Ορίστε αν το κατάλαβε σωστά ο Στόκος Πονηρίδης, τι άλλο να πούμε. Ευχαριστώ Ναιδα
Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
-
- Δημοσιεύσεις: 2906
- Εγγραφή: 06 Μαρ 2023, 05:25
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Και για να μη χάνουμε το θέμα, Ασέβαστε, όποτε θέλεις χοιρινό στη λαδόκολλα, σφύρα.
Παίζει και σε συνδυασμούς κρεατικών αλλά το χοιρινό είναι το πιο συνηθισμένο.
Παίζει και σε συνδυασμούς κρεατικών αλλά το χοιρινό είναι το πιο συνηθισμένο.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 40677
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Πω, μαλάκα, πόσο λάδι έβαλες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
γραψε ρε συ να βρισκεται, και θα ξανακανω. εχω 2 μερες που δεν θα κατεβω για ψωνια, και εχω και παστιτσιο, απο την ιδια καλη γυναικα που μου εφτιαξε το κατσικακι, κομπλε ειμαι προς το παρον.
α, εχω κοτοπουλο, μπορω να το κανω κι αυτο στη λαδοκολλα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
δεν ειναι λαδι, εβαλα και νερο, απο φοβο μην στεγνωσει, μαλακια εκανα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Μωρέ κοτόπουλο έχεις, το θέμα είναι τί άλλο ΔΕΝ έχεις από τη λίστα που σου έγραψα.
Για να ξέρουμε αν σώζεται με ό,τι υπάρχει.
Συνταγές σε ευρώ, με επιστροφή σε γιεν, που θα ανταλλάξεις με ρούβλια και καπάκι σε δήμητρες, δεν δίδω.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Αυτό δεν είναι μαγειρική αλλά πυροσβεστική επέμβαση, ρε συ.Ασέβαστος έγραψε: ↑28 Μάιος 2023, 22:03δεν ειναι λαδι, εβαλα και νερο, απο φοβο μην στεγνωσει, μαλακια εκανα.
Γι' αυτό σου λέω, πάρε ό,τι σου έγραψα στη λίστα. Είναι μελετημένη.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
λοιπον, ξαναβρηκα τη λιστα, βλεπεις τι δεν εχω.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 15:50Ασέβαστε, μια πρώτη λίστα.
Βασικά υλικά που πρέπει να υπάρχουν στο ψυγείο
Φέτα, σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο τυρί (ζαμπόν/τυρί) αν κάνεις τοστ.
Αυγά
Βούτυρο
Ντομάτες ή και μικρά ντοματάκια
Πιπεριές-καρότα-μαϊντανός-σέλινο
Σαλατικά που γουστάρεις (έτοιμα ή όχι)
Μουστάρδα
Κατάψυξη
Ψαρικά ξεκοκκαλισμένα/φιλεταρισμένα (ό,τι θέλεις)
Πατάτες
Καλαμπόκι (αν σ' αρέσει)
Εκτός ψυγείου
Λάδι
Ξύδι
Κρεμμύδια (προτίμησε μεγάλα)
Πατάτες
Λεμόνια
Σκόρδα εχω σε σκονη
Πίτες ή ψωμί σε φέτες
Κονσέρβες (χυμός ή τριμμένες ντομάτες)
Μπαχαρικά
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Ρίγανη
Δεντρολίβανο
Κανέλλα κλπ
Αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί
Σπάγγος
Κρασί ή ούζο
Φρέσκα κρεατικά ή κιμά (ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις)
Αν έχεις όλα αυτά, μπορώ να σου προτείνω κάποιες πανεύκολες, γρήγορες και "καθαρές" συνταγές, που θεωρώ ότι θα σε καλύψουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.
Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.
Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.
Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.
Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο.
Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.
Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.
Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.
Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
-
- Δημοσιεύσεις: 2906
- Εγγραφή: 06 Μαρ 2023, 05:25
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
ναι, με τις τεχνικες λεπτομερειες, τοχω.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Μάιος 2023, 22:56Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.
Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.
Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.
Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.
Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο.
τι αποψη εχεις για ενα σανιτας που ειναι απο τη μια αλουμινοχαρτο και απο την αλλη λαδοκολλα; βολευει;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά το θέμα είναι να "πιάνει καλά" στα πλαϊνά του ταψιού για να κλείσει. Αν ναι, μια χαρά είναι. Αλλά θα βάζεις τη μεριά της λαδόκολλας να "βλέπει" το φαγητό.Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 18:21ναι, με τις τεχνικες λεπτομερειες, τοχω.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Μάιος 2023, 22:56Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.
Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.
Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.
Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.
Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο.
τι αποψη εχεις για ενα σανιτας που ειναι απο τη μια αλουμινοχαρτο και απο την αλλη λαδοκολλα; βολευει;
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
-
- Δημοσιεύσεις: 2906
- Εγγραφή: 06 Μαρ 2023, 05:25
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Η ΓΑΛΗ είναι ενθουσιασμένη, βρήκε το πρώτο άτομο ,πιο ασχετο από την ίδια στην μαγειρική
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
ναι εχει την ακαμψια του αλουμινιου, και την επιφανεια λαδοκολλας. μπορει να κανει και για τυλιγμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Οκ, θες συνταγή για κοτόπουλο τώρα; Αν ναι, πες αν είναι κομμάτια ή μπουτια.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 317 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sol
22 Μάιος 2023, 12:46
-
-
Νέα δημοσίευση Σε ποιες εκλογές ψηφίσατε πρώτη φορά?
από George_V » 25 Ιουν 2023, 17:18 » σε Εσωτερική Πολιτική - 30 Απαντήσεις
- 679 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
25 Ιουν 2023, 19:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κίνα: Ο πληθυσμός μειώθηκε για πρώτη φορά από το 1961
από nikos p 2020 » 17 Ιαν 2023, 17:31 » σε Διεθνής πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 287 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nikos p 2020
17 Ιαν 2023, 21:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Netflix: γιατί άρχισε να χάνει συνδρομητές για πρώτη φορά;
από Animal » 27 Απρ 2022, 20:28 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 94 Απαντήσεις
- 3611 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dorian
04 Δεκ 2022, 14:31
-