινή να είναι ακόμα και σήμερα το μαστίγωμα. Από συνεντεύξεις που έχουν δώσει κατά καιρούς παιδιά που το έχουν σκάσει από τέτοιες φυτείες, ο κόσμος τους είναι ζοφερός, με την τραγική ειρωνεία να είναι ότι δεν έχουν ποτέ τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αυτό για το οποίο θα περάσουν μια ολόκληρη ζωή στο χαλινάρι. Ακόμα και ο θεσμός του Fair Trade έχει κάνει πολύ λίγα για να βοηθήσει...

Πραγματική σοκολάτα; Μάλλον όχι.

Εικόνα

Γεγονός:
Τα περισσότερα σοκολατούχα γλυκίσματα περιέχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό πραγματικής σοκολάτας.
Κι αυτό γιατί τα πρότυπα της περιεκτικότητας σοκολάτας δεν είναι διεθνώς καθορισμένα, με κάθε χώρα να διατηρεί άλλα στάνταρτ για το τι σημαίνει σοκολατούχο γλύκισμα. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν καν κριτήρια για την πικρή σοκολάτα, η Βρετανία διαθέτει τα υψηλότερα ποσοστά περιεκτικότητας σοκολάτας στα σοκολατούχα γλυκά της, με μια σειρά συνθετικών υποκατάστατων να παίρνουν συνήθως τη θέση της πραγματικής σοκολάτας...

Σοκολάτα γάλακτος.

Εικόνα

Γεγονός:
Η σοκολάτα γάλακτος είναι μια σχετικώς πρόσφατη εφεύρεση.
Την ώρα που η σκούρα σοκολάτα κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, οι προτιμήσεις των καταναλωτών συνεχίζουν να μονοπωλούνται από τη σοκολάτα γάλακτος. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η σοκολάτα γάλακτος δεν κυκλοφορούσε στον κόσμο παρά από το 1828 και έκτοτε! Η πρώτη ευρωπαϊκή συνεισφορά στον τομέα της σοκολάτας περιλάμβανε την αφαίρεση της μισής ποσότητας του βουτύρου κακάο, τον θρυμματισμό αυτού που απέμεινε και την ανάμειξή του με αλκαλικά άλατα, για τον μετριασμό της πικρής γεύσης. Το προϊόν έμεινε γνωστό ως Ολλανδική Σοκολάτα. Η σοκολάτα γάλακτος προέκυψε παίρνοντας τη σκόνη της ολλανδικής εκδοχής και ανακατεύοντάς τη με ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, το οποίο είχε μόλις εφευρεθεί από έναν άνθρωπο ονόματι... Νεστλέ! Τα υπόλοιπα είναι μια γλυκιά γλυκιά ιστορία...

Σοκολατένιο χρήμα.

Εικόνα

Γεγονός:
Οι Αζτέκοι και οι Μάγια χρησιμοποιούσαν τη σοκολάτα ως νόμισμα.
Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινά εν πολλοίς με τους Μάγια. Οι κόκκοι κακάο είχαν μάλιστα τόση αξία στην κοινωνία που χρησιμοποιούνταν ως μέσο συναλλαγών! Από καταγραφές του πολιτισμού των Μάγια, συναντάμε μητρώα που δίνουν μια γλαφυρή αναλογία της ισοτιμίας της σοκολάτας: 10 κόκκοι κακάο εξασφάλιζαν έναν λαγό, ενώ με 100 μπορούσες να αγοράσεις έναν δούλο. Και στο νομισματικό σύστημα των Αζτέκων όμως διατηρήθηκε αυτούσια η συνήθεια της χρήσης της σοκολάτας ως ανταλλακτικού μέσου. Οι Αζτέκοι μπορούσαν να αγοράσουν τα πάντα στον πολιτισμό τους με κόκκους κακάο, από ζώα και τρόφιμα μέχρι εργαλεία και ανθρώπους, ενώ έχουμε ανακαλύψει και εγγραφές για σοκολατούχες απάτες: οι επιτήδειοι Αζτέκοι έφτιαχναν πήλινα ομοιώματα των κόκκων κακάο, που χρησιμοποιούσαν κατόπιν στις συναλλαγές τους, ένα είδος γλυκύτατης παραχάραξης δηλαδή. Όσο για την απόλαυση της σοκολάτας, μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να την πίνουν σε καθημερινή βάση, επειδή το να πίνεις τα λεφτά σου μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ δαπανηρή ιστορία...

Αντιοξειδωτική δράση.

Εικόνα

Γεγονός:
Η σοκολάτα έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών και είναι πράγματι καλή για την υγεία
Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα περιέχει συγκεκριμένου τύπου φλαβονοειδή, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού. Όσο μεγαλύτερη λοιπόν η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε φλαβονοειδή, τόσο πιο ευεργετική η δράση της, αν και σε μέτριες δόσεις σοκολάτας, μόνο η σκούρα μπορεί να δώσει μια σημαντική ώθηση στην αντιοξειδωτική της δράση. Η μαύρη σοκολάτα έχει βρεθεί επιπλέον ότι συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης...

Θεοβρωμίνη.

Εικόνα

Γεγονός:
Η σοκολάτα περιέχει ένα εξαιρετικό φυσικό διεγερτικό.
Η σοκολάτα περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θεοβρωμίνης από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της φύσης. Τι είναι όμως η θεοβρωμίνη; Είναι παραπλήσια στη δράση με την καφεΐνη (η οποία επίσης περιέχεται στη σοκολάτα), έχει ωστόσο πιο ήπια διεγερτική δράση. Έχει χρησιμοποιηθεί επί μακρόν σε θεραπείες υπέρτασης και πλέον ελέγχεται για την αντικαρκινική της δράση, ενώ έχει βρεθεί ότι συμβάλει και στην ανακούφιση του βήχα. Σε μεγάλες δόσεις η θεοβρωμίνη είναι βέβαια τοξική, αν και ένας υγιής άνθρωπος πρέπει να καταναλώσει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες σοκολάτας για να κινδυνεύσει...

Άφθονη σοκολάτα και... τυχεροί Αζτέκοι.

Εικόνα

Γεγονός:
Οι ευκατάστατοι Αζτέκοι κατανάλωναν δεκάδες κούπες ζεστής σοκολάτας τη μέρα.
Οι ηγεμόνες των Αζτέκων και τα ευκατάστατα μέλη των ανώτερων κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων διατηρούσαν το προνόμιο να απολαμβάνουν τόνους ζεστής σοκολάτας. Ο περίφημος Μοντεζούμα είχε τη συνήθεια να πίνει κάπου 50 κούπες ζεστής σοκολάτας τη μέρα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας τη συγκέντρωση σε καφεΐνη και θεοβρωμίνη που περιέχει η σοκολάτα, με την εκδοχή που έπιναν οι Αζτέκοι να είναι εξαιρετικά σκούρα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο ηγεμόνας των Αζτέκων πρέπει να είχε πολύ περίεργη συμπεριφορά! Βέβαια, παρά τη συνήθη αναπαράσταση των Αζτέκων να απολαμβάνουν μια κούπα ζεστής σοκολάτας, συνήθιζαν να την πίνουν κρύα. Και πάντα χωρίς ζάχαρη. Ήταν στην πραγματικότητα οι ισπανοί κονκισταδόρες που πρώτοι πρόσθεσαν ζάχαρη στο ρόφημα. Οι Αζτέκοι την προτιμούσαν αφρώδη, ανακατεύοντάς τη με μανία μέσα στη στάμνα, καθώς θεωρούσαν ότι ο σοκολατούχος αφρός ήταν το καλύτερο κομμάτι της σοκολάτας...

Ανεπάρκεια.

Εικόνα

Γεγονός:
Ο κόσμος είναι πλέον αντιμέτωπος με μια απειλούμενη έλλειψη σοκολάτας.
Μια σειρά από ασθένειες που επηρεάζουν τα δέντρα της Λατινικής Αμερικής, του μέρους όπου παράγεται ένα σημαντικότατο ποσοστό της παγκόσμιας διάθεσης σοκολάτας, απειλούν την οικουμένη με έλλειψη σοκολάτας. Αυτός κι αν είναι λόγος για επανάσταση! Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση σοκολάτας διεθνώς, η ποσότητα που παράγεται δεν φτάνει για όλους. Οι νόσοι που χτυπούν τις λατινοαμερικανικές φυτείες κακάο δεν έχουν περάσει ευτυχώς στην Αφρική, περιμένουμε πάντως αύξηση της τιμής της σοκολάτας στα αμέσως επόμενα χρόνια. Κι αν η Αφρική δεν έχει αρρώστιες στα κακαόδεντρα, πλήττεται συχνά από παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας...

Σοκολάτα έξι τόνων.

Εικόνα

Γεγονός:
Η μεγαλύτερη σοκολάτα που παρασκευάστηκε ποτέ ζύγιζε 6 τόνους.
Και για το τέλος, κάτι «ανάλαφρο». Τον Σεπτέμβριο του 2011 παράχθηκε μια μπάρα σοκολάτας που έφτασε το αστρονομικό νούμερο των 6 τόνων βάρους! Το σοκολατούχο «τέρας» των ΗΠΑ χρειάστηκε μάλιστα 850 κιλά βούτυρο κακάο και 700 κιλά εκχύλισμα σοκολάτας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη Βρετανία ξεπέρασαν πρόσφατα το σοκολατένιο «μαμούθ» της Αμερικής, κατακτώντας το παγκόσμιο ρεκόρ, με μια σοκολάτα που χρειάστηκε 50 ανθρώπους στη δούλεψή της...
newsbeast.gr

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών