Αυτό εξηγώ πως δεν είναι ποντιακή η κουζίνα του γιατί ούτε κι εγώ τα τρώω τα ποντιακά.Ερμής έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:42Αυτο για την αίσθηση κάκιστης ποιότητας πρώτων υλών δε το λέω για το συγκεκριμένο, το λέω για οποιοδήποτε ρώσικο εχω δοκιμάσει.
Ο συγκεκριμένος λαός μάλλον έχει στο dna του τη φτήνια και την κακή ποιότητατο χουνκιάρ δεν ειναι ποντιακό πάντως.Gherschaagk έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:42Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.
Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29696
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Gherschaagk έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:42Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 07:19όντως.Gherschaagk έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 16:30
Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.
Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.
Όχι, δεν έχω φάει. Ούτε και κυνηγάω την ποντιακή κουζίνα, ποτέ δεν μ' άρεσε.
Καλό. Το καλύτερο πιάτο σε ποντιακό εστιατόριο, είναι... τούρκικο;
Παρεμπιπτόντως, φκιάχνω* εκπληκτικό χιουνκιάρ. Λίγο παραλλαγή, επειδή στον πουρέ βάζω και μπεσαμέλ πλέον (παλιά δεν έβαζα, μέχρι που το δοκίμασα έτσι), αλλά πραγματικά τέλειο.
* Καλά, όχι εντελώς μόνος. Κυρίως βοηθάω το αφεντικό, δεν είμαι εγώ ο σεφ, αλλά κάνω μπόλικη απ' την χαμαλοδουλειά, όπως πχ το κάπνισμα της μελιτζάνας. Μιαμμμ...
Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:55Gherschaagk έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:42Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.
Καλό. Το καλύτερο πιάτο σε ποντιακό εστιατόριο, είναι... τούρκικο;
Παρεμπιπτόντως, φκιάχνω* εκπληκτικό χιουνκιάρ. Λίγο παραλλαγή, επειδή στον πουρέ βάζω και μπεσαμέλ πλέον (παλιά δεν έβαζα, μέχρι που το δοκίμασα έτσι), αλλά πραγματικά τέλειο.
* Καλά, όχι εντελώς μόνος. Κυρίως βοηθάω το αφεντικό, δεν είμαι εγώ ο σεφ, αλλά κάνω μπόλικη απ' την χαμαλοδουλειά, όπως πχ το κάπνισμα της μελιτζάνας. Μιαμμμ...
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Έι, ψιτ. Δοκίμασέ το μια φορά κι άμα το ξαναφάς χωρίς, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Κι εμείς στο σπίτι για χρόνια κάναμε την αυθεντική συνταγή που είναι και νοστιμότατη βέβαια, αλλά όταν το πρωτο-δοκιμάσαμε έτσι (γιατί υπάρχει και αυτή η παραλλαγή, δεν είναι δική μου εφεύρεση) είπαμε τέλος, από τώρα μόνο έτσι.Ερμής έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:59Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:55Gherschaagk έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:42
Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.
Καλό. Το καλύτερο πιάτο σε ποντιακό εστιατόριο, είναι... τούρκικο;
Παρεμπιπτόντως, φκιάχνω* εκπληκτικό χιουνκιάρ. Λίγο παραλλαγή, επειδή στον πουρέ βάζω και μπεσαμέλ πλέον (παλιά δεν έβαζα, μέχρι που το δοκίμασα έτσι), αλλά πραγματικά τέλειο.
* Καλά, όχι εντελώς μόνος. Κυρίως βοηθάω το αφεντικό, δεν είμαι εγώ ο σεφ, αλλά κάνω μπόλικη απ' την χαμαλοδουλειά, όπως πχ το κάπνισμα της μελιτζάνας. Μιαμμμ...
Και φυσικά, δεν μιλάμε για μπεσαμέλ σε ποσότητες παστίτσιου, έτσι;
Και φυσικά, με τις μελιτζάνες καπνισμένες πρώτα. Όχι ότι έχει σχέση με την μπεσαμέλ αυτό, αλλά χωρίς κάπνισμα έχει χαλλλλαρά τη μισή γεύση.
Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
εχει φαει κανεις στο μπεργκεραδικο juicy grill πισω απ την Κλαυθμωνος; εχει τυχει να παω δυο φορες και εφαγα πορτα λογω αναμονης
απο μπεργκεραδικα κεντρο Αθηνας πολυ καλα ειναι το po'boys bbq και το monster burgers and beer, στο Μοναστηρακι και τα δυο
προτεινετε κι αλλα μπεργκεραδικα
απο μπεργκεραδικα κεντρο Αθηνας πολυ καλα ειναι το po'boys bbq και το monster burgers and beer, στο Μοναστηρακι και τα δυο
προτεινετε κι αλλα μπεργκεραδικα
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
κατα τη γνώμη μου υπερτιμημένο.Kotas έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 11:06εχει φαει κανεις στο μπεργκεραδικο juicy grill πισω απ την Κλαυθμωνος; εχει τυχει να παω δυο φορες και εφαγα πορτα λογω αναμονης
απο μπεργκεραδικα κεντρο Αθηνας πολυ καλα ειναι το po'boys bbq και το monster burgers and beer, στο Μοναστηρακι και τα δυο
προτεινετε κι αλλα μπεργκεραδικα
Αν μένεις βόρεια θα σου πω που να πας να φας καλά.
Σπάει η γευση της καπνίλας;Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:55
Έι, ψιτ. Δοκίμασέ το μια φορά κι άμα το ξαναφάς χωρίς, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Κι εμείς στο σπίτι για χρόνια κάναμε την αυθεντική συνταγή που είναι και νοστιμότατη βέβαια, αλλά όταν το πρωτο-δοκιμάσαμε έτσι (γιατί υπάρχει και αυτή η παραλλαγή, δεν είναι δική μου εφεύρεση) είπαμε τέλος, από τώρα μόνο έτσι.
Και φυσικά, δεν μιλάμε για μπεσαμέλ σε ποσότητες παστίτσιου, έτσι;
Και φυσικά, με τις μελιτζάνες καπνισμένες πρώτα. Όχι ότι έχει σχέση με την μπεσαμέλ αυτό, αλλά χωρίς κάπνισμα έχει χαλλλλαρά τη μισή γεύση.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Δημοσιεύσεις: 3683
- Εγγραφή: 12 Φεβ 2023, 18:41
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Καπνιστή μελιτζάνα;;; Η μελιτζάνα τα σπάει γενικά, λατρεύω.Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:55Gherschaagk έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:42Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.
Καλό. Το καλύτερο πιάτο σε ποντιακό εστιατόριο, είναι... τούρκικο;
Παρεμπιπτόντως, φκιάχνω* εκπληκτικό χιουνκιάρ. Λίγο παραλλαγή, επειδή στον πουρέ βάζω και μπεσαμέλ πλέον (παλιά δεν έβαζα, μέχρι που το δοκίμασα έτσι), αλλά πραγματικά τέλειο.
* Καλά, όχι εντελώς μόνος. Κυρίως βοηθάω το αφεντικό, δεν είμαι εγώ ο σεφ, αλλά κάνω μπόλικη απ' την χαμαλοδουλειά, όπως πχ το κάπνισμα της μελιτζάνας. Μιαμμμ...
-
- Δημοσιεύσεις: 3683
- Εγγραφή: 12 Φεβ 2023, 18:41
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 8863
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Ε; Η αυθεντική δεν είναι μπεσαμέλ; Εννοώ ότι φτιάχνεις μπεσαμέλ με πουρέ μελιτζάνας;Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 11:05
Έι, ψιτ. Δοκίμασέ το μια φορά κι άμα το ξαναφάς χωρίς, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Κι εμείς στο σπίτι για χρόνια κάναμε την αυθεντική συνταγή που είναι και νοστιμότατη βέβαια, αλλά όταν το πρωτο-δοκιμάσαμε έτσι (γιατί υπάρχει και αυτή η παραλλαγή, δεν είναι δική μου εφεύρεση) είπαμε τέλος, από τώρα μόνο έτσι.
Και φυσικά, δεν μιλάμε για μπεσαμέλ σε ποσότητες παστίτσιου, έτσι;
Και φυσικά, με τις μελιτζάνες καπνισμένες πρώτα. Όχι ότι έχει σχέση με την μπεσαμέλ αυτό, αλλά χωρίς κάπνισμα έχει χαλλλλαρά τη μισή γεύση.
Z
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
κεντρο ειμαι αλλα πες κανα δυο στα βορεια αφου ξερεις, ισως γινει καποια παρακαμψηΕρμής έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 11:14κατα τη γνώμη μου υπερτιμημένο.Kotas έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 11:06εχει φαει κανεις στο μπεργκεραδικο juicy grill πισω απ την Κλαυθμωνος; εχει τυχει να παω δυο φορες και εφαγα πορτα λογω αναμονης
απο μπεργκεραδικα κεντρο Αθηνας πολυ καλα ειναι το po'boys bbq και το monster burgers and beer, στο Μοναστηρακι και τα δυο
προτεινετε κι αλλα μπεργκεραδικα
Αν μένεις βόρεια θα σου πω που να πας να φας καλά.Σπάει η γευση της καπνίλας;Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:55
Έι, ψιτ. Δοκίμασέ το μια φορά κι άμα το ξαναφάς χωρίς, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Κι εμείς στο σπίτι για χρόνια κάναμε την αυθεντική συνταγή που είναι και νοστιμότατη βέβαια, αλλά όταν το πρωτο-δοκιμάσαμε έτσι (γιατί υπάρχει και αυτή η παραλλαγή, δεν είναι δική μου εφεύρεση) είπαμε τέλος, από τώρα μόνο έτσι.
Και φυσικά, δεν μιλάμε για μπεσαμέλ σε ποσότητες παστίτσιου, έτσι;
Και φυσικά, με τις μελιτζάνες καπνισμένες πρώτα. Όχι ότι έχει σχέση με την μπεσαμέλ αυτό, αλλά χωρίς κάπνισμα έχει χαλλλλαρά τη μισή γεύση.
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Gsense Αγιος Στέφανος
New Orlean burgers Πεύκη
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Ντεν σε πιάνω, καρντιά μου. Τι να σπάει την καπνίλα, η μπεσαμέλ; Το ανάποδο; Εννοείς κάτι άλλο μήπως; Σόρυ...Ερμής έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 11:14Σπάει η γευση της καπνίλας;Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 10:55
Έι, ψιτ. Δοκίμασέ το μια φορά κι άμα το ξαναφάς χωρίς, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Κι εμείς στο σπίτι για χρόνια κάναμε την αυθεντική συνταγή που είναι και νοστιμότατη βέβαια, αλλά όταν το πρωτο-δοκιμάσαμε έτσι (γιατί υπάρχει και αυτή η παραλλαγή, δεν είναι δική μου εφεύρεση) είπαμε τέλος, από τώρα μόνο έτσι.
Και φυσικά, δεν μιλάμε για μπεσαμέλ σε ποσότητες παστίτσιου, έτσι;
Και φυσικά, με τις μελιτζάνες καπνισμένες πρώτα. Όχι ότι έχει σχέση με την μπεσαμέλ αυτό, αλλά χωρίς κάπνισμα έχει χαλλλλαρά τη μισή γεύση.
Ε, ναι. Όπου υπάρχει δυνατότητα βέβαια, εδώ στο σπίτι πχ απλά τις ψήνουμε πρώτα στο σχαροτήγανο επειδή δεν έχω ούτε κάρβουνα ούτε αέριο. Και γι' αυτό δεν το κάνουμε συχνά εδώ, προτιμώ στο εξοχικό που έχω απ' όλα, ακόμα και καπνιστήριο. Κάποια στιγμή ίσως ανεβάσω φωτό από τα... "έργα" μου εκεί (ψησταριές, φούρνο, καπνιστήριο κλπ). Εκτός κι αν έχω ήδη ανεβάσει παλιότερα ως Shrike. Δεν θυμάμαι γμτ...
Κάνουμε περίπου αυτήν τη συνταγή.Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 11:28Ε; Η αυθεντική δεν είναι μπεσαμέλ; Εννοώ ότι φτιάχνεις μπεσαμέλ με πουρέ μελιτζάνας;Bic έγραψε: ↑04 Απρ 2023, 11:05
Έι, ψιτ. Δοκίμασέ το μια φορά κι άμα το ξαναφάς χωρίς, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Κι εμείς στο σπίτι για χρόνια κάναμε την αυθεντική συνταγή που είναι και νοστιμότατη βέβαια, αλλά όταν το πρωτο-δοκιμάσαμε έτσι (γιατί υπάρχει και αυτή η παραλλαγή, δεν είναι δική μου εφεύρεση) είπαμε τέλος, από τώρα μόνο έτσι.
Και φυσικά, δεν μιλάμε για μπεσαμέλ σε ποσότητες παστίτσιου, έτσι;
Και φυσικά, με τις μελιτζάνες καπνισμένες πρώτα. Όχι ότι έχει σχέση με την μπεσαμέλ αυτό, αλλά χωρίς κάπνισμα έχει χαλλλλαρά τη μισή γεύση.
Η παραδοσιακή τούρκικη, όπως λέει κι ο τύπος εδώ, είχε μόνο γάλα και βούτυρο. Μια τέτοια είχε από κάπου η σύζυγος και έφτιαχνε παλιότερα και αν θυμάμαι καλά δεν ετοίμαζε χωριστά την κρέμα. Δεν λέω καλή ήταν, αλλά αυτή που κάνουμε πλέον μου αρέσει πολύ περισσότερο.
Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Την ενδυναμώνει εννοείς; Εγω δε σε πιάνω.
Γιατί κάποιοι εδω στην Ελλάδα βάζουν κρέμα στο γενοβέζικο πέστο λέγοντας πως αναδικνυει το βασιλικό. Δυστυχώς έκανα το λάθος μια και μοναδική φορά στη ζωή μου να δοκιμάσω συνταγή που έχει βιαστεί κατ'εξακολούθηση.
Γιατί κάποιοι εδω στην Ελλάδα βάζουν κρέμα στο γενοβέζικο πέστο λέγοντας πως αναδικνυει το βασιλικό. Δυστυχώς έκανα το λάθος μια και μοναδική φορά στη ζωή μου να δοκιμάσω συνταγή που έχει βιαστεί κατ'εξακολούθηση.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Κάνει τον πουρέ πιο... πουρέ. Παίρνει την συνηθισμένη υφή του πουρέ, η παραδοσιακή συνταγή ήταν πιο νερουλή.
Άσε που, με όλα αυτά που είδα τώρα που έψαχνα να βρω συνταγή να παραθέσω, το πιθανότερο είναι πως κι εσύ με μπεσαμέλ το έχεις δοκιμάσει και μάλλον δεν το ξέρεις. Σχεδόν όλες, αν όχι όλες, οι συνταγές που βρήκα με μπεσαμέλ ήταν, μάλλον αυτή έχει καθιερωθεί πλέον.
Βαριέμαι λίγο λιγότερο τώρα...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πως θα σας φαινόταν ένα υποφόρουμ με κριτικές;
από Εκτωρ » 22 Αύγ 2022, 23:20 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 0 Απαντήσεις
- 391 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
22 Αύγ 2022, 23:20
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 358 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
24 Ιαν 2023, 22:21
-
-
Νέα δημοσίευση Μόνο 2% της ηλικιακης ομαδας 65+ έχει ψηφιακές γνώσεις στην Ελλαδα
από George_V » 27 Ιουν 2022, 16:14 » σε Κοινωνικά θέματα - 33 Απαντήσεις
- 1038 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Gewponos90
27 Ιουν 2022, 20:25
-