Γιατι καλε;
Οι δικές μας συνταγές
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 14541
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Οι δικές μας συνταγές
Aυγοφετες
Κτυπαμε 10 αυγά με μια πρέζα αλάτι μέσα σε ένα ορθογώνιο φαρδύ ταπερ και βουτάμε μέσα περίπου 15 φέτες ψωμιού του τοστ. Τις τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσουν μέσα σε μπόλικο ελαιόλαδο στα 2/3 της θερμοκρασίας του ματιού. Σερβίρουμε με κρέμα τυρί και μαρμελάδα φράουλας.
Κτυπαμε 10 αυγά με μια πρέζα αλάτι μέσα σε ένα ορθογώνιο φαρδύ ταπερ και βουτάμε μέσα περίπου 15 φέτες ψωμιού του τοστ. Τις τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσουν μέσα σε μπόλικο ελαιόλαδο στα 2/3 της θερμοκρασίας του ματιού. Σερβίρουμε με κρέμα τυρί και μαρμελάδα φράουλας.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Οι δικές μας συνταγές
10 αυγά;;;
Τα μισά συν με λίγο νερό χτυπημένα
Και βάζουμε τις φέτες ψωμιού πριν τις τηγανίσουμε
Οκ το δεύτερο, περί ορεξεως
Αλλά το πρώτο; 10 αυγά;;;;
15 φέτες;;;;
Τα μισά συν με λίγο νερό χτυπημένα
Και βάζουμε τις φέτες ψωμιού πριν τις τηγανίσουμε
Οκ το δεύτερο, περί ορεξεως
Αλλά το πρώτο; 10 αυγά;;;;
15 φέτες;;;;
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 14541
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Οι δικές μας συνταγές
Την αναλογία γράφω, η οποία είναι και η κατάλληλη για περίπου 6 κανονικές μερίδες ...ή μία δική μου.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Οι δικές μας συνταγές
Ναι βρε συ
Αλλά 10αυγα;;;;;
Αλλά 10αυγα;;;;;
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 14541
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Οι δικές μας συνταγές
Λατρεύω τα αυγά. Μερικές φορές τα πίνω ωμά μέσα από το ποτήρι.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Οι δικές μας συνταγές
Εντάξει εγώ τρώω με το κουτάλι της σούπας μισή συσκευασία τη μισοκιλη Μερέντα
Τη βάζω και στο κέικ, τσουρέκι
Για τσεκαρε χοληστερίνη.
Πάω για ζάχαρο εγώ
Φοβάμαι να το δω
Μετά θα μου φταίει ο Θεός
Πάλι καλά που έρχεται νηστεια
Τη βάζω και στο κέικ, τσουρέκι
Για τσεκαρε χοληστερίνη.
Πάω για ζάχαρο εγώ
Φοβάμαι να το δω
Μετά θα μου φταίει ο Θεός
Πάλι καλά που έρχεται νηστεια
Re: Οι δικές μας συνταγές
Παλι συνταγη με κοτοπουλο.
Κοτοπουλο στην κατσαρολα με καροτα,φρεσκια ντοματα,σελινο και μαυροδαφνη ,ινδικα και μεξικανικα μπαχαρικα κλπ.
ΥΛΙΚΑ:
-Κοτοπουλακι
-Καροτα
-Κρεμμυδι
-Σκορδο
-Σελινο
-Μαιντανο
-Φρεσκια ντοματα
-Ελαιολαδο
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-ινδικα μπαχαρικα,οπως ταντουρι και γκαραμ μασαλα της captains,οπως και μεξικανικο μπαχαρικο φαχιτα.Εναλλακτικα βαλτε οτι μπαχαρικο σας αρεσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολυ απλη.
-Ψιλοτσιγαριζουμε υγειηνα,δηλαδη λιγο,σε σιγανη φωτια και με λιγο λαδι το κρεμμυδι,το σκορδο και τα καροτα,ολα ψιλοκομμενα σε μια κατσαρολα(εγω εχω κεραμικη/αντικολλητικη με καπακι).
-Αλατοπιπερωνουμε και τοτε βαζουμε ολα τα μπαχαρικα.
-Ριχνουμε το κοτοπουλακι.
-Σβηνουμε με την μαυροδαφνη.Μπολικη.Προσθετουμε και λιγο νερο.
-Προσθετουμε το σελινο και τον μισο μαιντανο και την ριγανη.
-Επισης την ψιλοκκομενη φρεσκια ντοματα.
-Σιγοβραζουμε με σκεπασμενο καπακι και προς το τελος οταν εχει μαλακωσει το κοτοπουλακι,αν εχει παραπανω ζουμι,απλα ανοιγουμε καπακι και αφηνουμε λιγο να σωθει ο ζωμος.
ΥΓ.Εγω βαζω πολυ λιγο λαδι αρχικα,ισα να ψιλοτσιγαριστουν ελκαφρα τα λαχανικα, και στη συνεχεια στο τελος προσθετω ακομα λιγο ελαιολαδο,βασικα οταν εχω κλεισει το ματι.Ειναι οτι πιο υγειηνοΚαι παλι στο τελος αφου κλεισω το ματι,τον υπολοιπο μαιντανο.
Καλη σας ορεξη.
Κοτοπουλο στην κατσαρολα με καροτα,φρεσκια ντοματα,σελινο και μαυροδαφνη ,ινδικα και μεξικανικα μπαχαρικα κλπ.
ΥΛΙΚΑ:
-Κοτοπουλακι
-Καροτα
-Κρεμμυδι
-Σκορδο
-Σελινο
-Μαιντανο
-Φρεσκια ντοματα
-Ελαιολαδο
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-ινδικα μπαχαρικα,οπως ταντουρι και γκαραμ μασαλα της captains,οπως και μεξικανικο μπαχαρικο φαχιτα.Εναλλακτικα βαλτε οτι μπαχαρικο σας αρεσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολυ απλη.
-Ψιλοτσιγαριζουμε υγειηνα,δηλαδη λιγο,σε σιγανη φωτια και με λιγο λαδι το κρεμμυδι,το σκορδο και τα καροτα,ολα ψιλοκομμενα σε μια κατσαρολα(εγω εχω κεραμικη/αντικολλητικη με καπακι).
-Αλατοπιπερωνουμε και τοτε βαζουμε ολα τα μπαχαρικα.
-Ριχνουμε το κοτοπουλακι.
-Σβηνουμε με την μαυροδαφνη.Μπολικη.Προσθετουμε και λιγο νερο.
-Προσθετουμε το σελινο και τον μισο μαιντανο και την ριγανη.
-Επισης την ψιλοκκομενη φρεσκια ντοματα.
-Σιγοβραζουμε με σκεπασμενο καπακι και προς το τελος οταν εχει μαλακωσει το κοτοπουλακι,αν εχει παραπανω ζουμι,απλα ανοιγουμε καπακι και αφηνουμε λιγο να σωθει ο ζωμος.
ΥΓ.Εγω βαζω πολυ λιγο λαδι αρχικα,ισα να ψιλοτσιγαριστουν ελκαφρα τα λαχανικα, και στη συνεχεια στο τελος προσθετω ακομα λιγο ελαιολαδο,βασικα οταν εχω κλεισει το ματι.Ειναι οτι πιο υγειηνοΚαι παλι στο τελος αφου κλεισω το ματι,τον υπολοιπο μαιντανο.
Καλη σας ορεξη.
Re: Οι δικές μας συνταγές
Μια συνταγουλα για αυτους που νηστευουν,αν και καλο θα ειναι να νηστευουν και απο την κακια.
Καλαμαρακια λεμονατα με κρασι και χορτα στην κατσαρολα.
ΥΛΙΚΑ:
-Καλαμαρακια σε ροδελες καλυτερα.
-Κρεμμυδι και σκορδο κομμενα.
-Κλασικα λευκο κρασι γλυκο ΣΑΜΟΣ
-Λεμονι
-Διαφορα χορτα,εγω βασικα εβαλα μονο σεσκουλα,μια χαρα ηταν.
-Ελαιολαδο
-Μπαχαρικα της αρεσκειας σας.Εγω εβαλα μπαχαρι,και τα κλασικα που βαζω ταντουρι και φαχιτα,αλλα αν δεν τα εχετε,με μπαχαρι και κυμινακι ειστε οκ,αν σας αρεσουν βεβαια αυτα τα μπαχαρικα.
-Αλατιποπερο εννοειται.
-Ριγανη
-Οποιοδηποτε μυρωδικο θελετε,πχ ανηθο,μαιντανο κλπ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Ψιλοκοβουμε κρεμμυδι και σκορδο.Εγω αφηνω και μια σκελιδα που θα την προσθεσω στο τελος,τριμμενη,δινει πιο εντονη γευση σκορδου,σε οποιους βεβαια αρεσει το σκορδο.
-Σε κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο ,προσθετουμε τα κρεμμυδια και το σκορδο,κανουμε ενα υποτυπωδες,πολυ ελαφρυ τσιγαρισμα και αμεσως μετα τα καλαμαρακια.Σε μετρια φωτια αρχικα.
-Σβηνουμε με το γλυκο κρασι σαμος.Προσθετουμε και τα μπαχαρικα μας.Επισης το λεμονι,(οσο μας αρεσει)Και λιγο νερο.
-Χαμηλωνουμε να ψιλοβραζει και σκεπαζουμε με καπακι.
-Καθαριζουμε τα χορτα μας.Δεν τα βαζουμε απο την αρχη του βρασιματος,για να κρατανε και να μην γινουν εντελως νιανια.Αναλογα ποσο μαλακά τα θελει ο καθενας αποφασιζει πότε θα τα βαλει.
Εγω πχ τα βαζω κανενα 20λεπτο πριν το τελος του μαγειρεματος.
-Στο τελος που εχει γινει το φαγητο,και βεβαια εχουν σωθει τα πολλα υγρα,[και για να σωθουν αν εχει πολλα η κατσαρολα μας,απλα ανοιγουμε το καπακι ετσι ωστε να εξατμιζεται το νερο,]αν εχω βαλει πολυ λιγο λαδι αρχικα ,προσθετω απο επανω λιγο ακομα ελαιολαδο,αφου κλεισω το ματι.Επισης το τριμμενο σκορδακι.
Το εφτιαξα σημερα,μαλιστα ομολογω οτι πρωτη φορα εφτιαξα καλαμαρακια με χορτα και ηταν εξαιρετικο!
Καλη μας ορεξη!
Καλαμαρακια λεμονατα με κρασι και χορτα στην κατσαρολα.
ΥΛΙΚΑ:
-Καλαμαρακια σε ροδελες καλυτερα.
-Κρεμμυδι και σκορδο κομμενα.
-Κλασικα λευκο κρασι γλυκο ΣΑΜΟΣ
-Λεμονι
-Διαφορα χορτα,εγω βασικα εβαλα μονο σεσκουλα,μια χαρα ηταν.
-Ελαιολαδο
-Μπαχαρικα της αρεσκειας σας.Εγω εβαλα μπαχαρι,και τα κλασικα που βαζω ταντουρι και φαχιτα,αλλα αν δεν τα εχετε,με μπαχαρι και κυμινακι ειστε οκ,αν σας αρεσουν βεβαια αυτα τα μπαχαρικα.
-Αλατιποπερο εννοειται.
-Ριγανη
-Οποιοδηποτε μυρωδικο θελετε,πχ ανηθο,μαιντανο κλπ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Ψιλοκοβουμε κρεμμυδι και σκορδο.Εγω αφηνω και μια σκελιδα που θα την προσθεσω στο τελος,τριμμενη,δινει πιο εντονη γευση σκορδου,σε οποιους βεβαια αρεσει το σκορδο.
-Σε κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο ,προσθετουμε τα κρεμμυδια και το σκορδο,κανουμε ενα υποτυπωδες,πολυ ελαφρυ τσιγαρισμα και αμεσως μετα τα καλαμαρακια.Σε μετρια φωτια αρχικα.
-Σβηνουμε με το γλυκο κρασι σαμος.Προσθετουμε και τα μπαχαρικα μας.Επισης το λεμονι,(οσο μας αρεσει)Και λιγο νερο.
-Χαμηλωνουμε να ψιλοβραζει και σκεπαζουμε με καπακι.
-Καθαριζουμε τα χορτα μας.Δεν τα βαζουμε απο την αρχη του βρασιματος,για να κρατανε και να μην γινουν εντελως νιανια.Αναλογα ποσο μαλακά τα θελει ο καθενας αποφασιζει πότε θα τα βαλει.
Εγω πχ τα βαζω κανενα 20λεπτο πριν το τελος του μαγειρεματος.
-Στο τελος που εχει γινει το φαγητο,και βεβαια εχουν σωθει τα πολλα υγρα,[και για να σωθουν αν εχει πολλα η κατσαρολα μας,απλα ανοιγουμε το καπακι ετσι ωστε να εξατμιζεται το νερο,]αν εχω βαλει πολυ λιγο λαδι αρχικα ,προσθετω απο επανω λιγο ακομα ελαιολαδο,αφου κλεισω το ματι.Επισης το τριμμενο σκορδακι.
Το εφτιαξα σημερα,μαλιστα ομολογω οτι πρωτη φορα εφτιαξα καλαμαρακια με χορτα και ηταν εξαιρετικο!
Καλη μας ορεξη!
Σπιτικό ταμπάσκο
Η πιο εύκολη συνταγή μετά τα παγάκια
Βάζουμε σε ένα μπρίκι ένα φλιτζάνι του τσαγιού μηλόξυδο, μία (ή περισσότερες, εξαρτάται πόσο καυτερό το θέλουμε) κουταλιά του γλυκού τσίλι ή καγιέν ή οποιαδήποτε άλλη σκόνη καυτερής πιπεριάς θέλουμε, ψιλοκομμένο σκόρδο, ανάβουμε το γκαζάκι και μόλις βράσουν τα βάζουμε σε ένα δοχείο. Αφήνουμε το μείγμα στην μπάντα δυο-τρεις μέρες. Πριν την χρήση το ταρακουνάμε κάθε φορά που είναι να το χρησιμοποιήσουμε γιατί η σκόνη πάει στον πάτο του δοχείου. Αν σας πέφτει βαριά η ξυδίλα μπορείτε να αραιώσετε το ξύδι με νερό.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι ένα φλιτζάνι του τσαγιού μηλόξυδο, μία (ή περισσότερες, εξαρτάται πόσο καυτερό το θέλουμε) κουταλιά του γλυκού τσίλι ή καγιέν ή οποιαδήποτε άλλη σκόνη καυτερής πιπεριάς θέλουμε, ψιλοκομμένο σκόρδο, ανάβουμε το γκαζάκι και μόλις βράσουν τα βάζουμε σε ένα δοχείο. Αφήνουμε το μείγμα στην μπάντα δυο-τρεις μέρες. Πριν την χρήση το ταρακουνάμε κάθε φορά που είναι να το χρησιμοποιήσουμε γιατί η σκόνη πάει στον πάτο του δοχείου. Αν σας πέφτει βαριά η ξυδίλα μπορείτε να αραιώσετε το ξύδι με νερό.
Re: Οι δικές μας συνταγές
Την επόμενη φορά δοκίμασε με λευκό βαλσαμικό.Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα,καθόλου ξυδίλα.
Επίσης όταν με το καλό βγουν οι πιπεριές σου,δοκίμασε με φρέσκες πιπεριές.Ίδια διαδικασία και πολτοποίηση αφου βράσουν.Μόλις ανοίξεις το καπάκι του δοχείου θα δακρύσει μέχρι και γείτονας στο διπλανό σπίτι.
Επίσης όταν με το καλό βγουν οι πιπεριές σου,δοκίμασε με φρέσκες πιπεριές.Ίδια διαδικασία και πολτοποίηση αφου βράσουν.Μόλις ανοίξεις το καπάκι του δοχείου θα δακρύσει μέχρι και γείτονας στο διπλανό σπίτι.
Re: Οι δικές μας συνταγές
Αυτό με το λευκό βαλσάμικο θα το ακολουθήσω, ευχαριστώ για την συμβουλή.waldorf έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 15:55Την επόμενη φορά δοκίμασε με λευκό βαλσαμικό.Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα,καθόλου ξυδίλα.
Επίσης όταν με το καλό βγουν οι πιπεριές σου,δοκίμασε με φρέσκες πιπεριές.Ίδια διαδικασία και πολτοποίηση αφου βράσουν.Μόλις ανοίξεις το καπάκι του δοχείου θα δακρύσει μέχρι και γείτονας στο διπλανό σπίτι.
Αν έχω φρέσκιες πιπεριές παίρνω τον χρόνο μου και φκιάχνω πιο περικολόζες σάλτσες. Αυτό που περιέγραψα εδώ το κάνω όταν μου έχουν τελειώσει οι φρέσκες κι έχω μόνο σκόνες.
Re: Οι δικές μας συνταγές
Αυτη ειναι ωραια συνταγη. Αν βγαλουμε ροκα, κρεμμυδι, φινοκιο και βαλουμε ρυζι εχουμε ενα ωραιο χαβανεζικο ποκε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 359 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
01 Μάιος 2023, 01:36
-
-
Νέα δημοσίευση αξιολάτρευτες συνταγές......
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 03 Οκτ 2023, 13:28 » σε Μαγειρική - 2 Απαντήσεις
- 229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
03 Οκτ 2023, 14:21
-
-
- 40 Απαντήσεις
- 1898 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
14 Μάιος 2023, 15:13
-
- 9 Απαντήσεις
- 416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
19 Οκτ 2022, 21:06