Κακάο - Σοκολάτα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:29

Σοκολάτα.

Εικόνα
Η σοκολάτα παρέχεται σε διάφορες μορφές, πάντοτε με κάποιο ποσοστό κακάο.

Εικόνα

Με τον όρο σοκολάτα περιγράφεται μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό το κακάο, που προέρχεται από το κακαόδεντρο.

Εικόνα

Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά, μπισκότα και άλλα που περιέχουν ζάχαρη. Σοκολάτα επίσης ονομάζεται και ζεστό ρόφημα (αφέψημα) με βάση τη σοκολάτα.


Εικόνα
Είδη σοκολάτας
Υπάρχουν πολλά είδη σοκολάτας. Μερικά από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα είναι:

Κουβερτούρα (πικρή)
Σοκολάτα υγείας (σκούρα)
Σοκολάτα γάλακτος
Αμυγδάλου
Λευκή
Μαύρη



Εικόνα

Τα είδη σοκολάτας εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε:

Κακάο - στερεά
Βούτυρο κακάο
Ζάχαρη
Γάλα
Πρόσθετους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια)
Πρόσθετα άλλα υλικά (σταφίδες, διογκωμένο ρύζι, κόκκους πιπεριού κλπ.)


και συνεπώς τα είδη σοκολάτας που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος The Rebel την 12 Αύγ 2018, 21:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:32

Σοκολάτα—Από τον Κόκκο ως Εσάς.

Εικόνα
Εικόνα

Η μοναδική γεύση της σοκολάτας τέρπει τον ουρανίσκο των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Από πού προέρχεται η σοκολάτα, και πώς παρασκευάζεται; Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στην ιστορία της.

ΟΙ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΙ λένε ότι πιθανότατα στις κοιλάδες του Αμαζονίου και του Ορινόκο, στη Νότια Αμερική, φύονταν άγρια κακαόδεντρα πριν από χιλιάδες χρόνια. Οι Μάγια ίσως ήταν οι πρώτοι που καλλιέργησαν το κακάο, το οποίο και πήραν μαζί τους όταν μετανάστευσαν στο Γιουκατάν. Η βασιλική οικογένεια των Αζτέκων απολάμβανε πάρα πολύ το πικρό σοκολατούχο ρόφημα που παρασκεύαζαν αναμειγνύοντας αλεσμένους κόκκους κακάου με καλαμπόκι το οποίο είχε υποστεί ζύμωση ή με κρασί και το σέρβιραν έπειτα σε χρυσά κύπελλα. Λέγεται ότι ο Αζτέκος Αυτοκράτορας Μοντεζούμα έπινε περισσότερα από 50 κύπελλα σοκολάτα κάθε μέρα.

Εικόνα

Ο Ισπανός κονκισταδόρος Ερνάν Κορτές (1485-1547) ενδιαφερόταν πολύ περισσότερο για τα χρυσά κύπελλα παρά για το υγρό περιεχόμενό τους, αν και παρατήρησε ότι οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν κόκκους κακάου ως χρήματα. Χωρίς καθυστέρηση, δημιούργησε φυτείες κακάου. Αυτές οι φυτείες του «καφέ χρυσού» απέδωσαν κέρδη, και η Ισπανία απέκτησε ουσιαστικά τον έλεγχο της αγοράς κόκκων κακάου το 18ο αιώνα.

Οι Ισπανοί μετέφεραν κόκκους στην Αϊτή, στο Τρινιδάδ και στο νησί Μπιόκο της Δυτικής Αφρικής. Από εκείνο το νησί μεταφέρθηκε ένας λοβός με κόκκους στην ενδοχώρα, και τώρα το εμπόριο κακάου ακμάζει σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Εικόνα

Η Σοκολάτα στην Ευρώπη
Το 16ο αιώνα, ο Κορτές έφερε το σοκολατούχο ρόφημα των Αζτέκων στην ισπανική αυλή. Οι κυρίες της αυλής κρατούσαν για τον εαυτό τους και έπιναν στα κρυφά αυτό το ρόφημα, το οποίο περιείχε καρυκεύματα και μερικές φορές πιπέρι. Με τον καιρό, το ρόφημα πέρασε στην αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Εικόνα

Οι Ευρωπαίοι ερωτεύτηκαν την καινούρια γεύση καθώς και τις υποτιθέμενες θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας. Το 1763 οι Βρετανοί ζυθοποιοί ένιωσαν να απειλούνται τόσο πολύ από τη διαρκώς ανερχόμενη δημοτικότητα της σοκολάτας ώστε ζήτησαν το διά νόμου περιορισμό της παρασκευής της. Ο σκληρός ανταγωνισμός στο εμπόριο σοκολάτας ώθησε ορισμένους να προσθέσουν άμυλα για να αυξήσουν τον όγκο της. Μάλιστα, για να γίνει πιο έντονο το χρώμα της, οι Άγγλοι πρόσθεταν λίγη σκόνη από τούβλα! Η ζήτηση για καλύτερη και γευστικότερη σοκολάτα συνέχισε να μεγαλώνει.

Εικόνα

Η βιομηχανική επανάσταση εισήγαγε την αυτοματοποίηση στη διαδικασία παρασκευής της σοκολάτας. Όταν άρχισε να χρησιμοποιείται η ατμομηχανή για να κινεί τους μύλους, η σοκολάτα δεν αλεθόταν πια με το χέρι αλλά με μηχανές. Η σοκολάτα υπέστη μια ακόμη μεγαλύτερη αλλαγή το 1828 όταν ο Ολλανδός χημικός Κούνρατ βαν Χάουτεν έμαθε να διαχωρίζει τη σκόνη και το βούτυρο του κακάου από την κακαόμαζα των αλεσμένων κόκκων. Ως αποτέλεσμα, καινοτόμοι δημιούργησαν αργότερα έναν ακριβή συνδυασμό ρευστής σοκολάτας (παχύρρευστη σκουρόχρωμη κακαόμαζα), βουτύρου κακάου και ζάχαρης για να παραγάγουν τη στερεή «εδώδιμη σοκολάτα».

Εικόνα

Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, οι Ελβετοί ανέπτυξαν μια διαδικασία περαιτέρω λέπτυνσης της σοκολάτας. Σε αυτή τη διαδικασία, γνωστή ως κονσάρισμα, η κακαόμαζα των αλεσμένων κόκκων περνάει ανάμεσα από πορσελάνινους δίσκους επί πολλές ώρες, και δημιουργείται μια μαλακή σοκολάτα που λιώνει στη γλώσσα. Οι ειδήμονες ισχυρίζονται ότι η καλύτερης ποιότητας σοκολάτα υφίσταται αυτή την επεξεργασία για τουλάχιστον 72 ώρες.

Πολλοί ευφυείς επιχειρηματίες, όπως ο Χέρσι, ο Κόλερ, ο Λιντ, ο Νεστλέ, ο Πέτερ, ο Σουσάρ και ο Τόμπλερ—ονόματα που ίσως αναγνωρίζετε σε συσκευασίες σοκολάτας σήμερα—συνέβαλαν τα μέγιστα στη σοκολατοβιομηχανία, είτε εφευρίσκοντας αποτελεσματικότερα μηχανήματα είτε βελτιώνοντας τις συνταγές για σοκολάτα.

Η Πηγή της Σοκολάτας
Το τροπικό κακαόδεντρο ευδοκιμεί σε περιοχές που βρίσκονται μέχρι 20 μοίρες βόρεια ή νότια του ισημερινού. Αναπτύσσεται πολύ καλά σε σκιερό και υγρό κλίμα. Τα δέντρα παράγουν άνθη και καρπούς όλο το χρόνο. Ο καρπός του κακαόδεντρου, ένας λοβός που έχει σχήμα πεπονιού, φύεται απευθείας στον κορμό και στα κατώτερα κλαδιά.

Εικόνα

Τι συμβαίνει στις κακαοφυτείες την περίοδο της συγκομιδής; Οι ώριμοι λοβοί κόβονται από το δέντρο με μεγάλα μαχαίρια ή κοντάρια από μπαμπού στα οποία έχουν προσαρμοστεί κοφτερά μαχαίρια. Οι λοβοί ανοίγονται στα δύο και φανερώνουν από 20 ως 50 κόκκους μέσα σε έναν λευκό γλυκόπικρο πολτό. Έπειτα οι κόκκοι αφαιρούνται από τη φλούδα με το χέρι. Κατά τη συγκομιδή, εκείνοι που συλλέγουν τους καρπούς συνήθως εργάζονται από τα χαράματα μέχρι το σούρουπο ανοίγοντας στα δύο τους λοβούς και μαζεύοντας τους κόκκους. Έπειτα, οι κόκκοι σκεπάζονται και αφήνονται αρκετές μέρες. Σε αυτό το στάδιο ο πολτός υφίσταται ζύμωση και, λόγω κάποιων χημικών αντιδράσεων, το χρώμα των κόκκων του κακάου γίνεται σοκολατί. Στη συνέχεια, οι κόκκοι ξηραίνονται, είτε με έκθεση στον καυτό ήλιο είτε με φυσητήρες ζεστού αέρα. Η ξήρανση τους διατηρεί ώστε να μπορούν να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:36

Εικόνα

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κόκκων κακάου, ο Φοραστέρο και ο Κριόλο. Ο Φοραστέρο είναι ο βασικός κόκκος, από τον οποίο προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής. Καλλιεργείται ως επί το πλείστον στη Δυτική Αφρική, στη Βραζιλία και στη Νοτιοανατολική Ασία. Ο Κριόλο είναι ο αρωματικός κόκκος. Καλλιεργείται σε πολύ μικρότερη κλίμακα στην Κεντρική Αμερική, στον Ισημερινό και στη Βενεζουέλα. Εμπλουτίζει τη γεύση της σοκολάτας με αρωματικούς τόνους ξηρών καρπών ή λουλουδιών.

Μετά τη διαδικασία ξήρανσης, οι κόκκοι του κακάου μπορούν να συσκευαστούν σε σακιά και να αποσταλούν σε παρασκευαστές σοκολάτας σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Περίπου δύο χούφτες από αυτούς τους αποξηραμένους κόκκους κακάου θα δώσουν μισό κιλό σοκολατένιου γλυκίσματος. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι πικροί σπόροι από τον καρπό του κακαόδεντρου μπορούν να μεταμορφωθούν στις εύγευστες λιχουδιές που βρίσκουμε σε ένα κουτί με σοκολατάκια, αλλά αυτή η διαδικασία δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά εδώ και αιώνες.

Εικόνα

Η Παρασκευή της Σοκολάτας
Όταν φτάνουν στο εργοστάσιο, οι κόκκοι καθαρίζονται και ταξινομούνται. Όπως περίπου ψήνονται οι κόκκοι του καφέ για να βγάλουν το καλύτερο άρωμά τους, έτσι και οι κόκκοι του κακάου ψήνονται τώρα για να βγάλουν το πλούσιο άρωμα της σοκολάτας. Έπειτα, οι κόκκοι σπάζουν και ανοίγονται. Τα σκούρα καφέ σωματίδια που βρίσκονται μέσα, η ψίχα του κακάου, είναι η βάση για όλους τους τύπους κακάου και σοκολάτας.

Εικόνα
Εικόνα

Η ψίχα αλέθεται και παράγει έναν παχύ σκουρόχρωμο πολτό, τη ρευστή σοκολάτα. Όταν αυτή στερεοποιείται, πουλιέται ως σοκολάτα αρτοποιίας. Έπειτα η ρευστή σοκολάτα υφίσταται επεξεργασία με ισχυρή πίεση—η διαδικασία που ανακάλυψε ο Βαν Χάουτεν—και έτσι εξάγεται το βούτυρο του κακάου, αφήνοντας ένα ίζημα σκόνης κακάου. Αν προστεθεί περισσότερο βούτυρο κακάου στη ρευστή σοκολάτα, αυτό το γευστικό χαρμάνι γίνεται η εδώδιμη σοκολάτα που γνωρίζουμε. Το κονσάρισμα σε συνδυασμό με άλλες διαδικασίες λέπτυνσης παράγει τον τύπο σοκολάτας που προτιμούν σήμερα οι καταναλωτές.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα απολαμβάνετε την πλούσια, βελούδινη γεύση της σοκολάτας, σταθείτε για μια στιγμή και σκεφτείτε το μακρύ ταξίδι που κάνει ένας πικρός κόκκος από τις τροπικές περιοχές μέχρι να μεταμορφωθεί στη «σαγηνευτική» σοκολάτα που έχετε μπροστά σας.

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:39

Ο ρόλος της μαύρης σοκολάτας στη δίαιτα.
Ενισχύει τη συγκέντρωση και συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης.

Εικόνα

Μια δίαιτα απώλειας βάρους «απαιτεί» περιορισμό της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, που σίγουρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για …λιχουδιές.
Βέβαια, η επιθυμία για κάτι γλυκό δεν παύει να υπάρχει, ενώ η περιστασιακή κατανάλωση του είναι σαφώς κάτι που επιτρέπεται, αρκεί να δίνουμε προσοχή στην ποσότητα. Άλλωστε, ο πλήρης αποκλεισμός των τροφίμων που αγαπάμε, συνήθως λειτουργεί επιβαρυντικά, αφού η στέρησή τους δυσκολεύει την προσπάθεια τήρησης του διαιτολογίου.

Εικόνα

Η μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα υγείας, αποτελεί μια συχνή επιλογή γλυκού σε περιόδους δίαιτας. Πράγματι, ο χαρακτηρισμός της ως «υγείας» είναι αρκετά εύστοχος, αφού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κακάο, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, στα οποία έχουν αποδοθεί ισχυρές αντιοξειδωτικές και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες. Από την άλλη, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες που φαίνεται ότι ενισχύουν τη συγκέντρωση και συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης.

Αυτό που θα πρέπει να θυμούνται όμως οι λάτρεις της σοκολάτας, είναι πως η θερμιδική αξία της μαύρης σοκολάτας είναι εξίσου υψηλή με αυτή της σοκολάτας γάλακτος. Συνεπώς, η επιλογή σοκολάτας υγείας είναι σαφώς προτιμότερη, ωστόσο δε συνεπάγεται ότι μπορούμε να την καταναλώνουμε σε μεγαλύτερη ποσότητα, συγκριτικά με άλλα είδη σοκολάτας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:41

Εικόνα

Οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου και πού θα τις βρείτε.


Εικόνα
10. Γκάνα
Η Γκάνα οφείλει στον Tetteh Quarshie, Γκανέζο αγρότη, την καλλιέργεια του πρώτου σπόρου κακάο στην περιοχή. Αυτή η πρώτη καλλιέργεια οδήγησε τη Γκάνα να γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα σε κακάο για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Στην αφρικανική χώρα μπορείτε να επισκεφτείτε την φάρμα του ίδιου του Quarshie, όπου φύτρωσε το πρώτο κακαόδεντρο και να μάθετε για την παραγωγή της θρυλικής σοκολάτας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο «Tafo Cocoa».


Εικόνα
9. Φλάνδρα, Βέλγιο
Οι Βέλγοι αγαπούν τη σοκολάτα όσο αγαπούν και τη μπίρα, δηλαδή πολύ! Και έχουν κάθε δικαίωμα να περηφανεύονται για την ποιότητα της βελγικής σοκολάτας, αλλά και για την καινοτομία που παρουσιάζουν στον συγκεκριμένο τομέα. Στη Φλάνδρα θα βρείτε μερικές από τις πιο εξεζητημένες και ιδιαίτερες σοκολατερί του κόσμου. Επιπλέον, στη Μπριζ και στις Βρυξέλλες θα επισκεφθείτε μουσεία που παρουσιάζουν την ιστορία και την εξέλιξη στην παραγωγή της σοκολάτας.


Εικόνα
8. Νότιο Μπελίζ
Πολύ πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει την Ινδία -που τελικά ήταν η Αμερική- οι Αζτέκοι και οι Μάγια της Κεντρικής Αμερικής, απολάμβαναν πικρά ποτά φτιαγμένα από κακάο και «αρχαίες» μπάρες σοκολάτας. Σήμερα οι καλλιεργητές του Μπελίζ έχουν πάρει και πάλι τα πάνω τους, εξαιτίας της βιολογικής βρετανικής μάρκας κακάο «Green & Black’s», της οποίας η σοκολάτα Maya Gold δημιουργείται με την αυθεντική συνταγή των αρχαίων αυτών προγόνων. Μπορείτε να επισκεφτείτε τις φάρμες, να γευθείτε οι ίδιοι το φρεσκοκομμένο κακάο και να ζήσετε και το φεστιβάλ του κακάο στη Μπελίζ, που λαμβάνει χώρα κάθε Μάιο.


Εικόνα
7. Βενεζουέλα
Οι ακριβολόγοι της σοκολάτας ισχυρίζονται πως η πιο σπάνια και εκλεπτυσμένη ποικιλία κακάο είναι η κρεολή, η οποία, σύμφωνα με τις περιγραφές, αφήνει μια γεύση βανίλιας, καραμέλας και καρυδιών. Η Βενεζουέλα και πιο συγκεκριμένα η χερσόνησος Paria ή αλλιώς γνωστή και ως η «Ακτή της Σοκολάτας», είναι η πηγή των πιο διάσημων και ποιοτικών ποικιλιών κακάο. Το καλύτερο είναι ότι καλλιεργούνται σε μικρές οικογενειακές φάρμες, τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε οι ίδιοι στο ταξίδι σας και να δοκιμάσετε δείγματα της φίνας σοκολάτας τους.


Εικόνα
6. Bournville, Μπέρμιγχαμ, Αγγλία
Το πλησιέστερο στο εργοστάσιο σοκολάτας του Willie Wonka είναι ο «Κόσμος της Cadbury» στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Εκεί θα βρεθείτε στη χώρα των θαυμάτων με κέντρο τη σοκολάτα, θα μυρίσετε τους τεράστιους κάδους με την ρευστή σοκολάτα, θα παρακολουθήσετε μπρος στα μάτια σας τη διαδικασία τυλίγματος της κάθε μπάρας και θα καταλήξετε στο μεγαλύτερο μαγαζί με σοκολάτες Cadbury του κόσμου…

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:42

Εικόνα
5. Τορίνο, Ιταλία
Από τη στιγμή που ο Δούκας Filiberto εισήγαγε στην πόλη του Τορίνο, το γλυκό ποτό από κακάο που είχε ανακαλύψει στα ταξίδια του στη χώρα των Αζτέκων στα τέλη του 16ου αιώνα, η πόλη ενθουσιάστηκε με το κακάο και τα παράγωγά του και το ίδιο ενθουσιασμένη παραμένει μέχρι και σήμερα. Πολυάριθμα μαγαζιά με σοκολάτες και σοκολατερί θα βρείτε σε κάθε γειτονιά της πόλης και φροντίστε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας τον μήνα Μάρτιο, όταν λαμβάνει χώρα το ετήσιο φεστιβάλ σοκολάτας του Τορίνο, που διαρκεί τρείς εβδομάδες.


Εικόνα
4. Hershey, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ
Το αυτοαποκαλούμενο ως «το πιο γλυκό μέρος του κόσμου» βρίσκεται στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόκειται για την αυτοκρατορία της σοκολατοβιομηχανίας Hershey, η οποία εκτός από την παραγωγή της ομώνυμης σοκολάτας, αναφέρεται και σε ανάλογου ύφους διασκέδαση. Θα δοκιμάσετε σοκολατένια μαρτίνι στα αντίστοιχα εστιατόρια, θα τυπώσετε φωτογραφία σας σε μια μπάρα σοκολάτας και από την πολλή κούραση θα απολαύσετε μια θεραπευτική συνεδρία με κακάο στο επίσης σχετικό σοκολατο-spa της περιοχής.


