ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ
Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:04
ποια εταιρία/κατάστημα/παραγωγός έχει το καλύτερο; βρίσκομαι στην αθήνα
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Ιούλιο βγαίνουν τα βύσσινα ή θυμάμαι λάθος, δικέ μου; ρίξε συνταγή πάντωςST48410 έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:08Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Ναι, κάπου εκεί.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:09Ιούλιο βγαίνουν τα βύσσινα ή θυμάμαι λάθος, δικέ μου; ρίξε συνταγή πάντωςST48410 έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:08Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Γιατί να το βάλεις στον ήλιο; πρώτη φορά το ακούω. Για γλυκό βύσσινο λες έτσι;ST48410 έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:08Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Να το πάμε σε εργοτάξιο τότε σαν τον Αδωνη
Λάθος. Έχεις δίκιο. Απλά όποτε βρίσκαμε καλό βύσσινο, εκτός από γλυκό κάναμε και ποτό, και έγραψα από κεκτημένη. Τα βύσσινα που περισσεύουν από ποτό τα χρησιμοποιούσαμε επίσης με καϊμάκι. Άτιμα γεράματα...Naida έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:15Γιατί να το βάλεις στον ήλιο; πρώτη φορά το ακούω. Για γλυκό βύσσινο λες έτσι;ST48410 έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:08Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Ναι σωστά το λικέρ θέλει ήλιοST48410 έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:18Λάθος. Έχεις δίκιο. Απλά όποτε βρίσκαμε καλό βύσσινο, εκτός από γλυκό κάναμε και ποτό, και έγραψα από κεκτημένη. Τα βύσσινα που περισσεύουν από ποτό τα χρησιμοποιούσαμε επίσης με καϊμάκι. Άτιμα γεράματα...Naida έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:15Γιατί να το βάλεις στον ήλιο; πρώτη φορά το ακούω. Για γλυκό βύσσινο λες έτσι;ST48410 έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:08Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Πιθανόν γιατί έχει μπόλικο κονιάκ. Λοιπόν για το γλυκό θα σε καλύψει μια οποιαδήποτε συνταγή από το νετ. Βύσσινα και ζάχαρη. Μπορεί να πειραματιστείς με λιγότερη ζάχαρη αλλά μην το παρακάνεις αν δεν θέλεις να σου χαλάσει σε βάθος χρόνου. Αυτά τα γλυκά τα κρατάς χωρίς πρόβλημα για αρκετούς μήνες.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:20
κανόνισε όταν δίνεις την συνταγή, να μην έχεις σουρώσει πρώτα
ST48410 έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:36Πιθανόν γιατί έχει μπόλικο κονιάκ. Λοιπόν για το γλυκό θα σε καλύψει μια οποιαδήποτε συνταγή από το νετ. Βύσσινα και ζάχαρη. Μπορεί να πειραματιστείς με λιγότερη ζάχαρη αλλά μην το παρακάνεις αν δεν θέλεις να σου χαλάσει σε βάθος χρόνου. Αυτά τα γλυκά τα κρατάς χωρίς πρόβλημα για αρκετούς μήνες.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 19:20
κανόνισε όταν δίνεις την συνταγή, να μην έχεις σουρώσει πρώτα
Για το ποτό. Όλα από ένα. Πχ 1 κιλό βύσσινο, 1 λίτρο κονιάκ (τριάρι, πεντάρι), 1 κιλό ζάχαρη. Καθαρίζεις τα κουκούτσια, γεμίζεις γυάλα και τη βάζεις στον ήλιο για 2-3 μήνες (καλοκαιρινούς έτσι κι αλλιώς). Κάθε τόσο 1-2 φορές την εβδομάδα, ανακινείς χωρίς να ανοίξεις τη γυάλα για να μην πετρώσει η ζάχαρη κάτω. Όταν την φέρεις μέσα στο σπίτι πρέπει να το φτιάξεις την ίδια ή την επόμενη μέρα. Σουρώνεις να φύγουν τα βύσσινα και βάζεις σε μπουκάλι προσθέτωντας μυρωδικά (ξυλάκια κανέλας, μοσχοκάρυδα, γαρύφαλλα). Τα βύσσινα δεν τα πετάς. Τα κρατάς ξεχωριστά και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με παγωτό. Ωστόσο αυτά δεν είναι τόσο γλυκά όσο το βύσσινο γλυκό. Σε άλλους μπορεί να αρέσουν έτσι, σε άλλους όχι.
Tip. Αν η γυάλα είναι προσβάσιμη σε μυρμήγκια, θα γίνει πάρτι. Σχολαστικό κλείσιμο στο καπάκι με νάιλον, ταινία κλπ. Εναλλακτικά βάζεις ένα πολύ ρηχό ταψάκι και ρίχνεις ελάχιστο νερό και την γυάλα στο κέντρο. Φροντίζεις να ανανεώνεις το νερό προτού εξατμιστεί.