Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Χρυσό μετάλλιο.

Πολύ τυρί τριμμένο επάνω, σα χιονισμένη η μακαρονάδα.
3
4%
Παραβρασμένα ζυμαρικά.
27
32%
Τυρί επάνω σε μακαρονάδα με θαλασσινά ή ψάρια.
5
6%
Ψωμί να συνοδεύει μακαρόνια.
20
24%
Carbonara με έναν τόνο κρέμα γάλακτος.
4
5%
Carbonara με κρέμα και ό,τι άλλο φανταστείς, ως και πιπεριές.
3
4%
Μακαρονάδα φούρνου με ψημένο τυρί και μανιτάρια.
1
1%
Χρήση κουταλιού.
17
20%
Κολύμπι στη σάλτσα.
4
5%
 
Σύνολο ψήφων: 84

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 26899
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 06 Ιουν 2021, 23:11

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:33
Θα γράψω επίσης ότι δεν θυμάμαι πώς είναι τα μακαρόνια, γιατί κάθε φορά που τα τρώω κρύβονται κάτω από ένα τόνο τυρί
Κι εγώ αυτό κάνω.
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Δημοσιεύσεις: 4411
Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 01:07
Phorum.gr user: Last Veteran

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 07 Ιουν 2021, 04:20

Cecily Anne έγραψε:
06 Ιουν 2021, 22:37
Πτολεμαίος έγραψε:
06 Ιουν 2021, 22:27
kongrosian έγραψε:
06 Ιουν 2021, 22:01


έτσι τα τρώνε οι ιταλοί. εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, αλήτεψα σε λαϊκές συνοικίες της ελλάδας. έτσι τα έμαθα.
Και γω λόγω του πατέρα μου έμαθα τα μακαρόνια νιανια μέχρι που πήγα φαντάρος και έγινα μάγειρας. Πότε δεν είναι αργά να βελτιώνεις τις συνήθειες σου.

Το μακαρόνι είναι απόλαυση όταν νιώθεις το "δάγκωμα" σου πάνω του. Άμα θέλω να φάω "λάσπη" υπάρχουν κι άλλα φαγιά.
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Δεν τα ξέρω αυτά τα επιστημονικά. Εμπιστεύομαι την κρίση μου που όπως δείχνει με βάση αυτά που λες, είναι μια χαρά :lol::lol:
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32124
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 07 Ιουν 2021, 12:31

Καραμελίτσα έγραψε:
06 Ιουν 2021, 15:22
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
06 Ιουν 2021, 15:21
Καραμελίτσα έγραψε:
06 Ιουν 2021, 15:15
Ψωμί με μακαρόνια και κολύμπι σε σάλτσα είναι άσχημα, όντως.

Τα υπόλοιπα τί πρόβλημα έχουν, δεν κατάλαβα. Ιδιαίτερα η χιονισμένη με τυρί μακαρονάδα, σε μαύρο μακαρόνι (σουπιά ή χαρούπι) είναι και οπτικά όμορφη, πέρα από νόστιμη.
Δηλαδή με τη χρήση κουταλιού είσαι εντάξει; :lol:
Δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον να τρώει με κουτάλι τα μακαρόνια. Ίσως κανά φιδέ. Αστικός μύθος είναι αυτός, δε γίνεται.
εγω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4359
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 07 Ιουν 2021, 19:25

Cecily Anne έγραψε:
06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Feindflug
Δημοσιεύσεις: 14631
Εγγραφή: 08 Φεβ 2019, 21:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 07 Ιουν 2021, 19:28

Σπύρος έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:25
Cecily Anne έγραψε:
06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
Αν είναι misko, Ακακ... εεεεε, τύπε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4359
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 07 Ιουν 2021, 19:30

Feindflug έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:28
Αν είναι misko, Ακακ... εεεεε, τύπε;
Τα μακαρόνια ζέα της Μίσκο είναι μάπα. Τα καλύτερα ευρείας κυκλοφορίας συμβατικά πλήρη μακαρόνια είναι της Μπαρίλα.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20205
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 07 Ιουν 2021, 19:39

Σπύρος έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:25
Cecily Anne έγραψε:
06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
Nαι, δεν έγραψε κανείς ότι τρώει ωμά μακαρόνια βρε συ. Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία. Ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι 75 στα λευκά, ενώ το λευκό ψωμί 71. Ίδιοι δηλαδή. Αυτό που θα τον αλλάξει είναι τα ολικής άλεσης και μη επεξεργασμένοι σπόροι, αναποφλοίωτοι κλπ. Παραπάνω περιγράφω μακαρόνι βρασμένο κανονικά με μακαρόνι πουρέ, όπως το περιγράφουν εδώ. Εκεί έχει διαφορά γλυκαιμικού δείκτη ΣΤΟ ΙΔΙΟ μακαρόνι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 07 Ιουν 2021, 19:43

Cecily Anne έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:39
Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία.
Δεν το πετάς στο πλακακι να κολλήσει;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20205
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 07 Ιουν 2021, 19:45

Fluffy έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:43
Cecily Anne έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:39
Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία.
Δεν το πετάς στο πλακακι να κολλήσει;
Όχι, με το μάτι φαίνεται, όταν αλλάξει χρώμα το άμυλο και οριακά δοκιμάζεις ένα. Αλλά γενικά, κοιτάς ρολόι και ξεμπερδεύεις, αν μαγειρεύεις πρώτη φορά. Βέβαια, έχουμε δει και διάφορα κουλά: να συμπεριλαμβάνουν το χρόνο βρασίματος νερού, να χρησιμοποιούν χρόνο σπαγγέτι για τα μακαρόνια στο παστίτσιο, να μην σκέφτονται ότι θα γίνει έξτρα επεξεργασία σε φούρνο και να καταλήγει πουρές. ΚΛΠ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 07 Ιουν 2021, 19:53

ξερω.
Τώρα που είπες παστίτσιο με το που θα κλεισω τον κύκλο διατροφής και θ αρχίσω να τρώω απόλα μου τάζω να κάνω παστίτσιο με μανέστρα.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29637
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 07 Ιουν 2021, 20:00

Πατημένη μανέστρα θα γίνει στόκος και υπερβολικά δυσκολοχώνευτη.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Feindflug
Δημοσιεύσεις: 14631
Εγγραφή: 08 Φεβ 2019, 21:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 07 Ιουν 2021, 20:04

Cecily Anne έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:39
Σπύρος έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:25
Cecily Anne έγραψε:
06 Ιουν 2021, 22:37
Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.
Nαι, δεν έγραψε κανείς ότι τρώει ωμά μακαρόνια βρε συ. Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία. Ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι 75 στα λευκά, ενώ το λευκό ψωμί 71. Ίδιοι δηλαδή. Αυτό που θα τον αλλάξει είναι τα ολικής άλεσης και μη επεξεργασμένοι σπόροι, αναποφλοίωτοι κλπ. Παραπάνω περιγράφω μακαρόνι βρασμένο κανονικά με μακαρόνι πουρέ, όπως το περιγράφουν εδώ. Εκεί έχει διαφορά γλυκαιμικού δείκτη ΣΤΟ ΙΔΙΟ μακαρόνι.
Στις παρακάτω επιλογές, τύπισσες και τύποι, προσθέστε και το μακαρονοflexing στο πχόρουμ
SpoilerShow
Εικόνα
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20205
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 07 Ιουν 2021, 20:07

Fluffy έγραψε:
07 Ιουν 2021, 19:53
ξερω.
Τώρα που είπες παστίτσιο με το που θα κλεισω τον κύκλο διατροφής και θ αρχίσω να τρώω απόλα μου τάζω να κάνω παστίτσιο με μανέστρα.
Εννοείς με κριθαράκι; ΈΛΑ ΡΕ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 07 Ιουν 2021, 20:11

έτσι, 2 φορές έχω κάνει παστίτσιο, πεντανόστιμα κατα τύχη. Εκτιμώ πως δομικά θα προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 07 Ιουν 2021, 20:20

Fluffy έγραψε:
07 Ιουν 2021, 20:11
έτσι, 2 φορές έχω κάνει παστίτσιο, πεντανόστιμα κατα τύχη. Εκτιμώ πως δομικά θα προσφέρει το κάτι παραπάνω.
ΟΙΚΤΟ!!!!! :smt005:
Ordem e Progresso.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών