Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://www.phorum.com.gr/
Όταν ήμανε μικρός, έπινα κάτι ούζο - κόκα κόλα (γνωστό και ως κολαούζο), ούζο - πορτοκαλάδα - λεμονάδα, κάτι τέτοια. Ήταν πολύ αντεργκράουντ κι αλτέρνατιβ τότενες.
Ούζο λεμονάδα ναι
Μην μου πεις ότι πήγαινες και Sallon;
Όχι. Ποιο ήταν αυτό;
Τούμπα, ιστορικό ροκ μπαρ. Έχει πάνω από 15 χρόνια που έκλεισε.
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Δημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2019, 19:14
από stergiosbik
Το ουζο δεν πινεται λεμε.
Πρεπει να εισαι πολυ μυρωδιας για να θεωρεις απολαυση να πινεις ουζο.
Εχω δοκιμασει απειρες μαρκες ουζου,εμφιαλωμενου και μη.
Χρυσο με ειχε κανει μια συγχωρεμενη θεια μου απο Μυτιληνη για να με πεισει οτι το ουζο ειναι ανωτερο απο το τσιπουρο.
Μου ειχε φερει δεκαδες ουζα και το αποτελεσμα ηταν παντα το ιδιο.
Δοκιμη και στα σκουπιδια.
Φυσικα οταν ηπιε καθαρο και γνησιο τσιπουρο ηρθε στον ισιο δρομο και το παραδεχτηκε κι αυτη και ο πατερας της αν και μετα απο χρονια.
Και για να ξερετε και να μην ειστε χαιβανια.
Τσιπουρο πινουμε ΜΟΝΟ το μεσημερι.
ΠΟΤΕ βραδυ.
Αλλιως ανοιξτε καμμια γουρνα και πηδηξτε μεσα μονοι σας.
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Aperol spritz πίνουν μυρωδιάδες που πήγαν μόνο γαμήλιο ταξίδι στη Βενετία. Το βενετικό spritz το κανονικό, δεν έχει aperol. Και υπάρχει άσπρο, ή κόκκινο, όχι αυτή η πορτοκαλί μαλακία.
Έχω απαλλαχθεί από όλα αυτά τα περιοριστικά ξερολιστικοσυγκριτικοανωτεροελιτιστικά συμπλέγματα, το αυτό επιθυμώ και δι υμάς.
Παρεμπιπτόντως, η Βενετία είναι μια αηδία, και δεν θα την επισκεφτόμουν δεύτερη φορά. Είμαι ευγνώμων για τις λοιπές πληροφορίες.
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Δημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2019, 19:20
από the comet the course the tail
το ούζο θέλει το κατάλληλο κλίμα και εποχή. δεν τραβιέται χειμωνιάτικα ή πάνω στο βουνό ή στον κάμπο... είναι για μας τους θαλασσινούς.... θέλει να σε παίρνει η θαλασσινή αύρα καθώς το γεύεσαι και μυρωδιές από θαλασσινούς μεζέδες...
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
το ούζο θέλει το κατάλληλο κλίμα και εποχή. δεν τραβιέται χειμωνιάτικα ή πάνω στο βουνό ή στον κάμπο... είναι για μας τους θαλασσινούς.... θέλει να σε παίρνει η θαλασσινή αύρα καθώς το γεύεσαι και μυρωδιές από θαλασσινούς μεζέδες...
Μέχρι το 1990 στον Πειραιά δεν έβρισκες τσίπουρο. Αν δεν είχε ο πατέρας μου χωριό στη Β. Ελλάδα δε θα το ήξερα καθόλου. Μετά ήρθαν αυτά.
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε και για τις επιπλοκές που προκαλεί το αλκοόλ στον οργανισμό αλλά και στην κοινωνία , σε σύγκριση με το χασίς.
Άντε ξυδάκηδες
26 Μαρτίου 2019 54 Η συγκλονιστική μαρτυρία αλκοολικoύ: «Έβλεπα αράχνες…»
Oι περιγραφές του λυγίζουν και τους πιο ψύχραιμους, συγκλονίζοντας, όμως, ζητώντας συγνώμη από την οικογένειά του για την απόλυτη κατάρρευση που του προκάλεσε το αλκοόλ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντώνης Πουλάκης, σύμφωνα με το neakriti.gr που σήμερα είναι και υπηρέτης δάσκαλος σε ΚΟΠΑ περιγράφει την τραγική του εμπειρία που τον έφτασε μέχρι και το σημείο να διακόψει επαφές με τα παιδιά του.
«Από το γερό ποτήρι έφτασα να είναι ο μπεκρής και ο μεθύστακας», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας όμως την βοήθεια που έλαβε από τα ΚΟΠΑ, ενώ σήμερα επιτελεί ένα σημαντικό έργο σε αυτά βοηθώντας άλλους ανθρώπους που μαζί με τις οικογένειες τους δίνουν την μάχη της απεξάρτησης από το αλκοόλ.
Ο Μανόλης Κατσαμάνης έζησε επίσης τον εφιάλτη από τον αλκοολισμό έφτασε στο σημείο να πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο ο ίδιος δήλωσε απών από την οικογένεια του μέχρι η σύζυγός του να τον φέρει σε επαφή με το αλκοολικό ιατρείο του ΠΑΓΝΗ και τα ΚΟΠΑ για να αλλάξει η ζωή του.
Ο Νίκος Καλαιτζάκης ζητά συγνώμη από την οικογένεια του για το κακό που τους προκάλεσε ενώ συγκινημένος ευχαρίστησε τον καθηγητή γαστρεντερολογίας του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Μουζά ο οποίος μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν τα ΚΟΠΑ αλλά και το αλκοολικό ιατρείο:
«Είναι σημαντικό να βλέπεις επιστήμονες μαζί με ανθρώπους που πάλεψαν και παλεύουν με το αλκκόλ αλλά και τις οικογένειες τους όλοι μαζί να ενώνουν δυνάμεις και να βοηθούν ουσιαστικά», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Δημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2019, 22:32
από Feindflug
Αμ το άλλο, που κατηγορούν το ούζο για σκέτη χημεία και εκθειάζουν το τσίπουρο ως καθαρό και φυσικό ποτό... Λες και ξέρουν πώς έφτιαξε ο καθένας που την είδε παραγωγός τσίπουρου, τι σταφύλια και τι καζάνια είχε, πόσο καθαρά ήταν, τι άλλες βλακείες πέταξε μέσα (πατάτες, κυδώνια, μήλα κλπ).
Εγώ προτιμώ την κρητική ρακή.
Υ.Γ.: Όχι, δεν είναι γράπα η ρακή.
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Ποοοο! Οι τύποι δεν λένε "το' κοψα" σα να είναι κάτι περασμένο. Τους λείπει ακόμα το βλέπεις στο μάτι τους και στον τρόπο που μιλάνε. Θα πεθάάάάνωωωωωω!
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Μέχρι το 1990 στον Πειραιά δεν έβρισκες τσίπουρο. Αν δεν είχε ο πατέρας μου χωριό στη Β. Ελλάδα δε θα το ήξερα καθόλου. Μετά ήρθαν αυτά.
Τσίπουρο ήπια πρώτη -και τελευταία- στο δεύτερο, η τρίτο γάμο του αδελφού μου, επειδή οι συμπέθεροι ήταν Θεσσαλοί.
Ο πατέρας μου έπινε ούζα, μόνο καλοκαίρι, δεν είχε πιει τσίπουρο ποτέ.
Αν ζητούσες τσίπουρο σε καφενείο στην Καλλιθέα θα σε κοιτούσε σαν ουφο όλο το μαγαζί.
Δεν πίνεται αυτό το πραμα. Μόνο συριζαιοι και έντεχνοι το πίνουν.
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
το ούζο θέλει το κατάλληλο κλίμα και εποχή. δεν τραβιέται χειμωνιάτικα ή πάνω στο βουνό ή στον κάμπο... είναι για μας τους θαλασσινούς.... θέλει να σε παίρνει η θαλασσινή αύρα καθώς το γεύεσαι και μυρωδιές από θαλασσινούς μεζέδες...
Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...
Δημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2019, 23:30
από Νon4me
Το τσίπουρο ειναι μακράν καλυτερο απο το ουζο . Τσιπουρο ομως καθαρό χωρις γλυκάνισο οχι βορειοελλαδιτικα γκευλικια .