Κι εγώ αυτό κάνω.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑26 Φεβ 2019, 15:33Θα γράψω επίσης ότι δεν θυμάμαι πώς είναι τα μακαρόνια, γιατί κάθε φορά που τα τρώω κρύβονται κάτω από ένα τόνο τυρί
Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
- George_V
- Δημοσιεύσεις: 26899
- Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: George_V
- Τοποθεσία: Kαλαμαι
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Original προταση:
ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.
Google translate Hebrew to Greek
ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.
Google translate Hebrew to Greek
ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
- Πτολεμαίος
- Δημοσιεύσεις: 4411
- Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 01:07
- Phorum.gr user: Last Veteran
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δεν τα ξέρω αυτά τα επιστημονικά. Εμπιστεύομαι την κρίση μου που όπως δείχνει με βάση αυτά που λες, είναι μια χαράCecily Anne έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 22:37Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.Πτολεμαίος έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 22:27Και γω λόγω του πατέρα μου έμαθα τα μακαρόνια νιανια μέχρι που πήγα φαντάρος και έγινα μάγειρας. Πότε δεν είναι αργά να βελτιώνεις τις συνήθειες σου.kongrosian έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 22:01
έτσι τα τρώνε οι ιταλοί. εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, αλήτεψα σε λαϊκές συνοικίες της ελλάδας. έτσι τα έμαθα.
Το μακαρόνι είναι απόλαυση όταν νιώθεις το "δάγκωμα" σου πάνω του. Άμα θέλω να φάω "λάσπη" υπάρχουν κι άλλα φαγιά.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
εγω.Καραμελίτσα έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 15:22Δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον να τρώει με κουτάλι τα μακαρόνια. Ίσως κανά φιδέ. Αστικός μύθος είναι αυτός, δε γίνεται.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 15:21Δηλαδή με τη χρήση κουταλιού είσαι εντάξει;Καραμελίτσα έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 15:15Ψωμί με μακαρόνια και κολύμπι σε σάλτσα είναι άσχημα, όντως.
Τα υπόλοιπα τί πρόβλημα έχουν, δεν κατάλαβα. Ιδιαίτερα η χιονισμένη με τυρί μακαρονάδα, σε μαύρο μακαρόνι (σουπιά ή χαρούπι) είναι και οπτικά όμορφη, πέρα από νόστιμη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Σπύρος
- Δημοσιεύσεις: 4359
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Τοποθεσία: έρημος
- Επικοινωνία:
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.Cecily Anne έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 22:37Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Αν είναι misko, Ακακ... εεεεε, τύπε;Σπύρος έγραψε: ↑07 Ιουν 2021, 19:25Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.Cecily Anne έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 22:37Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Σπύρος
- Δημοσιεύσεις: 4359
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Τοποθεσία: έρημος
- Επικοινωνία:
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Τα μακαρόνια ζέα της Μίσκο είναι μάπα. Τα καλύτερα ευρείας κυκλοφορίας συμβατικά πλήρη μακαρόνια είναι της Μπαρίλα.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20205
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Nαι, δεν έγραψε κανείς ότι τρώει ωμά μακαρόνια βρε συ. Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία. Ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι 75 στα λευκά, ενώ το λευκό ψωμί 71. Ίδιοι δηλαδή. Αυτό που θα τον αλλάξει είναι τα ολικής άλεσης και μη επεξεργασμένοι σπόροι, αναποφλοίωτοι κλπ. Παραπάνω περιγράφω μακαρόνι βρασμένο κανονικά με μακαρόνι πουρέ, όπως το περιγράφουν εδώ. Εκεί έχει διαφορά γλυκαιμικού δείκτη ΣΤΟ ΙΔΙΟ μακαρόνι.Σπύρος έγραψε: ↑07 Ιουν 2021, 19:25Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.Cecily Anne έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 22:37Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δεν το πετάς στο πλακακι να κολλήσει;Cecily Anne έγραψε: ↑07 Ιουν 2021, 19:39Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20205
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Όχι, με το μάτι φαίνεται, όταν αλλάξει χρώμα το άμυλο και οριακά δοκιμάζεις ένα. Αλλά γενικά, κοιτάς ρολόι και ξεμπερδεύεις, αν μαγειρεύεις πρώτη φορά. Βέβαια, έχουμε δει και διάφορα κουλά: να συμπεριλαμβάνουν το χρόνο βρασίματος νερού, να χρησιμοποιούν χρόνο σπαγγέτι για τα μακαρόνια στο παστίτσιο, να μην σκέφτονται ότι θα γίνει έξτρα επεξεργασία σε φούρνο και να καταλήγει πουρές. ΚΛΠ.Fluffy έγραψε: ↑07 Ιουν 2021, 19:43Δεν το πετάς στο πλακακι να κολλήσει;Cecily Anne έγραψε: ↑07 Ιουν 2021, 19:39Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
ξερω.
Τώρα που είπες παστίτσιο με το που θα κλεισω τον κύκλο διατροφής και θ αρχίσω να τρώω απόλα μου τάζω να κάνω παστίτσιο με μανέστρα.
Τώρα που είπες παστίτσιο με το που θα κλεισω τον κύκλο διατροφής και θ αρχίσω να τρώω απόλα μου τάζω να κάνω παστίτσιο με μανέστρα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29637
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Πατημένη μανέστρα θα γίνει στόκος και υπερβολικά δυσκολοχώνευτη.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Στις παρακάτω επιλογές, τύπισσες και τύποι, προσθέστε και το μακαρονοflexing στο πχόρουμCecily Anne έγραψε: ↑07 Ιουν 2021, 19:39Nαι, δεν έγραψε κανείς ότι τρώει ωμά μακαρόνια βρε συ. Το επίπεδο al dente χωνεύεται μια χαρά. Πώς θα το βρεις; Στο γράφει στη συσκευασία. Ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι 75 στα λευκά, ενώ το λευκό ψωμί 71. Ίδιοι δηλαδή. Αυτό που θα τον αλλάξει είναι τα ολικής άλεσης και μη επεξεργασμένοι σπόροι, αναποφλοίωτοι κλπ. Παραπάνω περιγράφω μακαρόνι βρασμένο κανονικά με μακαρόνι πουρέ, όπως το περιγράφουν εδώ. Εκεί έχει διαφορά γλυκαιμικού δείκτη ΣΤΟ ΙΔΙΟ μακαρόνι.Σπύρος έγραψε: ↑07 Ιουν 2021, 19:25Το θέμα είναι ότι και το άβραστο και το βρασμένο μακαρόνι δεν χωνεύεται. Για το ίδιο "ρεζίλι" λοιπόν μιλάμε. Από την άλλη ο γλυκαιμικός δείκτης του μακαρονιού είναι περίπου ο μισός του ψωμιού συνεπώς δεν την λες και ανθυγιεινή τροφή. Αν τα μακαρόνια είναι πλήρη τότε ο δείκτης είναι χαμηλότερος. Αν από την άλλη είναι "αρχαίων σπόρων" έχουν λιγότερη γλουτένη οπότε ο δείκτης είναι ακόμη χαμηλότερος.Cecily Anne έγραψε: ↑06 Ιουν 2021, 22:37Δεν έχει να κάνει με την απόλαυση, αλλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άμυλο, δε χωνεύεται όταν παραβραστεί. Επίσης, επειδή το άμυλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο και δεν μπλοκάρεται από τη γλουτένη, εκτός της δυσπεψίας, σου εκτοξεύει και το γλυκαιμικό δείκτη.
SpoilerShow
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20205
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Εννοείς με κριθαράκι; ΈΛΑ ΡΕ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
έτσι, 2 φορές έχω κάνει παστίτσιο, πεντανόστιμα κατα τύχη. Εκτιμώ πως δομικά θα προσφέρει το κάτι παραπάνω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 109 Απαντήσεις
- 2868 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Evritis
10 Οκτ 2022, 21:21
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έκτωρα;
από Εκτωρ » 21 Μάιος 2022, 11:49 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 5 Απαντήσεις
- 252 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
21 Μάιος 2022, 12:19
-
-
- 42 Απαντήσεις
- 1306 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Feindflug
01 Φεβ 2023, 21:54
-
-
Νέα δημοσίευση Το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία του σύμπαντος.
από Εκτωρ » 26 Απρ 2022, 12:36 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 7 Απαντήσεις
- 466 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Παύλος Παπαφίγκος
04 Αύγ 2022, 10:28
-