Πίτσα Χαβάη

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 8908
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Πίτσα Χαβάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 31 Ιαν 2023, 18:48

Τί γνώμη έχετε για την πίτσα Χαβάη; Την πίτσα με ανανά, εννοώ. Η οποία νομίζω είναι η πιο μισητή από όλες τις αμερικάνικες από τους Ιταλούς. Παρότι είναι σούπερ τέλειος συνδυασμός. (Εμένα μου αρέσει με ανανά και ατζούγιες αντι ζαμπόν.)

Η οποία αυτή η πίτσα πρωτοέγινε από Έλληνα, παρεμπιμπτόντως.
Sotirios Panopoulos was the man behind one of the world's most loved – and hated – pizzas, 'The Hawaiian,' a pizza topped with ham and, dare we say it, pineapple.

Born in Vourvoura, Greece, on 20 August 1934, Panopoulos emigrated to Canada aged 20, arriving in Halifax, Nova Scotia.

Panopoulos owned the Satellite Restaurant in Chatham, Ontario, with his brothers Elias and Nikitas.

Their menu initially featured typical American items such as burgers and fries as well as some American-Chinese dishes, such as Sweet and Sour Pork which mixes sweet and savoury flavours.

When pizzas started becoming popular in the US and Canada in the early 1960s, Panapoulos introduced pizzas to the menu after sampling one on a trip to Naples, the Italian pizza-making capital of the world.

In 1962, Panapoulos came up with the idea of adding canned pineapple to pizza.

His creation quickly became so very popular with his customers, yet so very offensive to a large portion of the world who will never understand what on earth a piece of fruit is doing on the top of a pizza.

In the face of criticism by many, Panopoulos told American media, "those days when I first came up with it, there was nothing to it… it was just another piece of bread cooking in the oven."

"Nobody liked it at first, but after that, they went crazy about it, because (in) those days nobody was mixing sweet and sour and all that. It was plain, plain food," he said.
Z

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 27230
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Πίτσα Χαβάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 31 Ιαν 2023, 18:51

Mε ανανα και αντσουγιες?

Michelangelo εσυ εισαι?

Εικόνα

Σε ψάχνουν τα αδερφια σου.
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious
Δημοσιεύσεις: 11921
Εγγραφή: 13 Σεπ 2018, 19:43

Re: Πίτσα Χαβάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 31 Ιαν 2023, 18:51

Με ανανα και γαριδες ειναι τελεια
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
1451
Δημοσιεύσεις: 1914
Εγγραφή: 14 Ιουν 2018, 10:46
Phorum.gr user: Nikos1451
Τοποθεσία: Ελλάδα

Re: Πίτσα Χαβάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 31 Ιαν 2023, 18:57

Θεωρητικά ό,τι θέλεις μπορείς να βάλεις, στην πράξη είναι αηδιαστικό όμως.
Αν δεχτούμε ως βασικά συστατικά τη ζύμη και το τυρί που λιώνει και τα υπόλοιπα προαιρετικά, τότε οι φέτες του ανανά απλά ζεσταίνονται βγάζοντας το γλυκό ζουμί τους στη ζύμη και βγαίνει μια αηδία επειδή η ζύμη δεν είναι τραγανιστή αλλά σαν ψωμί που το βούτηξες στο λάδι.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών