Σελίδα 1 από 1

Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2023, 16:56
από Orion22
hellegennes πες μου σε παρακαλώ αν γνωρίζεις.
Έχει σταματήσει να παράγεται η ΕΚΜΑ (γαλλικού τύπου);

Έχω δυο τρία χρόνια να την δω κι όσο και αν προσπάθησα να καλύψω το κενό με κάτι wholegrain -παρ ότι καλές- δεν τα κατάφερα.

Στερεύουν και οι τελευταίες ελπίδες μετά το fail της Κύκνος φέτος - με βλέπω να φυτεύω σινάπι και να αρχίζω πειράματα με ξύδι :-?

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2023, 17:50
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.


Την πιο πλούσια μουσταρδοσάλτσα την έφκιανε ένα σουβλατζίδικο μέσα στό σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού πρίν πολλά χρόνια.....

Νομίζω οτι αν πειραματιστείς με διάφορα ξύδια βάλσαμα μπαχάρια καί λεμόνια έχεις ελπίδα να φτιάξεις κάτι ανάλογο.....


.

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2023, 10:55
από Ερμής
Orion22 έγραψε:
21 Απρ 2023, 16:56

Έχει σταματήσει να παράγεται η ΕΚΜΑ (γαλλικού τύπου);

Όχι, πριν κανένα μήνα πήρα.

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2023, 11:06
από Libre arbitre
Νομίζω πως στον Σκλαβενίτη έχω βρει.

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2023, 11:18
από aLiCat
Η πιο ποιοτική μουστάρδα από τις συσκευασμένες θεωρείται η Dijon, αν και μου φαίνεται αρκετά έντονη για τους δικούς μου γευστικούς κάλυκες.
Τα τελευταία χρόνια προτιμώ τις μουστάρδες με απαλή γεύση.

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023, 12:15
από georgebi
Orion22 έγραψε:
21 Απρ 2023, 16:56
Φανατικός οπαδός της εδώ και πολλά χρόνια την βρίσκω μόνο στον σκλαβενιτη της γειτονιάς μου

Και μου κανε μεγάλη εντύπωση που τη περασμένη βδομάδα δεν είχε ούτε για δείγμα
(οι υπάλληλοι δεν είχαν ιδέα και γω πρέπει να χα κανα 6μηνο να αγοράσω)

Με έβγαλε χθες ο δρόμος στον μεγάλο σκλαβενιτη στα Φιλαδέλφεια (τέρμα Αχαρνών)

και εκεί είχε βουνό

Εικόνα

Πήρα 2 να υπάρχουν με λήξη 12ο του 2026

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023, 12:31
από Orion22
georgebi έγραψε:
17 Μάιος 2023, 12:15
Orion22 έγραψε:
21 Απρ 2023, 16:56
Φανατικός οπαδός της εδώ και πολλά χρόνια την βρίσκω μόνο στον σκλαβενιτη της γειτονιάς μου

Και μου κανε μεγάλη εντύπωση που τη περασμένη βδομάδα δεν είχε ούτε για δείγμα
(οι υπάλληλοι δεν είχαν ιδέα και γω πρέπει να χα κανα 6μηνο να αγοράσω)

Με έβγαλε χθες ο δρόμος στον μεγάλο σκλαβενιτη στα Φιλαδέλφεια (τέρμα Αχαρνών)

και εκεί είχε βουνό

[img]https://i.postimg.cc/RFr2HvGT/mous ... .jpg[/img]

Πήρα 2 να υπάρχουν με λήξη 12ο του 2026
ωραίος :smt038
ριξε κι άλλο αλάτι στην πληγή :lol: , επαρχία το έχουν σταματήσει μάλλον το άθλημα :a040:
οταν ξανανέβω αθήνα με βλέπω να νοικιαζω κοντέινερ /μεταφορικη :lol:

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023, 12:31
από Υδράργυρος
Orion22 έγραψε:
21 Απρ 2023, 16:56
hellegennes πες μου σε παρακαλώ αν γνωρίζεις.
Έχει σταματήσει να παράγεται η ΕΚΜΑ (γαλλικού τύπου);

Έχω δυο τρία χρόνια να την δω κι όσο και αν προσπάθησα να καλύψω το κενό με κάτι wholegrain -παρ ότι καλές- δεν τα κατάφερα.

Στερεύουν και οι τελευταίες ελπίδες μετά το fail της Κύκνος φέτος - με βλέπω να φυτεύω σινάπι και να αρχίζω πειράματα με ξύδι :-?
Ξεκίνα από τώρα τους πειραματισμούς. Εγώ παίρνω σκόνη μουστάρδα από τη Σωκράτους. Βάζω ας πούμε τρεις κουταλιές του γλυκού σκόνη μουστάρδα, 5-6 νερό, τα ανακατεύω να γίνουν μια παχιά πάστα και το αφήνω για 1-2 λεπτά. Μετά βάζω 2 κουταλιές ξύδι, ή λεμόνι, ή μπαλσαμικο, το ανακατεύω πάλι, και στο τέλος βάζω 3 κουταλιές του γλυκού λάδι και το ανακατεύω για να δέσει η πάστα. Μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Τέλος πάντων βρίσκεις τις δικές σου αναλογίε ςκαι συστατικά, εκτός από το πρώτο στάδιο της πάστας μουστάρδα μες το νερό. Υποχρεωτικά ξεκινας με αυτό. Μετά είσαι ελεύθερος

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023, 12:35
από Orion22
Υδράργυρος έγραψε:
17 Μάιος 2023, 12:31
Orion22 έγραψε:
21 Απρ 2023, 16:56
hellegennes πες μου σε παρακαλώ αν γνωρίζεις.
Έχει σταματήσει να παράγεται η ΕΚΜΑ (γαλλικού τύπου);

Έχω δυο τρία χρόνια να την δω κι όσο και αν προσπάθησα να καλύψω το κενό με κάτι wholegrain -παρ ότι καλές- δεν τα κατάφερα.

Στερεύουν και οι τελευταίες ελπίδες μετά το fail της Κύκνος φέτος - με βλέπω να φυτεύω σινάπι και να αρχίζω πειράματα με ξύδι :-?
Ξεκίνα από τώρα τους πειραματισμούς. Εγώ παίρνω σκόνη μουστάρδα από τη Σωκράτους. Βάζω ας πούμε τρεις κουταλιές του γλυκού σκόνη μουστάρδα, 5-6 νερό, τα ανακατεύω να γίνουν μια παχιά πάστα και το αφήνω για 1-2 λεπτά. Μετά βάζω 2 κουταλιές ξύδι, ή λεμόνι, ή μπαλσαμικο, το ανακατεύω πάλι, και στο τέλος βάζω 3 κουταλιές του γλυκού λάδι και το ανακατεύω για να δέσει η πάστα. Μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Τέλος πάντων βρίσκεις τις δικές σου αναλογίε ςκαι συστατικά, εκτός από το πρώτο στάδιο της πάστας μουστάρδα μες το νερό. Υποχρεωτικά ξεκινας με αυτό. Μετά είσαι ελεύθερος
thx :smt023

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023, 12:49
από dna replication
ο Σκλαβενίτης και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχει την αθάνατη ΕΚΜΑ, την καλυτερη μουστάρδα αγγλικού τύπου
δεν έχει όμως τα νεροπότηρα, έχει μόνο τα ποτήρια του ουίσκυ

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023, 12:52
από stergiosbik
Δυσεύρετη η Εκμα και στην Λάρισα.

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023, 13:24
από Ερμής
Αθηνα έχουμε αποθέματα και σε Θανόπουλο και σε Σκλαβενιτη και βασιλοπουλο

Re: Μουστάρδα -ες

Δημοσιεύτηκε: 06 Ιαν 2025, 13:38
από ήρωας του λαού
παπαδημητριου μονο