ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20264
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 31 Μαρ 2018, 02:33

Για την ελίτ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 22 Απρ 2018, 16:27

ΕικόναΕξαιρετικό σε προσιτή τιμή, ιδανικό για θαλασσινά.
Ordem e Progresso.

Dies Irae
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:00

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dies Irae » 08 Οκτ 2018, 19:12

Τα «αγαπημένα» του Master of Wine

Εικόνα

Ο Γιάννης Καρακάσης MW σχεδιάζει τον χάρτη των οινοτουριστικών εξορμήσεών του στην Ευρώπη.

Aν έπρεπε να ξεχωρίσω τις κορυφαίες οινοτουριστικές εμπειρίες μου στην Ευρώπη, θα έβαζα πάνω από 100 στη λίστα, καθότι οι οινικές εξερευνήσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Ως ξεκίνημα όμως θεωρώ ότι η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία συνθέτουν ένα πολύ ελκυστικό πλαίσιο για όποιον ενδιαφέρεται να εξερευνήσει οργανωμένα το οινικό τοπίο της Γηραιάς Ηπείρου.

ΓΑΛΛΙΑ
Bordeaux – Saint-Émilion

Το Bordeaux αποτελεί από μόνο του κορυφαία οινική εμπειρία. Είναι όμως και τεράστιο σε έκταση, με πολλές επιμέρους περιοχές, γεγονός που δυσκολεύει τον σχεδιασμό του ταξιδιού. Αν είχα να διαλέξω μόνο μία, θα επέλεγα τη λεγόμενη δεξιά όχθη και το μαγικό χωριουδάκι Saint-Émilion (44 χλμ. από την πόλη του Bordeaux), που πήρε το όνομά του από έναν καλόγερο που έζησε στην περιοχή τον 8ο αιώνα. O ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός οικισμός συγκαταλέγεται στη λίστα μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η γαστρονομία αποτελεί μέρος της καθημερινότητας στο Saint-Émilion και οι μυρωδιές είναι ακαταμάχητες. Περιδιαβείτε το χωριό, εξερευνήστε τα σοκάκια του, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να το αφουγκραστεί. Στη συνέχεια, προετοιμαστείτε για κλασική γαλλική κουζίνα με έμφαση στο foie gras και διαλέξτε την εκδρομή σας στα châteaux μέσα από τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Τα κρασιά του Saint-Émilion, ειδικά το αρωματικό Cabernet Franc, είναι από τα κορυφαία παγκοσμίως, με τα οινοποιεία Angelus (angelus.com), Figeac (chateau-figeac.com) και Cheval Blanc (chevalblanc.com) να θεωρούνται σημεία αναφοράς.

Εικόνα
Τρύγος στο οινοποιείο Angelus, στο Saint-Émilion.

ITAΛΙΑ
Montalcino – Τοσκάνη

Η ομορφιά της Ιταλίας είναι γνωστή και η Τοσκάνη πολυτραγουδισμένη. H Φλωρεντία και η Σιένα είναι μοναδικοί προορισμοί με πληθώρα οινοποιείων. Μόνο στο Chianti υπάρχουν περίπου 1.600 παραγωγοί. Η περιοχή όμως στην οποία θα ήθελα να εστιάσω είναι το Montalcino, στο νοτιότερο κομμάτι της Τοσκάνης, την ιταλική εκδοχή του Saint-Émilion: ιστορία που χάνεται σε βάθος αιώνων, θαυμαστή αρχιτεκτονική, άφθονο κρασί και δύσκολο parking. Όλα αυτά πηγαίνουν μαζί.

Το Il Giglio (gigliohotel.com) είναι μια εξαιρετική πρόταση διαμονής, με το φανταστικό παράθυρο της κεντρικής σάλας να παραπέμπει σε πίνακα ζωγραφικής. Τα οινοποιεία Castelgiocondo (en.frescobaldi.com), Gianni Brunelli (lechiusedisotto.it), Podere Le Ripi (podereleripi.it), Salvioni (salvioniarredamenti.it) και Cupano (cupano.it) –το τελευταίο κυρίως για τους αμπελώνες και για την κουβέντα με τη «μορφή» Lionel Cousin, που έφτασε στην περιοχή σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρικό ούτε νερό– είναι στις τοπ επιλογές μου, μαζί με το οινοποιείο Val di Suga (valdisuga.it) με την απίθανη θέα στον λόφο Montosoli.

ΓΑΛΛΙΑ
Καμπανία

Η Καμπανία οριοθετεί το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των αφρωδών κρασιών ποιότητας. Υπάρχουν πέντε δρόμοι του κρασιού, με πιο σημαντικούς το Epernay, πέριξ του οποίου βρίσκονται οι Grand Cru αμπελώνες Avize, Mesnil, Cramant (Chardonnay), η κοιλάδα της Reims (Ρενς) με τους φημισμένους αμπελότοπους του Ambonnay, Bouzy και Verzy (Pinot Noir) και η κοιλάδα του Μάρνη. Στρατηγική επιλογή διαμονής συνιστά το Epernay, από όπου σε απόσταση 20 λεπτών περίπου υπάρχει πρόσβαση στους περισσότερους οίκους και παραγωγούς Σαμπάνιας. Επιβεβλημένη είναι η επίσκεψη στο Αββαείο του Hautvillers, όπου γεννήθηκε ο θρύλος της Σαμπάνιας χάρη στον Βενεδικτίνο μοναχό Dom Perignon, όμως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα ονόματα όπως οι Jacquesson (champagnejacquesson.com), Charles Heidsieck (charlesheidsieck.com), Eric Rodez (champagne-rodez.fr), Benoit Tarlant (tarlant.com) και Leclapart (domaineselect.com).

Στην Καμπανία, η ιστορία, το κρασί και το φαγητό –ris de veau, δηλαδή γλυκάδια, και το εξαίσιο αλλαντικό andouillette– υφαίνουν έναν άκρως γοητευτικό ιστό. Προτείνω να προσπαθήσετε να τα συνδυάσετε και τα τρία, χωρίς να παραλείψετε μια επίσκεψη στην πόλη της Reims (Ρεν) και στον επιβλητικό καθεδρικό ναό της, όπου η Ζαν ντ’Αρκ, μετά τη νίκη της εναντίον των Άγγλων, προέβλεψε ότι ο Κάρολος Ζ΄ θα στεφόταν βασιλιάς. Παρευρέθηκε μάλιστα και η ίδια στην τελετή της στέψης το 1429.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κοιλάδα του Μοζέλα


Λίγοι προορισμοί στον κόσμο διαθέτουν την ομορφιά των αμπελώνων του ποταμού Μοζέλα, η οποία κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Οι αμπελώνες ακολουθούν τις στροφές του ποταμού όπως αυτός διασχίζει την κοιλάδα και είναι τόσο απότομοι σε κλίση, που χρησιμοποιούνται μέχρι και τελεφερίκ για τις καλλιεργητικές εργασίες. Σε μία μου επίσκεψη με το ζόρι κατάφερα να περπατήσω πάνω από τις δύο πρώτες σειρές. Ο βασιλιάς της περιοχής είναι η ποικιλία Riesling, που μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με το δικό μας Ασύρτικο, ειδικά την κοφτερή σαν λεπίδα οξύτητα και την αίσθηση της ορυκτότητας. Χαθείτε στη γοητεία των ιστορικών πόλεων Trier με τις ρωμαϊκές καταβολές και Koblenz και εξερευνήστε όσα περισσότερα γραφικά χωριουδάκια μπορείτε. Van Volxem (vanvolxem.com), Clemens Busch (clemens-busch.de), Markus Molitor (markusmolitor.com) και JJ Prüm (jjpruem.com) είναι μερικά από τα σημαντικότερα οινοποιεία της περιοχής που αξίζει να επισκεφθείτε.

OΥΓΓΑΡΙΑ
Tokaj


Το κρασί Tokaji είναι από τους πιο φημισμένους επιδόρπιους οίνους στον κόσμο, με την παραγωγή του να επικεντρώνεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ουγγαρίας. Διάφοροι θρύλοι συνοδεύουν συχνά την ιστορία των σπουδαίων κρασιών (fine wines) και για το Tokaji ο πιο γνωστός είναι το «Vinum Regum, Rex Vinorum» (Κρασί των Βασιλέων, Βασιλιάς των Κρασιών) που αναφώνησε ο Λουδοβίκος ΙΕ΄ όταν το πρωτοδοκίμασε.

