Σελίδα 1 από 4

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 18:51
από kongrosian
εδώ συζητάμε μυστικά και ιδέες για τον ελληνικό καφέ.

εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα ψαγμένος. είμαι νέος στο άθλημα. για την ώρα πίνω λουμίδη και τον κάμνω διπλό, χωρίς ζάχαρη, σε γκαζάκι με σιγανή φωτιά. δεν τον αφήνω να αφρίσει πολύ. με το που πάει να σηκωθεί το καϊμάκι τον τραβάω από τη φωτιά.

τον σερβίρω στο αγαπημένο μου φλιτζάνι:

Εικόνα

:wink

ο φίλος μου ο Ηλίας, ο οποίος πίνει μόνο εσπρέσσο, θεωρεί ότι ο ελληνικός είναι ένα πίτουρο και μισό. :p2:

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 18:54
από mao mao
Πέτα το Λουμίδη και πάρε ουζουνογλου σε πρώτη φάση.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 18:54
από kongrosian
Volk δώσε μας τα φώτα σου. :102:

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 18:56
από kongrosian
mao mao έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 18:54
Πέτα το Λουμίδη και πάρε ουζουνογλου σε πρώτη φάση.
αν τον βρω, θα τον δοκιμάσω. θενξ. :goodpost:

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 19:13
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Βάλτο από Οκτώβρη, τώρα έχει 40 βαθμούς ρε τρελέ.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 19:16
από paul25
Σμυρνέικο "σ" αγόρασε, πολύ καλύτερος από Λουμίδη
Για την σωστή Παρασκευή του χρειάζεσαι όλο τον εξοπλισμό.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 19:16
από Volk
kongrosian έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 18:54
Volk δώσε μας τα φώτα σου. :102:
Δεν πινω Ελληνικο καφε.

Μου αρεσει ο nescafe gold, σκετος!

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 19:20
από Volk
kongrosian έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 18:54
Volk δώσε μας τα φώτα σου. :102:
Τηλεφωνησα στον πατερα που ειναι λατρης του Ελληνικου καφε εδω και πολλα χρονια. Αυτον εδω στη φωτο πινει. Δεν τον εχω δοκιμασει ποτε, δεν ξερω τι παιζει.


Εικόνα

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 19:22
από Beria
Όποιος πίνει ελληνικό καφέ έχει τον καφεκοπτη του και το χαρμάνι του

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 19:24
από akirav
Κυπριακός Καφές Λαϊκού
Σμυρνεικος Δρακουλη

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 19:27
από sys3x
Beria έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 19:22
Όποιος πίνει ελληνικό καφέ έχει τον καφεκοπτη του και το χαρμάνι του
Αρχίδια, εγώ είχα τον παππού στον Βαρδάρη, τον Πόντιο και γινόμασταν. Τι να τα κάνεις τα ζυμπράγκαλα.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 21:21
από Beria
sys3x έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 19:27
Beria έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 19:22
Όποιος πίνει ελληνικό καφέ έχει τον καφεκοπτη του και το χαρμάνι του
Αρχίδια, εγώ είχα τον παππού στον Βαρδάρη, τον Πόντιο και γινόμασταν. Τι να τα κάνεις τα ζυμπράγκαλα.
Κι εγώ σε παππού αναφέρομαι όταν μιλάω για καφεκόπτη
όχι σε μηχάνημα

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 21:32
από Ζενίθεδρος
kongrosian έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 18:51
εδώ συζητάμε μυστικά και ιδέες για τον ελληνικό καφέ.

εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα ψαγμένος. είμαι νέος στο άθλημα. για την ώρα πίνω λουμίδη και τον κάμνω διπλό, χωρίς ζάχαρη, σε γκαζάκι με σιγανή φωτιά. δεν τον αφήνω να αφρίσει πολύ. με το που πάει να σηκωθεί το καϊμάκι τον τραβάω από τη φωτιά.

τον σερβίρω στο αγαπημένο μου φλιτζάνι:
Το καϊμάκι πρέπει να δένει, κι όχι να βγαίνει με το που πάει να σηκωθεί. Για αυτό χρειάζεται μπρίκι με κλειστό στόμιο. Αν το καθυστερήσεις όμως για λίγα δευτερόλεπτα, το έχασες. Αφού ρίξεις το καϊμάκι, πρέπει να ξαναψήσεις λίγο τον καφέ. Επίσης θέλει καλό ανακάτεμα για να δέσει η ζάχαρη με το λίπος του καφέ, αλλά με ξύλινο αναδευτήρα για να μην κόβει το βράσιμο. Αν και δεν τον γουστάρω τον ελληνικό, έτυχε να μεγαλώσω μέσα σε καφενείο.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 22:20
από kongrosian
Ζενίθεδρος έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 21:32
kongrosian έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 18:51
εδώ συζητάμε μυστικά και ιδέες για τον ελληνικό καφέ.

εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα ψαγμένος. είμαι νέος στο άθλημα. για την ώρα πίνω λουμίδη και τον κάμνω διπλό, χωρίς ζάχαρη, σε γκαζάκι με σιγανή φωτιά. δεν τον αφήνω να αφρίσει πολύ. με το που πάει να σηκωθεί το καϊμάκι τον τραβάω από τη φωτιά.

τον σερβίρω στο αγαπημένο μου φλιτζάνι:
Το καϊμάκι πρέπει να δένει, κι όχι να βγαίνει με το που πάει να σηκωθεί. Για αυτό χρειάζεται μπρίκι με κλειστό στόμιο. Αν το καθυστερήσεις όμως για λίγα δευτερόλεπτα, το έχασες. Αφού ρίξεις το καϊμάκι, πρέπει να ξαναψήσεις λίγο τον καφέ. Επίσης θέλει καλό ανακάτεμα για να δέσει η ζάχαρη με το λίπος του καφέ, αλλά με ξύλινο αναδευτήρα για να μην κόβει το βράσιμο. Αν και δεν τον γουστάρω τον ελληνικό, έτυχε να μεγαλώσω μέσα σε καφενείο.
Καπου ειχε πάρει το ματι μου, οτι τα παλια χρόνια στα καφενεία, ο καφετζής, αναλογα με την διαδικασία που ακολουθουσε στην παρασκευή καφε, μπορουσε να σου κανει δεκαδες τυπους ελληνικου καφε.

Αυτό που περιγράφεις είναι ενας τυπος απ αυτους λογικα.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 22:23
από Beria
kongrosian έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 22:20
Ζενίθεδρος έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 21:32
kongrosian έγραψε:
04 Ιούλ 2022, 18:51
εδώ συζητάμε μυστικά και ιδέες για τον ελληνικό καφέ.

εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα ψαγμένος. είμαι νέος στο άθλημα. για την ώρα πίνω λουμίδη και τον κάμνω διπλό, χωρίς ζάχαρη, σε γκαζάκι με σιγανή φωτιά. δεν τον αφήνω να αφρίσει πολύ. με το που πάει να σηκωθεί το καϊμάκι τον τραβάω από τη φωτιά.

τον σερβίρω στο αγαπημένο μου φλιτζάνι:
Το καϊμάκι πρέπει να δένει, κι όχι να βγαίνει με το που πάει να σηκωθεί. Για αυτό χρειάζεται μπρίκι με κλειστό στόμιο. Αν το καθυστερήσεις όμως για λίγα δευτερόλεπτα, το έχασες. Αφού ρίξεις το καϊμάκι, πρέπει να ξαναψήσεις λίγο τον καφέ. Επίσης θέλει καλό ανακάτεμα για να δέσει η ζάχαρη με το λίπος του καφέ, αλλά με ξύλινο αναδευτήρα για να μην κόβει το βράσιμο. Αν και δεν τον γουστάρω τον ελληνικό, έτυχε να μεγαλώσω μέσα σε καφενείο.
Καπου ειχε πάρει το ματι μου, οτι τα παλια χρόνια στα καφενεία, ο καφετζής, αναλογα με την διαδικασία που ακολουθουσε στην παρασκευή καφε, μπορουσε να σου κανει δεκαδες τυπους ελληνικου καφε.

Αυτό που περιγράφεις είναι ενας τυπος απ αυτους λογικα.
Αυτός πάντως που περιγράφει, με το δεύτερο ψήσιμο, είναι ο βραστός