Σελίδα 1 από 1
Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 05:46
από Imperium
Ξέρει κανείς πώς λέγεται αυτό το πράγμα στα Ελληνικά;
https://en.wikipedia.org/wiki/Buckwheathttps://www.google.com/search?q=buckwheat
Ο Γκούκλης το μεταφράζει ως "είδος σίκαλης", που εμφανέστατα ΔΕΝ είναι.
Χαρακτηρίζεται ως ψευδο-δημητριακό, και όντως, μοιάζει αλλά δεν είναι.
Το τρώνε πολύ οι Ρώσοι, Ρωσίδα μου το έδειξε.
Είναι νοστιμότατο ψημένο, και σε κουλούρια με σουσάμι τολμώ να πώ πιο νόστιμο - ή τουλάχιστον εξ ίσου νόστιμο.
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 08:03
από Λεγεών
Φαγόπυρο
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 08:38
από Yochanan
αυτό που λέει ο λεγεουνης - το βρήκα και σα μαυροσίταρο σε μια συνταγή για ψωμί με φαγόπυρο και σπόρους τσία. Προφανώς όποιος τρώει τέτοια πράματα (με σπρεντ απο οργκανικ αβοκαντο και αρτίζαναλ μέλι μανούκα είμαι σίγουρος) είναι για πρώτης θέσης εισιτήριο στα ΤΡΕΝΑ.
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 08:44
από Imperium
Merci.
Με το λατινικό του, δλδ:
Fagopyrum esculentum/tataricum
Δοκίμασα χθες μακαρόνια από αλεύρι τέτοιο, και αν και συνήθως δεν μου αρέσουν τα σκούρα "whole" μακαρόνια (τα απεχθάνομαι βασικά), αυτά ήταν εξαιρετικά, θα ξαναπάρω.
Δεν ξέρω αν μετράει για είδος πολυτελέιας, μανούκα χανυ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντως οι ρώσοι τον σπόρο τον έχουν για φτηνό μεζέ... σαν πασατέμπο, ηλιόσπορο, φυστίκια, κλπ.
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 08:44
από Japetus
Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 08:55
από Imperium
Japetus έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44
Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
Το φαγόπυρο έχει πολλές εξαιρετικές ιδιότητες για την υγεία.
Πάντως να φας Ryvita (που είναι βασικά "γκοφρέτα" σίκαλη), με σουσάμι, φαγόπυρο και λινοσπορό, να γλέιφεις τα χείλη σου, και μετά να μου πείς για β' διαλογές.


Πλιγούρι, πολυπάει, εννοείται...

Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 09:03
από Λεγεών
Yochanan έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:38
αυτό που λέει ο λεγεουνης - το βρήκα και σα μαυροσίταρο σε μια συνταγή για ψωμί με φαγόπυρο και σπόρους τσία. Προφανώς όποιος τρώει τέτοια πράματα (με σπρεντ απο οργκανικ αβοκαντο και αρτίζαναλ μέλι μανούκα είμαι σίγουρος) είναι για πρώτης θέσης εισιτήριο στα ΤΡΕΝΑ.

Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 13:58
από koenopoulos
Japetus έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44
Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
Στη δυτική Ευρώπη τα έτρωγαν από παλιά. Oι αυθεντικές αλμυρές κρέπες της Βρετάνης, π. χ., από φαγόπυρο γίνονται.
Βέβαια πέρασαν από τον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας σε αυτό της νέας υγιεινής κουζίνας (βάζω και τις μπάρες εδώ) κατά την τελευταία 15ετία.
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 14:12
από sys3x
Ston plythintiko einai oi.
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 14:20
από Allah
Japetus έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44
Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
Όλα αυτά θεωρούντο δεύτερης διαλογής επειδή δεν υπήρχε η γνώση και η τεχνολογία για να προσδιορίσουμε την θρεπτική τους αξία.
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 14:49
από koenopoulos
sys3x έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 14:12
Ston plythintiko einai oi.
Σώωωπα ή μάλλον sooopa.

Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 15:29
από Japetus
koenopoulos έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 13:58
Στη δυτική Ευρώπη τα έτρωγαν από παλιά. Oι αυθεντικές αλμυρές κρέπες της Βρετάνης, π. χ., από φαγόπυρο γίνονται.
Βέβαια πέρασαν από τον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας σε αυτό της νέας υγιεινής κουζίνας (βάζω και τις μπάρες εδώ) κατά την τελευταία 15ετία.
Να που μου έλυσες και μια απορία που είχα μικρός όταν μου έλεγε μια θεια μου από το Κεμπέκ να σου κάνω τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου και σαρακήνικο στάρι (ble de sarrasin) τί εννοούσε -και η ίδια δεν ήξερε να μου εξηγήσει...
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 15:36
από Feindflug
Imperium έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44
Merci.
Με το λατινικό του, δλδ:
Fagopyrum esculentum/tataricum
Δοκίμασα χθες μακαρόνια από αλεύρι τέτοιο, και αν και συνήθως δεν μου αρέσουν τα σκούρα "whole" μακαρόνια (τα απεχθάνομαι βασικά), αυτά ήταν εξαιρετικά, θα ξαναπάρω.
Δεν ξέρω αν μετράει για είδος πολυτελέιας, μανούκα χανυ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντως οι ρώσοι τον σπόρο τον έχουν για φτηνό μεζέ... σαν πασατέμπο, ηλιόσπορο, φυστίκια, κλπ.
Μια φορά έφαγα φαγόπυρο ρε δικέ μου και ήταν από άγευστο εώς σαν να τρως χώμα.
Είναι τόσο σούπερ τροφή τελικά ή θα αρχίσουμε να κακαρίζουμε αν το τρώμε;
Re: Buckwheat
Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2023, 17:55
από Imperium
Feindflug έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 15:36
Μια φορά έφαγα φαγόπυρο ρε δικέ μου και ήταν από άγευστο εώς σαν να τρως χώμα.
Είναι τόσο σούπερ τροφή τελικά ή θα αρχίσουμε να κακαρίζουμε αν το τρώμε;
Τι να πω;
Ίσως να εξαρτάται απο παρτίδες, τρόπο επεξεργασίας, φρεσκότητα, δεν ξέρω...
Με
τίποτα δεν θα το περιέγραφα ως άγευστό.
Προσωπικά, νομίζω οτι παίζει στα ίσα με ανώτερες γευσεις όπως φυστίκια αιγίνης, σουσάμι, κλπ.
Οτι είναι σούπερ τροφή, είναι, διάβασε όπου θες στο ιντερνετ
Buckwheat: unique properties!
It does not contain gluten and can be consumed by coeliacs and those who are gluten intolerant. Thanks to this characteristic and its other properties, buckwheat is easily digestible.
Contains all the 8 essential amino acids that our body needs as the building blocks of our cells, and for its main vital functions.
Its proteins have a high biological value, which means that the protein can be easily absorbed and assimilated into our own bodies.
Compared to real grains, buckwheat contains a lot of lysine, an amino acid very important for the health of the skin, tissues and our immune system. It is one of the components of collagen and keratin!
Is rich in fibre, which promotes intestinal regularity and stimulates the health of intestinal bacterial flora.
Buckwheat is rich in vitamins and minerals, especially potassium and B vitamins.
Has a low glycemic index, which does not cause blood glucose peaks and is therefore suitable for diabetics, children. Consumption of buckwheat lowers glycemia in diabetics.
Contains the compound rutin, an antioxidant polyphenol that reduces inflammation and lowers blood pressure.
Eating buckwheat regularly can lower bad cholesterol.
According to a 2005 study, buckwheat trypsin enzyme has antimicrobial, antibacterial effects and could protect against diabetes, hypertension and tumors!
- αλλά δεν είναι αυτό που συζητάω.