Σελίδα 1 από 1

Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 19:28
από Menios_mikroulis
έπαιρνα για καιρό το βιολογικό του σκλαβε, αλλά 1.σκληραίνει πολύ αν μείνει 2-3 μέρες ψυγείο, επίσης δεν το βρίσκω πάντα και όταν το βρίσκω, επειδή δεν κρατάει, δεν μπορείς να πάρεις στοκ
εσείς ποιο παίρνετε; αν το φτιάχνετε μόνοι σας, δώστε συνταγή

αραβική φαίνεται πιο υγιεινή αλλά είναι; :xena:

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 19:48
από περαστική
Κυπριακη πιτα (μικρη, γιατι η μεγαλη ειναι οντως μεγαλη) με χαλλουμι και za’atar (απο Ιερουσαλημ) και μια κουταλια ελαιολαδο για να κολλησει το θυμαρακι (το zaatar ειναι σαν θυμαρι αλλα πολυ πιο νοστιμο).

Το ξερω οτι θα φαω δουλεμα αλλα οποιος παει Ιερουσαλημ να δοκιμασει οπωσδηποτε πιτες με ζαταρ απ’ το παζαρι (εκτος απο γλυκο κιουνεφε στο jaffar sweets) :hebit:

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 19:56
από Ελβετός Τραπεζίτης
Αραβική πίτα και μλκσ - δεν τρώγεται αυτό το πράγμα.

Οσο χάλια διατροφικώς και να είναι το άσπρο ψωμί τόστ (που ειναι), είναι νοστιμότερο και ποίο ευκολοχώνευτο απο την αραβική πίτα.


(Παρεμπιπτόντως: το ινδικού τύπου ψωμί «Νάαν» ειναι πολύ καλύτερο.)

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 19:57
από Fluffy
περαστική έγραψε:
26 Ιαν 2022, 19:48
Κυπριακη πιτα
:hebit:

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 20:13
από don't speak
Menios_mikroulis έγραψε:
26 Ιαν 2022, 19:28
έπαιρνα για καιρό το βιολογικό του σκλαβε, αλλά 1.σκληραίνει πολύ αν μείνει 2-3 μέρες ψυγείο, επίσης δεν το βρίσκω πάντα και όταν το βρίσκω, επειδή δεν κρατάει, δεν μπορείς να πάρεις στοκ
εσείς ποιο παίρνετε; αν το φτιάχνετε μόνοι σας, δώστε συνταγή

αραβική φαίνεται πιο υγιεινή αλλά είναι; :xena:
Μόλις το πάρεις βάλε σε σακουλάκια 2-3 φέτες, όσες θες για μερίδα και μετά στην κατάψυξη. Όταν ξεπαγώσει είναι ακριβώς όπως το έβαλες.

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 20:15
από Awesomatic
Κανένα, είναι πολύ γλυκά και τα δύο

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 20:17
από Gherschaagk
Σπάνια παίρνουμε ψωμί του τοστ. Ούτε η αραβική πίτα μας βολεύει. Το ψωμί μας το κόβουν στον φούρνο και βγαίνουν όλες οι φέτες ομοιόμορφα κομμένες χωρίς ψίχουλα.

Αν θέλω τοστ χρησιμοποιώ το ψωμί που έχω.

Από πιτάκια, τα κυπριακά είναι πάρα πολύ βολικά για την μία φορά στο τόσο που θα ετοιμάσω ψητά λαχανικά και ψημένο χαλούμι και θα τα βάλω μέσα στα ζεσταμένα πιτάκια για να σαβουριάσουμε.

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 20:50
από Menios_mikroulis
don't speak έγραψε:
26 Ιαν 2022, 20:13
Menios_mikroulis έγραψε:
26 Ιαν 2022, 19:28
έπαιρνα για καιρό το βιολογικό του σκλαβε, αλλά 1.σκληραίνει πολύ αν μείνει 2-3 μέρες ψυγείο, επίσης δεν το βρίσκω πάντα και όταν το βρίσκω, επειδή δεν κρατάει, δεν μπορείς να πάρεις στοκ
εσείς ποιο παίρνετε; αν το φτιάχνετε μόνοι σας, δώστε συνταγή

αραβική φαίνεται πιο υγιεινή αλλά είναι; :xena:
Μόλις το πάρεις βάλε σε σακουλάκια 2-3 φέτες, όσες θες για μερίδα και μετά στην κατάψυξη. Όταν το ξεπαγώσει είναι ακριβώς όπως το έβαλες.
Το συγκεκριμενο τυπε; διοτι η ιδια διαδικασία σε ψωμι τοστ φούρνου δεν είχε καλο αποτέλεσμα

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 20:53
από Menios_mikroulis
περαστική έγραψε:
26 Ιαν 2022, 19:48
Κυπριακη πιτα
Εχει διαφορά απο αραβικη;
Αν ναι, περίεργο

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 21:17
από Σπύρος
Ψωμί για τοστ από φυτρωμένο στάρι. Δεν είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα καθώς έχει και πρόσθετη γλουτένη για να το κάνει να μοιάζει με το κανονικό ψωμί. Το πραγματικό ψωμί από φυτρωμένο στάρι είναι το ψωμί των Εσσαίων το οποίο μοιάζει με κέικ.

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 21:20
από don't speak
Menios_mikroulis έγραψε:
26 Ιαν 2022, 20:50
don't speak έγραψε:
26 Ιαν 2022, 20:13
Menios_mikroulis έγραψε:
26 Ιαν 2022, 19:28
έπαιρνα για καιρό το βιολογικό του σκλαβε, αλλά 1.σκληραίνει πολύ αν μείνει 2-3 μέρες ψυγείο, επίσης δεν το βρίσκω πάντα και όταν το βρίσκω, επειδή δεν κρατάει, δεν μπορείς να πάρεις στοκ
εσείς ποιο παίρνετε; αν το φτιάχνετε μόνοι σας, δώστε συνταγή

αραβική φαίνεται πιο υγιεινή αλλά είναι; :xena:
Μόλις το πάρεις βάλε σε σακουλάκια 2-3 φέτες, όσες θες για μερίδα και μετά στην κατάψυξη. Όταν ξεπαγώσει είναι ακριβώς όπως το έβαλες.
Το συγκεκριμενο τυπε; διοτι η ιδια διαδικασία σε ψωμι τοστ φούρνου δεν είχε καλο αποτέλεσμα
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο. Αλλά ισχύει για τα περισσότερα αρτοπαρασκευάσματα.
Δοκίμασε και πες μας.

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 22:39
από Dwarven Blacksmith
Αραβική, συχνά την κάνω και τσιπς. Την κόβω κομματάκια δηλαδή και τη βάζω στο air fryer.

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 22:50
από sys3x
Dwarven Blacksmith έγραψε:
26 Ιαν 2022, 22:39
Αραβική, συχνά την κάνω και τσιπς. Την κόβω κομματάκια δηλαδή και τη βάζω στο air fryer.
Κάνε σκουήρτ και λίγο λαδάκι με αλατορίγανη και βούτα το σε χούμους ή παπαγανούς με μπόλικο σκόρδο. Γαμάει.

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 22:51
από Menios_mikroulis
sys3x έγραψε:
26 Ιαν 2022, 22:50
Dwarven Blacksmith έγραψε:
26 Ιαν 2022, 22:39
Αραβική, συχνά την κάνω και τσιπς. Την κόβω κομματάκια δηλαδή και τη βάζω στο air fryer.
Κάνε σκουήρτ και λίγο λαδάκι με αλατορίγανη και βούτα το σε χούμους ή παπαγανούς με μπόλικο σκόρδο. Γαμάει.
αυτό έχει πολλές αναγνώσεις, το ξέρεις φαντάζομαι

Re: Ψωμί του τοστ ή αραβική;

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2022, 22:56
από Menios_mikroulis
don't speak έγραψε:
26 Ιαν 2022, 21:20
Menios_mikroulis έγραψε:
26 Ιαν 2022, 20:50
don't speak έγραψε:
26 Ιαν 2022, 20:13


Μόλις το πάρεις βάλε σε σακουλάκια 2-3 φέτες, όσες θες για μερίδα και μετά στην κατάψυξη. Όταν ξεπαγώσει είναι ακριβώς όπως το έβαλες.
Το συγκεκριμενο τυπε; διοτι η ιδια διαδικασία σε ψωμι τοστ φούρνου δεν είχε καλο αποτέλεσμα
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο. Αλλά ισχύει για τα περισσότερα αρτοπαρασκευάσματα.
Δοκίμασε και πες μας.
εντάξει :a035: