Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Δημοσιεύσεις: 9371
Εγγραφή: 22 Σεπ 2019, 09:33
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 09 Απρ 2023, 18:39

Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3582
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 09 Απρ 2023, 18:50

Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:39
Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.
Trust me,είναι ακριβώς το ίδιο αν απλά το "μασαζάρεις" με τα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σου.
wooded glade έγραψε:
29 Μάιος 2021, 14:40
...
Εσύ τώρα τι θες ; Μας γράφεις ακατάληπτα.

Άβαταρ μέλους
vagabondo
Δημοσιεύσεις: 10035
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 09 Απρ 2023, 18:56

waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35
Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
Το ξύδι, μια χαρά το μαλακώνει και το κάνει πιο τρυφερό.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Αρχηγός
Δημοσιεύσεις: 211
Εγγραφή: 23 Μαρ 2023, 20:20

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχηγός » 09 Απρ 2023, 19:02

waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35

Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
ισως δεν εχεις δοκιμάσει σωστό μαριναρισμένο κρεας
πρόκειται για άλλο πιατο κυριολεκτικα
μέχρι και το χρώμα αλλάζει




#Αρχηγός #Φιλος_του_Ακη_στο_facebook
Αρχηγός

Αρχηγός
Δημοσιεύσεις: 211
Εγγραφή: 23 Μαρ 2023, 20:20

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχηγός » 09 Απρ 2023, 19:05

Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:39
Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.


ισχύει
το κοτόπουλο θέλει για όξινο λεμόνι όχι μουστάρδα, και σκόρδο
τη πρώτη φορά που το δοκίμασα ήρθα σε οργασμό με το κοτόπουλο
δε το έγραψα γιατί το νήμα είναι για χοιρινή μπριζόλα και φοβήθηκα ότι θα το απομονώσει κάποιος και θα το κάνει υπογραφή
Αρχηγός

Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 4484
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 09 Απρ 2023, 20:19

και το κουνέλι θέλει μαρινάρισμα με ξύδι ή/και κρασί να ξεβρωμίσει λίγο.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4440
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 09 Απρ 2023, 20:27

Αρχηγός έγραψε:
07 Απρ 2023, 16:48
μόνο για μύστες





#Αρχηγός
Οι μύστες δεν τρώνε χοιρινό.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

user0972003
Δημοσιεύσεις: 3683
Εγγραφή: 12 Φεβ 2023, 18:41

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από user0972003 » 09 Απρ 2023, 21:03

Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 70409
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Απρ 2023, 21:15

vagabondo έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:56
waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35
Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
Το ξύδι, μια χαρά το μαλακώνει και το κάνει πιο τρυφερό.
Και το κόκκινο κρασί, κάνει το ίδιο. Εγώ το χρησιμοποιώ όταν έχω φρέσκο κρέας στη συντήρηση (που για τον α ή β λόγο δεν μαγειρεύω) και δεν θέλω να βάλω στην κατάψυξη. Προσθέτω λίγο λάδι, καρφάκια από γαρύφαλλο ή και στικ κανέλλας και βάζω το μπωλ στο ψυγείο. Διατηρείται μια χαρά.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία ή θυμηδία.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Δημοσιεύσεις: 9371
Εγγραφή: 22 Σεπ 2019, 09:33
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 09 Απρ 2023, 23:02

user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 13479
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 09 Απρ 2023, 23:16

user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 4484
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 09 Απρ 2023, 23:20

Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 13479
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 09 Απρ 2023, 23:25

kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:20
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:
Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε. :102:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Δημοσιεύσεις: 15250
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:21

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 09 Απρ 2023, 23:27

Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 4484
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 09 Απρ 2023, 23:29

Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:25
kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:20
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16


Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:
Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε. :102:
μπορεί να μην σου κάνουν παράπονα για την έλλειψις μαρινάδας από τακτ. :p2:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών