Βοήθεια σε αρχάριο

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Isildur
Δημοσιεύσεις: 9357
Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
Phorum.gr user: Isildur

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 21 Ιουν 2023, 07:01

Saliveros έγραψε:
21 Ιουν 2023, 06:45
    Ποίος ομίλησε για μπιφτέκια; Περί κεφτεδακίων ο λόγος :smt012
    Μη δίνεις σημασία. Ο Μπαζούμπας παίζει με τη γάτα του.

    Ντομάτα φυσικά μην ξαναβάλεις, δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.

    Και πάρε έναν κιμά της προκοπής. Φρέσκο κατά προτίμηση και φυσικά πραγματικό. Κάνε και καμμιά δοκιμή με ανάμεικτο (περίπου 20% χοιρινό) να δεις αν θα σου αρέσει περισσότερο.
    Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...

    Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Δημοσιεύσεις: 4884
    Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
    Phorum.gr user: Saliveros
    Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

    Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 21 Ιουν 2023, 07:22

    Isildur έγραψε:
    21 Ιουν 2023, 07:01
    Ντομάτα φυσικά μην ξαναβάλεις, δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.

    Και πάρε έναν κιμά της προκοπής. Φρέσκο κατά προτίμηση και φυσικά πραγματικό. Κάνε και καμμιά δοκιμή με ανάμεικτο (περίπου 20% χοιρινό) να δεις αν θα σου αρέσει περισσότερο.
    Δύσκολο.
    Δεν έχω μαγαζιά κοντά μου, έχω αρθριτικά για να παίρνω τους δρόμους και δεν ξέρω πότε θα θέλω να φάω κεφτεδάκια.
    Αυτή η λογική δεσπόζει στις αγοραστικές μου συνήθειες: όσα μπορώ να παίρνω κατεψυγμένα, τα παίρνω. Έτσι τρώω ό,τι μου καπνίσει όποτε μου καπνίσει.

    Και δεν είμαι γκουρμέ. Δεν ονειρεύομαι παϊδάκια μπεκάτσας σε μους αγκινάρας με ανθό αλατιού Ιμαλαΐων. Όχι.

    Όσο για τον Μούτσο, ίσως στα ταξίδια του να έμαθε τα περί ντομάτας.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

      Άβαταρ μέλους
      Isildur
      Δημοσιεύσεις: 9357
      Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
      Phorum.gr user: Isildur

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 21 Ιουν 2023, 07:27

      Saliveros έγραψε:
      21 Ιουν 2023, 07:22
      Isildur έγραψε:
      21 Ιουν 2023, 07:01
      Ντομάτα φυσικά μην ξαναβάλεις, δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.

      Και πάρε έναν κιμά της προκοπής. Φρέσκο κατά προτίμηση και φυσικά πραγματικό. Κάνε και καμμιά δοκιμή με ανάμεικτο (περίπου 20% χοιρινό) να δεις αν θα σου αρέσει περισσότερο.
      Δύσκολο.
      Δεν έχω μαγαζιά κοντά μου, έχω αρθριτικά για να παίρνω τους δρόμους και δεν ξέρω πότε θα θέλω να φάω κεφτεδάκια.
      Αυτή η λογική δεσπόζει στις αγοραστικές μου συνήθειες: όσα μπορώ να παίρνω κατεψυγμένα, τα παίρνω. Έτσι τρώω ό,τι μου καπνίσει όποτε μου καπνίσει.

      Και δεν είμαι γκουρμέ. Δεν ονειρεύομαι παϊδάκια μπεκάτσας σε μους αγκινάρας με ανθό αλατιού Ιμαλαΐων. Όχι.

      Όσο για τον Μούτσο, ίσως στα ταξίδια του να έμαθε τα περί ντομάτας.
      Ο κατεψυγμένος δεν είναι απαραίτητα κακός. Αν δεν μπορείς να βγαίνεις συχνά και να πηγαίνεις σε κρεοπωλεία, μια φορά που θα βγεις πάρε 5-6 δόσεις (σου), χώρισέ τες και βάλ' τες στην κατάψυξη.
      Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...

      Άβαταρ μέλους
      Ναύτης
      Δημοσιεύσεις: 13505
      Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 21 Ιουν 2023, 08:16

      Bazoomba έγραψε:
      20 Ιουν 2023, 22:42
      Ναύτης έγραψε:
      20 Ιουν 2023, 21:41
      Saliveros έγραψε:
      20 Ιουν 2023, 16:10


      Σιγά μη φάω και γαμωπίλαφο στην ηλικία μου :011:

      Το θέμα δεν είναι το φαγητό per se, δεν τρώω πολύ ούτε με πολυ-νοιάζει τι τρώω.
      Με το μαγείρεμα περνάει η ώρα.
      Σωστός, νεανία μου.
      Λοιπόν, άκου. Θα κόψεις τις βρώμες και τις φρυγανιές και στο μείγμα θα βάψεις ψίχα από μπαγιάτικο ψωμάκι (φρατζόλα), την οποία θα έχεις μουλιάσει ελαφρώς και μετά θα τη ζουμπήξεις για να φύγουν τα υγρά. Επίσης, θέλει άφθονο ξερό κρεμμύδι και αρκετή σάλτσα ντομάτα. Εγώ παίρνω κιμά λάπα, δυο φορές περασμένο από τη μηχανή. Το μείγμα πρέπει να 'ναι "αφράτο" (λίγο ξύδι βοηθάει).
      Σάλτσα ντομάτα στα μπιφτέκια. Σε λίγο θα μας πείτε ότι βάζετε και δυόσμο!
      Καλά ντε, φρέσκια ντομάτα ήθελα να γράψω.

      Άβαταρ μέλους
      Ναύτης
      Δημοσιεύσεις: 13505
      Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 21 Ιουν 2023, 08:18

      Isildur έγραψε:
      21 Ιουν 2023, 07:01
      (...) δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.
      Αποφασίστε όμως, ναύαρχος ο ένας, λοστρόμος ο άλλος, θα έχω πρόβλημα με την μισθοδοσία.

      Άβαταρ μέλους
      Ναύτης
      Δημοσιεύσεις: 13505
      Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 21 Ιουν 2023, 08:20

      Saliveros έγραψε:
      21 Ιουν 2023, 06:49
      Ναύτης έγραψε:
      20 Ιουν 2023, 21:41
      Εγώ παίρνω κιμά λάπα, δυο φορές περασμένο από τη μηχανή.
      Εεεε...χμμμ...

      Κιμά παίρνω κατεψυγμένο :oops:

      ή αντί για κιμά κρέατος χρησιμοποιώ κιμά σόγιας... :oops::oops:

      πάω να κρυφτώ στη γωνίτσα μου
      Γιατί κατεψυγμένο, λεβέντη μου, δεν ξέρεις ότι ο κιμάς βγάζει όλη τη φύρα του χασάπη (όταν δεν κόβεται παρουσία του πελάτη);
      Ωραιότατα κρέατα έχει ο Σκλαβενίτης, να πηγαίνεις να σού κόβουν τον κιμά εκεί.
      Κιμά σόγιας; :o Ε γι' αυτό αυτοκτονούν τα κεφτεδάκια στο τηγάνι.

      Άβαταρ μέλους
      Ναύτης
      Δημοσιεύσεις: 13505
      Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 21 Ιουν 2023, 08:22

      Isildur έγραψε:
      21 Ιουν 2023, 07:01
      (...) Ντομάτα φυσικά μην ξαναβάλεις, δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.
      Δοκίμασε να βάλεις φρέσκια ντομάτα στο μείγμα και θα με θυμηθείς. Τουλάχιστον μια ντομάτα στα 750 γρ. κιμά. Πολλοί νομίζουν ότι ο κιμάς γίνεται αφράτος με το κρεμμύδι, αλλά η ντομάτα κάνει τη μισή δουλειά (και το ξύδι).

      Άβαταρ μέλους
      Ναύτης
      Δημοσιεύσεις: 13505
      Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 21 Ιουν 2023, 08:27

      Saliveros έγραψε:
      21 Ιουν 2023, 07:22
      (...) Όσο για τον Μούτσο, ίσως στα ταξίδια του να έμαθε τα περί ντομάτας.
      Βάλε παιδί μου φρέσκια ντομάτα στο μείγμα (όταν λέμε φρέσκια ντομάτα, δεν λέμε να πάρεις μια ντομάτα και να την πετάξεις μέσα στον κιμά, εννοούμε να την περάσεις από τον τρίφτη αφού την ξεφλουδίσεις πρώτα) και θα με θυμηθείς. Άσε τον Ισίλδουρα να λέει, αυτοί οι Βόρειοι είναι άμπαλοι, φαντάσου ότι παραγγέλνεις σουβλάκι και σου φέρνουν καλαμάκι, μιλάμε πρέπει νά 'χεις κάνει 6μηνο φροντιστήριο για να φας στη μπουγατσία.

      Άβαταρ μέλους
      taxalata xalasa
      Δημοσιεύσεις: 16613
      Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 21 Ιουν 2023, 08:31

      Όλο το νήμα είναι ένας διαγωνισμός μαγειρικής γνώσης αρχάριων!

      Κλαίει το μνήμα του Τσελεμεντέ!
      𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

      Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

      Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

      Άβαταρ μέλους
      Saliveros
      Δημοσιεύσεις: 4884
      Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
      Phorum.gr user: Saliveros
      Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 21 Ιουν 2023, 09:44

      Ναύτης έγραψε:
      21 Ιουν 2023, 08:27
      Βάλε παιδί μου φρέσκια ντομάτα στο μείγμα (όταν λέμε φρέσκια ντομάτα, δεν λέμε να πάρεις μια ντομάτα και να την πετάξεις μέσα στον κιμά
      :oops:

      ΤΩΡΑ μού το λες;

      Bianca, φέρε την άλλη ντοματα
        Σας κάναμε ανθρώπους.
        Πάνος Σκουρλέτης

        Άβαταρ μέλους
        Isildur
        Δημοσιεύσεις: 9357
        Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
        Phorum.gr user: Isildur

        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 21 Ιουν 2023, 13:29

        Ναύτης έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 08:22
        Isildur έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 07:01
        (...) Ντομάτα φυσικά μην ξαναβάλεις, δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.
        Δοκίμασε να βάλεις φρέσκια ντομάτα στο μείγμα και θα με θυμηθείς. Τουλάχιστον μια ντομάτα στα 750 γρ. κιμά. Πολλοί νομίζουν ότι ο κιμάς γίνεται αφράτος με το κρεμμύδι, αλλά η ντομάτα κάνει τη μισή δουλειά (και το ξύδι).
        Το ξίδι κάνει δουλειά που λες, αλλά με μέτρο γιατί αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε (και αν σου ξεφύγει φέρνει βήχα -true). Κι μαγειρική σόδα τους κάνει πολύ αφράτους, παρεμπιπτόντως.

        Ντομάτα στο μείγμα του κιμά ρε; Ντομάτααα; Ρε... ντομάτα;;;; Άλλο το να κάνεις σάλτσα και να τους ρίξεις μέσα μετά, αλλά... ντομάτα;;;

        Btw, επειδή βλέπω ότι σε μπερδεύουν όλα αυτά τα Ναύκληρος, Ναύαρχος, Ναύπακτος κλπ το πήρα απόφαση. Θα συνεχίσω να σε φωνάζω Αλίκη.
        Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...

        Άβαταρ μέλους
        Ναύτης
        Δημοσιεύσεις: 13505
        Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 21 Ιουν 2023, 13:59

        Isildur έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 13:29
        Ναύτης έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 08:22
        Isildur έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 07:01
        (...) Ντομάτα φυσικά μην ξαναβάλεις, δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.
        Δοκίμασε να βάλεις φρέσκια ντομάτα στο μείγμα και θα με θυμηθείς. Τουλάχιστον μια ντομάτα στα 750 γρ. κιμά. Πολλοί νομίζουν ότι ο κιμάς γίνεται αφράτος με το κρεμμύδι, αλλά η ντομάτα κάνει τη μισή δουλειά (και το ξύδι).
        Το ξίδι κάνει δουλειά που λες, αλλά με μέτρο γιατί αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε (και αν σου ξεφύγει φέρνει βήχα -true). Κι μαγειρική σόδα τους κάνει πολύ αφράτους, παρεμπιπτόντως.

        Ντομάτα στο μείγμα του κιμά ρε; Ντομάτααα; Ρε... ντομάτα;;;; Άλλο το να κάνεις σάλτσα και να τους ρίξεις μέσα μετά, αλλά... ντομάτα;;;

        Btw, επειδή βλέπω ότι σε μπερδεύουν όλα αυτά τα Ναύκληρος, Ναύαρχος, Ναύπακτος κλπ το πήρα απόφαση. Θα συνεχίσω να σε φωνάζω Αλίκη.
        Βάλε μια (1) φορά, ρε άπιστε Θωμά, και μετά έλα να μου πεις.
        ΥΓ: Το Αλίκη δεν μ' αρέσει, είναι πολύ νιάου-νιάου, να βρεις κάτι πιο ανδρόγυνο.

        Άβαταρ μέλους
        Isildur
        Δημοσιεύσεις: 9357
        Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
        Phorum.gr user: Isildur

        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 21 Ιουν 2023, 14:07

        Ναύτης έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 13:59
        Isildur έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 13:29
        Ναύτης έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 08:22

        Δοκίμασε να βάλεις φρέσκια ντομάτα στο μείγμα και θα με θυμηθείς. Τουλάχιστον μια ντομάτα στα 750 γρ. κιμά. Πολλοί νομίζουν ότι ο κιμάς γίνεται αφράτος με το κρεμμύδι, αλλά η ντομάτα κάνει τη μισή δουλειά (και το ξύδι).
        Το ξίδι κάνει δουλειά που λες, αλλά με μέτρο γιατί αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε (και αν σου ξεφύγει φέρνει βήχα -true). Κι μαγειρική σόδα τους κάνει πολύ αφράτους, παρεμπιπτόντως.

        Ντομάτα στο μείγμα του κιμά ρε; Ντομάτααα; Ρε... ντομάτα;;;; Άλλο το να κάνεις σάλτσα και να τους ρίξεις μέσα μετά, αλλά... ντομάτα;;;

        Btw, επειδή βλέπω ότι σε μπερδεύουν όλα αυτά τα Ναύκληρος, Ναύαρχος, Ναύπακτος κλπ το πήρα απόφαση. Θα συνεχίσω να σε φωνάζω Αλίκη.
        Βάλε μια (1) φορά, ρε άπιστε Θωμά, και μετά έλα να μου πεις.
        ΥΓ: Το Αλίκη δεν μ' αρέσει, είναι πολύ νιάου-νιάου, να βρεις κάτι πιο ανδρόγυνο.
        Εικόνα
        Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...

        Άβαταρ μέλους
        Ναύτης
        Δημοσιεύσεις: 13505
        Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 21 Ιουν 2023, 14:10

        Isildur έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 14:07
        Ναύτης έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 13:59
        Isildur έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 13:29

        Το ξίδι κάνει δουλειά που λες, αλλά με μέτρο γιατί αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε (και αν σου ξεφύγει φέρνει βήχα -true). Κι μαγειρική σόδα τους κάνει πολύ αφράτους, παρεμπιπτόντως.

        Ντομάτα στο μείγμα του κιμά ρε; Ντομάτααα; Ρε... ντομάτα;;;; Άλλο το να κάνεις σάλτσα και να τους ρίξεις μέσα μετά, αλλά... ντομάτα;;;

        Btw, επειδή βλέπω ότι σε μπερδεύουν όλα αυτά τα Ναύκληρος, Ναύαρχος, Ναύπακτος κλπ το πήρα απόφαση. Θα συνεχίσω να σε φωνάζω Αλίκη.
        Βάλε μια (1) φορά, ρε άπιστε Θωμά, και μετά έλα να μου πεις.
        ΥΓ: Το Αλίκη δεν μ' αρέσει, είναι πολύ νιάου-νιάου, να βρεις κάτι πιο ανδρόγυνο.
        Εικόνα
        :lol: όχι κι έτσι ντε

        Άβαταρ μέλους
        BILLO
        Δημοσιεύσεις: 1060
        Εγγραφή: 27 Απρ 2018, 01:52

        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 21 Ιουν 2023, 14:36

        Saliveros έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 07:22
        Isildur έγραψε:
        21 Ιουν 2023, 07:01
        Ντομάτα φυσικά μην ξαναβάλεις, δεν ξέρω πού το είδε αυτό ο Ναύκληρος.

        Και πάρε έναν κιμά της προκοπής. Φρέσκο κατά προτίμηση και φυσικά πραγματικό. Κάνε και καμμιά δοκιμή με ανάμεικτο (περίπου 20% χοιρινό) να δεις αν θα σου αρέσει περισσότερο.
        Δύσκολο.
        Δεν έχω μαγαζιά κοντά μου, έχω αρθριτικά για να παίρνω τους δρόμους και δεν ξέρω πότε θα θέλω να φάω κεφτεδάκια.
        Αυτή η λογική δεσπόζει στις αγοραστικές μου συνήθειες: όσα μπορώ να παίρνω κατεψυγμένα, τα παίρνω. Έτσι τρώω ό,τι μου καπνίσει όποτε μου καπνίσει.

        Και δεν είμαι γκουρμέ. Δεν ονειρεύομαι παϊδάκια μπεκάτσας σε μους αγκινάρας με ανθό αλατιού Ιμαλαΐων. Όχι.

        Όσο για τον Μούτσο, ίσως στα ταξίδια του να έμαθε τα περί ντομάτας.
        Σαλιβερε με τον κατεψυγμενο κιμα κεφτεδες δε κανεις μπρο. Θα σου διαλυονται παντα.

        Απάντηση


        • Παραπλήσια Θέματα
          Απαντήσεις
          Προβολές
          Τελευταία δημοσίευση

        Επιστροφή στο “Μαγειρική”

        Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών