Ο καφές στην Ελλάδα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
independent_44
Δημοσιεύσεις: 2501
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 00:25
Phorum.gr user: independent_44

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 19 Φεβ 2019, 23:59

Απίστευτα πράγματα..
Πως εξηγείται τέτοια αύξηση ακόμα και τα τελευταία χρόνια;

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 10157
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 19 Φεβ 2019, 23:59

Πάνας έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:55
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;

4-5 λεπτα για καθε καφε , με ζεστο νερο μισο -1 λεπτο και με το ακροφυσιο του αφρογαλου 10 δευτερα ανα καφε .

Εγω μιλησα καθαρα για επαγγελματικη φαση . Πχ δουλευεις σε καφετερια και σκαει παραγγελια 10 ελλ καφεδες και εχεις 2 χ γκαζακια , Αν υπαρχει ομως σιροπι ζαχαρης τους βγαζεις κανονικα ολους σε 1 η 2 μεγαλα μπρικια με κανονικο ζεσταμα και με το σιροπι ζαχαρης φτιαχνεις τους μετριους - ολιγη - γλυκους κοκ .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 20 Φεβ 2019, 00:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

the comet the course the tail

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 19 Φεβ 2019, 23:59

Πάνας έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:55
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;
εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος
Δημοσιεύσεις: 25473
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Φεβ 2019, 00:00

the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:45
για τον ελληνικό έχω βρει πατέντα γιατί δεν έχω υπομονή. προθερμαίνω το νερό στο βραστήρα στους 70-80°C και μετά το βάζω στο μπρίκι.
Αυτο δεν ειναι και πολυ υγειινο γιατι τα ανοδια των βραστηρων μολυνουν το νερο με ιοντα, μεταλα κλπ.
Θελει ειδικο βραστηρα που το νερο να μην ερχεται σε επαφη με το ανοδιο

Nito
Δημοσιεύσεις: 753
Εγγραφή: 23 Ιαν 2019, 18:32
Επικοινωνία:

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nito » 20 Φεβ 2019, 00:01

Ειλικρινά, ούτε να το μυρίζετε το μαυροζούμι!
Οι ψυχίατροι, όταν τους έρχεται κάποιος χωρίς εμφανή ψυχοπαθολογικά συμπτώματα, λένε από μέσα τους "καλώς τον φραπεδάκια".
Εγώ έπινα 5-6 ημερησίως και πραγματικά ήθελα να δείρω όλον τον κόσμο. Αφότου έκοψα την καφεΐνη, αγαλλίασα.
Προχθές με έβρισε σκαιότατα ένας μοτοσικλετιστής, επειδή δεν άναψα φλας και του έστειλα φιλάκια απ' τον εσωτερικό καθρέφτη.

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 20 Φεβ 2019, 00:02

the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59
Πάνας έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:55
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;
εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.
Όταν ήμουν στην Σάμο είχα βρεί ένα παλιό καφενεδάκι που έκανε τον καφέ στη χόβολη.. δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει.
the end

the comet the course the tail

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 20 Φεβ 2019, 00:03

Υδράργυρος έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:00
the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:45
για τον ελληνικό έχω βρει πατέντα γιατί δεν έχω υπομονή. προθερμαίνω το νερό στο βραστήρα στους 70-80°C και μετά το βάζω στο μπρίκι.
Αυτο δεν ειναι και πολυ υγειινο γιατι τα ανοδια των βραστηρων μολυνουν το νερο με ιοντα, μεταλα κλπ.
Θελει ειδικο βραστηρα που το νερο να μην ερχεται σε επαφη με το ανοδιο
πώς τους ζητάμε αυτούς τους βραστήρες;

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 17016
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:44

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 20 Φεβ 2019, 00:04

independent_44 έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59
Απίστευτα πράγματα..
Πως εξηγείται τέτοια αύξηση ακόμα και τα τελευταία χρόνια;
Ο κλαψιαρης Ελληνας πινει χιλιαδες τοννους καφε της παρηγοριας επειδη του επεβαλλαν μνημονια και τον φτωχοποιησαν
Πινουν καφε γιατι κοβει την πεινα και ο Ελ δεν εχει να φαει
Λατερνα φτωχεια και εσπρεσο με ρουμι και σιροπι σοκολατας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 20 Φεβ 2019, 00:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
πήζον bot
Δημοσιεύσεις: 17954
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 20:31

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 20 Φεβ 2019, 00:05

the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59
Πάνας έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:55
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;
εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.
Όχι μόνο αργεί, πρέπει και να σαι απο πάνω μη χυθεί.
Αν προλάβει και βράσει χαλάει η γεύση κλπ.

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 20 Φεβ 2019, 00:06

Νon4me έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59
Πάνας έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:55
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;

4-5 λεπτα για καθε καφε , με ζεστο νερο μισο -1 λεπτο και με το ακροφυσιο του αφρογαλου 10 δευτερα ανα καφε .

Εγω μιλησα καθαρα για επαγγελματικη φαση . Πχ δουλευεις σε καφετερια και σκαει παραγγελια 10 ελλ καφεδες και εχεις 2 χ γκαζακια , Αν υπαρχει ομως σιροπι ζαχαρης τους βγαζεις κανονικα ολους σε 1 η 2 μεγαλα μπρικια με κανονικο ζεσταμα και με το σιροπι ζαχαρης φτιαχνεις τους μετριους - ολιγη - γλυκους κοκ .
Εγώ έχω δεί να φτιάχνουν έτσι τον καφέ μπροστά στα μούτρα μου. Για τον κομήτη το λέω, ο καφές είναι απόλαυση.
the end

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 10157
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 20 Φεβ 2019, 00:07

πήζον bot έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:05
the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59
Πάνας έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:55
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;
εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.
Όχι μόνο αργεί, πρέπει και να σαι απο πάνω μη χυθεί.
Αν προλάβει και βράσει χαλάει η γεύση κλπ.
Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .

the comet the course the tail

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 20 Φεβ 2019, 00:09

έξω στα μαγαζιά πίνω φρέντο. το καλοκαίρι πήγα για καφέ με μια παλιά φίλη και με έκανε ρεζίλι, αισθάνθηκα τελείως φλώρος. πήρε φραπέ γλυκό με γάλα. κανονικά έπρεπε να την αφήσω να παραγγείλει πρώτη και εγώ να πάρω φραπέ μέτριο (χωρίς γάλα) για να πατσίσω.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot
Δημοσιεύσεις: 17954
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 20:31

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 20 Φεβ 2019, 00:11

Νon4me έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:07
πήζον bot έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:05
the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59


εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.
Όχι μόνο αργεί, πρέπει και να σαι απο πάνω μη χυθεί.
Αν προλάβει και βράσει χαλάει η γεύση κλπ.
Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .
όχι γενικά αργεί και πρέπει να προσεχεις εννοώ. Ίσως να εχεις δίκιο και να είναι ψυχολογικό.
πιθανόν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος πήζον bot την 20 Φεβ 2019, 00:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 20 Φεβ 2019, 00:11

Νon4me έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:07
πήζον bot έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:05
the comet the course the tail έγραψε:
19 Φεβ 2019, 23:59


εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.
Όχι μόνο αργεί, πρέπει και να σαι απο πάνω μη χυθεί.
Αν προλάβει και βράσει χαλάει η γεύση κλπ.
Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .
Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.
the end

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 10157
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Ο καφές στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 20 Φεβ 2019, 00:16

πήζον bot έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:11
Νon4me έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:07
πήζον bot έγραψε:
20 Φεβ 2019, 00:05


Όχι μόνο αργεί, πρέπει και να σαι απο πάνω μη χυθεί.
Αν προλάβει και βράσει χαλάει η γεύση κλπ.
Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .
όχι γενικά αργεί και πρέπει να προσεχεις εννοώ. Ίσως να εχεις δίκιο και να είναι ψυχολογικό.
πιθανόν.
Αργει καπως γιατι στο ματι της κουζινας το ματι έρχεται σε επαφη με το γκαζακι πιο φτωχα αποτι στο μπρικι που η φλογα το αγκαλιαζει θερμαινοντας ταυτοχρονα μεγαλυτερη επιφανεια ( στις ιδιες ''σκαλες'' και οι 2 περιπτωσεις ) τωρα απο τη στιγμη που αρχισει να φουσκωνει θελει τραβηγμα το μπρικι να μεινει το καιμακι πλουσιο . Αν δεν το τραβηξεις καποια δευτερα μενουν μεχρι να χυθει , η γευση θα ειναι ιδια αλλα η παρουσιαση σαν αναποδο γαμωτο ( καφες χωρις καιμακι )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 20 Φεβ 2019, 00:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών