Το πιο νόστιμο πιλάφι!
Δημοσιεύτηκε: 12 Δεκ 2021, 00:30
Όλοι τους αρέσει το πιλάφι, αλλά λίγοι είναι ικανοί να το μαγειρέψουν σωστά.
Συχνά, το πιλάφι μοιάζει με χυλό, το οποίο προκαλεί
την εμφάνιση και τη γεύση αυτού του θαυμάσιου πιάτου.
Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, ακόμη και οι πιο άπειροι σεφ μπορούν να μαγειρεύουν
ένα πραγματικά ουζμπεκικό πιλάφι.
Στη Ρωσία είναι η πιο δημοφιλής συνταγή ρυζιού, στα πολλά ουζμπέκικα εστιατόρια της χώρας τα οποία το σερβίρουν σε ένα μεγάλο δίσκο σαν τηγάνι. Επίσης, πολλοί το φτιάχνουν στα σπίτια τους, όταν κάνουν μεγάλα πάρτι.
ΥΛΙΚΑ:
✔ 1 κιλο ρύζι μακρύκοκκο(αν βρεθεί, χρησιμοποιήστε ειδικό ρύζι "devzera""γιασεμί", και το "basmati")
✔ 200γρ. σπορελαιο ή αλλιως μπορειτε να χρησιμοποιησετε μισο λαδι
και μισο λιπαρά ουρά
✔ 1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλο ή το μαλακο μερος απο μοσχαρακι
✔ 2-3 μεσαια κρεμμυδια
✔ 1 κιλο καρροτα (Καρότα - ένα από τα κύρια συστατικά αυτού του pilaf.
Κόψτε το σωστά. Ακριβώς κοπεί, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρίφτες και τεμαχιστές.)
✔✔✔ Για καθε λιτρο νερο παιρνουμε 1κ.σ αλατι
------------------------------------------------------------------------------
✔ Πιπερι μαυρο 1κ.γ
✔ 1 πρεζα αποξηραμενο κοκκινο πιπερι
✔ Ζήρα (κύμινο) και αλάτι.
✔ 1 χούφτα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
Είναι καλύτερα να μαγειρεύετε το πιλάφι σε ένα καζάνι.
Το φαγητό αυτό γίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
Συχνά, το πιλάφι μοιάζει με χυλό, το οποίο προκαλεί
την εμφάνιση και τη γεύση αυτού του θαυμάσιου πιάτου.
Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, ακόμη και οι πιο άπειροι σεφ μπορούν να μαγειρεύουν
ένα πραγματικά ουζμπεκικό πιλάφι.
Στη Ρωσία είναι η πιο δημοφιλής συνταγή ρυζιού, στα πολλά ουζμπέκικα εστιατόρια της χώρας τα οποία το σερβίρουν σε ένα μεγάλο δίσκο σαν τηγάνι. Επίσης, πολλοί το φτιάχνουν στα σπίτια τους, όταν κάνουν μεγάλα πάρτι.
ΥΛΙΚΑ:
✔ 1 κιλο ρύζι μακρύκοκκο(αν βρεθεί, χρησιμοποιήστε ειδικό ρύζι "devzera""γιασεμί", και το "basmati")
✔ 200γρ. σπορελαιο ή αλλιως μπορειτε να χρησιμοποιησετε μισο λαδι
και μισο λιπαρά ουρά
✔ 1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλο ή το μαλακο μερος απο μοσχαρακι
✔ 2-3 μεσαια κρεμμυδια
✔ 1 κιλο καρροτα (Καρότα - ένα από τα κύρια συστατικά αυτού του pilaf.
Κόψτε το σωστά. Ακριβώς κοπεί, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρίφτες και τεμαχιστές.)
✔✔✔ Για καθε λιτρο νερο παιρνουμε 1κ.σ αλατι
------------------------------------------------------------------------------
✔ Πιπερι μαυρο 1κ.γ
✔ 1 πρεζα αποξηραμενο κοκκινο πιπερι
✔ Ζήρα (κύμινο) και αλάτι.
✔ 1 χούφτα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)

Το φαγητό αυτό γίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο.