Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 29 Μάιος 2023, 21:11
Ενιγουέι, γράφω μία τώρα.
1. Πλένεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
2. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψί και κόβεις τα γύρω που περισσεύουν.
3. Κόβεις δυο ντομάτες σε ροδέλες.
4. Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200
5. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις μισό ποτήρι λάδι, 1 στυμένο λεμόνι και μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
6. Στρώνεις στα ταψί τις ροδέλες ντομάτας (αν είναι ντοματάκια τα κόβεις στη μέση).
7. Βουτάς τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα και τα βάζεις στο ταψί από την ανάποδη μεριά της πέτσας.
8. Σκεπάζεις το ταψί με το αλουμινόχαρτο, στερεώνοντας όσο μπορείς καλύτερα τα πλαϊνά, το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις για 45-60".
9. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο γυρίζεις τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και προσθέτεις πάνω στις ντομάτες τριμμένη φέτα. Ρίχνεις πάνω στα κομμάτια μ' ένα κουτάλι υγρό από το ταψί (αν έχει) ή από το μείγμα.
10. Όταν ξεροψηθεί, γύρω στο 20λεπτο, είναι έτοιμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΓΑΛΗ την 29 Μάιος 2023, 21:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.