Το χωριουδάκι όμως από όπου όλα ξεκίνησαν λέγεται Tokaj και απέχει περίπου δύο ώρες από τη Βουδαπέστη. Η πρόσβαση είναι εύκολη και η περιοχή ιδανική και για οικογενειακές εκδρομές. Περπατήστε στα αμπέλια και επισκεφθείτε τα οινοποιεία Royal Tokaji (royal-tokaji.com), Oremus (tokaji.com) και Diznoko (disznoko.hu). Περάστε επίσης από τον «πατριάρχη» της περιοχής Istvan Szepsy (szepsy.hu), που παράγει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά γλυκά, αλλά και ξηρά, κρασιά στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο άλλοι συναρπαστικοί προορισμοί που συνδέονται με ξεχωριστά κρασιά είναι η κοιλάδα του Douro στην Πορτογαλία, όπου παράγεται το φημισμένο ενισχυμένο γλυκό κρασί με την ονομασία Port, αλλά και η περιοχή της Valpolicella στο Βένετο της Ιταλίας, κοντά στη Βερόνα, όπου παραγωγοί όπως οι Quintarelli, Dal Forno (eng.dalfornoromano.it), Masi (www.masi.it) και Secondo Marco (secondomarco.it) δημιουργούν κρασιά «περισυλλογής», όπως τα φημισμένα Amarone.

http://www.kathimerini.gr/987971/articl ... er-of-wine

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 08 Οκτ 2018, 19:14

Γκευδες...



Planis

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis » 25 Φεβ 2019, 22:44

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά το οποίο κάθε φορά που το πίνω με ενθουσιάζει όλο και περισσότερο είναι το Chateau Porto Carras. Συγκεκριμένα ήπια φιάλη του 2009 Η ελληνική εκδοχή του Bordeaux σε μία άψογη εκτέλεση. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και Λημνιό σε ένα από τα δύο ελληνικά κρασιά ΠΟΠ με συνδυασμό ξένων ποικιλιών. Αυτό το οποίο κάνει το συγκεκριμένο να ξεχωρίζει είναι η υπέροχη επίγευση στο τέλος. Για την τιμή του (γύρω στα 14€), παίρνει κάποιος στοιχεία τα οποία βρίσκει σε πολύ ακριβότερα κρασιά. Πολυπλοκότητα, σώμα, αρώματα όλα υπέροχα. Επίσης εδώ δεν κυριαρχεί η μαρμελάδα όπως στα περισσότερα ελληνικά κόκκινα κρασιά αξιώσεων κάνοντας το σύνολο εξαιρετικά ισορροπημένο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Planis

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis » 03 Μάιος 2019, 22:58

Πάμε πάλι στα καλά κρασιά μήπως και ζεσταθούμε λίγο.

Το πάσχα με το αρνί αλλά και με άλλους μεζέδες ετιμήθη η Νάουσα Μπουτάρη Grande Reserve του 2010. Η επιλογή ήταν πολύ σοφή καθ' ότι -αν και ξινόμαυρο- λόγω των εννέα ετών αλλά και της παρατεταμένη ωρίμασης σε βαρέλι, οι τανίνες είναι πολύ απαλές και έτσι άρεσε και σε όχι φανατικούς λάτρεις του κόκκινου κρασιού. Ιδιαίτερη πολυπλοκότητα στη μύτη με τα αρώματα του ξινόμαυρου να είναι υπαρκτά στην ώριμη εκδοχή τους (αλκοόλ 13,5% αρκετά υψηλό για ξινόμαυρο) μαζί με τα αρώματα του βαρελιού τα οποία αν και αρκετά έντονα δεν σκέπαζαν τα αρώματα του πληθωρικού ξινόμαυρου. Στο στόμα, το σώμα είναι μέτριο άρα και φιλικό για τους περισσότερους ουρανίσκους, οι τανίνες βελούδινες και η οξύτητα είναι ακόμη σε καλά επίπεδα παρά τα χρόνια. Εκεί τέλος που το κρασί κερδίζει πολύ είναι στην επίγευση: υπέροχη επίγευση ώριμου φρούτου και αίσθηση χυμώδης και στιλπνή. Οι τανίνες ίσα που φαίνονται προς το τέλος χωρίς να πικρίζουν. Αν και ταίριαξε πολύ καλά με το ψητό αρνί, σίγουρα θα απογειωνόταν με ένα πληθωρικό μαγειρευτό όπως αρνί γιουβέτσι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς η τιμή του στα 15€ περίπου χαρίζει μία πλήρη εμπειρία.

Σ.σ.: περιττό να πω ότι το κρασί μεταγγίσθηκε 1 ώρα περίπου σε καράφα προκειμένου να βγουν όλα τα αρώματά του. Επίσης -σπάνιο για κρασία Μπουτάρη- ο φελλός ήταν πολύ καλής ποιότητας και βγήκε άθικτος με την πρώτη προσπάθεια.

Planis

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis » 27 Αύγ 2019, 19:01

Ανασύρω αυτό το θέμα για να μιλήσω για ένα ακομη αγαπημένο μου κρασί το οποιο σε πολλές περιστάσεις με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο... πρόκειται για την κλασική "Νεμέα" του Σκούρα... ένα αγιωργήτικο σε πολύ καλή τιμή (10€) και χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ακριβότερα κρασιά! Πολύ ωραίο και "ζουμερό" φρούτο, μέτριο σώμα ιδανικό να συνοδεύσει ψητά κρέατα αλλά και μαγειρευτά φαγητά (ιδανικό με κόκκινιστό κόκκορα μακαρονάδα!), πολύ ευχάσριστη επίγευση και βελούδινες τανίνες καθόλου δυσάρεστες. Θέλει προσοχή πάντως γιατί το αλκοόλ του δεν είναι χαμηλό (13,5%) και επειδή είναι ευκολόπιοτο μπορεί εύκολα να σε παρασύρει. Αυτό το οποίο έχω παρατηρήσει με το συγκεκριμένο κρασί ειναι ότι αρέσει ακόμα και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι λάτρεις του κόκκινου κρασιού και γενικά είναι μία σιγουρη επιλογή όταν δεν είναι κάποιος σίγουρος για τις προτιμήσεις των συνδαιτημόνων του και δεν θέλει να ρισκάρει αρνητικά σχόλια. Πίνεται ακόμα και το καλοκαίρι σχετικά δροσερό (γύρω στους 14 βαθμούς περίπου) για όσους αναζητούν και για το καλοκαίρι ένα καλό κόκκινο κρασί.

https://www.skouras.gr/el/oinoi/erithroi/agiorgitiko/

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
νύχτα
Δημοσιεύσεις: 8745
Εγγραφή: 03 Μαρ 2019, 12:18

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 29 Αύγ 2019, 14:21

Planis έγραψε:
25 Φεβ 2019, 22:44
Ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά το οποίο κάθε φορά που το πίνω με ενθουσιάζει όλο και περισσότερο είναι το Chateau Porto Carras.
και η Μαλαγουζιά του μου είχε αρέσει πολύ

απολαυστικότατες οι περιγραφές σου
nothing but heart

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8168
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 29 Αύγ 2019, 17:28

Planis έγραψε:
27 Αύγ 2019, 19:01
Ανασύρω αυτό το θέμα για να μιλήσω για ένα ακομη αγαπημένο μου κρασί το οποιο σε πολλές περιστάσεις με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο... πρόκειται για την κλασική "Νεμέα" του Σκούρα... ένα αγιωργήτικο σε πολύ καλή τιμή (10€) και χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ακριβότερα κρασιά! Πολύ ωραίο και "ζουμερό" φρούτο, μέτριο σώμα ιδανικό να συνοδεύσει ψητά κρέατα αλλά και μαγειρευτά φαγητά (ιδανικό με κόκκινιστό κόκκορα μακαρονάδα!), πολύ ευχάσριστη επίγευση και βελούδινες τανίνες καθόλου δυσάρεστες. Θέλει προσοχή πάντως γιατί το αλκοόλ του δεν είναι χαμηλό (13,5%) και επειδή είναι ευκολόπιοτο μπορεί εύκολα να σε παρασύρει. Αυτό το οποίο έχω παρατηρήσει με το συγκεκριμένο κρασί ειναι ότι αρέσει ακόμα και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι λάτρεις του κόκκινου κρασιού και γενικά είναι μία σιγουρη επιλογή όταν δεν είναι κάποιος σίγουρος για τις προτιμήσεις των συνδαιτημόνων του και δεν θέλει να ρισκάρει αρνητικά σχόλια. Πίνεται ακόμα και το καλοκαίρι σχετικά δροσερό (γύρω στους 14 βαθμούς περίπου) για όσους αναζητούν και για το καλοκαίρι ένα καλό κόκκινο κρασί.

https://www.skouras.gr/el/oinoi/erithroi/agiorgitiko/

Εικόνα

.
Δέν εχω διαβάσει ολο τον νήμα....αν ειπώθηκε κάτι....

Τά φρέσκα κρασιά....τού Νοέμβρη ..... τά μποζολέ που λένε οι Γάλλοι....είναι άπαιχτα.....κ αξέχαστα.....

Ειδικά αγιωργίτικο φρέσκο.....

Επίσης θεωρώ τήν ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας πού ευδοκιμεί Λήμνο Σάμο.....Αστερι....

Ιδανική όταν εχεις ενα δεύτερο ποιοτικά κρασί.....ριχνεις λίγο Μοσχ. Αλεξ.....κ αστερώνει.....


Χύμα καλές ποικιλίες στό Οινότυπο Χαρ Τρικούπη....ύψος Καλλιδρομίου περιπου....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Planis

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis » 29 Αύγ 2019, 23:37

νύχτα έγραψε:
29 Αύγ 2019, 14:21
Planis έγραψε:
25 Φεβ 2019, 22:44
Ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά το οποίο κάθε φορά που το πίνω με ενθουσιάζει όλο και περισσότερο είναι το Chateau Porto Carras.
και η Μαλαγουζιά του μου είχε αρέσει πολύ

απολαυστικότατες οι περιγραφές σου
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Δημοσιεύσεις: 3735
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2018, 00:12
Phorum.gr user: lonelyrider
Τοποθεσία: Τόπος ζώντων

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 10 Ιαν 2020, 01:17

Ήμουν σε μία δεξίωση όπου σέρβιραν κόκκινο ζεστό κρασί με κανέλλα και μήλο. Είχε μια φοβερή γλυκιά γεύση. 5 ποτήρια ήπια (σε δεξίωση έτσι?).
Ξέρει κανείς τι κρασί πρέπει να πάρω και αν εκτός απο μήλο και κανέλλα βάζω και κάτι άλλο για να βγει καλή η γεύση. Επίσης θέλει και αραίωμα με νερό πριν ή μετά το ζέσταμα?
Γενικά κάποιος αν ξέρει πως φτιάχνεται. Ευχαριστώ.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29716
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 10 Ιαν 2020, 01:34

lonelyrider έγραψε:
10 Ιαν 2020, 01:17
Ήμουν σε μία δεξίωση όπου σέρβιραν κόκκινο ζεστό κρασί με κανέλλα και μήλο. Είχε μια φοβερή γλυκιά γεύση. 5 ποτήρια ήπια (σε δεξίωση έτσι?).
Ξέρει κανείς τι κρασί πρέπει να πάρω και αν εκτός απο μήλο και κανέλλα βάζω και κάτι άλλο για να βγει καλή η γεύση. Επίσης θέλει και αραίωμα με νερό πριν ή μετά το ζέσταμα?
Γενικά κάποιος αν ξέρει πως φτιάχνεται. Ευχαριστώ.
https://www.google.com/amp/s/www.shape. ... ari/%3famp

Λέγεται γκλουβάιν.

Αν δεν έχεις στέβια, βάλε ζάχαρη.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Δημοσιεύσεις: 3735
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2018, 00:12
Phorum.gr user: lonelyrider
Τοποθεσία: Τόπος ζώντων

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 10 Ιαν 2020, 01:40

Gherschaagk έγραψε:
10 Ιαν 2020, 01:34
lonelyrider έγραψε:
10 Ιαν 2020, 01:17
Ήμουν σε μία δεξίωση όπου σέρβιραν κόκκινο ζεστό κρασί με κανέλλα και μήλο. Είχε μια φοβερή γλυκιά γεύση. 5 ποτήρια ήπια (σε δεξίωση έτσι?).
Ξέρει κανείς τι κρασί πρέπει να πάρω και αν εκτός απο μήλο και κανέλλα βάζω και κάτι άλλο για να βγει καλή η γεύση. Επίσης θέλει και αραίωμα με νερό πριν ή μετά το ζέσταμα?
Γενικά κάποιος αν ξέρει πως φτιάχνεται. Ευχαριστώ.
https://www.google.com/amp/s/www.shape. ... ari/%3famp

Λέγεται γκλουβάιν.

Αν δεν έχεις στέβια, βάλε ζάχαρη.
Θα ακουστεί γελοία η ερώτηση ίσως, αλλά επειδή είμαι άσχετος από μαγειρική και συνταγές κ.ο.κ. , όταν λέει βράσε για 3 με 5 λεπτά τα υλικά εννοεί κανονικό βράσιμο 3 με 5 λεπτά αφού το βράσιμο έχει ήδη αρχίσει ή εννοεί απλό ζέσταμα 3 ως 5 λεπτά των υλικών?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών