Σελίδα 1 από 2

ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:04
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
ποια εταιρία/κατάστημα/παραγωγός έχει το καλύτερο; βρίσκομαι στην αθήνα

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:08
από neon imposter
υπήρχε τέτοιο παγωτό κάποτε

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:08
από ST48410
Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:09
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:08
Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Ιούλιο βγαίνουν τα βύσσινα ή θυμάμαι λάθος, δικέ μου; ρίξε συνταγή πάντως

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:12
από ST48410
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:09
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:08
Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Ιούλιο βγαίνουν τα βύσσινα ή θυμάμαι λάθος, δικέ μου; ρίξε συνταγή πάντως
Ναι, κάπου εκεί.

Χρειάζεσαι ένα εργαλείο σαν κι αυτό. Στρώνεις κάτι γιατί θα πιτσιλίσει τριγύρω και κάνει λεκέ.

https://www.skroutz.gr/s/26111014/Westm ... -4000.html

Τώρα για τα υπόλοιπα θα περιμένεις να ρωτήσω λεπτομέρειες και να σου γράψω αργότερα.

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:15
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:12
Στρώνεις κάτι γιατί θα πιτσιλίσει τριγύρω και κάνει λεκέ.


Τώρα για τα υπόλοιπα θα περιμένεις να ρωτήσω λεπτομέρειες και να σου γράψω αργότερα.

είχες παρέα δηλαδή :50aris:

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:15
από Naida
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:08
Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Γιατί να το βάλεις στον ήλιο; πρώτη φορά το ακούω. Για γλυκό βύσσινο λες έτσι;

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:16
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
Naida έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:15

Γιατί να το βάλεις στον ήλιο;


να πάρει χρώμα :50aris:

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:17
από Naida
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:16
Naida έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:15

Γιατί να το βάλεις στον ήλιο;


να πάρει χρώμα :50aris:
Να το πάμε σε εργοτάξιο τότε σαν τον Αδωνη :giggle:

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:18
από ST48410
Naida έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:15
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:08
Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Γιατί να το βάλεις στον ήλιο; πρώτη φορά το ακούω. Για γλυκό βύσσινο λες έτσι;
Λάθος. Έχεις δίκιο. Απλά όποτε βρίσκαμε καλό βύσσινο, εκτός από γλυκό κάναμε και ποτό, και έγραψα από κεκτημένη. Τα βύσσινα που περισσεύουν από ποτό τα χρησιμοποιούσαμε επίσης με καϊμάκι. Άτιμα γεράματα... :lol:

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:19
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
Naida έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:17
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:16
Naida έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:15

Γιατί να το βάλεις στον ήλιο;


να πάρει χρώμα :50aris:
Να το πάμε σε εργοτάξιο τότε σαν τον Αδωνη :giggle:

α για πρόσωπο λέγαμε :50aris:

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:20
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:18

Λάθος. Έχεις δίκιο. Απλά όποτε βρίσκαμε καλό βύσσινο, εκτός από γλυκό κάναμε και ποτό, και έγραψα από κεκτημένη. Τα βύσσινα που περισσεύουν από ποτό τα χρησιμοποιούσαμε επίσης με καϊμάκι. Άτιμα γεράματα... :lol:

κανόνισε όταν δίνεις την συνταγή, να μην έχεις σουρώσει πρώτα

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:20
από Naida
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:18
Naida έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:15
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:08
Δεν ξέρω τι χρόνο έχεις και πόσο μεράκι, αλλά θα πρότεινα να φτιάξεις το δικό σου βύσσινο. Δεν έχει καμιά σχέση το άρωμα του σπιτικού με τα τυποποιημένα. Βασικά ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια χρειάζεσαι και μια γυάλινη μπουκάλα για να το βάλεις στον ήλιο.
Καϊμάκι έτσι κι αλλιώς θα βρεις.
Γιατί να το βάλεις στον ήλιο; πρώτη φορά το ακούω. Για γλυκό βύσσινο λες έτσι;
Λάθος. Έχεις δίκιο. Απλά όποτε βρίσκαμε καλό βύσσινο, εκτός από γλυκό κάναμε και ποτό, και έγραψα από κεκτημένη. Τα βύσσινα που περισσεύουν από ποτό τα χρησιμοποιούσαμε επίσης με καϊμάκι. Άτιμα γεράματα... :lol:
Ναι σωστά το λικέρ θέλει ήλιο :D

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:36
από ST48410
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:20
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:18

Λάθος. Έχεις δίκιο. Απλά όποτε βρίσκαμε καλό βύσσινο, εκτός από γλυκό κάναμε και ποτό, και έγραψα από κεκτημένη. Τα βύσσινα που περισσεύουν από ποτό τα χρησιμοποιούσαμε επίσης με καϊμάκι. Άτιμα γεράματα... :lol:

κανόνισε όταν δίνεις την συνταγή, να μην έχεις σουρώσει πρώτα
Πιθανόν γιατί έχει μπόλικο κονιάκ. Λοιπόν για το γλυκό θα σε καλύψει μια οποιαδήποτε συνταγή από το νετ. Βύσσινα και ζάχαρη. Μπορεί να πειραματιστείς με λιγότερη ζάχαρη αλλά μην το παρακάνεις αν δεν θέλεις να σου χαλάσει σε βάθος χρόνου. Αυτά τα γλυκά τα κρατάς χωρίς πρόβλημα για αρκετούς μήνες.

Για το ποτό. Όλα από ένα. Πχ 1 κιλό βύσσινο, 1 λίτρο κονιάκ (τριάρι, πεντάρι), 1 κιλό ζάχαρη. Καθαρίζεις τα κουκούτσια, γεμίζεις γυάλα και τη βάζεις στον ήλιο για 2-3 μήνες (καλοκαιρινούς έτσι κι αλλιώς). Κάθε τόσο 1-2 φορές την εβδομάδα, ανακινείς χωρίς να ανοίξεις τη γυάλα για να μην πετρώσει η ζάχαρη κάτω. Όταν την φέρεις μέσα στο σπίτι πρέπει να το φτιάξεις την ίδια ή την επόμενη μέρα. Σουρώνεις να φύγουν τα βύσσινα και βάζεις σε μπουκάλι προσθέτωντας μυρωδικά (ξυλάκια κανέλας, μοσχοκάρυδα, γαρύφαλλα). Τα βύσσινα δεν τα πετάς. Τα κρατάς ξεχωριστά και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με παγωτό. Ωστόσο αυτά δεν είναι τόσο γλυκά όσο το βύσσινο γλυκό. Σε άλλους μπορεί να αρέσουν έτσι, σε άλλους όχι.

Tip. Αν η γυάλα είναι προσβάσιμη σε μυρμήγκια, θα γίνει πάρτι. Σχολαστικό κλείσιμο στο καπάκι με νάιλον, ταινία κλπ. Εναλλακτικά βάζεις ένα πολύ ρηχό ταψάκι και ρίχνεις ελάχιστο νερό και την γυάλα στο κέντρο. Φροντίζεις να ανανεώνεις το νερό προτού εξατμιστεί.

Re: ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 19:37
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:36
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:20
ST48410 έγραψε:
27 Μάιος 2023, 19:18

Λάθος. Έχεις δίκιο. Απλά όποτε βρίσκαμε καλό βύσσινο, εκτός από γλυκό κάναμε και ποτό, και έγραψα από κεκτημένη. Τα βύσσινα που περισσεύουν από ποτό τα χρησιμοποιούσαμε επίσης με καϊμάκι. Άτιμα γεράματα... :lol:

κανόνισε όταν δίνεις την συνταγή, να μην έχεις σουρώσει πρώτα
Πιθανόν γιατί έχει μπόλικο κονιάκ. Λοιπόν για το γλυκό θα σε καλύψει μια οποιαδήποτε συνταγή από το νετ. Βύσσινα και ζάχαρη. Μπορεί να πειραματιστείς με λιγότερη ζάχαρη αλλά μην το παρακάνεις αν δεν θέλεις να σου χαλάσει σε βάθος χρόνου. Αυτά τα γλυκά τα κρατάς χωρίς πρόβλημα για αρκετούς μήνες.

Για το ποτό. Όλα από ένα. Πχ 1 κιλό βύσσινο, 1 λίτρο κονιάκ (τριάρι, πεντάρι), 1 κιλό ζάχαρη. Καθαρίζεις τα κουκούτσια, γεμίζεις γυάλα και τη βάζεις στον ήλιο για 2-3 μήνες (καλοκαιρινούς έτσι κι αλλιώς). Κάθε τόσο 1-2 φορές την εβδομάδα, ανακινείς χωρίς να ανοίξεις τη γυάλα για να μην πετρώσει η ζάχαρη κάτω. Όταν την φέρεις μέσα στο σπίτι πρέπει να το φτιάξεις την ίδια ή την επόμενη μέρα. Σουρώνεις να φύγουν τα βύσσινα και βάζεις σε μπουκάλι προσθέτωντας μυρωδικά (ξυλάκια κανέλας, μοσχοκάρυδα, γαρύφαλλα). Τα βύσσινα δεν τα πετάς. Τα κρατάς ξεχωριστά και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με παγωτό. Ωστόσο αυτά δεν είναι τόσο γλυκά όσο το βύσσινο γλυκό. Σε άλλους μπορεί να αρέσουν έτσι, σε άλλους όχι.

Tip. Αν η γυάλα είναι προσβάσιμη σε μυρμήγκια, θα γίνει πάρτι. Σχολαστικό κλείσιμο στο καπάκι με νάιλον, ταινία κλπ. Εναλλακτικά βάζεις ένα πολύ ρηχό ταψάκι και ρίχνεις ελάχιστο νερό και την γυάλα στο κέντρο. Φροντίζεις να ανανεώνεις το νερό προτού εξατμιστεί.
:-? ρε συ για παγωτό ρώτησα :-? όλα καλά; :-?