Σελίδα 1 από 1
Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:20
από vagabondo
Έχω σταματήσει πλέον να χρησιμοποιώ το αλουμινόχαρτο στο φούρνο, το οποίο θα έρχεται απευθείας επαφή με το φαγητό. Πάντα θα παρεμβάλλεται λαδόκολλα.
Το παρακάτω όμως φύλλο δεν μπήκε ποτέ στον φούρνο, απλά σκέπασε το ταψί με γεμιστά, αφού βγήκε από τον φούρνο.
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία έλιωσε σε κάποια σημεία και εσταξε πάνω στο φαγητό.


Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο;
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:24
από Dwarven Blacksmith
Στη μαγειρική δεν είναι πολύ χρήσιμο. Στο μπλοκάρισμα των ραδιοκυμάτων που στοχεύουν τον εγκέφαλο όμως είναι αξεπέραστο.
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:24
από Gherschaagk
Δεν το έχω πάθει ποτέ.
Ποτέ όμως δεν μου φαινόταν σωστό να χρησιμοποιήσω μόνο του το αλουμινόχαρτο, πάντα με αντικολλητικό.
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:30
από πήζον bot
πετα το κατευθειαν
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:30
από ST48410
vagabondo έγραψε: ↑16 Ιούλ 2022, 14:20
Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο;
Όχι, ποτέ. Τι μάρκα και σε τι βαθμούς έλιωσε;
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:33
από tanipteros
πρώτη φορά το βλέπω αυτό..
τι μάρκα?
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:37
από ST48410
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:39
από ST48410
Μήπως το τμήμα που έλιωσε ακουμπούσε στην αντίσταση στο πάνω μέρος και θερμάνθηκε υπερβολικά; Έχει τύχει όταν ψήνω με αέρα να το πάρει και να το σηκώσει.
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:46
από ΓΑΛΗ
ST48410 έγραψε: ↑16 Ιούλ 2022, 14:39
Μήπως το τμήμα που έλιωσε ακουμπούσε στην αντίσταση στο πάνω μέρος και θερμάνθηκε υπερβολικά; Έχει τύχει όταν ψήνω με αέρα να το πάρει και να το σηκώσει.
Μα γράφει ότι πρόσθεσε το αλουμινόχαρτο όταν το έβγαλε από το φούρνο (μάλλον για να διατηρήσει τη θερμοκρασία).
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:49
από lagavulis
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑16 Ιούλ 2022, 14:24
Στη μαγειρική δεν είναι πολύ χρήσιμο. Στο μπλοκάρισμα των ραδιοκυμάτων που στοχεύουν τον εγκέφαλο όμως είναι αξεπέραστο.
Κι εκεί θέλει προσοχή, πλέον, γιατί το έχουν πάρει χαμπάρι Εκείνοι και με δικούς τους ανθρώπους προκαλούν (απειροελάχιστη, αλλά ικανή να κάνει τη ζημιά) αστοχία υλικού από τη γραμμή παραγωγής ακόμη, οπότε το άκρως απαραίτητο αυτό υλικό φτάνει ελαττωματικό στον ανυποψίαστο αφυπνισμένο.
ΞΥΠΝΥΣΤΕ
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 14:52
από vagabondo
tanipteros έγραψε: ↑16 Ιούλ 2022, 14:33
πρώτη φορά το βλέπω αυτό..
τι μάρκα?
Του μασούτη, αλλά έχει και με άλλες μάρκες στον φούρνο πάντα.
Αυτήν την φορά ήταν εκτός.
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 15:00
από hellegennes
vagabondo έγραψε: ↑16 Ιούλ 2022, 14:20
Έχω σταματήσει πλέον να χρησιμοποιώ το αλουμινόχαρτο στο φούρνο, το οποίο θα έρχεται απευθείας επαφή με το φαγητό. Πάντα θα παρεμβάλλεται λαδόκολλα.
Το παρακάτω όμως φύλλο δεν μπήκε ποτέ στον φούρνο, απλά σκέπασε το ταψί με γεμιστά, αφού βγήκε από τον φούρνο.
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία έλιωσε σε κάποια σημεία και εσταξε πάνω στο φαγητό.


Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο;
Μην ξαναγοράσεις αλουμινόχαρτο από τα Lidl.
Re: Αλουμινόχαρτο στη μαγειρική
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2022, 15:05
από ST48410
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Ιούλ 2022, 14:46
ST48410 έγραψε: ↑16 Ιούλ 2022, 14:39
Μήπως το τμήμα που έλιωσε ακουμπούσε στην αντίσταση στο πάνω μέρος και θερμάνθηκε υπερβολικά; Έχει τύχει όταν ψήνω με αέρα να το πάρει και να το σηκώσει.
Μα γράφει ότι πρόσθεσε το αλουμινόχαρτο όταν το έβγαλε από το φούρνο (μάλλον για να διατηρήσει τη θερμοκρασία).
ναι, έχεις δίκιο. Δεν το πρόσεξα. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να έλιωσε. Αν πάλι αυτό έλιωσε έξω από το φούρνο, αν δοκιμάσει να βάλει ένα κομμάτι μέσα, λογικά θα λιώσει όλο.