Ορισμενα σουπερμαρκετ εχουν, αν και περιορισμενα
(πχ στα νοτια προαστια ο Μπαλασκας)
Ορισμενα σουπερμαρκετ εχουν, αν και περιορισμενα
Αν αναγκαστώ να πάρω άσπρα μακαρόνια προτιμώ τα Ήλιος τα βιολογικά.
Δεν τα έχω δοκιμάσει, εκτιμώ όμως πολύ τα προϊόντα της εταιρείας, ειδικά στη σχέση ποιότητας-τιμή. Θεωρώ ότι θα μου αρέσουν κι αυτά που ανέφερες.
Κυκλοφορούν μακαρόνια από όσπρια όπως κόκκινη φακή, μπιζέλι, και ρεβίθι. Συνήθως τα κοινά μακαρόνια με περισσότερη πρωτεΐνη περιέχουν κάποιο ποσοστό από τέτοια άλευρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα όσπρια λόγω των λεκτινών, του φυτικού οξέους, και των σαπωνίνων τους είναι δύσπεπτα. Πρέπει να τα μουλιάσεις πολλές ώρες και μερικές φορές να τα ξαφρίσεις κατά το βράσιμο. Όλα τα μακαρόνια λοιπόν που δεν είναι κατά 100% από σιτάρι είναι δύσπεπτα.
Τα συγκεκριμένα, τύπε, έχουν βρώμη.Σπύρος έγραψε: ↑28 Νοέμ 2021, 18:03Κυκλοφορούν μακαρόνια από όσπρια όπως κόκκινη φακή, μπιζέλι, και ρεβίθι. Συνήθως τα κοινά μακαρόνια με περισσότερη πρωτεΐνη περιέχουν κάποιο ποσοστό από τέτοια άλευρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα όσπρια λόγω των λεκτινών, του φυτικού οξέους, και των σαπωνίνων τους είναι δύσπεπτα. Πρέπει να τα μουλιάσεις πολλές ώρες και μερικές φορές να τα ξαφρίσεις κατά το βράσιμο. Όλα τα μακαρόνια λοιπόν που δεν είναι κατά 100% από σιτάρι είναι δύσπεπτα.
γλουτένη+όσπριο = δύσπεπτο
Το καλό στο μακαρόνι είναι να έχεις σύνθεση από δημητριακά(στάρι, κριθάρι) υψηλά σε πρωτεΐνη αλλά χαμηλά σε γλουτένη και όσο γίνεται περισσότερη περιεκτικότητα σε ξευτοδημητριακά χωρίς γλουτένη(φαγόπυρο, αμάρανθο). Χρειάζεται να έχει το μακαρόνι κάποια δημητριακά για να έχει την κατάλληλη υφή και να κρατάει την φόρμα του.
Ένα μακαρόνι ελαφρύ που συνδυάζει αγαπημένους μου τροφές με ένα από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη GI = 38. Συστατικά: στάρι, αυγό, κριθάρι, φακή, τσιμένι, μπάμιες
το Ντε Τσέκο θα είναι πιο γλυκό γιατί έχει ακόμα περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη
η χρυσή σειρά μισκο στο μαυρο πακέτο και χρυσή επιλογή μελισσα με το μπλέ είναι πολύ καλά
Ευκολο ειναι να τα βρεις, αν μενεις Αθηνα πας στο Θανοπουλο στην εξοδο της Κηφισιας και τα παιρνεις. Αλλιως, τα κανεις παραγγελια απο σκρουτζ.
Λογικα ναι, δεν θα ναι μονο το χρωμα.
Την είχα ξεχάσει την βρώμη. Η βρώμη έχει υψηλή για ξευτοδημητριακό περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όμως δεν έχει αρκετή πληρότητα σε ποσοστό απαραίτητων αμινοξέων σε σχέση με τα άλλα: φαγόπυρο, αμάρανθο, κινόα. Από εκεί και πέραν είναι θέμα γευστικής προτίμησης. Η βρώμη μου αρέσει σε κανά μπισκότο αλλά όχι για πρωινό ή για μακαρόνια.