runner έγραψε: ↑05 Μαρ 2024, 00:13
Αν θυμάμαι καλά, στις ΗΠΑ τα mcDonald's και άλλες αλυσίδες fast food ψήνουν στα κάρβουνα.
Δεν είναι όπως εδώ.
Όλη η ιδέα των μακντόναλντς είναι ακριβώς ότι έχουν το ίδιο προβλέψιμο φαγητό όπου στον κόσμο και να είσαι.
Όταν είσαι Αμερικάνος τουρίστας στη Βηρυτό και πεινάς και βλέπεις παντού πινακίδες που δεν ξέρεις να διαβάσεις, φαγητά που δεν αναγνωρίζεις, ψήστες που με το ένα χέρι ψήνουν και με το άλλο ξύνουν τον κώλο τους, ε πας μακντόναλντς και τελειώνει η υπόθεση γιατί τουλάχιστον ξέρεις τι γεύση θα έχει και πόσο θα σου κοστίσει. Και επίσης ξέρεις ότι θα πεθάνεις αργά από χοληστερίνη και όχι την επόμενη μέρα από ακατάσχετη διάρροια.
Ίδια είναι παντού τα μακντόναλντς, το πολύ να προσθέσουν κάτι στο μενού για τους ντόπιους. Όπως στην Ουγγαρία που εκτός απ'τα κλασσικά έχουν και μια θλιβερή βερσιόν "ελληνική χωριάτικη σαλάτα" γιατί οι Ούγγροι τη γουστάρουν ιδιαίτερα.
Όπως είπα πριν: πάρτε νερό και χάμπουργκερ χωρίς κοκακόλες, πατάτες, επιδόρπια και τέτοιες μαλακίες. Πετάξτε και τα ψωμάκια γιατί είναι τίγκα στη ζάχαρη και το υπόλοιπο είναι μια χαρά φαγητό. Φρέσκα λαχανικά, μπιφτέκι, πίκλες, λίγη σως, μια φέτα φτηνό αμερικάνικο τυρί (το οποίο δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά ούτε ό,τι χειρότερο). Το μπιφτέκι το έχω καρατσεκάρει, είναι κανονικό ντόπιο βοδινό ζυμωμένο με ψιλοκομμένο κρεμύδι και λίγο ψωμί, αλάτι πιπέρι λάδι, και κατεψυγμένο το πολύ για 3 βδομάδες γιατί φεύγουνε γρήγορα. Αν δε φεύγουνε γρήγορα πάει να πει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει δουλειά και αργά ή γρήγορα απλά κλείνει. Γιατί τα μακντόναλντς έχουν χαμηλές τιμές και είναι πανάκριβα και να τα αγοράσεις και να τα συντηρήσεις, και βγάζουν λεφτά και επιβιώνουν
μόνο αν έχουν πολύ κόσμο.
Τα υπλοιπα είναι που μας φέρνουν την κλασσική μακντοναλίστικη αηδία που σε πιάνει εκεί στο μισάωρο μετά το φαγητό: οι πατάτες, τα αναψυκτικά και τα ψωμάκια τίγκα στη ζάχαρη και το βούτυρο.