Εικόνα
3. Ελβετία
Οι Ελβετοί έχουν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση σοκολάτας και είναι γεγονός πως από την Ελβετία κατάγονται και οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σοκολάτας, όπως είναι η Lindt, η Nestlé και η Toblerone. Έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε κομμάτι του εργοστασίου της Nestlé, κοντά στην Γκρυγιέρ, όπου θα δοκιμάσετε και δωρεάν δείγματα σοκολάτας ή αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο και χειροποίητο, επισκεφτείτε ένα από τα ιστορικά καταστήματα Sprüngli που διατηρούν την παράδοση στην σοκολατοποιία από το 1836.


Εικόνα
2. Γρενάδα, Καραϊβική
Στο ερημητήριο του Αγίου Πατρικίου στα ορεινά δάση της Γρενάδας, παράγεται η καλύτερη -για κάποιους- σοκολάτα του κόσμου. Το μικροσκοπικό εργοστάσιο παρασκευάζει βραβευμένη σοκολάτα με τον πιο βιολογικό και ηθικό τρόπο: καλλιεργούνται οι σπόροι του κακάο, συλλέγονται, επεξεργάζονται και πακετάρονται στην οικογενειακή επιχείρηση. Χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια και η επιχείρηση είναι τοπική, ωφελώντας πρώτα τους ντόπιους και σε δεύτερο επίπεδο, όσους έχουν την τύχη να γευθούν αυτή τη σπάνιας ποιότητας σοκολάτα.


Εικόνα
1. Παρίσι, Γαλλία
Στη χώρα που ανήγαγε τη γαστρονομία σε τέχνη, δεν θα απουσίαζαν τα μέρη όπου μπορείτε να απολαύσετε σοκολάτα υψηλών προδιαγραφών. Φροντίστε να κάνετε μια στάση διαρκείας στα διάσημα καταστήματα «Maison du Chocolat» και αν θέλετε να πάρετε την «τέχνη» μαζί σας, φροντίστε να έχετε το χρόνο και το χρήμα να παρακολουθήσετε τα σχετικά ειδικευμένα μαθήματα μαγειρικής σε μια από τις πολλές σχολές γαστρονομίας της πόλης. Τέλος, υπάρχει και το ετήσιο «Σαλόνι Μόδας της Σοκολάτας», στο οποίο θα απολαύσετε επιδείξεις παρασκευής σοκολάτας, μέχρι και επιδείξεις μόδας με ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα και πολλά ακόμα σοκολατένια γλυπτά.

http://www.clickatlife.gr/geusi/story/1 ... tis-breite

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:44

Εικόνα

Οι πιο διάσημες σοκολάτες του κόσμου! Τις έχεις δοκιμάσει όλες;

Όλοι λατρεύουμε τις σοκολάτες! Γλυκές, πικρές, άσπρες, μαύρες, σκέτες ή με γέμιση, σε πλάκα ή σε σοκολατάκια… Ας γνωρίσουμε τις πιο διάσημες σοκολάτες του κόσμου!


Εικόνα
Neuhaus pralines
Το Βέλγιο είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για τις πραλίνες του. Η σοκολατερί Neuhaus μετρά ήδη 157 χρόνια ζωής. Εξάγει σοκολάτες σε 50 χώρες και έχει βραβευτεί με το Βασιλικό Βραβείο. Η παρασκευή και των 70 διαφορετικών ειδών σοκολάτας της ακολουθεί πιστά την ίδια συνταγή εδώ και δύο αιώνες.


Εικόνα
Hershey’s
Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες σοκολατοποιΐες της Αμερικής. Ο Milton Hershey, ιδρυτής της έγινε διάσημος για την υπέροχη σοκολάτα γάλακτος που φέρει το όνομα του αλλά και τις σοκολάτες με ξηρούς καρπούς και ρύζι! Οι σοκολάτες Hershey είναι λιγότερο γλυκές από τις Ευρωπαϊκές σοκολάτες παρόλαυτα λατρεύονται στην Αμερική. Η ποκιλία σε γεύσεις πολύ μεγάλη: φυστικοβούτυρο, ρόδι, γκότζι μπέρι και πάρα πολλές ακόμα ποικιλίες της διασημότερης Αμερικανικής σοκολάτας!


Εικόνα
Cadbury
Ποιός δεν ξέρει τις σοκολάτες Cadbury; Το 1824 στο Μπερμινγχαμ ο John Cadbury άνοιξε ένα μπακάλικο μέσα στο οποίο πουλούσε εκτός των άλλων κακάο και ρόφημα σοκολάτας. Οι σοκολάτες της είναι γνωστές για την υπέροχη γλυκειά γεύση τους. Η Dairy Milk είναι η πιο διάσημη Cadbury για την μεγάλη περιεκτικότητά της σε γάλα.


Εικόνα
Lindt
Το 1875, στην Ελβετία, μετά από πολλά πειράματα ο Daniel Peter παρασκεύασε την πρώτη του σοκολάτα γάλακτος. Έκτοτε, η Lindt είναι γνωστή παγκοσμίως για τις γευστικότατες σοκολάτες της με την κρεμώδη σύσταση που λιώνουν στο στόμα! Όπως είναι φυσικό φημίζεται για την επιλογή των καλύτερων υλικών στις σοκολάτες της. Κεράσι, φραγκοστάφυλο, αμύγδαλο, σταφίδες και πολλές πολλές ακόμα γεύσεις περινμένουν τους λάτρεις της σοκολάτας για μία μοναδική γευστική εμπειρία.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:44

Εικόνα
Amadei
Το όνειρο της Cecilia Tessieri’s για να βρει τους καλύτερους κόκκους καφέ στον κόσμο και η αγάπη της για τη σοκολάτα οδήγησαν σε μία από τις κορυφαίες σοκολάτες του κόσμου. Οι σοκολάτες Amadei έχουν ανακυρηχθεί τρεις φορές οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου και έχουν κερδίσει δεκάδες βραβεία. Φίνα γεύση, εξαιρετικό άρωμα.


Εικόνα
Valrhona
Με φυσικά αρώματα από τα διαφορετικά ειδή κακάο είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σοκολάτες. Την εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι επαγγελματίες του χώρου και όχι μόνο.


Εικόνα
Leonidas
Βραβευμένες σοκολάτες ιδιαίτερα γνωστές και στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ιδρυτής της το 1910 ο Ελληνοαμερικανός Λεωνίδας Κεστεκίδης. Υπέροχες πραλίνες γεμιστές με διάφορες γεύσεις. Μικρές θεϊκές μπουκίτσες! Άριστης ποιότητας κακάο, εμπνευσμένες γεύσεις!


Εικόνα
Toblerone
Η πιο γνωστή ελβετική σοκολάτα με το χαρακτηριστικό σχήμα πυραμίδας! Περιέχει νουγκατίνα αμυγδάλου, σοκολάτα γάλακτος και μέλι και τη βρίσκουμε σε μία μεγάλη ποικιλία από γεύσεις. Είναι η νούμερο ένα σοκολάτα που αγοράζουν στα αεροδρόμια όσοι ταξιδεύουν .


Εικόνα
Ίον Αμυγδάλου
Δεν μπορούμε φυσικά να παραλείψουμε τη διασημότερη σοκολάτα στην Έλλάδα. “Την πρώτη σου αγάπη και παντοτινή”. Η Ίον αμυγδάλου έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους στη χώρα μας, εδώ και επτά δεκαετίες.

Καλή σας απόλαυση!!!
Φωτό από: Victoria Rachitzky Hoch
http://www.tsemperlidou.gr/maria_markou ... imasi-oles

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:55

15+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τη σοκολάτα!

Εικόνα

1) Η ποσότητα της καφεΐνης στη σοκολάτα είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλή σε σύγκριση με τον καφέ ή το τσάι.
2) Η σοκολάτα είναι φυσικό παυσίπονο.
3) Η αίσθηση της απόλαυσης που αφήνει στο στόμα η σοκολάτα που λιώνει διαρκεί περισσότερο από την ευχαρίστηση που προσφέρει ένα φιλί.
4) Ένα τσιπ σοκολάτας θα σας δώσει τόση ενέργεια για να περπατήσετε 150 μέτρα.
6) Η μαύρη σοκολάτα βοηθά τα «καλά» βακτήρια στο σώμα.
7) Λίγη σοκολάτα μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας.
8) Τα φασόλια του κακάο χρησιμοποιήθηκαν από τους Μάγια ως νομίσματα.
9) Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.
10) Η κατανάλωση σοκολάτας δεν δημιουργεί ακμή.
11) Από τεχνική άποψη, η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα.
12) Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.
13) Η σοκολάτα θεωρείται άριστο φυσικό αντιβηχικό.
14) Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της όρασης.
15) Τα αντιοξειδωτικά της σοκολάτας λειτουργούν κατά της γήρανσης του δέρματος.
16) Λίγη σοκολάτα γάλακτος είναι τόσο αποτελεσματική μετά την προπόνηση όσο ένα ενεργειακό ποτό.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:56

Τα κακαόδεντρα είναι εντυπωσιακά όμορφα.
Periergos - 26 Ιανουαρίου 2011

Εικόνα

Παράγουν ένα προϊόν τόσο αγαπητό και συνηθισμένo, όπως η σοκολάτα όμως μας είναι άγνωστα τόσο μσα δέντρα όσο και σαν καρποί. Τα κακαόδεντρα και οι σπόροι κακάο είναι ιδαίτερα όμορφα πέρα από τη χρησιμότητά τους.

Εικόνα

Τα δέντρα κακάο είναι μικρά και ευδοκιμούν σε εύφορα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη στις περιοχές γύρω από τον Ισημερινό.

Εικόνα

Ο πολύτιμος καρπός τους, οι σπόροι κακάο (cacao beans) βρίσκονται στον λωβοειδή καρπό τους που συλλέγεται με μαχαίρι. Στη συνέχεια απομακρύνεται ο φλοιός και οι σπόροι συλλέγονται σε σωρούς ή δοχεία για να ωριμάσουν. Είναι σημαντικό κατά τη συγκομιδή οι καρποί να είναι ώριμοι καθώς μόνο τότε έχουν την καλύτερη γεύση σοκολάτας. Έπειτα οι σπόροι αποξηραίνονται για 5-7 ημέρες στον ήλιο.

Εικόνα

Οι αποξηραμένοι σπόροι μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αφού καθαριστούν πολτοποιούνται για να δώσουν ρευστή σοκολάτα. Περεταίρω επεξεργασία μπορεί να δώσει στερεό κακάο ή βούτυρο κακάο.

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:58

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα
photos by: link
perierga.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 21:59

Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα.
Από Ιωάννα Σταμούλου 07.06.2017

Εικόνα

Υλικά
3 μπανάνες
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα


Διαδικασία
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα.

Μπήγετε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλετε στο δίσκο που ετοιμάσατε τα αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνετε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.

Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.


Tips
Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα άλλη μια φορά. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρώτο βούτηγμα στη σοκολάτα αφήνετε τα παγωτίνια για μια ώρα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε μετά.
olivemagazine.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:02

Πώς να συντηρείς σωστά τη σοκολάτα.
Από: Βίκυ Χριστοπούλου 20.02.2017

Εικόνα

Ωραία η σοκολάτα -και τα συναφή της είδη- αλλά πρέπει να ξέρουμε να τη συντηρούμε κιόλας. Διότι το ψυγείο δεν είναι πάντα η ιδανική λύση.

Κακάο
Καλό είναι να το αποθηκεύεις μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο και να το αφήνεις σε ένα σκοτεινό σημείο μέσα στην κουζίνα και πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Και προς Θεού ποτέ μην το βάλεις στο ψυγείο, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαλάσει.


Εικόνα
Μπάρες σοκολάτας
Αυτές πρέπει να διατηρούνται σε δροσερή θερμοκρασία μέσα στο χώρο ( 15C- 21.1C) και να μην είναι εκτεθειμένες στο φως του ήλιου. Εάν λοιπόν δεν φας ολόκληρη την μπάρα σε μια καθισιά (όλοι το έχουμε κάνει, δεν πρόκειται να σε κρίνουμε!), ιδανικά αποθήκευσε την μέσα σε ένα ντουλάπι και μόνο εάν η κουζίνα σου έχει ανεβασμένη θερμοκρασία όλο το χρόνο, τότε τοποθέτησέ την στο ψυγείο. Θυμήσου βέβαια να κλείσεις την συσκευασία πολύ καλά, ώστε να μην «τραβήξει» μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.

Κομματάκια σοκολάτας για γλυκά
Αυτά περιέχουν λιγότερη ποσότητα βούτυρο κακάο από την κανονική σοκολάτα και για το λόγο αυτό μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά, το ιδανικό θα ήταν να τα αποθηκεύεις σε ένα σκοτεινό σημείο και να κρατάς τη συσκευασία τους καλά κλεισμένη.


Εικόνα
Τρουφάκια
Φύλαξέ τα σε ένα δροσερό μέρος, μακριά από το φως του ήλιου, όπως για παράδειγμα σε ένα ντουλάπι. Αν όμως τα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου και είναι φρέσκα και λαχταριστά, τότε αποθήκευσέ τα στο ψυγείο, αφού πρώτα τα βάλεις σε ένα αεροστεγές σκεύος.


Bean and the berry: Όταν η σοκολάτα συνάντησε τα super foods
Από: Ιωάννα Σταμούλου 02.01.2017

Εικόνα

Οι σοκολάτες the bean and the berry είναι φτιαγμένες από εξαιρετικά πικρή σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% σε κακάο και αποξηραμένους καρπούς, ιπποφαές, αρώνια και panca chili, από τις πιο σπάνιες ποικιλίες chili παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Ζακ Σαλτιέλ με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, τον ανήσυχο σοκολατοποιό και ιδιοκτήτη του Le Votre Piree, που μας έχει συνηθίσει στους πιο απρόσμενους συνδυασμούς σοκολάτας. Το αποτέλεσμα είναι μια παγκόσμια καινοτομία αφού είναι οι πρώτες βιολογικές και vegan σοκολάτες, δεδομένου ότι στην αγορά διατίθενται ή το ένα ή το άλλο είδος. Πολύ σημαντικό ωστόσο είναι και το γεγονός ότι οι υπερτροφές που χρησιμοποιούνται είναι Ελλήνων παραγωγών. Έχουν επίσης και μια σοκολάτα για διαβητικούς, με μαλτιτόλη, επίσημα πιστοποιημένη από τον ΕΟΦ και το χημείο του κράτους. Διατίθενται σε χάρτινες συσκευασίες των 30γρ.

info
The Bean & the Berry, Κουντουριώτου 166 Πειραιάς, τηλ. 6937234920.
olivemagazine.gr

Νέες σοκολάτες με 40% λιγότερη ζάχαρη!

Εικόνα

Η διάσημη σοκολάτα Kit Kat ετοιμάζεται να κάνει ένα διάλειμμα από τη ζάχαρη, για να παραφράσουμε και το γνωστό της μότο, με τη Nestlé να ανακοινώνει ότι ως το 2018 θα έχουν κυκλοφορήσει νέες σοκολάτες με 40% λιγότερη ζάχαρη. Το καλύτερο; Υπόσχονται ότι η γεύση θα είναι ακριβώς η ίδια με σήμερα!

Η ελβετική εταιρεία υποστηρίζει ότι έχουν ανακαλύψει τη μέθοδο για να καταφέρουν να παράγουν ίδιες γευστικά σοκολάτες αλλά με σημαντικά χαμηλότερη ποσότητα ζάχαρης. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους ίδιους, οι ερευνητές της Nestlé έχουν ανακαλύψει ένα διαφορετικό τρόπο να αξιοποιούν τη ζάχαρη ώστε να χρησιμοποιούν λιγότερη ποσότητα στη σοκολάτα και την ίδια στιγμή η γλώσσα να έχει την ίδια αντίληψη του γλυκού.

Εικόνα

Αν το εγχείρημα τους πετύχει θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιείται η ζάχαρη σε πολλά προϊόντα.
http://www.olivemagazine.gr/%CF%87%CF%8 ... B7-%CE%BA/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:05

Σεμιφρέντο σοκολάτα – βανίλια με βατόμουρα.
Από Ιωάννα Σταμούλου 02.06.2017

Εικόνα

Υλικά
1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
1 λίτρο + 200ml γάλα
400γρ. τυρί κρέμα
150γρ. γκοφρέτες σοκολάτας
50γρ. βατόμουρα


Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Ετοιμάζετε ξεχωριστά και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ενσωματώνετε μέσα το μισό τυρί κρέμα.

Ετοιμάζετε και το Παγωτό Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του κι ενσωματώνετε μέσα το υπόλοιπο τυρί κρέμα. Σπάζετε τις γκοφρέτες σε μικρότερα κομμάτια και τις ανακατεύετε στα δυο μίγματα.

Ντύνετε με μεμβράνη μια στενόμακρη φόρμα για κέικ, αδειάζετε το μισό μίγμα του παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει, για 2 ώρες. Το βγάζετε και προσθέτετε το μίγμα της κρέμας. Το ξαναφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά προσθέτετε από πάνω και το υπόλοιπο μίγμα του παγωτού σοκολάτας. Αφήνετε το σεμιφρέντο στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε προσεκτικά την πλαστική μεμβράνη. Περιμένετε 10 λεπτά, διακοσμείτε με βατόμουρα, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Κακάο - Σοκολάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2018, 22:06

Trifle Black Forest
Από OliveMagazine 10.04.2017

Εικόνα

Υλικά
2-3 πακέτα κούκις σοκολάτας έτοιμα
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ βύσσινο ή μπράντι
1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1.200ml γάλα
200γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα βύσσινα
100γρ. ζάχαρη
1 συσκευασία Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
Κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Στραγγίζετε την κονσέρβα με τα βύσσινα και κρατάτε το σιρόπι. Ανακατεύετε μέσα 3-4 κουταλιές από το μπράντι ή το λικέρ.

Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το λικέρ και 200ml επιπλέον γάλα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και αφήνετε να κρυώσει.

Ύστερα ετοιμάζετε και το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Παίρνετε ένα βαθύ γυάλινο σκεύος και κάνετε μια πρώτη στρώση από κούκις αφού πρώτα τα βουτήξετε στο μίγμα του σιροπιού της κομπόστας. Από πάνω κάνετε μια πρώτη στρώση από το Άνθος Αραβοσίτου. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από κούκις και μια στρώση Garni. Kάνετε δεύτερη στρώση από Άνθος Αραβοσίτου, σκορπάτε βύσσινα εδώ κι εκεί και συνεχίζετε με τρίτη στρώση από κούκις και δεύτερη στρώση Garni. Κάνετε τρίτη στρώση από Άνθος Αραβοσίτου, σκορπάτε βύσσινα εδώ κι εκεί και συνεχίζετε με τέταρτη στρώση από κούκις και τρίτη στρώση Garni. Τελειώνετε το γλυκό με τα υπόλοιπα βύσσινα και με κερασάκια μαρασκίνο.

Tips
Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και σε ατομικά μπολ ή ποτήρια. Αν το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε είναι πιο φαρδύ με μικρότερο βάθος, θα κάνετε λιγότερες στρώσεις.
olivemagazine.gr

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών