Σελίδα 1 από 3
Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 14:32
από mao mao
Σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο και να μαγειρεύω στον ατμό

Aξίζει να το δοκιμάσω; Εκτός από λαχανικά το κρέας το μαγειρεύει καλά;
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 14:58
από OANNHSEA
Είναι τρομερά διαφορετική η γεύση και γενικά η ιδεολογία του μαγειρέματος σε ατμό...
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις;
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 15:01
από mao mao
OANNHSEA έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 14:58
Είναι τρομερά διαφορετική η γεύση και γενικά η ιδεολογία του μαγειρέματος σε ατμό...
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις;
Δεν ξέρω. Για αυτο σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα;
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 15:06
από OANNHSEA
mao mao έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:01
OANNHSEA έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 14:58
Είναι τρομερά διαφορετική η γεύση και γενικά η ιδεολογία του μαγειρέματος σε ατμό...
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις;
Δεν ξέρω. Για αυτο σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα;
Πλεονέκτημα: τρομερά υγιεινό φαγητό και πραγματική γεύση όσων έχουν μαγειρευτεί.
Μειονέκτημα: τα φαγητά που έχουμε συνηθίσει δεν είναι για ατμομάγειρα.
Π.χ. στον ατμό λαχανικά για σαλάτα - υπέροχα!!!
Αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στιφάδο γιατί θα πάρει πολλές ώρες...
Ντάμπλινγκ στον ατμό; Τέλεια!!!
Αλλά τηγανιτές πατάτες;;;
.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 15:11
από mao mao
OANNHSEA έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:06
mao mao έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:01
OANNHSEA έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 14:58
Είναι τρομερά διαφορετική η γεύση και γενικά η ιδεολογία του μαγειρέματος σε ατμό...
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις;
Δεν ξέρω. Για αυτο σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα;
Πλεονέκτημα: τρομερά υγιεινό φαγητό και πραγματική γεύση όσων έχουν μαγειρευτεί.
Μειονέκτημα: τα φαγητά που έχουμε συνηθίσει δεν είναι για ατμομάγειρα.
Π.χ. στον ατμό λαχανικά για σαλάτα - υπέροχα!!!
Αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στιφάδο γιατί θα πάρει πολλές ώρες...
Ντάμπλινγκ στον ατμό; Τέλεια!!!
Αλλά τηγανιτές πατάτες;;;
.
Θέλω να το γυρίσω στο υγεινό. Νά βάζω φιλέτο κοτόπουλο ή ψάρι με λαχανικά. Έτσι όπως το φαντάζομαι θα βολεύει γιατί τα βάζεις όλα μαζί στο ατμό στα τρία επίπεδα.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 15:11
από Ζενίθεδρος
Άνοστο φαγητό.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 15:54
από OANNHSEA
mao mao έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:11
OANNHSEA έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:06
mao mao έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:01
Δεν ξέρω. Για αυτο σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα;
Πλεονέκτημα: τρομερά υγιεινό φαγητό και πραγματική γεύση όσων έχουν μαγειρευτεί.
Μειονέκτημα: τα φαγητά που έχουμε συνηθίσει δεν είναι για ατμομάγειρα.
Π.χ. στον ατμό λαχανικά για σαλάτα - υπέροχα!!!
Αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στιφάδο γιατί θα πάρει πολλές ώρες...
Ντάμπλινγκ στον ατμό; Τέλεια!!!
Αλλά τηγανιτές πατάτες;;;
.
Θέλω να το γυρίσω στο υγεινό. Νά βάζω φιλέτο κοτόπουλο ή ψάρι με λαχανικά. Έτσι όπως το φαντάζομαι θα βολεύει γιατί τα βάζεις όλα μαζί στο ατμό στα τρία επίπεδα.
Είναι εντελώς διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος από έχεις συνηθίσει... Να το θυμάσαι...
Και δοκίμασε και τα ντάμπλιγκς στον ατμό - θα βρεις στα κινέζικα σ/μ ή σε ρώσικο...
ΥΓ
Και εγώ μαγειρεύω στον ατμό, αλλά ελάχιστα φαγητά.
.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 16:12
από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
η κακή φήμη του ατμού έχει να κάνει με το ότι προωθήθηκε σαν πανάκεια στα 80ς-90ς, όλες οι νοικοκυρες πήραν νομίζοντας ότι θα έκαναν τα πάντα εκεί γευστικά και άκοπα και μετά από λίγες δοκιμές πήγαν στα πατάρια.
(τσεκαρισμένα) είναι εξαιρετικός για:
- βραστές χειμερινές σαλάτες (μπρόκολα, κουνουπίδια) μπόνους ότι δεν έχεις το βρωμόνερο που αφήνει το βράσιμό τους και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια
- καρότα και αρακά (πραγματικά τα καρότα δε υπάρχει τρόπος να γίνουν καλύτερα, ακόμα και από stir fried στον ατμό είναι νοστιμότερα)
- άπαχο λευκό κρέας, i.e. ήδη φιλεταρισμένο κοτόπουλο και ψάρι (ακριβό αλλά αν τα αγοράζεις ούτως ή άλλως έτσι, αξίζει).
- απωασιατικές και κεντρασιατικές γεμιστές ζύμες (dumplings, πιερόγκι, μαντί)
λένε ότι είναι καλύτερος από κατσαρόλα και για βραστές πατάτες και ρύζι, αλλά δε δοκίμασα ποτέ.
ένας φτηνός πλαστικός των 25 ευρώ μου έβγαλε 8ετία με μόνο πρόβλημα ότι είχε μικρό σκεύος και έπρεπε να κόβω το κουνουπίδι πριν το βάλω. ακόμα μετανιώνω που τον άφησα στο προηγούμενο σπίτι.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 16:57
από waldorf
Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αποκλειστικά λαχανικά,να το προτιμήσεις.
Έτσι κι αλλιώς ψιλοάγευστα είναι,δεν θα χάσεις και πολλά.
Αν όμως θες να βάλεις σ`αυτό το πράγμα κρέας,τότε μιλάμε για πεταμένα λεφτά,όχι για τη συσκευή αλλά για το κρέας.
Αν το κρέας δεν το "μαγιαρίσεις" πρώτα και δεν του φερθείς με λίγη αγάπη,όσο και να το βράσεις και να το ατμίσεις θα είναι σαν να δαγκάνεις γυψοσανίδα.
Μην ακούς την
Naida που φτιάχνει βραστό νερό και το συνοδεύει με βραστή σπαλομπριζόλα.
Το κρέας είναι κρέας (κι η μαντάμ είναι μαντάμ) και δεν του αρέσουν οι εναλλακτικές ταλαιπωρίες του.
Θέλει να ψηθεί και να μαγιαριστεί και να "ταλαιπωρηθεί" και τέλος πάντων ΑΠΑΙΤΕΙ να του συμπεριφερθεις σαν κρέας και όχι σαν μπρόκολο.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 17:09
από Naida
waldorf έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 16:57
Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αποκλειστικά λαχανικά,να το προτιμήσεις.
Έτσι κι αλλιώς ψιλοάγευστα είναι,δεν θα χάσεις και πολλά.
Αν όμως θες να βάλεις σ`αυτό το πράγμα κρέας,τότε μιλάμε για πεταμένα λεφτά,όχι για τη συσκευή αλλά για το κρέας.
Αν το κρέας δεν το "μαγιαρίσεις" πρώτα και δεν του φερθείς με λίγη αγάπη,όσο και να το βράσεις και να το ατμίσεις θα είναι σαν να δαγκάνεις γυψοσανίδα.
Μην ακούς την
Naida που φτιάχνει βραστό νερό και το συνοδεύει με βραστή σπαλομπριζόλα.
Το κρέας είναι κρέας (κι η μαντάμ είναι μαντάμ) και δεν του αρέσουν οι εναλλακτικές ταλαιπωρίες του.
Θέλει να ψηθεί και να μαγιαριστεί και να "ταλαιπωρηθεί" και τέλος πάντων ΑΠΑΙΤΕΙ να του συμπεριφερθεις σαν κρέας και όχι σαν μπρόκολο.
Σούπες δεν τρως ε; Αθηναίος σανταρακι.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 17:09
από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
κάποια φαγητά τα χαντακώνει κάποια τα αναδεικνύει αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου προχώρα άφοβα
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 17:12
από waldorf
Αθηναίος μέχρι εκεί που ξέρω τη γενιά μου,πριν το 1900 δηλαδή.
Σούπες φυσικά τρώω,όμως άλλο σούπα κι άλλο ζεστό νερό με νερόβραστα πράγματα νε επιπλέουν.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 17:13
από taliban
mao mao έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 14:32
Σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο και να μαγειρεύω στον ατμό

Aξίζει να το δοκιμάσω; Εκτός από λαχανικά το κρέας το μαγειρεύει καλά;
Εγώ έχω αυτόν εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/5512710/Braun- ... 6-2lt.html
2 επίπεδα. Βάζω μπρόκολο κουνουπίδι τα έχει για πλάκα.
Οταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω βάζω μέσα κομμένες πατάτες ή αν θες μπορείς και ψάρια ( όπως η γλώσσα) και σε ένα 15-20 λέπτο τα έχει έτοιμα.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 17:14
από Naida
waldorf έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 17:12
Αθηναίος μέχρι εκεί που ξέρω τη γενιά μου,πριν το 1900 δηλαδή.
Σούπες φυσικά τρώω,όμως άλλο σούπα κι άλλο ζεστό νερό με νερόβραστα πράγματα νε επιπλέουν.
Είδες που σε κατάλαβα ότι είσαι της πρωτεύουσας; μείνε στα ψητά και τα τηγανητά και άσε τα άλλα για αυτούς που ξέρουν να φανε κρέας.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2023, 17:17
από Ερμής
waldorf έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 16:57
Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αποκλειστικά λαχανικά,να το προτιμήσεις.
Έτσι κι αλλιώς ψιλοάγευστα είναι,δεν θα χάσεις και πολλά.
Αν όμως θες να βάλεις σ`αυτό το πράγμα κρέας,τότε μιλάμε για πεταμένα λεφτά,όχι για τη συσκευή αλλά για το κρέας.
Αν το κρέας δεν το "μαγιαρίσεις" πρώτα και δεν του φερθείς με λίγη αγάπη,όσο και να το βράσεις και να το ατμίσεις θα είναι σαν να δαγκάνεις γυψοσανίδα.
Μην ακούς την
Naida που φτιάχνει βραστό νερό και το συνοδεύει με βραστή σπαλομπριζόλα.
Το κρέας είναι κρέας (κι η μαντάμ είναι μαντάμ) και δεν του αρέσουν οι εναλλακτικές ταλαιπωρίες του.
Θέλει να ψηθεί και να μαγιαριστεί και να "ταλαιπωρηθεί" και τέλος πάντων ΑΠΑΙΤΕΙ να του συμπεριφερθεις σαν κρέας και όχι σαν μπρόκολο.
Πόσο σ'αγαπάω να ήξερες
