Ο καφές στην Ελλάδα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7882
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 20 Φεβ 2019, 13:19

Πάνας έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:02
the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59
Πάνας έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:55
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;
εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.
Όταν ήμουν στην Σάμο είχα βρεί ένα παλιό καφενεδάκι που έκανε τον καφέ στη χόβολη.. δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει.
Στη χόβολη είχα πιει σε μια καφετέρια στο Σύνταγμα. Σε όροφο, κοντά στο ταχυδρομείο. Δεν έχω ξαναπιεί ωραιότερο ελληνικό καφέ. Άργησε βέβαια και είχα εκνευριστεί αλλά με αποζημίωσε το αποτέλεσμα.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25900
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 20 Φεβ 2019, 13:58

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Γραφικός

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 20 Φεβ 2019, 14:08

plouf έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:49
Μπα εγώ αν πιω άλλο καφέ έχω πρόβλημα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης
Δημοσιεύσεις: 520
Εγγραφή: 03 Μάιος 2018, 10:33
Τοποθεσία: Agri Decumates

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης » 20 Φεβ 2019, 14:14

Σπιτι εχω μονο τσαι του βουνου, ενω στην δουλεια μονο νερο. Αμα παω Ελλαδα ελληνικο, ειτε εξω ειτε σπιτι στο γκαζακι για να τον πιω στο μπαλκονι με μια κουταλια υποβρυχιο σε κρυο νερο. τα ΣΚ εδω Γερμανια εχω βρει εναν Τουρκο που τον κανει στην αμμο, εχει και ωραιο μπακλαβα, αλλιως αναγκαζομαι να παω σε χιπστερομαγαζα για να πιω φιλτρου η εσπρεσσο.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11590
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 20 Φεβ 2019, 15:21

the comet the course the tail έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:09

έξω στα μαγαζιά πίνω φρέντο.
ντροπή σου προδότη!
πήρε φραπέ γλυκό με γάλα.
:smt023
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14872
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 20 Φεβ 2019, 15:37

Αγις έγραψε:
20 Φεβ 2019, 13:58
Εικόνα
Μεγάλο *grats για τα πυρότουβλα, αλλά να πω την αλήθεια τα μπρουτζινο-χαλκινα μπρικια τα φοβάμαι λίγο.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

the comet the course the tail

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 20 Φεβ 2019, 15:40

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
20 Φεβ 2019, 15:21
the comet the course the tail έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:09

έξω στα μαγαζιά πίνω φρέντο.
ντροπή σου προδότη!
πήρε φραπέ γλυκό με γάλα.
:smt023

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 4557
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 20 Φεβ 2019, 15:43

Πινω Φρέντο εσπρεσσο , σκέτο.

Σπάνιως πίνω ελληνικό.



Μου αρέσει ο Φίλτρου, αλλά στην ελλάδα είναι απαίσια η γεύση του καφε φίλτρου. Πολύ καλύτερης ποιότητας καφέ φίλτρου σερβίρουν οι αεροπορικές εταιρείες παρά το νεροζούμι που σερβίρεται στην ελλάδα.

Ποτέ δεν βάζω ζάχαρη και ποτέ δεν πίνω καφέ με γεύση βανίλιας ή οτιδήποτε άλλο.

Μερικές φορές 'ισως προσθέσω ελάχιστη κρέμα στον καφέ ή κονιάκ.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11590
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 20 Φεβ 2019, 15:51

the comet the course the tail έγραψε:
20 Φεβ 2019, 15:40
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
20 Φεβ 2019, 15:21
the comet the course the tail έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:09

έξω στα μαγαζιά πίνω φρέντο.
ντροπή σου προδότη!
πήρε φραπέ γλυκό με γάλα.
:smt023
να αγιάσει το στόμα της!
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25900
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 20 Φεβ 2019, 16:06

Orion22 έγραψε:
20 Φεβ 2019, 15:37
Αγις έγραψε:
20 Φεβ 2019, 13:58
Εικόνα
Μεγάλο *grats για τα πυρότουβλα, αλλά να πω την αλήθεια τα μπρουτζινο-χαλκινα μπρικια τα φοβάμαι λίγο.
Σωστα τα φοβάσαι - μπορει αν γινουν επικινδυνα αν δεν προσεχτουν - συντηρηθουν αλλα για τη συγκεκριμένη χρηση είναι ιδανικα - φυσικα μακρυκότσανα να μην καιγομαστε στο χειρισμο απο τη φωτια.

* Η Φωτογραφια είναι απο την καμαρα - Αντρωνιτη του κτηματος με παλια επιπλα - ντιβάνια - κουρελουδες και χωριατικο καπνισμενο καραβλαχουρια τζακι που προσθεσαμε πυροτουβλα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4418
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 20 Φεβ 2019, 16:27

Που και που πίνω Ελληνικό σκέτο. Καθημερινά προτιμώ φίλτρου. Θα συμφωνήσω ότι ο καφές φίλτρου που σερβίρουν στις καφετέριες της Ελλάδος είναι άθλιος. Αν δεν είναι από τα Λιντλ τότε είναι ο κοινός Γιάκομπς που δεν πίνεται. Για να ευχαριστηθείς φίλτρου σπίτι σου πρέπει να τον αλέσεις μόνος σου σε μικρές ποσότητες. Προτιμώ τον Κενυάτικο, αλλά και τον Περουβιανό και της Γουατεμάλας. Ο καπουτσίνο είναι απλά για φιγούρα ενώ ο εσπρέσο είναι για μετά το φαγητό(Ιταλική συνήθεια).
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 27153
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Φεβ 2019, 17:19

Ερμής έγραψε:
20 Φεβ 2019, 10:52
Υδράργυρος έγραψε:
20 Φεβ 2019, 08:26
Τουλάχιστον ο Ελληνικος επεξεργάζεται εδω πέρα, ο εσπρέσσο έρχεται συσκευασμένος απ έξω
Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που τον καβουρδίζουν και τον επεξεργάζονται εδώ.
Βασικά όλες οι ελ εταιρείες εισάγουν πράσινους κόκκους (καρπό δλδ) και καβουρδίζουν εδώ. Μάλλον τους λαβάτσα που βρίσκει στο σούπερ εννοεί
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8162
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 30 Ιούλ 2019, 18:14

Πάνας έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:11
Νon4me έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:07
πήζον bot έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:05


Όχι μόνο αργεί, πρέπει και να σαι απο πάνω μη χυθεί.
Αν προλάβει και βράσει χαλάει η γεύση κλπ.
Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .
Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.


.
Γιά χρονομετρήσεις καί γενικότερη ασφάλεια υπάρχει φθηνή πρίζα -χρονομετρητής λεπτών πού κλείνει

μόνος του τό μάτι.....

Οσο πιό πολύ ώρα ζεσταίνεται ο καφές τόσο διαιρούνται οι κόκοι του άρα τόσο

γίνεται πλουσιότερη η γεύση του.....

Στήν Αιθιοπία πού έζησα καί από όπου λένε οτι προέρχεται ο Κόφι τόν ζεσταίνουν χοντροσπασμένο

(προφανώς γιατί δέν ξοδεύουν γιά νά τον κάνουν σκόνη) αργά σέ κάρβουνα γιά 30 μέ 40 λεπτά.....

Πιό νερουλός από τόν δικό μας σλλά μέ αστέρι διφορετική γεύση.....γιά τούς Αθηναίους

έχει ένα Αιθιοπικό καφενείο γιά δοκιμή πάνω στήν πλατεία Αμερικής.....

Ολες οι διαφορετικές φίρμες εσπρέσσο απλώς κάνουν χαρμάνι από διαφορετικής προέλευσης καφέ.......

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 30 Ιούλ 2019, 20:19

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
30 Ιούλ 2019, 18:14
Πάνας έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:11
Νon4me έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:07


Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .
Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.


.
Γιά χρονομετρήσεις καί γενικότερη ασφάλεια υπάρχει φθηνή πρίζα -χρονομετρητής λεπτών πού κλείνει

μόνος του τό μάτι.....

Οσο πιό πολύ ώρα ζεσταίνεται ο καφές τόσο διαιρούνται οι κόκοι του άρα τόσο

γίνεται πλουσιότερη η γεύση του.....

Στήν Αιθιοπία πού έζησα καί από όπου λένε οτι προέρχεται ο Κόφι τόν ζεσταίνουν χοντροσπασμένο

(προφανώς γιατί δέν ξοδεύουν γιά νά τον κάνουν σκόνη) αργά σέ κάρβουνα γιά 30 μέ 40 λεπτά.....

Πιό νερουλός από τόν δικό μας σλλά μέ αστέρι διφορετική γεύση.....γιά τούς Αθηναίους

έχει ένα Αιθιοπικό καφενείο γιά δοκιμή πάνω στήν πλατεία Αμερικής.....

Ολες οι διαφορετικές φίρμες εσπρέσσο απλώς κάνουν χαρμάνι από διαφορετικής προέλευσης καφέ.......

.
Σε πολλά νησιά και στην Αθήνα σε κάποια μέρη φτιάχνουν στον καφέ στην χόβολη, η χόβολη είναι άμμος όπου βάζουν επάνω το μπρίκι και κάτω από την άμμο συντηρούν κάρβουνα.

Πιες ένα τέτοιο και θα με θυμηθείς.
the end

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8162
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 30 Ιούλ 2019, 21:19

Πάνας έγραψε:
30 Ιούλ 2019, 20:19
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
30 Ιούλ 2019, 18:14
Πάνας έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:11

Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.


.
Γιά χρονομετρήσεις καί γενικότερη ασφάλεια υπάρχει φθηνή πρίζα -χρονομετρητής λεπτών πού κλείνει

μόνος του τό μάτι.....

Οσο πιό πολύ ώρα ζεσταίνεται ο καφές τόσο διαιρούνται οι κόκοι του άρα τόσο

γίνεται πλουσιότερη η γεύση του.....

Στήν Αιθιοπία πού έζησα καί από όπου λένε οτι προέρχεται ο Κόφι τόν ζεσταίνουν χοντροσπασμένο

(προφανώς γιατί δέν ξοδεύουν γιά νά τον κάνουν σκόνη) αργά σέ κάρβουνα γιά 30 μέ 40 λεπτά.....

Πιό νερουλός από τόν δικό μας σλλά μέ αστέρι διφορετική γεύση.....γιά τούς Αθηναίους

έχει ένα Αιθιοπικό καφενείο γιά δοκιμή πάνω στήν πλατεία Αμερικής.....

Ολες οι διαφορετικές φίρμες εσπρέσσο απλώς κάνουν χαρμάνι από διαφορετικής προέλευσης καφέ.......

.
Σε πολλά νησιά και στην Αθήνα σε κάποια μέρη φτιάχνουν στον καφέ στην χόβολη, η χόβολη είναι άμμος όπου βάζουν επάνω το μπρίκι και κάτω από την άμμο συντηρούν κάρβουνα.

Πιες ένα τέτοιο και θα με θυμηθείς.


.
Δέν κάνει η χόβολη καί τό κάρβουνο τή διαφορά ήταν τό συμπέρασμα τού πόστ μου.......

Αλλά ο χρόνος ζέστασης πού διαιρεί τά κοκκία νομίζω μίστερ Πάνα μου...... :102:

.
Είχα χόβολη σε μαγαζι μου πρίν 20 χρόνια...... :p2:

Αλλά ο Αιθιοπικός μέ πήρε τήν καρδιά......

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών