Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
-
Ερμής
- Δημοσιεύσεις: 23350
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
- Τοποθεσία: Αθήνα
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ερμής » 19 Μαρ 2024, 11:54
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:48
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:46
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:44
Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί
υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.
Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.
Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.
Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Niki
- Δημοσιεύσεις: 5840
- Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
- Phorum.gr user: Niki
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Niki » 19 Μαρ 2024, 12:00
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:54
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:48
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:46
Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
-
Nostalgia
- Δημοσιεύσεις: 9517
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:24
- Phorum.gr user: Nostalgia
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Nostalgia » 19 Μαρ 2024, 12:01
Πηχτη ψαριου εχω δει με κρανιο, μυλοκοπι, μπακαλιαρο, σφυριδα, στην Ρωσια μαλιστα εφαγα απο περκα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
Saturn
- Δημοσιεύσεις: 7176
- Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
- Phorum.gr user: Saturn
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Saturn » 19 Μαρ 2024, 12:01
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:27
Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.
Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Καλά κάνεις βρε, με ανατρίχιασε η σμέρνα αλλά μαζί σου σε αυτό !
Frappezitis έγραψε: ↑09 Δεκ 2023, 08:03
Το ότι δεν φορέσαμε μαντήλα στην Σακελλαροπούλου, το λες και διπλωματική επιτυχία.
-
Niki
- Δημοσιεύσεις: 5840
- Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
- Phorum.gr user: Niki
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Niki » 19 Μαρ 2024, 12:02
Nostalgia έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:01
Πηχτη ψαριου εχω δει με κρανιο, μυλοκοπι, μπακαλιαρο, σφυριδα, στην Ρωσια μαλιστα εφαγα απο περκα.
Πρέπει να βάζουν πηκτίνη η ένα κομμάτι από σμέρνα.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 70178
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 19 Μαρ 2024, 12:02
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:00
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:54
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:48
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Α, δεν την έκανες εσύ τη μπουγιαμπέσα; Κρίμα και σε είχα για γερή μαγείρισα βρε Νίκη μου.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
-
Ερμής
- Δημοσιεύσεις: 23350
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
- Τοποθεσία: Αθήνα
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ερμής » 19 Μαρ 2024, 12:05
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:00
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:54
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:48
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Καλά ο,τι πεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Niki
- Δημοσιεύσεις: 5840
- Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
- Phorum.gr user: Niki
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Niki » 19 Μαρ 2024, 12:12
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:05
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:00
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:54
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Καλά ο,τι πεις.
Κάτι βρήκα
https://www.stockfood.co.uk/images/1344 ... nd-chervil
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 70178
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 19 Μαρ 2024, 12:17
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:12
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:05
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:00
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Καλά ο,τι πεις.
Κάτι βρήκα
https://www.stockfood.co.uk/images/1344 ... nd-chervil
Αυτό είναι δείγμα μπουγιαμπέσας. Για τη μυρωδιά που λένε.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
-
Niki
- Δημοσιεύσεις: 5840
- Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
- Phorum.gr user: Niki
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Niki » 19 Μαρ 2024, 12:50
Για να τελειώσει όμορφα το ταξίδι μας σας βάζω και το δέρμα σμέρνας που επεξεργάστηκε ο παππούς μου πριν 30 χρόνια μπορεί να είναι και πολύ παραπάνω.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.
-
Πασιφάη
- Δημοσιεύσεις: 13429
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Πασιφάη » 19 Μαρ 2024, 14:07
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 11:27
Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.
Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Καλά έκανες κοπέλα μου. Να ξεφύγουμε λίγο απ'τις εδώ σμέρνες.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
Saturn
- Δημοσιεύσεις: 7176
- Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
- Phorum.gr user: Saturn
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Saturn » 19 Μαρ 2024, 14:10
ολντ νιου εντρις;
Frappezitis έγραψε: ↑09 Δεκ 2023, 08:03
Το ότι δεν φορέσαμε μαντήλα στην Σακελλαροπούλου, το λες και διπλωματική επιτυχία.
-
Ερμής
- Δημοσιεύσεις: 23350
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
- Τοποθεσία: Αθήνα
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ερμής » 19 Μαρ 2024, 14:26
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:12
Ερμής έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:05
Niki έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 12:00
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Καλά ο,τι πεις.
Κάτι βρήκα
https://www.stockfood.co.uk/images/1344 ... nd-chervil
ο,τι πεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Japetus
- Δημοσιεύσεις: 2047
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:33
- Τοποθεσία: KN21QC
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Japetus » 19 Μαρ 2024, 14:32
Ρε σεις τόσο κόκκαλο, πώς το τρώτε; εμείς όταν ρίχναμε κάνα παραγάδι και καμιά φορά αργουσαμε λίγο να το μαζέψουμε, έτρωγαν την ψαριά και πιάνονταν στη θέση τους σμερνες. Τις πετουσαμε πίσω στη θάλασσα εκτός από καμιά δυο που τη ρίχναμε στην κακαβιά. Αλλά και εκείνη την αφαιρουσαμε μετά..
Το χέλι από την άλλη, που έχει παρόμοια όψη και γεύση, είναι κλασεις ανώτερο στη σχάρα...
-
Ερμής
- Δημοσιεύσεις: 23350
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
- Τοποθεσία: Αθήνα
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ερμής » 19 Μαρ 2024, 14:38
Japetus έγραψε: ↑19 Μαρ 2024, 14:32
Ρε σεις τόσο κόκκαλο, πώς το τρώτε; εμείς όταν ρίχναμε κάνα παραγάδι και καμιά φορά αργουσαμε λίγο να το μαζέψουμε, έτρωγαν την ψαριά και πιάνονταν στη θέση τους σμερνες. Τις πετουσαμε πίσω στη θάλασσα εκτός από καμιά δυο που τη ρίχναμε στην κακαβιά. Αλλά και εκείνη την αφαιρουσαμε μετά..
Το χέλι από την άλλη, που έχει παρόμοια όψη και γεύση, είναι κλασεις ανώτερο στη σχάρα...
Αυτο ξέρω και εγώ.
Αλλα δεν επέμενα γιατί δεν ειμαι 100% γνώστης.
Για την μπουγιαμπέσα που ειμαι, το είπα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
-
- 9 Απαντήσεις
- 313 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
09 Νοέμ 2023, 11:18
-
-
- 52 Απαντήσεις
- 928 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
13 Μαρ 2024, 15:30
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.