Street food και παπαριές με ρίγανη.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
under
Δημοσιεύσεις: 18499
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:02

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 25 Νοέμ 2018, 12:19

Οσοι θελουν street food να πανε στους κοτοπουλαδες στο Περιστερι μετα απο καθε βραδινο αγωνα του Παναθηναικου που γινεται κολαση.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42942
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 25 Νοέμ 2018, 12:23

Με τη λέξη "βρώμικο" δεν χτίζεις brand, αγαπητοί κοτοπουλάδες.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29181
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 16 Φεβ 2019, 20:35

Ταξίδι στον κόσμο με οδηγό το street food.


Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8166
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 01 Ιαν 2020, 17:40

The Rebel έγραψε:
16 Φεβ 2019, 20:35
Ταξίδι στον κόσμο με οδηγό το street food.


.

Μπράβο Ρέμπελε....πολύ καλό τό βιντεάκι....μάς έδωσε καί ιδέες.... :romance-hearteyes:

Παρεπιπτώντος τελευταία έσκασαν στή Γερανίου καί στή Μενάνδρου 2 ΜπάνγκλαΠάκ .....

πού κάνουν σούπα σέ κατσαρόλα 1,50 € τό μπωλάκι....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 48614
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 01 Ιαν 2020, 17:56

Cavaliere έγραψε:
24 Νοέμ 2018, 17:07
Τώρα το βρήκαν ούλοι και λένε το μαγαζί street food. Παντοφλοποιήθηκε ο όρος. Κάθε παπαριά που ανοίγει έτσι βάζει υπότιτλο. Κάθε τζιτζιφιόγκικο μαγαζί κάνει, λέει, street food. Θα αποφασίσει πια ο κόσμος να κράζει και να μην τρέχει σαν κότα σε ό,τι πέτρα του πετάνε;Ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι, μικρός. Πετούσα μια πέτρα να βλέπω τις κότες πώς τρέχουνε. μα, έλεος.
Κι εγώ έλεγα θα έβαζες καμιά συνταγή γι' αμελέτητα.
Kappa έγραψε:
04 Φεβ 2024, 15:56
Κάποιες φορές, τα κρύα απογεύματα του χειμώνα, σκέφτομαι μήπως όλα είχαν εξελιχθεί αλλιώς αν της είχα στείλει dickpick.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29181
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Ιαν 2020, 21:29

22/01/2020
Το ελληνικό street food που κάνει θραύση στη Ν.Υόρκη και το ...καρότσι του θείου Κώστα - καντίνα.

Εικόνα

«Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!». Μ' αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy's», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη.

Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με ...δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!

Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ' αυτόν.

«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ' ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε "Uncle Gussy's" και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το "κλικ".

Ξετρελάθηκαν όλοι μ' αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά "έπιασε" η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.

Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.skai.gr/news/entertainment/ ... eiou-kosta

Ορέστης 35

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 25 Ιαν 2020, 21:40

Εχει ανοιξει βιτναμεζικο που κανει σουπα Φω και εχει κατι αηδιαστικους σκορπιους σε μπουκαλια. Ειναι κοντα στην Κολοκοτρωνη.

Fairfax
Δημοσιεύσεις: 729
Εγγραφή: 27 Δεκ 2018, 04:59

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fairfax » 25 Ιαν 2020, 21:53

Νομίζω ότι το βασικό θέμα είναι ότι τώρα υπάρχει total lack of authenticity. Παλιά τα στρητ φουντ είχανε μια καλτιλα πίσω τους.

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 23286
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Ιαν 2020, 23:09

Ωραίο σάντουιτς ανάμεσα νέο κόσμο, νέα Σμύρνη. Πλησίον των γραμμών του τραμ. Παλιακό σαντουιτσαδικο. Σωστό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14879
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 25 Ιαν 2020, 23:13

chinese street food !

:smt047
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 25 Ιαν 2020, 23:16

Fairfax έγραψε:
25 Ιαν 2020, 21:53
Νομίζω ότι το βασικό θέμα είναι ότι τώρα υπάρχει total lack of authenticity. Παλιά τα στρητ φουντ είχανε μια καλτιλα πίσω τους.
Έλεος πια με την παρελθοντολαγνεία. Όχι ρε φίλε, δεν πειράζει να μην είναι το μαγαζί καλτ και βρώμικο και να ξέρεις ότι θα επιζήσεις αφού φας.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29181
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 11 Φεβ 2020, 20:51

11|02|2020
68χρονη Ελληνίδα έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες κάνουν ουρές για το υπέροχο φαγητό της.

Εικόνα

Η Μama Jo είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα που διατηρεί μία μικρή καντίνα στο Midtown της Νέας Υόρκης και φτιάχνει το καλύτερο πρωινό της περιοχής, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές καθημερινά.

Εικόνα

Σερβίρει πρωινό αλά ελληνικά
Στo Midtown του Μανχάταν όλοι ξέρουν τη Μama Jo. Κάθε πρωί, πριν πάνε στα γραφεία τους για να πιάσουν δουλειά σε κάποιο από τους ευρύχωρους ορόφους ενός εντυπωσιακού ουρανοξύστη, οι νεοϋορκέζοι κάνουν ουρές μπροστά από μία μικρή, αλλά πολύ διάσημη πλέον καντίνα, η οποία σερβιρει αυγά, μαγειρεμένα αλά ελληνικά, χωριατινες πίτες, ελληνικά, παραδοσιακά γλυκά και δεκάδες είδη καφέ.

Είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».

Η κυρία Δέσπα ξεκίνησε δουλεύοντας σε βιοτεχνίες με γούνες, αλλά και σε εστιατόρια στο Μανχάταν, πριν σκεφτεί την ιδέα για μία καντίνα που θα προσφέρει στους Αμερικάνους το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με μία απόλυτα ελληνική προσέγγιση.

Εικόνα

Το μυστικό της η καλή πρώτη ύλη
Η ιδέα, λοιπόν, γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια και πλέον η κυρία Δέσπα, που εργάζεται μόνη της στην καντίνα, έχει σταθερή πελατεία που δεν αλλάζει το πρωινό της Mama Jo’s με τίποτα. Το μυστικό της, όπως λέει η ίδια, είναι η καλή πρώτη ύλη. Κάθε πρωί πηγαίνει στις υπαίθριες αγορές και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας με αυτά τις καλύτερες, ελληνικές συνταγές. Με αγάπη και μεράκι.

Εικόνα

Έχει άποψη για το φαγητό
Η κυρία Δέσπα, όμως, είναι γνωστή και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή έχει άποψη πάνω στο φαγητό που σερβίρει. Όταν μία κοπέλα της ζητούσε κάθε πρωί τον καφέ της με 7 ζαχαρίνες εκείνη της έβαλε μόλις 2 με δική της πρωτοβουλία. Μερικές ημέρες αργότερα η ίδια κοπέλα πήγε στην καντίνα και της είπε ότι ο καφές της ήταν πιο ωραίος από ποτέ από δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί.

Εικόνα

Το καλύτερο πλανόδιο πρωινάδικο της Νέας Υόρκης
To θρυλικό πλέον Μama Jo’s Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο «πλανόδιο πρωινάδικο» στη Νέα Υόρκη και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δημιούργησε μια νέα κουλτούρα street food, αυτή του street food breakfast.
https://mamajosbreakfastcart.com/
https://www.yelp.com/biz/mama-jos-break ... new-york-2
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce% ... %ad%ce%b1/

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών