Νέο τυροάλειμμα από έντομα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 8933
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Νέο τυροάλειμμα από έντομα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 11 Απρ 2023, 21:34

Ερευνητές στην Ισπανία ανέπτυξαν ένα υβριδικό άλειμμα τυριού με παρόμοια θρεπτική αξία, υφή και γεύση με τα συμβατικά γαλακτοκομικά τυριά, με προσθήκη πρωτεΐνών από όσπρια και έντομα.

Η πρωτεΐνη τόσο των οσπρίων όσο και των εντόμων, έχει υψηλή διατροφική αξία παράλληλα με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τα φασόλια, για παράδειγμα, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης (25-40%), υδατανθράκων (47-68%) και φυτικών ινών (11-30%). Οι πρωτεΐνες των εντόμων περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (40-70% σε ξηρή βάση), καθώς και περιεκτικότητα σε μέταλλα και βιταμίνες και πλεονεκτικές αναλογίες πολυακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν φυτική μαργαρίνη, συμπύκνωμα πρωτεΐνης γάλακτος, σταθεροποιητές, αλεύρι εντόμων, συμπύκνωμα πρωτεΐνης φασολιών, κιτρικό οξύ και κιτρικό νάτριο.
https://cibum.gr/nea/texnologia-trofimo ... ai-entoma/

Εικόνα

Εδώ είναι φωτογραφία από αλείμματα με διαφορετικές αναλογίες. Το C3 και C8 έχει 50% σκουλήκι. Πόσο χειρότερο να είναι από αηδίες όπως το φιλαδέλφεια και η αγελάδα που γελάει; Ή τις τυροκαφτερές εργοστασίου;
Z

Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 4468
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα

Re: Νέο τυροάλειμμα από έντομα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 11 Απρ 2023, 21:37

είναι νηστίσιμα αυτά;

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 8933
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: Νέο τυροάλειμμα από έντομα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 11 Απρ 2023, 21:38

Μόνο το C3, που δεν έχει καθόλου πρωτεϊνη γάλακτος.
Z

Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 4468
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
Τοποθεσία: πάω για τσιγάρα

Re: Νέο τυροάλειμμα από έντομα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 16 Απρ 2023, 22:40

Καρμίνη: Η δημοφιλής χρωστική από έντομα που χαρίζει λαμπερό κόκκινο χρώμα στα τρόφιμα

....Ο μακρύς κατάλογος των προϊόντων στα οποία χρησιμοποιείται σήμερα η καρμίνη περιλαμβάνει παγωτά, γρανίτες, γιαούρτια, χυμούς, ποτά, γλυκά, μπισκότα, κέικ, καραμέλες, τσίχλες, γέμιση φρούτου σε τυποποιημένα τρόφιμα, σιρόπια, μαρμελάδες, κομπόστες, γαλακτοκομικά με φράουλα, κοκτέιλ φρούτων. Ακόμα, βρίσκεται σε παιδικές τροφές, τυριά τσένταρ, αποξηραμένα ψάρια, σάλτσες ντομάτας, επιδόρπια με ζελατίνη (ζελέ), κερασάκια ζαχαροπλαστικής (μαρασκίνο), προϊόντα υποκατάστατα αστακού και καβουριού, λικέρ, ξίδια, πουτίγκες, χαβιάρι, επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα), συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα, παστίλιες για τον βήχα, προϊόντα μαλλιών και περιποίησης δέρματος και καλλυντικά (σκιές ματιών, ρουζ, πούδρες, κραγιόν, λιπ γκλος και βερνίκια νυχιών)..........
https://cibum.gr/nea/karmini-i-dimofili ... a-trofima/

:a040:


Άβαταρ μέλους
killzone
Δημοσιεύσεις: 5616
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 15:41

Re: Νέο τυροάλειμμα από έντομα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 16 Απρ 2023, 22:54

Ειμαστε στην σωστη πλευρα της ιστοριας

Άβαταρ μέλους
Kotas
Δημοσιεύσεις: 944
Εγγραφή: 01 Οκτ 2021, 23:50

Re: Νέο τυροάλειμμα από έντομα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas » 16 Απρ 2023, 22:59

δεν κλανουν μεθανιο τα εντομα οποτε ας τα βαλουμε στην διατροφη μας :102:

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών