Buckwheat
Buckwheat
Ξέρει κανείς πώς λέγεται αυτό το πράγμα στα Ελληνικά;
https://en.wikipedia.org/wiki/Buckwheat
https://www.google.com/search?q=buckwheat
Ο Γκούκλης το μεταφράζει ως "είδος σίκαλης", που εμφανέστατα ΔΕΝ είναι.
Χαρακτηρίζεται ως ψευδο-δημητριακό, και όντως, μοιάζει αλλά δεν είναι.
Το τρώνε πολύ οι Ρώσοι, Ρωσίδα μου το έδειξε.
Είναι νοστιμότατο ψημένο, και σε κουλούρια με σουσάμι τολμώ να πώ πιο νόστιμο - ή τουλάχιστον εξ ίσου νόστιμο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Buckwheat
https://www.google.com/search?q=buckwheat
Ο Γκούκλης το μεταφράζει ως "είδος σίκαλης", που εμφανέστατα ΔΕΝ είναι.
Χαρακτηρίζεται ως ψευδο-δημητριακό, και όντως, μοιάζει αλλά δεν είναι.
Το τρώνε πολύ οι Ρώσοι, Ρωσίδα μου το έδειξε.
Είναι νοστιμότατο ψημένο, και σε κουλούρια με σουσάμι τολμώ να πώ πιο νόστιμο - ή τουλάχιστον εξ ίσου νόστιμο.
Re: Buckwheat
αυτό που λέει ο λεγεουνης - το βρήκα και σα μαυροσίταρο σε μια συνταγή για ψωμί με φαγόπυρο και σπόρους τσία. Προφανώς όποιος τρώει τέτοια πράματα (με σπρεντ απο οργκανικ αβοκαντο και αρτίζαναλ μέλι μανούκα είμαι σίγουρος) είναι για πρώτης θέσης εισιτήριο στα ΤΡΕΝΑ.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Re: Buckwheat
Merci.
Με το λατινικό του, δλδ:
Fagopyrum esculentum/tataricum
Δοκίμασα χθες μακαρόνια από αλεύρι τέτοιο, και αν και συνήθως δεν μου αρέσουν τα σκούρα "whole" μακαρόνια (τα απεχθάνομαι βασικά), αυτά ήταν εξαιρετικά, θα ξαναπάρω.
Δεν ξέρω αν μετράει για είδος πολυτελέιας, μανούκα χανυ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντως οι ρώσοι τον σπόρο τον έχουν για φτηνό μεζέ... σαν πασατέμπο, ηλιόσπορο, φυστίκια, κλπ.
Με το λατινικό του, δλδ:
Fagopyrum esculentum/tataricum
Δοκίμασα χθες μακαρόνια από αλεύρι τέτοιο, και αν και συνήθως δεν μου αρέσουν τα σκούρα "whole" μακαρόνια (τα απεχθάνομαι βασικά), αυτά ήταν εξαιρετικά, θα ξαναπάρω.
Δεν ξέρω αν μετράει για είδος πολυτελέιας, μανούκα χανυ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντως οι ρώσοι τον σπόρο τον έχουν για φτηνό μεζέ... σαν πασατέμπο, ηλιόσπορο, φυστίκια, κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 03 Μάιος 2023, 08:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Buckwheat
Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
Re: Buckwheat
Το φαγόπυρο έχει πολλές εξαιρετικές ιδιότητες για την υγεία.Japetus έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
Πάντως να φας Ryvita (που είναι βασικά "γκοφρέτα" σίκαλη), με σουσάμι, φαγόπυρο και λινοσπορό, να γλέιφεις τα χείλη σου, και μετά να μου πείς για β' διαλογές.


Πλιγούρι, πολυπάει, εννοείται...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 03 Μάιος 2023, 09:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Buckwheat
Yochanan έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:38αυτό που λέει ο λεγεουνης - το βρήκα και σα μαυροσίταρο σε μια συνταγή για ψωμί με φαγόπυρο και σπόρους τσία. Προφανώς όποιος τρώει τέτοια πράματα (με σπρεντ απο οργκανικ αβοκαντο και αρτίζαναλ μέλι μανούκα είμαι σίγουρος) είναι για πρώτης θέσης εισιτήριο στα ΤΡΕΝΑ.

- koenopoulos
- Δημοσιεύσεις: 112
- Εγγραφή: 22 Απρ 2022, 13:36
Re: Buckwheat
Στη δυτική Ευρώπη τα έτρωγαν από παλιά. Oι αυθεντικές αλμυρές κρέπες της Βρετάνης, π. χ., από φαγόπυρο γίνονται.Japetus έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
Βέβαια πέρασαν από τον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας σε αυτό της νέας υγιεινής κουζίνας (βάζω και τις μπάρες εδώ) κατά την τελευταία 15ετία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος koenopoulos την 03 Μάιος 2023, 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Allah
- Δημοσιεύσεις: 1958
- Εγγραφή: 08 Ιαν 2023, 14:40
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Τοποθεσία: Mecca
- Επικοινωνία:
Re: Buckwheat
Όλα αυτά θεωρούντο δεύτερης διαλογής επειδή δεν υπήρχε η γνώση και η τεχνολογία για να προσδιορίσουμε την θρεπτική τους αξία.Japetus έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44Μου κάνει εντύπωση που κάτι τέτοια δημητριακά και όσπρια που ταΐζαμε στις κότες και τα περιστέρια γιατί ήταν δεύτερης διαλογής, ξανα'ανακαλύφθηκαν' από τάχα ψαγμένους και έγιναν γκουρμεδιες.. Φαγοπυρο, πληγουρι, χοντροκομμενο καλαμποκαλευρο.. Όπως και κάτι βρωμες και σικαλες στα τετράποδα...
- koenopoulos
- Δημοσιεύσεις: 112
- Εγγραφή: 22 Απρ 2022, 13:36
Re: Buckwheat
Να που μου έλυσες και μια απορία που είχα μικρός όταν μου έλεγε μια θεια μου από το Κεμπέκ να σου κάνω τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου και σαρακήνικο στάρι (ble de sarrasin) τί εννοούσε -και η ίδια δεν ήξερε να μου εξηγήσει...koenopoulos έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 13:58Στη δυτική Ευρώπη τα έτρωγαν από παλιά. Oι αυθεντικές αλμυρές κρέπες της Βρετάνης, π. χ., από φαγόπυρο γίνονται.
Βέβαια πέρασαν από τον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας σε αυτό της νέας υγιεινής κουζίνας (βάζω και τις μπάρες εδώ) κατά την τελευταία 15ετία.
Re: Buckwheat
Μια φορά έφαγα φαγόπυρο ρε δικέ μου και ήταν από άγευστο εώς σαν να τρως χώμα.Imperium έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 08:44Merci.
Με το λατινικό του, δλδ:
Fagopyrum esculentum/tataricum
Δοκίμασα χθες μακαρόνια από αλεύρι τέτοιο, και αν και συνήθως δεν μου αρέσουν τα σκούρα "whole" μακαρόνια (τα απεχθάνομαι βασικά), αυτά ήταν εξαιρετικά, θα ξαναπάρω.
Δεν ξέρω αν μετράει για είδος πολυτελέιας, μανούκα χανυ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντως οι ρώσοι τον σπόρο τον έχουν για φτηνό μεζέ... σαν πασατέμπο, ηλιόσπορο, φυστίκια, κλπ.
Είναι τόσο σούπερ τροφή τελικά ή θα αρχίσουμε να κακαρίζουμε αν το τρώμε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Re: Buckwheat
Τι να πω;
Ίσως να εξαρτάται απο παρτίδες, τρόπο επεξεργασίας, φρεσκότητα, δεν ξέρω...
Με τίποτα δεν θα το περιέγραφα ως άγευστό.
Προσωπικά, νομίζω οτι παίζει στα ίσα με ανώτερες γευσεις όπως φυστίκια αιγίνης, σουσάμι, κλπ.
Οτι είναι σούπερ τροφή, είναι, διάβασε όπου θες στο ιντερνετ
SpoilerShow
Buckwheat: unique properties!
It does not contain gluten and can be consumed by coeliacs and those who are gluten intolerant. Thanks to this characteristic and its other properties, buckwheat is easily digestible.
Contains all the 8 essential amino acids that our body needs as the building blocks of our cells, and for its main vital functions.
Its proteins have a high biological value, which means that the protein can be easily absorbed and assimilated into our own bodies.
Compared to real grains, buckwheat contains a lot of lysine, an amino acid very important for the health of the skin, tissues and our immune system. It is one of the components of collagen and keratin!
Is rich in fibre, which promotes intestinal regularity and stimulates the health of intestinal bacterial flora.
Buckwheat is rich in vitamins and minerals, especially potassium and B vitamins.
Has a low glycemic index, which does not cause blood glucose peaks and is therefore suitable for diabetics, children. Consumption of buckwheat lowers glycemia in diabetics.
Contains the compound rutin, an antioxidant polyphenol that reduces inflammation and lowers blood pressure.
Eating buckwheat regularly can lower bad cholesterol.
According to a 2005 study, buckwheat trypsin enzyme has antimicrobial, antibacterial effects and could protect against diabetes, hypertension and tumors!
It does not contain gluten and can be consumed by coeliacs and those who are gluten intolerant. Thanks to this characteristic and its other properties, buckwheat is easily digestible.
Contains all the 8 essential amino acids that our body needs as the building blocks of our cells, and for its main vital functions.
Its proteins have a high biological value, which means that the protein can be easily absorbed and assimilated into our own bodies.
Compared to real grains, buckwheat contains a lot of lysine, an amino acid very important for the health of the skin, tissues and our immune system. It is one of the components of collagen and keratin!
Is rich in fibre, which promotes intestinal regularity and stimulates the health of intestinal bacterial flora.
Buckwheat is rich in vitamins and minerals, especially potassium and B vitamins.
Has a low glycemic index, which does not cause blood glucose peaks and is therefore suitable for diabetics, children. Consumption of buckwheat lowers glycemia in diabetics.
Contains the compound rutin, an antioxidant polyphenol that reduces inflammation and lowers blood pressure.
Eating buckwheat regularly can lower bad cholesterol.
According to a 2005 study, buckwheat trypsin enzyme has antimicrobial, antibacterial effects and could protect against diabetes, hypertension and tumors!